Магія, окультизм...

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Majesty, 27 бер 2007.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Да-да... десь я то вже чув...

Що мені сподобалося у його розповіді: "Ви знаєте, існує церква не одне тисячоліття, а мені от прийшло одкровення". Почуєш це і зразу бачиш, як той батюшка дивиться на тебе із-за хмари, а сам себе почуваєшся мурахою, разом з віковою церквою.
    Я його не розумію. Є церква. Вона є така, яка є. Хочеш - приймай, хочеш - не приймай. Хочеш - йди в секту. Але тому батюшці потрібна слава. Пішов у православіє, щоб стати великим.

---------- Додано в 22:54 ---------- Попередній допис був написаний в 22:52 ----------

А за живих - знаходите? А хто є живі? Ті, що з Богом, чи ті, що носять тіло?

• Подобається Подобається x 2
  2. Robert

Robert Well-Known Member

А хіба вони заборонили цю традицію, що існувала сотні чи й тисячі років в ізраїльському народі?

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

Роберте, передання залишилися у Христовій церкві, бо вона тоді вже була, а як Левкові вірити у передання, коли його церква тоді ще ні словом, ні духом? Як церква Левка може навчати про те, свідком чого вона не була і нічого про це не знає?

4. Levko

Levko Well-Known Member

Яку традицію? Як апостоли могли заборонити традицію, котрої до них не було...:)
    Я не один раз прочитав Старий Завіт, але ніде не зустрічав такої традиції. Хіба що можна зустріти таке в книгах, котрі не ввійшли в Писання, а отже ці книги не можна вважати правдивим Божим Словом....

• Подобається Подобається x 1
  5. Oxid

Oxid Well-Known Member

І цей нібито "священник" і ви і ваші пастори просто перебуваєте у Вавилоні, поза Церквою..головне, щоб вийти з такого стану. А щодо молитви, то написано, що в Бога всі живі, а в в іншому місці - моліться один за одного, а ще в іншому - поминайте наставників ваших, і ще - не всякому духу вірте, випробовуйте духів...багато хто намагається віддалити християнина від Церкви

6. Levko

Levko Well-Known Member

І де тут, по-вашому, написано про молитви за померлих?:scratch_one-s_head:

7. Robert

Robert Well-Known Member

Хтось може і не вважати, це його справа. Але можете вважати це історичним документом, а він показує, що така традиція була широко поширена в юдеїв. Брати Макавеї підняли повстання за віру, підняв його священник Маттатія, а після його смерті - очолив син Маттатії Юда Макавей. Як бачите, у родині юдейського священника була така традиція - молитись за померлих, і ніхто з цього якогось переполоху не робив - це була давня традиція.

8. Forpost

Forpost Стоїк

не канон

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

Хто б говорив про канон? Ваша церква визначила що канон, а що не канон? А скажіть, якщо не канон, то значить брехня? Чому, якщо Писання не ввійшло в канон є обовязково відвертою брехнею? Адже неканонічне писання не ввійшло у Писання не тому, що там відверта брехня, а тому, що там зовсім різні причини. Бо якщо в такому Писанні є відверта брехня, то воно б взагалі б не розглядалось, як Писання і відповідно не розглядалось, чи вносити його в канон, чи ні.

---------- Додано в 03:02 ---------- Попередній допис був написаний в 03:00 ----------

ще три рази почитайте:)))

10. Levko

Levko Well-Known Member

Я би не сказав, що була широко поширена ця традиція. Радше це було якесь відхилення в юдеїв, якщо ця книга не ввійшла в книги Закону. В Законі, навпаки, Бог застерігає Свій народ, щоб вони не зверталися до духів померлих. До речі, пам"ятаєте, як цар Саул згрішив був тим, що захотів звернутися до духа Самуїла...?

11. Levko

Levko Well-Known Member

Я молюся за живих, тих що носять тіло.
    За живих тих хто з Богом для чого молитися, якщо вони й так з Богом- це по-перше:)
    А по-друге, Миху, звідки мені знати хто з тих, що померли є з Богом, а хто не з Богом.:)

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

Та я немаю нічого проти вашого бачення, просто наткнувся на слова з Письма:

25. Браття, моліться за нас!
    26. Привітайте всю браттю святим поцілунком!
    27. Заклинаю вас Господом, цього листа прочитати перед усіма братами!
    28. Благодать Господа нашого Ісуса Христа нехай буде з вами. Амінь!
    (1 до Солунян 5:25-28)

Тобто віруючі просять молитися за них...

13. Robert

Robert Well-Known Member

Ага, суцільне відхилення, у всього народу юдейського, який підняв повстання, у його священства, у його війська, а це між іншим, було не повстання кількох десятків чоловік, а всього народу...

А чому Саул звернувся до духів? Там зовсім інша історія.

---------- Додано в 12:53 ---------- Попередній допис був написаний в 12:49 ----------

Це не страшно, Левку. Якщо душа вже з Богом, то Ваша молитва піде на користь іншій душі, милосердя не пропаде дарма, а та душа буде Вам вдячна і молитиметься за Вас.

14. Levko

Levko Well-Known Member

Миху, а яке відношення має ця цитата до того, що за мертвих тре молитися?
    Тут, що мертві просять молитися за них?:)))
    В уривку з Солунян, що ви навели живий в тілі Павло, просить молитися живих в тілі віруючих за нього і його співробітників...
    :wacko:
    То звідки ви таке взяли?
    Десь є написано в Писанні?

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

А тепер прочитайте те, що пишите ви. А ви пишите, що я не молюся за віруючих, бо вони ітак вже з Богом, а Письмо каже, що тре молитися за тих навіть, хто з Богом. Оце все, що я хотів сказати цією цитатою.

16. Levko

Levko Well-Known Member

Я такого не пишу, Миху.
    Не вигадуйте...:tongue:

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

Нє, нє, то пишуть мертві душі... згори...

18. Levko

Levko Well-Known Member

Уточнення спеціально для вас,МИху:
    "За живих тих хто з Богом у вічності для чого молитися, якщо вони й так з Богом"
    Цього речення ви навмисно не побачили?
    Правда?:)

Займайтеся собі далі словоблудством...

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Блін, як мені вже набридли ваші сектантські штучки. Тепер уже у вічності? Але то вже натяк на іншу категорію людей!

---------- Додано в 16:25 ---------- Попередній допис був написаний в 16:19 ----------

Не згоден що до священників. Є речі, які не мають відношення до того який є священник. Наприклад, священник посвятив воду, або дав шлюб, чи похрестив. Тобто є святі Таїни, який священник уділяє внаслідок того, що він є священником і цього достатньо. Якщо питання стоїть виздоровлення, вигнання духів, повчань, то тут вже має значення особистість.

20. Robert

Robert Well-Known Member

З Об"явлень. Та це навіть виходить зі звичайної логіки.

Тут Ви вже підійшли до вчення про Чистилище, або як кажуть православні - митарства душі після фізичної смерті, де душа повинна спокутувати свої неспокутувані гріхи, тому що ніщо нечисте не ввійде в Царство Боже. Це розуміли юдеї тисячі років назад, і відповідно приносили жертви, молитви, щоб померлі звільнились від гріха.

а де твій аватар? :)