Магія, окультизм...

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Majesty, 27 бер 2007.

1. Фесько

Фесько Well-Known Member

А різниця є ?

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Є......... інше імя

3. Фесько

Фесько Well-Known Member

Мда.... а Диявол - те ж інше ім'я ? Тобто інший бог чи що?

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

Сатана, Диявол - то відомі імена, а Сотана - не чув, з таким успіхом можна написати й Сютана, нє?

5. Фесько

Фесько Well-Known Member

Можна, але значення від цього не міняється. Доречі, "сОтОна" використовується у старослов'янській та церковнослов'янскій літературі. Загляньте до Фасмера, наприклад. Немає ніякого значення кого як звуть - Сатана чи Сотона, Єгова, Аллах чи Даждьбог... ці імена нічого не значать і відрізняються лише літерами. Різниця тілько у тому, пане Мих, як хто шанує і чим заморочується при цьому, у кого які обичаї та традиції, кому шо - ось і вся різниця. ;)

6. консультант

консультант Дуже важлива персона

Так не думаю. Кожне слово несе в собі інформацію, яка складається з певних звуків відповідної частоти. Вимовляючи те, чи інше слово, той, чи інший звук, ми впливаємо на перебіг тих, чи інших подій за допомогою тих, чи інших енергетичних структур або фантомів, що проявляються в образі певних істот.

7. Фесько

Фесько Well-Known Member

Яку інформацію несуть слова "абетка", "азбука" і "алфавіт" ?

8. консультант

Інформацію про звучання звуків в буквах.

9. Фесько

Фесько Well-Known Member

Зрозуміло. Я мав на увазі не фонетичне значення, а лексичне.

10. консультант

Слова "абетка", "азбука" і "алфавіт" формують фантом книги, яка є своєрідним ключем для пізнання Всесвіту.

11. Фесько

Фесько Well-Known Member

А точніше - кодом певних людських об'єктів. Якщо ви читаєте, слухаєте чи бачіте про щось одне, то ви уявляєте собі це одне, не зважаючи на те, яким засобом получена інформація про абстрактний об'єкт. Якщо одну конкретну людину хтось називає Олегом і Глібом, і Сашком, то це буде всеодно та ж сама людина, а не інша. Тако само і тут.

12. консультант

Людина одна і та ж, але риси характеру, чи ще чогось відповідатимуть інформаційній структурі імені. Тому люди дійсно можуть одну і ту ж людину називати різними іменами, залежно від змісту вкладеного в це ім"я.

• Подобається Подобається x 2
  13. Окультист

Окультист Well-Known Member

Те, що Ванга мала дар є фактом і посадові особи це лише вершина айсберга, до неї йшли сотнями прості люди, яким вона давала поради, було навіть збудовано церкву за її ініціативою, не потрібно те, що нам не дано поки - що зрозуміти клеймити тавром "що все це від Сатани". Так само і Нечай та і інші мольфари, яких вже тепер залишилися одиниці. Я знаю, зараз дехто мені заперечить і скаже, що головне це сильно вірити в Бога, але ніхто не може сказати, як це - "сильно вірити в Бога", та і це те саме, що сказати комусь "ти мусиш покохати його (чи її)". Коли в людини, дякуючи чийомусь злому умислу і чорній магії, руйнується життя, то вона шукає виходу, а не чекає, опустивши руки і правильно робить.

14. Lika20

Lika20 Well-Known Member

Не дуже зрозумiло,що ви цим хтiли сказати?!Аллах це Сатана?

15. Фесько

Фесько Well-Known Member

Ні, Ви що, в жодному разі. Я про загальну назву взагалі.
    Ну так віврно, магія, окультизм - це теж релігія, така ж сама догматична як християнство, мсусульманство та інше. Тільки замісць віри у бога віриться у надзвичайні здібності Ванги, Нострадамса та інші казки.

16. Окультист

Вперше чую, що окультизм і магія - це релігія:) І хто тобі сказав, що окультисти чи маги не вірять в існування Бога (Абсолюта)? Ти прочитав хоч одну працю по окультизму? А надзвичайні здібності Ванги не є казками - це факт і навколо її феномену ламали собі голови свого часу професори та ламають ще і досі.

17. Фесько

Фесько Well-Known Member

Ну от про що я і казав

Читав я книжечки, та не одну... останню читав ось цю (її мені позичив коріш-"некромант":haha:, нажаль навіть автора не запам'ятував. Обкладинка ось - http://gallery.ipcom.com.ua/files/1/3/7/IMG_0033.JPG)... Такий брєд, ну такий дикий брєд. Дикіший. Таку маячню навіть сива кобила б не вигадала. Ну неможна народові брєда у такій кількості видавати!!

18. Levko

Levko Well-Known Member

У вашому запитанні уже є частково і відповідь:
    "Сильно вірити в Бога, це як покохати його (чи її)".

Вас ніхто не змушує кохати якусь людину. Ви захоплюєтесь її красою і хочете завжди бути близько біля неї, щоб бачити її красу, ви точно не будете з нею поводитись погано, якщо пізнаючи її відчуєте, що вона вас любить від усього серця. :)

Сильно вірити в Бога-це означає полюбити Бога безумовно, а не через його благословіння, захист, турботу...

Справжнє кохання це стосунки любові, коли партнери прагнуть, перш за все догодити один одному, а не собі. Якщо собі, то вже егоїзм.:)

• Подобається Подобається x 1
  19. Окультист

Почитай Еліфаса Леві, Г.О.М. "Курс енциклопедії окультизму", почитай щось про масонський символізм, про розенкрейцерів, про посвячувальний зміст Таро. А некромантія - то точно брєд:) Судячи з обкладинки ця книжка не має автора, а отже може бути ширпотребом розрахованим на екзалтьтованих людей.

20. франц-йосип

франц-йосип Well-Known Member

Шановний Окультист-ви тут цитуєте безліч авторів,посилаєтесь не певні джерела від сатанистів до розенкрейцерів. Видно що певний масив знань вами "перетравлено".
    Скажіть хіба ви не бачите,що заглиблення в ці нетрі (езотерики і окультизму) притаманне переважно людям допитливим,небайдужим ,добре освіченим,але надзвичайно зацикленим на власній персоні.Я розумію,що не легко визнати себе егоїстом,але покажіть користь від таких знань(лікування фізичного тіла якогось можновладця-не аргумент).Поясніть,чому всі ці групи і товариства-утаємничені,і чому всі претендують на "обраність" та пізнання істини,зауважте -всі без виключення.І чому в той же час мають мізерний вплив на перебіг людської історії?
    На відміну від відкритих релігійних напрямків
    (про таємний світовий уряд і "жидо-масонський заговор"-нє нада )

а де твій аватар? :)