Магія, окультизм...

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Majesty, 27 бер 2007.

1. франц-йосип

франц-йосип Well-Known Member

на багато з перерахованого вище ви просто не звернули уваги ,очевидно є різні рівні розуміння іудео-християнської світобудови.(принаймі питання медитації навіть католики обговорюють з будистами на спільних семінарах)

• Подобається Подобається x 1
  2. Razi

Razi Member

Є й інші концепції, але тема не про це.

Є й такі люди, але вони швидше тікають від реалій цьогг світу в ілюзії. Проте вони не доходять до реальних знань які набуваються тільки власним досвідом, тому про них не цікаво говорити. Те що ви бачили тільки таких людей означає, що ви не бачили людей які дійсно займаються самовдосконаленням і пізнанням.

Я перелічив ці вчення для того щоб показати що моделі бувають різними, а істинність чи вищість однієї з них є вельми сумнівною. Різні моделі дають змогу подивитися на світ з різних точок зору, і зібрати свою власну модель. Таким чином людина пропускає зовнішні знання через себе і збагачує себе. На практиці люди часто вибирають традицію яка їм підходить і розвиваються в ній. Саме християнсво має певні містичні традиції, але вони не всім підходять.

3. франц-йосип

З цього ми і почали з вами розмову.... Отже всі існуючи моделі світосприйняття-"не для мене" створю свою,спеціальну .Так що ж є рушійною силою цього процесу як не відчуття себе інакшим,особливим.Відповідно прийдеться створювати і "свої" норми і правила у стосунках з іншими,"свою" мораль "свою" справедливість.
    Таких "магів і езотериків" людство бачить протягом всієї своєї історії.Просто одні з них стають нажаль сумновідомими(Маркс, Гітлер) а більшість перебуває у невідомості.В теперішнім часі кількість творців власних релігій і теорій,завдяки швидкому обміну і доступністю інформації буде стрімко зростати.

4. Razi

Razi Member

Рушійною силою процесу є пошук себе, як то кажуть пізнай себе. Кожна людина є унікальною. Справа в тому, що в процесу пізнання людина пропускає знання через себе і вони стають частиною людини.

Про унікальність людини ви чомусь говорите з негативним ухилом, це ваша справа. Так кожна людина збирає власне світосприйняття, свою мораль, свою спарведливість. На мою думку це добре. Така людина має власну мотивацію, і не керується загальними нормами, що і призводить до негативного ставлення з боку соціуму.

Гітлер і Сталін це приклад навязування іншим свого світосприйняття, це інше, наприклад у християснтві повно таких моментів, наприклад інквізиція.

Розмова потроху стає ні про що...

• Подобається Подобається x 2
  5. франц-йосип

Саме розмова іде про те,що ви знаходитесь в сфері впливу зовсім інших сил.

6. Razi

Razi Member

І що ж це за сили? :)

7. франц-йосип

.........................................

8. Romko

Romko Дуже важлива персона

І чо’ сі матюкаєте?
    Тема досить цікава...
    Ні хвилини не сумніваюсь в існуванні потойбічних сил...
    Великий сумнів викликає лиш здатнісь ...роду ГОМО проникати по той бік отого бар’єру...:nea:

9. франц-йосип

Ну то і що?хочете із ними спілкуватися?чи подружитися?
    Пане Ромку,про який бар»єр мова? За тим бар»єром Темрява. Ви ж ходите до церкви а там ,всюди Бог-Світло.
    Можна зайти в костел, синагогу, мечеть,церкву поспитатися про чаклунів хіромантів,магів,ворожок.Всюди відповідь однозначна-це Зло від супротивника Творця,всі ці практики,виходи в астрал,спілкування з померлими однозначно засуджуються усіма т.з.аврамістичними релігіями.Напевно їм можна довіряти,бо вони не від вчора з»явилися.
    А тут вам в якомусь драному клюбі недовчений аспірант- фізик,або взагалі випускник технікуму буде за ваші гроші впарювати щось про Каббалу а заодно вивчить на контактера і мануального терапевта-діагноста(я бачив такий диплом,виданий у Львові в 1992р)
    Тема Світла в Біблії є дуже цікавою і важливою от напр..
    А це звістка, що ми її чули від Нього і звіщаємо вам: Бог є світло, і немає в Нім жадної темряви!1Ів. 1:5
    і не беріть участи в неплідних ділах темряви, а краще й докоряйте.Еф. 5:11

відкрити їм очі, щоб вони навернулись від темряви в світло та від сатаниної влади до Бога, щоб вірою в Мене отримати їм дарування гріхів і долю з освяченими.Діян. 26:18
    А за той,чи інший бар"єр всі перейдемо з часом,нікуди не подінемось.

10. Romko

Ви там були?
    Хтось,хто про це розказує там були?
    Тепер про церкву...
    Нагадав собі одну фразу
    Церква - місце,де люди,які ніколи не були на небі,розказують,як там добре тим,хто ніколи там не буде.
    Віра,це зовсім інше...
    і я вірю,що існує той світ,за бар’єром
    Вірую, в єдиного Бога Отця,
    Всемогутнього;
    Творця неба і землі,
    Всього видимого і не видимого;

і так же вірю.що Господь потурбувався,щоб той світ був надійно закритий від цього.

Останнє редагування: 21 гру 2008
    • Подобається Подобається x 3
  11. Razi

Razi Member

Може вони просто бояться конкурентів? По моєму це напйпростіше пояснення. Просто банальна боротьба за вплив на широокі маси.

По друге церковна доктрина не стала, і змінюється (по моєму прпосто підлаштовується під конюнктуру ринку духовних послуг). Наприклад колись за твердження що земля кругла церковні бонзи відправляли на багаття, зараз ватиканські вчені допіускають можливість існівання інопланетян. Хто зна може колись визнають езотеричні знання.

12. франц-йосип

Я-нє, точно.Ті хто про це розповідає-не знаю.А от ті хто дійсно був-мовчать.
    Є ж і у християнський практиці "духовидці" "екзорцисти" але вони курсів і семінарів в їдальнях гуртожитків і клюбах макаронних фабрик не влаштовують,та й на форуми думаю теж не дописують.

13. Razi

Razi Member

Чому ж. Є купа традицій по переходу за барєр. Що цікаво сучасна наука поступово підходить до цього барєру, зокрема є багато дослідів у психології які дають можливість людині зіткнутися з потойбічним.

14. франц-йосип

ага,щоб відвернути їх від класової боротьби.

15. Romko

Чому ж...не сумніваюсь і в цьому...
    і в існуванні літаючих блюдець ні хвилі не сумніваюсь...
    Не сумніваюсь в існуванні паралельних Всесвітів,де 4,5,8 і більше вимірів..
    Всесвіт безмежний...

16. Romko

Дійсно..як це низько для таких осіб...дописувати на форумах...

17. Оля

Оля Старожилка форуму

Це сили тьми, якщо Ви насправді не знаєте.

18. Оля

Оля Старожилка форуму

Ромку, а я сумніваюся. Вірніше сумніваюся, що то показується людям утвердженим у живій вірі в Живого Бога. То для тих, хто взагалі в ніщо не вірить, чи для маловірних сатана то все показує. І якщо Ви вірите і знаєте Живого Бога, то воно Вам потрібно ще й в то всьо влізати? Цікавість часом дуже дорого коштує. Задумайтеся над цим...;)

19. Romko

Чому?
    Я ні хвилі не сумніваюсь,що Всесвіт,створений богом,Творцем настільки масштабний.що в ньому є місце всім фантазіям і фантастичним передбаченням...
    І не обов’язково вважати це злом..
    Зло..в поданні церквою поняття дуже відносне..
    Починаючи з бородавок на грудях красивих жінок...
    це було зло...
    Все це диктувалось політичною коньюктурою...
    так і це...

Останнє редагування: 22 гру 2008
  20. Окультист

Окультист Well-Known Member

Люди, яким треба "все, тут і зараз" - це і є ті самі ворожки, доморощені чаклуни, відьми та інші, що прагнуть лише реалізаційної влади в матеріальному світі. Вони - не маги. Ви робите висновок про всіх, на основі кількох випадків. От я Вам хочу сказати, що езотерика потребує дуже великого терпіння, цілеспрямованості і стійкості, по - собі знаю. Я відносно недавно почав цим займатися, але розумію наскільки часом буває не просто. Потрібно аналізувати інформацію, адже часом літературні джерела суперечать одне одному, потрібно медитувати та інш. Хтось із езотериків сказав, що "перш, ніж зробити один крок на шляху окультизму, потрібно зробимти 10 кроків на шляху морального самовдосконалення", щоб не скотитися до тих речей, про які ви пишете.

а де твій аватар? :)