Львівська Ґвара

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Капітан, 29 січ 2007.

1. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Всі російськомовні, шо голосуют за більшовиків і синьожопих, а також всіляких притрушених типу Литвина. І україномовні також звичайно, хоча менше їх набагато.

2. А "російськомовні, шо голосуют за більшовиків і синьожопих, а також всіляких притрушених типу Литвина" западнее Хмельницкого - справжни украйинци, как Вы. Просто с другими политическими убеждениями. Понятно.

• Подобається Подобається x 1
  3. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Та то їк "Свобода" в Харкові, всюда є білшість і меншість.

4. Восточнее того, западнее сего, москали да подмоскальники, кацапы да подкацапники, граница с "настоящими украинцами" по политическим предпочтениям... Вы, панове Dzeko, iso, Capitoshechka, прям о границах нации какой-то говорите...

5. Capitoshechka

Capitoshechka Наймоскальніший москаль

Пан Dzeko, такого накрутив, що я не можу собі тепер уявити хто я з його слів. Териториально я підпадаю під підкацапників. За більшовиків, синьожопих і Литвинів я не голосував - тобто тут вже я випадаю. Українською володію (досить не погано, як мені здається), тобто не російськомовний.
    Пад Dzeko, так хто я, на вашу думку?

6. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Вас окремо не існує для геополітики. В вашому регіоні є більшість, і на виборах перемагає одна партія, єкій тота білшість віддала голоси. Конотоп - то Сумська область, яку Партія Регіонів давним-давно з'їла і перетравила. Так шо ви там їк краплє в морі, можете з таким успіхом бути українцем в Албанії.

Інше питаннє ваш спосіб жиккє - хохол ви, який сам з себе сі сміє, чи в вас якась самоідентифікація є окремо від "русского мира".

7. zherech

zherech Well-Known Member

О,пан Dzeko выдает:)Пан Dzeko,а кто такие,с Вашей точки зрения-рогули?

• Подобається Подобається x 2
  8. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

То є субкультура селюків шо в місті жиют по буднєм, а на вихідні по селам сі роз'їжджєют.

http://video.i.ua/user/2085494/31151/369167/

Ну їм наспровді уже весь шоу-бізнес присвєчений: http://ragu.li/

9. zherech

zherech Well-Known Member

А те,которые "доезжэючы" - эти к какой категории относятся?

10. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Це вони і є.
    Прикол в тому шо Україна на 80% рагулістична країна в принципі. Тому шо рагулі в нас і "зірки" і президенти.

Є попит - буде пропозиція:

Апартаменти президента України (резиденція Межигір'я). Коли рагуляки мають змогу -сі відривают на повну.

Рагулізм - то є недолугіст, недалекіст і відсутніст смаку. І шмотки з базару.

11. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Певно... Краще з гумки :)))
    Відчуваю, що себе Ви віднесли до решти, 20-ти відсотків :mocking:

• Подобається Подобається x 2
  12. iso

iso Well-Known Member

13. morze

morze Well-Known Member

Рагулізм - правильно від рогуль, від роги -корова -село! Хороші шмотки із базару роблять корову кращою, ніж теличку в обновках з бутіка!

14. VasMT

Не позортесь, шановний... І вчіть свою історію.

15. morze

morze Well-Known Member

я ще стільки ненакакав. Історію мусимо вчити все життя! А своя історія недалека від гвари, як з нею неборись!

16. no nickname

no nickname Member

Ось вам нормальне визначення, що таке рагуль.
    Вікіпедія все знає http://ru.wikipedia.org/wiki/Рагуль

17. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Відов хтіли сказати "не ганьбіться"? Я вже не годен тотой львівський суржик читати, то мож сказати вуха в'єнуть їке тото всьо обмоскалене.

18. VasMT

Так, саме так...

19. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Може - Львівською Ґварою - саме смiшiт або смiшiть.
    Проте "Академічний тлумачний словник української мови" каже не ТАК

СМІШИТИ, шу, шиш, недок., перех. Викликати сміх. Бородавкін смішив усіх, розказував українські анекдоти, котрі так і сипались з його язика, неначе насіння з торби (Нечуй-Левицький, VI, 1966, 85); Якось прийшов до них дядько Кирило, почав смішити Дениса і малу Денисову сестричку (Олександр Копиленко, Хата хлопчика.., 1957, 4); Він смішив дівчат тим, що дотепно перекривляв старших, серед них і досить поважних людей села (Іван І. Волошин, Місячне срібло, 1961, 175);
    // Своєю недоладністю, безглуздістю і т. ін. викликати сміх у кого-небудь. Чому так багато антен? Її запитання смішить Віталія. — Антена, мамо, одна, а то прийомні рамки! (Олесь Гончар, Тронка, 1963, 92); Лікували справно і наполегливо і, що особливо дивувало і навіть смішило Дороша, заставляли його співати, переконуючи при цьому, що він так швидше вилікується (Григір Тютюнник, Вир, 1964, 200).
    ♦ Смішити людей (горобців і т. ін.) — бути об'єктом насмішки для кого-небудь. [Вареник:] Демку, побратиме, перестань смішить людей, не соромся. Ну що ти все дурака валяєш? (Марко Кропивницький, II, 1958, 232); А час би людям перестать Солом'яного Діда пхать І тільки горобців смішити; Тепер не пугалом добру навчать (Леонід Глібов, Вибр., 1951, 141).

Вчiть мову, шановна! :)

20. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Дививсі Савіка в п'єтницю. Там таких було кілька штук "знавців" - зі скреготом два реченнє видают, потім з полегшеннєм видихают і знов по російськи. Вони коли говорє, я за них переживаю, то їк акробат на канаті.

а де твій аватар? :)