Львівська еліта: провінційність із претензією на всеукраїнський масштаб

Тема у розділі 'Львівська газета', створена користувачем gazeta, 1 січ 1970.

1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Відповідь: Львівська еліта: провінційність із претензією на всеукраїнський масштаб

То були не мої слова. :sad: У нас вже є тут пан Шрек, котрий не звідти цитує. Дуже прошу не брати з нього в цьому приклад.
    Я теж не вважаю Славка експертом щодо мови. Як слухаю його пісні, то маю добру забаву, коли виловлюю безсенсовні словосполучення у його текстах. :)

2. Liliyah Romanova

Відповідь: Львівська еліта: провінційність із претензією на всеукраїнський масштаб

Ой, я вас прошу, хто там до тих слів дуже прислухається?

3. Черешенька

Черешенька Well-Known Member

А нам такого ніхто не говорив, хоча факультет - престижний. Просто якось (я зі свого досвіду кажу) певного часу сам починаєш шукати людей, до яких тобі хотілось би тягнутися, від котрих ти почерпаєш і багатство знань, і розуміння світу. Одного дня я мала щастя наприклад познайомитися з Тимофієм Гаврилівом, який для мене є чудовим прикладом справжнього інтелігента і митця.
    Справжня еліта працює невпинно, а не кричить на кожному кроці: "Подивіться ось на мене, чого я досяг у житті і як сильно впливаю на інших!"
    По плодах і видно!..

• Подобається Подобається x 2
  4. Оля

Оля Старожилка форуму

Та яка сварка?Педро, якщо Ви перечитали останні дописи в цій гілці, то скажіть може Ви мені, чого та елітна львіська пані до мене вчепилася взагалі і почала щось польською писати? :eek: На цій гілці я лише висловилася до пана Internati, що з моєї сторони нефайно би було мовчати, якщо хтось не українською мовою пише до мене. Кого я повчала і як?Тим більше, що пан Internati також зараз живе за кордоном.

Пані що, так зблазнилася розповіддю про швидкість на "гавті"?:D Пані, для мене "гавто" те саме,що для пані мешти. Чо би то я ним хвалилася? Гавто в нас було відколи себе пам"ятаю. В 1980 вже мала права водія.Три роки перед виїздом мали з чоловіком кожен свою машину, бо то був для нас спосіб пересування по Львові.А для пані то досі меція? Про себе кохану згадую тільки в контесті розповіді, щоб було зрозуміло, про що мова.

Пані, лінки на такі дописи в студію! Бо "за базар" треба відповідати.

Педро, а якого то дива ми повинні щоразу перед кимось оправдовуватися, де ми живемо.:aggressive: Тут що, якісь обмеження на доступ до форуму? Нехай так і напише Мартіні. Чи я не маю права себе львів"янкою називати, поки не спитаю дозволу в якоїсь елітної пані чи інших асимільованих нащадків асвабадітєлєй?

• Подобається Подобається x 1
  5. Mike

Mike Well-Known Member

Щось я почуваюся ніби випадково в жіночу роздягальню двері відчининив (в елітну) :)... і стовбичу... :)
    Але ж є плян спасіння :)
    А давайте когось назначимо довічним асимільованим нахабою-п`ятиколонником нащадком асв(ф)абадітєлей, і коли душевний настрій запотребує вищої єдності нації, відірвимося на ньому по повній елітній... :)
    Так би мовити, запозичимо досвід у японців, допомагає ж бо. Конкретика, єднає, є на чому зосередитися, й думати не треба :) Так, Педро, нє?

6. lotr_an

lotr_an Well-Known Member

Ну клуб інтелектуалів, а не гілка форуму :)

So from now we will communicate on English? Sometimes easier than on Russian :)

7. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

вибачте, що перепитую - га?

8. Liliyah Romanova

Можливо й легше, якщо без помилок. ;) Має бути communicate IN. ;) А ви, мабуть, дослівно з російської переклали (разговаривать НА язьіке). Тут це називають Russenglish i Ukrainglish. :):):)

9. Mariya

Mariya Well-Known Member

А цю фразу я б порадила змiнити, а ще краще витерти. Граматично неправильна тому що.

• Подобається Подобається x 2
  10. Оля

Оля Старожилка форуму

А на другу половину мого посту чому пані не підповіла?

Цитата:
    Допис від ghost
    Та й від Вас таких дописів (скіко в кого money, cars, houses та іншого добра) я не пригадую.

Пані, лінки на такі дописи в студію! Бо "за базар" треба відповідати.

11. Internati

Internati миється в бані

:borat: ???

12. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Ну, дівчата, ви бойові !
    Ось прийде сюди "останній релікт Львівської інтелігенції" (він так мабуть себе позиціонує); прийде спеціально, щоби полаяти (йому так здається) Педро й мене (спираючись на власні фантазії), а його допис - давно потонув!

13. lotr_an

lotr_an Well-Known Member

ааа Лілю за школою сумую :sad: регрес у мене :sad: з російської не перекладав, а так з голови писав.

14. Mariya

Mariya Well-Known Member

Ma'am, припинiть використовувати англiйську, моя вам порада, i то добра. Помилки ми всi робимо, але краще iх не повторювати.

15. Boris_Kiev

Щодо СПРАВЖНЬОЇ інтелігенції - нажаль, багато хто на цвинтарях. Добре, якщо на українських.
    А кого конкретно я мав на увазі (колишнього героя розумової праці) - на інтелігента не тягне. Хіба що, задється, не виживає мату. Той хто писав, що у дантиста Педро не вистачить грошей на ... дантиста !
    Той не вартий Вашої уваги.

16. Mariya

Mariya Well-Known Member

Ma'am, я вас просила, а ви мене не слухаете. Помилка на помилцi. Жах. ;)

17. Черешенька

Черешенька Well-Known Member

Бачу, що на цій гілці дійсно інтелігентні люди зібралися, раз на різних мовах спілкуватися можуть :).
    Давайте в такому разі створимо англійськомовну, німецькомовку, польськомовну, російськомовну і т.д. гілку комунікування.

18. Boris_Kiev

Його вже банили за глум при обговоренні Голодомору.
    Нічого цікавого він вже ніколи не напише.

19. Internati

Internati миється в бані

let us start from the very beginning:

This is a table.
    The table is dubowyj,
    I like dubowyj table,
    At the dubowyj table we will eat a tasty chicken meal.

Всьо ясно? ))))

20. Boris_Kiev

Ghost, я не хочу лити воду на його млин. Нехай собі постить свої пустопорожні монологи. Особисто мені такий контингент не цікавий.

а де твій аватар? :)