Львівська еліта: провінційність із претензією на всеукраїнський масштаб

Тема у розділі 'Львівська газета', створена користувачем gazeta, 1 січ 1970.

1. Internati

Internati миється в бані

Відповідь: Львівська еліта: провінційність із претензією на всеукраїнський масштаб

Хочете вірте, хочете ні, але при кармометанні на нік користувача не дивлюсь ))))

Та ні, не міг би, адже кармометають у випадку, коли допис або сподобався, або ні. А це є суб"єктивні емоції.

Якщо вам подобається вважати, що хтось до вас відчуває "особисту неприязнь"(!!!), то прошу дуже )))))

2. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Відповідь: Львівська еліта: провінційність із претензією на всеукраїнський масштаб

Неправда! Я просто МУШУ вважати, що Ви - якщо не студентка, так аспірантка (за віком!) :)

Невже назва - СИНЯК (!!!) не натякнула Вам на можливі наслідки ? :)

• Подобається Подобається x 2
  3. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

за галантність ;)

4. Danilo

Danilo Well-Known Member

Internati
    Додав Вам карми за знання німецької, це викликає повагу. Певен що Ви не хизуєтеся цим.:) Але раджу Вам відповідати саме українською, рідною мовою навіть на образи. Хто знає, може ці провокатори тільки й чекають, коли Ви збурений перейдете на будь яку іншу мову, НЕ українську, тим самим добиваються якоїсь мети?
    До того ж не всі розуміють німецьку, а цікаво ж як Ви відповідаєте.:)

5. Internati

Internati миється в бані

Моя позиція така:
    1. Якщо людина, звертаючись до мене особисто(!!!) російською, вважає, що я повинен розуміти цю мову, то це так само дає мені право вважати, що ця людина повинна розуміти, наприклад, німецьку. Тому нею і відповідаю особисто(!!!) тій людині.
    2. Дописи, що стосуються усі дописувачів пишу виключно українською.

6. afterstep

Гостю, а ти - виразник думок усіх львів'ян? чи ти вже всіх (хоча б на форумі) опитав? Чи ти теж схиляєшся до думки, що (згідно анекдоту) "справжні українці живуть в Америці, а рагулі - тут, у нас, на Україні, і заважають жидам та москалям розбудовувати неньку Україну"?

7. afterstep

згоден ;) саме тому сучасний львів і маргінес, жи такі як я - не львів'яни ;) дякую за комплімент ;)

8. Danilo

Danilo Well-Known Member

Я що пропустив щось, а перший раз вже був, ну коли перед Олею вибачався той пан що до бані ходив? Бо я дивлюсь що як далі так піде, доведеться вдруге вибачатися, нє?:)

9. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Пані Привид, я кілька разів перечитав гілку і так не можу збагнути в чому була причина Вашої з Олею сварки.
    Я з Вами повністю згідний, що ми, емігранти, не маємо права вчити галичан. Правда, я особисто ніколи цього не пробую і не бачу, що інші дуже вже часто такі "лекції" влаштовують.
    Я залишив Україну, коли вона була частиною Імперії і якби дочекався часу незалежності, то незважаючи ні на що поступив би аналогічно нашому приятелю Борису.
    І не думайте, що нам, хто на еміґрації почувається українцем, дуже легко.
    Бо, як співає Ігор Богдан, "чужинна не замінить мені України". І я буду старатися, як зможу, в певний час продовжити моє життя на рідній землі.
    Проте, я завжди буду реагувати на дописи тих, які ще бачать Україну ґубєрнієй РФ, чи які будучи третьою ґенерацією окупантів, проживаючи в Львові, не вміють звязати двох слів на нашій мові.

• Подобається Подобається x 5
  10. afterstep

тобто ваша думка мені теж цікава - але якщо вона викладена у певній формі. Сприйнятній, так би мовити ;) а не "як з ланцюга зірвався" ;)

11. Danilo

Danilo Well-Known Member

Думка пана Pedro здається не лише Вам цікава, як доречи і всіх без виключення діаспорян, навіть з Дальньго Сходу.
    Форма не головне, зміст більше важливий. Що до ланцюгів, не зрозумів.:)

12. afterstep

данило, є певні загальноприйняті стилі спілкування. І якщо ви починатимете всі свої спілкування з "веслом по голові, а тепер поговоримо" - то при вашому наближенні у вас летітиме каміння...
    Тому діаспоряни, щоб не почути лайки на свою адресу, і жосткої критики своїх фантазій, які вони вважають реальністю - мали би не починати з лайки та радикальних закидів ;) у нас і без них рагулів коло оперного вистачає ;)

13. Danilo

Danilo Well-Known Member

Не перебільшуйте, а то хтось може подумає що увірвалися ланцюги.:dance:

14. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Ну, я про подяку і не думала. Просто, коли на мене вже починають наговорювати за те, що допомогла знайти роботу, але "не таку", то це вже хамство. Може, я помиляюся.

Щодо еліти, то власне хотіла подискутувати щодо певного аспекту.
    В університетах студентам часто кидають фрази про те, що вони будуть елітою нації. (Говоритиму про Франка та УКУ, бо в одному вчилася, а в іншому часто бувала та маю багато знайомих і друзів.)
    Наскільки доцільно кидати такі слова тим дітлахам, які у нас приходять вчитися? Скільки зазвичай студентам-першокурсникам? 17-18. Я ще розумію, якби освіта таки щось міняла, але за моїми спостереженнями, то та, котра була "бичкою" (батьки бичком заплатили за вступ, бо в голові ніц не водиться), такою і лишається. Хто своєю головою працював на вступ, той розвивається далі. Нащо кидати слова про еліту тим, кого це стосується? Адже слова сприймають усі і починають у них вірити саме щодо власної особи.
    Мене завжди дивує ставлення до мови серед такої "еліти". Поваги не видно жодної. Як виявилося із кількох розмов, гарна мова потрібна лише для курсових, магістерських і т.д. Розмовляти можна будь-чим. Як же тоді вирізнити серед інших таку особу, яка розмовляє суржиком, у якої все "диряве" та з "дирами", яка ще й свято переконана, що то саме так треба казати українською? Не те, щоби знання там було погане чи відсутнє, ні, є якась дивна неспроможність відірватися від того, як говорять інші, в тому числі й удома. І водночас така особа переконана, що вона належить до еліти, бо так їй сказав ректор. Така особа зовсім не почувається зобов'язаною щодо цих слів, вони одразу прилипають до неї і їй вже нічого не треба змінювати. Можна далі залишатися невігласом у багатьох питаннях, окрім своєї вузької галузі, не цікавитися політикою, лише слухати думки тата чи мами і нею оперувати, замість вироблення власної. Така особа буде кидати пусті гасла і міняти свою думку після кожного випуску новин, так і не дійшовши до власної.
    То яку еліту ми виховуємо в університетах? Чи варто говорити студентам, що вони вже еліта, бо вчаться в тій чи іншій виші? Чи не варто якось змінити промови до студентів, аби вони подумали більше про відповідальність, аніж про якісь привілеї?

• Подобається Подобається x 2
  15. Liliyah Romanova

Я теж його при своїх критикую, а при чужих кажу, що я таки рада і далі пишаюся, що була на майдані, але то правда, зрештою. :)
    Точно знаю, що всі, хто знає мене, починають шанувати і мою Україну. :) Оцим завжди дуже тішуся.

Щоби виправили, то сумніваюся. То був автовокзал у Катовіцах. Київ у міжнародних рейсах і інформацію в довідці про автобуси на Київ не дають, бо там лише інформація про місцеві рейси, по Польщі. Але про Львів мені усе чемненько розказали. Так було ще якісь 3 року тому. Як маєте там кого, най перевірять, ;)

Щодо оффтопів, то я писала про невреґульовані та емоційні.
    Щодо польської мови, то на ґазеті я дописи польської не тру саме тому, що ще наші сусіди сюди дописують. Адмін ніби теж нічого проти не має, але бажано тим користуватися без переборщування. :)

16. Черешенька

Черешенька Well-Known Member

Я би просила Вас, шановний Гостю, за всіх не розписуватися і не робити узагальнюючі висновки. Те, що тут на форумі емоції бурлять, то я в цьому нічого поганого не вбачаю - тільки у плідних дебатах і суперечках може народитися істина.
    Думаю, що Львів на надзвичайний статус всесвітньо елітарного та висококультурного міста не претендує, але має все ж свій особливий шарм і не тільки рагульську частину населення.

• Подобається Подобається x 1
  17. Liliyah Romanova

Треба, хто каже? Мене вражає, коли наприклад студенти УКУ говорять суржиком. Я взагалі мовчу про свою реакцію на мову студенток філології в університеті Франка (то узагальнення, звичайно; в УКУ таких не надто багато зустрічала, але от у Франка - на кожному кроці:sad:).
    Зрештою, про що казати, якщо написання офіційної назви УКУ суперечить правилам української мови. :sad:

18. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Може, асоціюється зі словом "БЬЮТ" ?

19. Liliyah Romanova

Що ви цим хотіли сказати? Пісні гарні, але глибокого змісту там я не бачу. Дуже часто набір слів у риму. Але загалом Славко молодець, добре працює, знає чого хоче і вміє досягнути. Але змісту в піснях часом треба добряче дошукуватися...

20. Internati

Internati миється в бані

Колись дивився передачу зі Славцьом, в котрій він не зміг виразно назвати тему своєї дисертації...
    теж мені, книжкового авторитета знайшли ))))

а де твій аватар? :)