Львівська еліта: провінційність із претензією на всеукраїнський масштаб

Тема у розділі 'Львівська газета', створена користувачем gazeta, 1 січ 1970.

1. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

Відповідь: Львівська еліта: провінційність із претензією на всеукраїнський масштаб

Internatiб а що то вас тек перемкнуло? чи може ви теж заокенаський повчальник? ну то велкам до Львова, покажіть власним прикладом у Львові, як тра' рідну неньку розбудовувати ;)
    --
    Саме тут розбудовувати - а не в сієтлі ;)

2. afterstep

Відповідь: Львівська еліта: провінційність із претензією на всеукраїнський масштаб

ви хочете, щоб я виправдовувався? навіщо?
    щось доводив? - мені це не потрібно.
    Дайте відповідь на питання - чому ви не повчаєте нас, як нам жити, а інші деякі певні неоамерикоси в першому поколінні - такою вадою страждають? І ще скажіть - а чим вони кращі від ексльвів'ян, а тепер москвичів?

3. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Я ще маленька, аби повчати. :) Повчати можу в тому, в чому сама маю досвід. Наприклад, щодо перекладів. Уже не знаю скільки років плююся.
    І ще, я не збираюся міняти паспорт на якийсь інший. Якби в Україні подвійне громадянство дозволяли, може, ще би якийсь мала, а так - ні.

Моя думка така, що ми загострено сприймаємо деякі речі. У мого чоловіка вуйко завзято його повчає, ЯК він має жити, ще й через мене впливати намагається. От мій чоловік дуже нервується, а я на то дивлюся радше по-філософськи.
    В одних людей своя візія, в інших своя. Чого нападати на іншу людину за її візію? Нема гірших чи кращих, імхо, є різні.
    Мене дивує також систематичне підкреслювання того, що львівський форум для львів'ян чи щось такого плану. По-перше, якщо я скажу, що я львів'янка, то ви мені будете змушені повірити на слово, бо мою прописку провірити не зможете, а по-друге, інтернет практично не має країни, це фактично багатомовне і багатокультурне місто, як на мене. :)

4. Liliyah Romanova

Ой, як би я хотіла, аби ви мали рацію, та на жаль, не можу вам її признати.
    Їздив мій тато якось на заробітки до Чехії. Його там на будовах кликали "учитель", бо був єдиним інтелігентом. Такого він тоді надивився серед наших легалів-негалів, що ніколи не забудеться. Знаєте, українців-нелегалів не російська мафія грабує, а рідні українці. І сусід сусіда здає, сподіваючися, що власну д...пу таким чином порятує.
    А про те, як я тут деяким помагала, уже писала. Зазвичай поводяться як циганчата у Львові на 100-метрівці: я зобов'язана їм допомогти, а вони навіть не подякують. :sad: А про те, що кожен другий питає, чого я не лишаюся тут, чого додому збираюся, взагалі нема що казати. А так, ще просять гроші позичити. Коли відмовляю, то думають, певно, що жлобка, і не вірять, коли щиро пояснюю, що не маю. Ет, про що там говорити! Лиш жаль бере від таких розмов.

5. Оля

Оля Старожилка форуму

А я хоч польську і розумію, але на цей допис відповідати не буду. Поляки, як і москалі - однакові гнобителі України. І польська мова не прийнята для спілкування на форумі! Бувайте здорові, пані/пане! Як будете і далі анонімно сіяти на форумі ворожнечу, то від неї і згинете!

6. afterstep

якщо б і інші неоамериканці саме так думали ;) а ще в першу чергу - перед будь-яким дописом - чи правильно я розумію події у Львові? може, в мешканців Львова інша думка? Може, я зі своїми 5 копійками влізу "зі свиним рилом та в калашний ряд"?
    --
    Направду, Полковник є таки більш адекватний, ніж частина тутешніх гамериканців ;)

7. Оля

Оля Старожилка форуму

Правду кажете. Бо Полковник - росіянин. А Ви - хахол. Читай той же москаль! :)

• Подобається Подобається x 1
  8. Liliyah Romanova

Думала вже йти спати, але таки ще напишу. Нехай вибачають мені форумляни мій оффтоп.

Не знаю, чим вам так Оля допікає, що ви їй постійно дошкуляєте, але мені особисто вона дуже допомогла. І знаєте, я би ніколи не наважилася людину брудом обкидати, якщо ЇЇ не знаю і ПРО НЕЇ нічого не знаю.
    Оля приходить на форум і дописує сюди, аби відпочити, бо життя в Гамериці таки нелегке (хоча деяким українцям - не саме вас маю на увазі - видається, що в тім краю гроші на деревах ростуть). Вже були тут ті, хто закидав їй незмістовність дописів. А чи конче про це йдеться?
    От у мене зараз багато часу, бо лише маю уроки мови ранками і не працюю. Але як почну працювати, то точно знаю, що вільного часу на форум фактично не буде, бо ще маю сім'ю, а вони для мене важливіші. І якщо зазиратиму, то дописи мої навряд чи будуть довгими та змістовними. Може, тоді теж писатиму щось простіше, аби розслабитися.

І ще щодо Олі. Коли у мене рік тому стався викидень, то Оля писала мейли, аби розпитати мого чоловіка за моє здоров'я і дзвонила до мене до лікарні, аби мене підтримати та підбадьорити. Я точно знаю, що вона була однією з тих, чия молитва у той час мене дуже сильно підтримувала.

То по чому ви судите? І нащо?

9. Liliyah Romanova

А не буде тоді закисання у власному соці? Якраз критика від сторонніх допомагає розрухатися. Я люблю спілкуватися з різними людьми і критику люблю, і поради, але все фільтрую, що допомагає розвиватися і не закисати. Чи то тільки мій досвід такий?
    От пише в Катовіцах, що Львів то місцевий, а не міжнародний рейс, то що мені мовчати, бо я не полька? Ні, я про то кожному полякові, якого знаю, говорю. І на тому вокзалі про те говорила. Київ у міжнародних, а Львів - ні. Вибачалися. Але навряд чи виправили щось. ;):)

10. afterstep

по агресивності. І по деяким іншим ознакам - перерахунок ознак викличе бан.
    Я радий, що у вас склалися гарні стосунки - це безперечно покращить мою думку конкретно про Олю.
    --
    Запитання: для того, щоб повноцінно розслабитися - це обов'язково когось тра' лайкою облити? чи ноги об когось спробувати витерти? причому нічого про опонента не знаючи?

11. afterstep

тільки не від гамериканців. Доведено 4-ма хвилями еміграції (чи кілько їх там було?)

12. Liliyah Romanova

Якщо я добре пам'ятаю, то це питання ви можете і до себе поставити. ;) Якою буде відповідь? :)
    Знаю-знаю, мій тато теж дуже гордий і ненавидить усю Америку без розбору. Тепер, як я тут, доводиться, мабуть, і йому фільтрувати свої судження. :):):)
    А я від тутешніх українців багато навчилася. Дуже багато.
    Знаєте, українцям в діяспорі не конче заздрити, не конче закидати їм виїзд та розбудову іншої держави, ними можна пишатися, бо вони мають далі свої українські прізвища і з тими прізвищами досягають успіху. І є, наприклад, відділення шпиталів, що носять прізвища своїх українських спонсорів. А ще, саме завдяки українській діяспорі в Америці Україна має своє представництво Майкрософту саме в Україні, а не в Москві, як то було ще якийсь час тому.
    На все можна дивитися двояко. Треба лише вміти і хотіти помічати обидві сторони однієї медалі.

13. Оля

Оля Старожилка форуму

Лілю, дякую за хороші слова, але кому Ви пояснюєте? ;) Людина вмішалася в мою розмову з москвичем, якщо пам"ятаєте, пообзивав мене, як він я помітила, вміє.... а тоді, замість того, щоб хоча би вибачитися за неадекватність своєї поведінки, після повернення знову на форумі відкидає в мою сторону постійно шпильки завуальовані. Та мені це байдуже. Воювати за себе не буду. Нехай іде на інші руки.:) Такі, зазвичай, нариваються рано чи пізно на достойний відпір!

14. afterstep

спершу - я не ставився до форуму з позиції "розслабитися". Вважайте, що ця слабкість минула - я зрозумів, з ким маю справу ;) відповідно тепер - розлабляюся. Тобто не лізу з місця в кар'єр в якусь тему з відром гівна і не розтразкую то вусібіч. А також - іноді встряю у сварки згідно своїх уподобань ;) причому не довожу сварок до завершення - гавкну раз-другий, обновлю ignore list - і жию собі далі;)
    --
    Завше недолюблював радикальних неофітів - а тут таке поле діяльності! такі новоамериканські перспективи!
    --
    Не ображайтеся, Лілю - то таки жарти ;)

15. Liliyah Romanova

Я не ображаюся взагалі. Я властиво пишаюся тою своєю рисою, що можу бути дуже стриманою, холодною та контролювати свої емоції. Особливо в інеті.
    До речі, то саме я є неофітом. І то радикальним. Може, ви ще того не помітили. ;) А от Оля є вже третім або четвертим поколінням українських протестантів. :)

Іду я спати нарешті. Прохання далі оффтоп не продовжувати. Маю надію, що вранці мені не доведеться прибирати повідомлення із нерегульованими емоціями. ;)

16. Internati

Internati миється в бані

Поясність будь ласка детальніше отой момент з перемкнуло ))))

17. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Дівчата! А чому сьогодні такий гарячий день ?

Пригадую номер когось із сатириків (в дитинстві ми реготали, уявивши собі ту сценку) :
    - Він мене табуреткою, табуреткою - а я його газетою, газетою!

Невже номер Львівської газети, який вийшов у День Журналіста, такий важкий, що ним можна відбиватися від табуретки ?

SMILE ! :crazy: :D :clapping:

18. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Пані Ghost, зайдіть, будь ласка сюди http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=85279&postcount=102.
    Дощем мене не залякаєте після цього :)

А взагалі - запам"ятайте цю сторінку: http://www.gismeteo.ua/towns/33393.htm

19. afterstep

та нічого страшного - видно, у вас мишку заклинило на кармометанні ;) то типово, то буває з певними відвідувачами ;)
    отут конкретно - http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=85347&postcount=140 - ви б не могли пояснити своє кармознімання якось інакше6 ніж негативними емоціями і особистою неприязню? Я, до речі, якщо тисну ту кніпочку (а кортіло6 знаєте, за німецьку мову кілько раз таки вам дати) - то я пишу пояснення ;) тобто обгрунтовую своє кнопкодавство ;)
    --
    Але від вас я того не вимагаю ;) на все добре - дії модератора (в німецькій мові) мене цільком вдовільнили ;)

20. afterstep

в них Мерлін шеф-директором... Позавчора вони весь день показували зливу - хоча в принципі, злива була... на тому сонці піт так і лляв...

а де твій аватар? :)