Львівська еліта: провінційність із претензією на всеукраїнський масштаб

Тема у розділі 'Львівська газета', створена користувачем gazeta, 1 січ 1970.

1. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Відповідь: Львівська еліта: провінційність із претензією на всеукраїнський масштаб

Шановний Л.Т., я не хочу Вас образити, але Ви є трохи тугодум. З дописів Бориса тут всім було зрозуміло, що Педро і є дентист, який працює в Австралії. Так, я можу приїхати до Львова лікувати свої зуби, так як там лишилося багато моїх друзів, з якими я працював (не виключена можливість, що і Ви були моїм пацієнтом), і яким я дуже довіряю. Так що справа не в грошах.
    Щодо мови... В Австралії я є англомовний, бо я не приїхав сюди в ролі окупанта, як дехто до Львова в 1944 - 45 роках, і я чудово розумів, що я мушу вивчити мову країни в якій я збираюся жити. Я вже десь писав, що якби я мав намір жити в Білорусії, я б вивчив білоруську.
    А ось в Львові вже третє покоління окупантів ніяк не може осилити місцевої мови. Це що, тупість, чи окупантська психологія?

• Подобається Подобається x 2
  2. Оля

Оля Старожилка форуму

Відповідь: Львівська еліта: провінційність із претензією на всеукраїнський масштаб

А тут я з Вами не погоджуюся. От дописує сюди на форум Полковник з Москви. Він в колишньому львів"янин. І любить це місто, як і всі, хто коли-небудь жив у Львові. Бо Львів не можна не любити. :) І ось в ті часи, що він жив у Львові, він української примусово не вивчав. Бо як і був тоді такий предмет в школі №35, то ніхто до нього серйозно не ставився. Так що зрозуміло, що писати українською він не може. Хоча розуміти розуміє. То що, я повинна до нього не обзиватися, як він до мене звертається російською? Хіба це буде з моєї сторони правильно, виховано? Не думаю! Тому я йому відповідаю українською. Не тому, що я не вмію писати російською. А тому, що я не хочу підлаштовуватися під людей, які мене розуміють моєю мовою і відразу переходити на їхню. Якщо би то були люди з іншої колишньої республіки, чи росіяни з глибинки Сибіру, які моєї мови не розуміють, то я би тоді розмовляла з ними російською, мовою, якою ми можемо порозумітися. Але я розумію, що людина, що не розуміє української на український форум, а тим більше на львівський не подасться, тому я розмовляю своєю. :)

• Подобається Подобається x 1
  3. Оля

Оля Старожилка форуму

От власне, що не володіють! Розуміти розуміють, а не володіють багато людей. :)

4. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Ась?:D

5. Степаныч

Отримуєте задоволення, ображаючи носіїв російської мови? Чи таким чином намагаєтесь відчути свою зверхність? Це не здається Вам недостойним порядної, вихованої людини?

6. Читатель_Обкома

Читатель_Обкома Well-Known Member

Ага...ага... и я в том числе....:shy:

7. Оля

Оля Старожилка форуму

Нічо, Читатель! Все поправиме! :p :p :p Ви ж в Україні...;)

8. Internati

Internati миється в бані

Розуміти розуміють, а ось володіти не бажають.
    В якості експерименту пропоную тутешнім російськомовним спробувати подописувати російською на котрийсь з польських форумів.
    Адже поляки розуміють російську подекуди не гірше за львів"ян, особливо старше покоління.

Росіяни мають хорошу приповідку: "В чужий монастир зі своїм статутом не ходять".
    Тож я дозволяю собі НЕ РОЗУМІТИ общєпанятний. Дозволяю, бо я є у себе дома, бо я є у своїй країні, бо тут існує українська мова!
    І, очевидно, саме це так вз"їло місцеву російськомовну братію.

9. Степаныч

Ну драсть! Фантазіїї до дідька! Вини Вашої немає, якби навіть був зовсім "безфантазійний"!

10. Salata

Salata Well-Known Member

Вон оно что... сложно. А я-то думала - трудное детство, скользкий подоконник...

11. Степаныч

Ну... дістали... І що далі?

12. spm1950

spm1950 Well-Known Member

Я думаю що на форумі це всі вища еліта Галичини,- давайте будемо жити мирно.

13. vasili

vasili Well-Known Member

ПЕРЕМОГА ЗА ЛЬВОВОМ 5:0

14. Salata

Salata Well-Known Member

Да Вы так не переживайте, это во многих городах так: как только на форуме заходит речь об интеллигентности, тут же всех так и прет ее проявить, загавкают кого ни попадя...

• Подобається Подобається x 3
  15. Полковник

Полковник миється в бані

Что, был футбол? С кем играли? Опять я что-то интересное пропустил :sad:

16. Черешенька

Черешенька Well-Known Member

"Карпати" проти "Збірної України" :):):)

17. Mariya

Mariya Well-Known Member

L.T., убєй сібя ап стєнку. :babruysk:

18. Оля

Оля Старожилка форуму

А, "оцо пані ходзі", яка є моя мова? Пані що, сховалася за анонімним ніком, щоб тут всіх пересварити? :ireful1: А може то і не пані, а пан якийсь -провокатор?
    А щодо "щєрої польки вє Львовє" то подам пані такий "вершик", який моя свекруха розповідала внукам про поляків в Україні:

Єще Польска нє згінєла,
    Алє згінуць мусі.
    Єще поляк русінові
    Чисьціць бути мусі!";)

• Подобається Подобається x 2
  19. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

а в гамериці - воно швидко звикається до тамтешніх порядків. Та й апломбу більшає - знаєте, воно з галузі лакейства - крутизну пана найкраще видно по лакею.
    Не звертайте уваги на той гамериканський спам ;)

20. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Чим доведете, що на такі слова штовхає не заздрість?
    І де ж українська люб'язність та гостинність?
    Невже таки мала рацію Салата, коли говорила про загавкування?
    Та українці такі: аби лиш була булава, щоби муху на чолі у ближнього била... :sad:

а де твій аватар? :)