Львівська еліта: провінційність із претензією на всеукраїнський масштаб

Тема у розділі 'Львівська газета', створена користувачем gazeta, 1 січ 1970.

1. Deus igrok

Deus igrok Дуже важлива персона

Відповідь: Львівська еліта: провінційність із претензією на всеукраїнський масштаб

Тернопіль теж уже русифіковано. Таксі, заправки, продавці - російська мова.
    Аналогічно в Почаєві. Української мови не чув =(

2. lotr_an

lotr_an Well-Known Member

Відповідь: Львівська еліта: провінційність із претензією на всеукраїнський масштаб

а Почаївський монастир?

3. vasili

vasili Well-Known Member

Почаїв під Москою. Живописна місцина – навколо пагорби Кременецьких гір. Все тут "грає" - архітектура, природа, клімат. Тільки от...

Почаїв славиться, звичайно, своїм монастирем та іконою Почаївської багоматері. Разом з Софією Київською це - найголовніша святиня православної України, шкода тільки, що воно у руках Московського патріархату. Навіть не думайте, що вас запустять туди в шортах чи коротеньких спідницях. Навіть не сподівайтеся побачити посмішки і відчути себе бажаним гостем. Істерія і невігластво царюють в Почаєві. Гидота.

4. lotr_an

:sad:

тут з ними згідний. Самого бісять дівчата з прозорими топами в церквах :ireful1:

5. vasili

vasili Well-Known Member

Та всю Львівську еліту те саме бісить, хоча іншого боку я думаю колись то буде нормальним явищем, навіть у консерваторів православних, католиків, протестанти тримають зовсім іншу хвилю, хоча деякі з них і "Львівська еліта".

6. lotr_an

а турки дотримують своїх традицій. В мечеть туристок пускають тільки після того як вони поодягають спеціальні хустки.

Церква - це святе місце не можна її компрометувати. Бо пізніше починаються плітки і інші бесіди ходити (особливо у Львові)

7. vasili

vasili Well-Known Member

Добре, ви праві церква це дійсно святе! Хоч я туди не хожу!!!

8. Черешенька

Черешенька Well-Known Member

Цілком погоджуюся. Якщо людина має Бога в серці, дійсно знайшла його (і тут немає великого значення елітарій вона чи ні), то і поводитиметься відповідним чином. Міні спіднички і руки, складені до молитви, богобоязливий вигляд обличчя (в церкві) і брутальна лайка (зразу за межами святого місця) - щось воно одне з одним явно не стикується!

• Подобається Подобається x 1
  9. vasili

vasili Well-Known Member

Від крайності в крайність, це незовсім вірно та і трохи категорично, але най буде. У кожного своє: церква,родина,громада то є супер, не для всіх нажаль, багато сучасників в цьому вже не мають ні якої зацікавленості, тай одноманітно, навіть з роками сіро. (най не подумають шо я писиміст), бо я ще не знаю сам хто я є. (мабуть зараз хтось захоче вписате якусьобразу, але річ про святість, тому ГРІХ)

10. Internati

Internati миється в бані

Щодо російської мови на форумі, то вже сам факт її вживання мене дуже дивує. Адже користувачі приходять сюди не випадково, і завжди мають щось спільне з Україною та конкретно Львовом.
    Знайшовши у собі сили читати і розуміти значення 95-ти відсотків постів цього форуму, що написані на атвраціцєльнам маларусскам нарєчіі вєлікава і магучєва, дехто все ж демонстративно відмовляється послуговуватись українською мовою, муляючи нам тут очі російською.

Найбільш дратівливими знаходжу моменти, коли у відповідь на український пост отримуєш закиди російською.

Напрошується запитання: Чому презумується, що я ПОВИНЕН розуміти російську мову?
    Адже на відміну від тих, котрі усе життя проживають у Львові і не захотіли вивчити українську, я в Росії ніколи не жив, ніколи не був і бути не хочу.

Звертання до людини іншою мовою, аніж та, що нею ведеться дискусія, за умови, коли мовою дискусії володіють усі її учасники, є ознакою неповаги, а тому на будь-які звернення російською відповідаю німецькою.

• Подобається Подобається x 4
  11. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Пане дантисте Pedro, Ви таке чули ?
    Слухайте, а там нікому з Aborigens не потрібен російськомовний (але недорогий) репетитор з фізики (курс 6-го класу) ?
    Задачки розв"язувати типу: кенгуру женеться за "новим російським" мисливцем. Швидкість кенгуру 30 км/год, швидкість мисливця 20 км/год...

Ну просто журнал "Веселі картинки" :)
    Чи мабуть це "новий Львівський гумор" такий ?

12. vasili

vasili Well-Known Member

Шо саме кльове у Internati тексті? Все. L.T. "то" все торкнуло, серьйозно торкнуло, бо правий Internati у меті.

13. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

і шо нам робити? самостійно перетворюватися на соляні стовпи? чи банити відвідувачів з нельвівськими IP?

14. spm1950

spm1950 Well-Known Member

По тому що і як тут пишуть і спілкуються то ви усі належите до вищої єліти Галичини.СЛАВА КПУ!

15. Полковник

Полковник миється в бані

Угу! Тот на русский решил отвечать немецким ::::) (орыгынально! :D)
    А Вы каким языком ответите? "Элита", блин, необразованная! :):):)

16. afterstep

я думаю - впродовж 70 років старалися красиві місця хорошими людьми заселити - ну то й мало же ж з цього щось вийти!

17. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Afterstep,
    а якщо взяти пересічних неполітизованих росіян - так нормальні люди.
    Це "верхівка" декого так накручує.

18. Mike

Mike Well-Known Member

Якщо хоч якось зацікавить реакція однієї двадцятиміліонної частини від сходу України :), то дозвольте і мені вляпатися у мовне питання - "захід - справа тоненька!" :)

А факт вживання англійської чи польської не дивує? :) (тільки чесно)
    То може причина дивини у вас самому? Чому саме російській така увага?

Я, наприклад, прийшов випадково, у Львові не був, але це частина моєї держави, є знайомі звідти.

"Нам" - це особисто вам? а "муляючи" все ж виглядає відвертою неповагою до півкраїни, погодьтеся. І з цим щось треба вдіяти (не з півкраїною, звісно :)).

А навпаки? :)
    Мені здається, що усі всіх чудово розуміють, і тому не такою вже нездійсненною метою була б неспроможність згадати, а на якій же ж мові я щойно пост читав? :) Як то було навіть не в еліти, а взагалі в освітчених людей у 19-му, наприклад, сторіччі, коли послуговувалися мовами по обставинам, а слова вживалися найбільш вдалі за змістом. Звісно, і тоді були прихильники чистоти мови, але ж чи ми тут маємо клуб чистоти львівської мови? чи кав`ярню? :)

Аж ніяк не повинні. І люди, проживаючі у Львові тут ні до чого. Справа стосується тільки вас особисто. Не знаючи іспанську не зрозумієте іспаномовного дописувача, не знаючи російської - російськомовного.
    Саме так в мене з німецькою :), бува хто допише - проблема. Але ніхто мені не винен.

Ну, звісно ж.

А якщо звернуться німецькою? :)

Перепрошую, що вляпався у мовне питання на елітарному рівні :), мене виправдовує лише та обставина, що після грози та блискавки, коли полишила цей світ стара материнка, купив нову фірми ELITEGROUP - підєднавсь до еліти на високому corex2 рівні :)

• Подобається Подобається x 2
  19. afterstep

то відображено в термінології - хто росіянин, а хто і москаль...

20. Internati

Internati миється в бані

Щиро кажучи, вважаю не надто добрим тоном і те, що інколи дехто дозволяє собі копіпейстити сюди статті англійською. Мову цю хоча й розумію, проте читати нею великі тексти не приносить особливого задоволення. На польські пости я ще не натрапляв, тому звиняйте, ніц не можу до цього сказати. А ось саме російськими дописами цей форум засмічений по вінця.
    Виходячи з отриманої за допис карми, "Нам" - це окрім мене ще й принаймні людям з ніками Boris_Kiev, lotr_an, Черешенька. Ви не знаходите?
    Не хочу Вас розчаровувати, але погодьтесь, освічені люди таки володіють мовою своєї держави. А ось саме "освітчені" люди розмовляють огидним суржиком, носять фафудью з какошніком, і досі пропагують нам ідеї мовно-національного інтернаціоналізму під егідою російської мови та культури (культури???).

Тут ви, безперечно, маєте рацію. Проте, якщо б ви уважніше читали, то зрозуміли б, що не подобаються мені ситуації, коли у відповідь на МОЇ ж пости українською, мені відповідають російською і при цьому явно очікують відповіді від мене.

Falls dir, mein anonymer russischer Freund, hier etwas nicht gefällt, steht es dir jederzeit frei, von der Option "Koffer-Bahnhof-Russland" Gebrauch zu machen! Und vergiss dabei die Balalaika nicht, damit du auch unterwegs mit deinem russischen Schmarrn ganz schön beschäftigt bist.
    Gute Reise, mein Lieber!

а де твій аватар? :)