Львівська еліта: провінційність із претензією на всеукраїнський масштаб

Тема у розділі 'Львівська газета', створена користувачем gazeta, 1 січ 1970.

1. Черешенька

Черешенька Well-Known Member

Відповідь: Львівська еліта: провінційність із претензією на всеукраїнський масштаб

Дякую! І Вам всього найкращого у родинному житті!!!
    (Тільки щось, як на мене, ви не з особливо захопюючою ноткою констатували свій сімейний стан, чи то мені так здалося? ;))

2. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

Відповідь: Львівська еліта: провінційність із претензією на всеукраїнський масштаб

Хто??? :eek: Я??? :no: :suicide:
    Та боронь Боже!!!:shy:

• Подобається Подобається x 1
  3. lotr_an

lotr_an Well-Known Member

ооо восьму школу чую :) принаймні п. Черешенька ?

4. Черешенька

Було такого трошки! :)

5. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Так. Дехто раніш забанений (за глузування з теми Голодомору) таки дочекався нічного дешевого діалапу, щоби виплеснути чергову гіпотезу.

Нещодавно давалася на форумі характеристика подібному типу (щоправда київському; збереглося в архіві форуму):
    Ну фаназуйте далі, колишній совєцький фізику. Хто там кому гайки крутить і хто там кому платить. Ваш брат любить рахувати чужі гроші. А гроші - не самоціль. Це просто інструмент. "Розходник". Як олива в моторі.

А тепер станьте перед дзеркалом (коли діти будуть спати), і спитайте себе, віддзеркаленого): "Якщо я тіпа такий розумний, то чому ж я такий вбогий ?"

Добраніч, L.ooser T.ypical (Віш нік так розшифровується?)
    Не набридло паясничати ? Чи паяцувати, як правильніше ?

6. lotr_an

Гроші - мастило економіки

+1 п. Борис

7. Mike

Mike Well-Known Member

Отже, щоб позбутися цих комплексів і відчути себе справжньою елітою, одного покоління виявилося замало.

Цілком вірно для всієї України (однак тема занадто делікатна :)).
    В цьому сенсі Львів нічим не відрізняється від інших міст. Інтелігента завжди годував народ, а в останні роки чомусь перестав :), ось і урвавсь зв`язок поколінь :) (як то відбулося з педагогічними кадрами та науковими школами), та й ще дещо відбулося, що породжує думку про ворожість революцій та "революцій" до інтелігентів :)

8. lotr_an

Інтелігента годує його мозок.
    А якщо ви про період радянської окупації і її наслідків для України то це виняток з правила

9. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

авжеж,
    "якби ви вчились так як треба - то й мудрість би була своя...."
    але навіть в спецшколах платня така, що фанатизм "вчителів від бога" таки вичерпується ;) і світла в кінці тонелю не видно....

10. lotr_an

ви занадто агресивний. Ви не відповідаєте на пост прямо а просто хочете зпровокувати опонента, і можливо заставити таким чином зробити "прокол". Правда п. Черешенька? Це між іншим стосується інших зареєстрованих форумчан, які мені здається мають певні поставлені завдання.

Що ви саме маєте проти спецшкіл?

Примари є примари.

11. lotr_an

І ще одне видно ви вчилися десь у якійсь надзвичайно розвиненій моральним духом і твердими як граніт знаннями - неспеціалізованій школі? Десь на Сихові чи Левандівці?

12. Черешенька

Дуже тішуся, що Ваше визначення цілковито співпадає зі словником. Ви, мабуть, людина, яка суперо спеціалізується на дефініціях. Хоча прикро, що не могли її мені тут дати. Легше би мені було прочитати на форумі від Вас, ніж зараз за словником шукати, якого під рукою нема.
    А, мабуть, не таке, зовсім не відгадали. З психологією людською у Вас напевне важче.
    За спецшколи раджу Вам теж не турбуватися, вони готують добрих кадрів, що неодноразово довели і олімпіади, і конкурси, і різноманітні рейтинги.
    Я би так плакативно за всіх і все не висловлювалася, одним словом!

13. vasili

vasili Well-Known Member

Хабарництво у ЗНЗ, чи спец школах якась дикість, азіатчіна, шо з діточок гроші вимагають вчителі разом з примарієм чи шо?
    Висновок : У декого світ розділився на дві частини - дехто - і інші.

14. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

ой, панянко, ви собі не уявляєте, на скільки я вас розумію ;) тобто - маю ті самі проблеми ;) Як у тому анекдоті:
    Жаліється єврей богу в синагозі:
    - Боже, така біда мене спіткала! син у християни подався! підкажи щось, поможи чимось!
    І тут розверзаються небеса, та сидить засмучений бог, і каже:
    - Вибач - тут я тобі не порадник... у самого така ж проблема....
    --
    Коли син поступав - це були "залишки елітного навчального закладу" з відповідною атрибутикою - конкурсом, репутацією тощо. Зараз - більш-менш нормальні знання лише в дітей, з якими батьки регулярно займаються, чи просто користуються послугами репетиторів... У вчителів - претензії до учнів - учні вчителів не поважають, і виражено демонтструють неповагу....
    --
    Тут навіть не стільки в хабарництві справа - як завжди, проблема комплексна. Тобто існують інші, не менш важливі чинники....
    Але нам лише залишається насолоджуватися результатом та подбати про репетиторів :sad:
    --
    До речі - сам я закінчив "звичайну політехнічну СШ", і таки мінімальний шліф по фізиці та математиці перед поступленням репетитори мені навели - аж надто примітивне викладення в школі... А хороша математичка - пішла у 8-му класі в іншу школу, на вищу посаду і таки троха менший курятник, ніж був у нашій школі....
    Це дозволило поступити "затак".... у далекому 85у ;)

15. Mike

Mike Well-Known Member

:)

Дозволю собі маленький відступ про інтелігента (і взагалі нормальну людину:)).
    Інтелігент завжди намагається розібратися у всьому самотужки, бо інакше дуже великий ризик стати "натовпом". І в цьому йому допомогає належна освіта, при чому не у вигляді цитат та штампів, а у вигляді засвоєних з дитинства методів дослідження світу.
    Стосовно ж калорійності мозку інтелігента:) можна пригадати відому фразу пана Жванецького про участь інтелінента у будівництві "революційних суспільств" - опять без нас будете?

Взагалі ж, ознайомтесь, будь ласка, з бюджетом інтелігента ну, скажімо, 19-го сторіччя, з суспільством, взаємовідносинами, законами, що стосувалися його. І тоді ясніше буде, хто кого годував, як і навіщо все це робилося в кожній державі, ясніше буде призначення інтелігенції.
    Ось це буде корисно:
    ИНТЕЛЛИГЕНЦИЯ (от лат. intelli-gens — понимающий, мыслящий, разумный) — общественный слой людей, профессионально занятых умственным, по преимуществу сложным, творческим трудом, развитием и распространением культуры. Понятию интеллигенции придают нередко и моральный смысл, считая ее носительницей высоких нравственных идеалов, воплощением совестливости и долга, преданности общественному служению. Термин "интеллигенция" введен в XIX в. писателем П.Д.Боборыкиным и из русского перешел в другие языки. На Западе более распространен термин "интеллектуалы", употребляемый и как синоним интеллигенции. Интеллигенция неоднородна по своему составу. Предпосылкой появления интеллигенции было разделение труда на умственный и физический. Зарождение интеллигенции относится к античному и средневековому обществам, эпохе Возрождения. Дальнейшее развитие интеллигенция получила в индустриальном и постиндустриальном обществах. Особую роль интеллигенция играла в истории России XVIII — начала XX вв. Осмыслению феномена русской интеллигенции посвящен ряд трудов Н.Бердяева, Г.Федотова, сборник "Вехи" и др.

А поки ось, Гумилев:
    "Нынешняя интеллигенция - это такая духовная секта. Что характерно: ничего не знают, ничего не умеют, но обо всем судят и совершенно не приемлют инакомыслия".
    :)

16. lotr_an

хм, а за це хіба не платять?

впринципі тоді тільки євреї під це визначення підпадають бо саме вони настільки бояться силової праці, що стараються зайнятися розумовою.

як це так латиською із руского перейшло?

точно якісь масони :)

це не інтелегенти. Не все те золото що блистить (заїжджена і мною особисто також фраза але таке життя :) )

що ще можу сказати? хм. Для мене визначення різних термінів формувалося під дією тих чи інших реальних подій чи прикладів. В поняття інтелігентності я вношу свій особистий (скажемо так зрозумілий мені) зміст. Наприклад як поводяться багато хто з форумчан - це не інтелігентно хоч інтелектуально.

Інтелігентність - це відчуття такту. О це найкоротше визначення вийшло.

17. Mike

Mike Well-Known Member

А такт - повага до людини, здатність її відчути, почути, зрозуміти, тобто інтелігентність - це постійна здатність до діалогу? :)

18. lotr_an

не можу не погодитись

19. Черешенька

Я звідки ви взяли, що балярина має бути обов"язково елітою?

20. Черешенька

А де ви її бачите?

а де твій аватар? :)