Смак треба було прививати в дєцтві.. Може ше "тошнотіки" згадаєм? Яке "Курземе" запивалось? У Львові,між іншим... ЗІ.Смєшалісь в кучу коні.люді...
Та Ви шо? Ніки міняти? А навіщо? Суперовий нік у у Франца Йосипа (чи правильніше "Франци"? то вже фільологи най поправлят). Дуже львівський нік!
Та.нема мови... я,от,скажім "чорнилко" ненавидів... А "Струмок" йшов за милу душу... А "Курземе" і кава..тим більше львівська..це протилежні речі...
Вони би Вас ніяк і ніколи не зрозуміли. ( Недано Вам розуміти таємниці і що зробиш, тяжко... Але не біда в Америці є спеціальний заклад МкДональс. Там все по номерам і смак ґлобальний.
До чого тут Макдональдс? Є Пиріжкова,навіть дві і без образливих для вільнолюбивого львів"яки номерів.Ми ж вже про адресу кав"ярні.Де ж то вона є ота найдавніша ,найкраща,де сама прекрасна львівська кава ,що так закарбувалася у пам"яті багатьох наших екс-земляків і яку так ідеалізують нові львів"яни? Нектар і Вірменську не пропонувати,Мапу і решту новочесних теж...
А навіщо Вам? Є ТАКе поняття "прикрий клієнт". Навіть у нашій Кав'ярні їх намагаються попрощати якнайшвидше. Бо прийде, ноги вивалить, замовить чаю на гривню 50 коп. і смородить, смородить, смородить...: "чай у вас паскудний"... ТАКим і кави доброї не наллють. А є постійні клієнти, які просто кажуть: "дві файних кави"... І насолоджуються. І на форумівках наших ми збираємося "на каву", хоч кожен п'є те, що йому пасує.
А ну,то файно,прошу ось тут дві гривні,решти не треба,дякуємо за гостинність,обов"язково навідаємось ще.Тіштеся поважним товариством.
Правий... лівий... Я знаю одне: у Львові навіть коліжанки, які зібралися на чай, все одно домовляються "на каву". А те, що хтось люру кавою називає і ще й з того гордий... Ну, так гамериканці теж в Італії по каву до МакДональда йдуть.
Я вперше каву спробувала в "Кастелярі", коли воно лише з'явилося. Температура до 39 скочила моментально. І потім я довго каву не пила. Було смішно, коли нам із татом в школі діти дарували каву й цукерки. Ми все жартували, що цукерки самі будемо поїдати, а каву своїм домашнім кавоманам віддамо. Моя мама і чоловік такі кавомани, яких світ не видів. Вони тому, певно, найкраще можуть порозумітися. Бо більше ні в його, ні в моїй родині таких фанатів кави нема. Читаю вас і починаю розуміти, ЩО називають діяспоряни "радянщиною"... Для вас лінк на шанований часопис. http://www.ji.lviv.ua/n29texts/yavorski2.htm Читайте розділ "У диму каварень".
Ну там хазяїн з діяспори,і кава була відповідна(ви правильно написали "воно") А прошупоясніть ,яке відношення сучасні львів"яни мають до тих персонажів,що описані тут? Може ви хочете сказати ,що то іхнні нащадки???? "Ета панять нівозможна,ета нада пачуствавать..."
шкода того,що метрики старі.якщо бабця з дідом не привили вам отого духу... Якщо львівську каву ви вздріли в пиріжковій...то...
Не знаю про пиво,боя не пивоман,але про каву то дійсно так.Я приїхав в Ужгород в 1981 році.Таку каву,яку варили в Ужгороді угорськими кофеварками я ніколи не пив ні в Києві ні у Львові.Таких кофеварок дійсно не було ніде.І таких черг,які були за вареною кавою в Ужгороді я не бачив ніде.Люди йшли в гастроном(там варили каву) з баночками,з бутилочками.Навіть одним з видів невеличкіх презентів лікарям була баночка з свіжозавареною кавою.Нічого подібного я дійсно ніде не бачив.Там я і навчився пити каву.так я її п"ю тепер.Тепер дійсно добра кава є всюди-в Києві ,Харкові,Полтаві.Це в зв"язку з тим,що з"явилося багато дорогих фірменних кофеварок. А Львів"янки завжди були гречні і дійсно не давали цілуватись на першому побаченні.Але в мене жінка закарпатка.Та не дала цілуватись і на третьому,тому мене заїло,зате й женився напевнеЦе жарт .Але Львіф дійсно місто особливе.Я завжди,коли проїжджаю через нього,або коли заїжджаю в гості,то стан душі завжди піднесений.З дитинства пам"ятаю Львівський цирк,Львівський готель(спеціально приїжджали в цирк,то ночували в готелі).Пам"ятаю завжди добрий червоний борщ в Львівських їдальнях,чинахи і лодочки-морозиво в знаменитій Снігуроньці. Тепер про львівських хлопців,котрі далеко не естети(я маю на увазі не всіх,а тих котрі є в кожному місті і котрі шукають на свою д..у пригод)так от в роки мого парубоцтва тебе не торкалися(не просили закурити)коли ти йшов з дівчиною.Декотрі хлопці інколи цим користувалися,коли потрібно було пройти через темну вулицю. Я скажу,що не брехня.Діло не в каві ,а в самій аурі,що існує в львівській кав"ярні.Ну уявіть яку небудь Ростовську рюмочну і Львіську кав"ярню.Це все рівно що зрівняти хлів і ресторан.Є кав"ярні з поважними сивочолими джентельменами, в шаликах і беретках,а є з молодими студентами,художниками ,поетами чи медиками.Кожна має свою ауру. Шановна Рибко.Ми всі хто не Львів"яни,на Львівському форумі знаходимось в гостях.До чого це я.Ви коли приходите в гості і спілкуєтесь з господарями,я так думаю,завжди стараєтесь не ображати господарів.Це норми поведінки нормальних,вихованих людей.Я в гостях завжєди стараюсь вести себе толерантно.Якщо мені щось не подобається.я туди більше в гості не йду.Але я ніколи не посмію сказати газдині,що в неї борщ несмачний,хоча можливо він мені дійсно не сподобався.Згідно правил хорошого тону,я завжди похвалю господиню.Тепер розумієте.Але дійсно Львів це місто особливе.Хто ніколи не був в Європі, той може побувати у Львові,і він буде мати поняття про європейську архітектуру,про європейські вулички.Я був в місті Дубровник(це в Югославії).МЕні нічого крім пальм там дивного не було,вулиці як у Львові.Можливо навіть ще вужчі.Тепер про людей.Львів"яни дійсно люди чимось особливі.Одразу сказати важко.Байдужості менше ніж у східняків.Велика (для деяких людей можливо здається це навіть занадто)любов до України.Підвищене відчуття справедливості.Дуже великий відсоток людей,котрі цікавляться політикою.Дещо дивна для східняків революційність(навіть при радянській репресивній системі інколи бували студентські заворушення і висловлення протесту,згадаймо у що перетворилися похорони неЛьвів"янина Івасюка).Чого я так кажу,хоча я тепер не Львів"янин-я родом звідси,а живу в аж занадто спокійному регіоні-Закарпатті.Тому маю з чим порівнювати.Закарпаття має свої плюси.Але у Львова є чисто львівське,тому і говорю.
Зара розридаюся. smeet-е, дякую. Як чоловік гарно каже. як тото приємно слухати! І головне - правда! і це на повному серйозі. шем-сь ніґди мене (яко львів`янина) так не хвалили за діло. є, правда, і у нас один недолік - ми трохи заскромні. але героїчеськи із цим боремося.
а я ненавидів "козацький напій" -- жовто-гарячу речовину зі запахом полину і нафти... навіть більше ніж "долину смерті" (альмінську долину)...