Львів - містичне місто

Тема у розділі 'Життя міста', створена користувачем Nock_Boss, 30 сер 2007.

?

Львів це...

1. місто

26 голосів
    25,5%
  2. спосіб життя

49 голосів
    48,0%
  3. руїни

8 голосів
    7,8%
  4. мрія

19 голосів
    18,6%
  1. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Міняйте коло спілкування. :)

2. Dimokl

Dimokl Тато Буратін

Часково уже поміняв! За інших обставин ви би мене тут не бачили!

3. Dimokl

Dimokl Тато Буратін

А з цим дозволю непогодитися. Вихідці з сіл, в тому числі і я, бо родом Хмельниччини, потрапляючи до Львова навічно закохуються у це місто.
    У мене воно асоціюється з домівкою, тим містом з якого мені не хочеться нікуди виїжджати... тим містом, де тебе можуть облаяти старенькі бабусі, тільки тому, що ти неперехристився перед церквою, їдучи в громадському транспорті, тим містом, де можна побачити жіночі каблуки між бруківкою, тим містом, де купивши квиток на трамвай, через 300 метрів треба виходити і йти пішки, бо корок утворився, тим містом, у якому виходячи зранку здому важко вгадати чи знадобиться парасоля чи ні, тим містом, де таксисти тебе можуть везти з головного залізничного вокзалу на приміський через левандівку, тим містом, у якому Шевченко (памятник) обернений жопою до місцевої влади, а обличчям до гранд готелю, містом, у якому народилася твоя донечка...

• Подобається Подобається x 3
  4. консультант

консультант Дуже важлива персона

Карбофос, а Ви бачили, як вони виходили з сільських районів?о_О На відміну від деяких "менталітетчиків" ці люди добре володіють українською, російською та іншими мовами і розмовляють тією, залежно з яким "менталітетом" зустрілись, не справляють природні потреби в підворотні, как это делают некоторые товарищи, не створюють Львову жодної небезпеки, на відміну від інших, а навпаки всіляко підтримують Львів та сприяють його розвиткові у всіх відношеннях, в отличии от некоторых:) На даний час тільки теоретично в головах деяких товарищей присутнє поняття сельского менталитета. Насправді граней між містом і селом практично не існує. З іншої сторони я не знаю, що Ви розумієте під поняттям "менталітет"? Якщо маєте на увазу культуру поведінки і все, що з нею пов"язане, то ще як сказати...

Останнє редагування: 22 лип 2009
    • Подобається Подобається x 1
  5. victorys

victorys позитивчик :)

Ну зі всіма львів'янами ви не знайомі, тому не маєте права робити таких висновків...:nea:
    Перший раз про таке чую :))) добре, що зі мною такого не траплялось, бо прийшлось би облаяти бабусю. Звідки така бабуся знає якої віри та чи інша особа? Я не хрещусь їдучи громадським иранспортом ні перед церквою, ні перед костелом, ні перед синагогою, бо для мене то є "на показ" ІМХО. Але знаю, що багато людей так робить, тому не маю до цього звичаю якогось негативного відношення.
    -----------------------------------------------
    Відбігаючи від теми хочу добавити:
    Коли майже рік назад я на права здавала і ми з інструктором виїхали перший раз на дорогу, десь через 2-3 хвилини їзди він перехрестився. Мені стало якось ніяково, бо подумала, що він боїться зі мною їздити і троха зменшила газ. Але коли на другий день це знов повторилось (їхали тою самою дорогою), тільки тоді я помітила, що ми минаєм якусь капличку :)))

• Подобається Подобається x 4
  6. Dimokl

Dimokl Тато Буратін

І це таки добре, що зі всіма не знайомий, бо уявіть: якби знав всіх, то додому би не потрапляв ніколи, бо проходячи тільки через центр треба булу б зі всіма привітатися, а ше гірше запитати тільки як справи, застрелистися можна, а якщо з цієї кількості хоч 2 вітсотки запросить на каву, тобто пиво, то за міісяць можна копита відкинути...

7. консультант

Це краще ніж зустрічати тих, кому щось винен. Тоді навіть не дійшовши додому можна копита відкинути.

• Подобається Подобається x 2
  8. Karbofoss

Karbofoss Well-Known Member

Именно, потому-то особенно неприятно видеть шпану, лузгающую семки на брусчатку, или отливающую в центре, едва отойдя за угол. Может, не там ходил.

9. консультант

Карбофос, чому Ви тільки про негатив пишете? Скільки буваю у Львові. ніколи не бачу, щоб хтось в центрі відливав, чи лускав насіння на бруківку. Ви краще вже тоді згадайте хто у Львові карбофос та іншу хрень нюхає: сільські, чи міські жителі?

10. Karbofoss

Karbofoss Well-Known Member

11. консультант

Визнаю, що тут Ви праві і офіційно, на фоні форуму, вибачаюсь за незаслужену критику!:)

12. coffeefan

coffeefan Well-Known Member

Львів - містичне місто.

Львів - незвичайне місто (маємо на увазі центр). Особливо це відчуваєш після поіздок по світу і порівнянь з іншими містами. Львів має свою індивідуальну ауру - теплу, затишну і містичну. У першу чергу хочеться відмітити внутрішню теплоту та привітність львів*ян. Після штучних формальних закордонних масок посмішки ця внутрішня теплота викликає особливий емоційний стан. Таке відчуття, ніби ти знаходишся серед близьких тобі людей. Людина, яка хоч раз побувала у Львові, неодмінно хоче приіхати сюди ще раз.

• Подобається Подобається x 5
  13. von Philip de Conopel

von Philip de Conopel Well-Known Member

Сказане виходить вище, за межі зорових вражень (багато у декого очі націлені на всякі минущі паскудства, а не на суть). А вся містика - в аурі.

Все пізнається у порівнянні. Я виріс тут, і не надавав особливого значення оточенню: бо перебував у ньому постійно. Але досить було поїхати на 2 місяці у менш цивілізовані краї «Необъятной», щоб зрозуміти, який то Дар Божий – жити у Львові.
    Часом порівнюю зміну населення у Львові після 2 світової війни із нашестям гуннів у Римську імперію, котрі для початку потрощили статуї (чи хоча б повідбивали носи). Але через пару поколінь середовище їх зробило не менш витонченими, ніж представники по-передньої цивілізації. У моєму оточенні були ровесники, що з домашнього середовища виносили неприховану українофобію, навіть бійки були на цьому ґрунті. То й що! Коли вже самі навчились бачити і аналізувати, то (ще задовго до «перестройки») ставали «своїми» хлопцями, переходили на українську, а в слушний час ще завзятіше боролись за Україну, ніж місцеві (не наполягаю, що це стосується більшості).
    Отака містика: середовище має якусь незбагненну ауру, що здатна міняти людей радикально.
    Щоправда, часто на вулиці чую діалоги молодих людей російською, ще й приперченою матюками. Але акцент стопроцентово видає місцевих рагулів, що косять під «братків». От їм би помогла екскурсія на пару місяців в краї, де «братки» верховодять.
    Ну і на противагу: на перевибори у 2004 р. до Львова приїхало кілька сот спостерігачів зі сходу (від біло-блакитних, зрозуміло). Вбрані у чорні шкірянки, вони ходили групами, і не вступали ні з ким у контакт (напевне згідно інструкції). Але треба було бачити їх широко розкриті очі і відвислі щелепи, коли вони ходили вулицями Львова. Зовсім інший світ побачили. Думаю, вони суттєво змінили своє ставлення до Бандерштату, а може і їм в Європі жити захочеться.

• Подобається Подобається x 5
  14. Lady Vesna

Lady Vesna Батярка

Хто що знає про всякі трафунки у Львові,коли бачили привидів або про прокляті місця та всяке таке,пишіть.:)

В музеї в Китайському дворику є такий цікавий експонат-трон Сатани.Хто там був?;)

Останнє редагування модератором: 2 жов 2009
  15. Полковник

Полковник миється в бані

Вы, случайно, на кладбища по вечерам не ходите?

Останнє редагування модератором: 3 жов 2009
  16. surma

surma Well-Known Member

А ви в таке вірите?о_О

17. Lady Vesna

Lady Vesna Батярка

Вірю.Не у все,звичайно.Але коли в тебе перед очима з'являється всяка чортівня-мимоволі починаєш вірити.

18. bandido

bandido NaBazari.com менеджер

Містика це коли йдеш по вулиці, жуєш цукерку, приходиш додому, роздягаєшся, а в кишені знаходиш обгортку від тої цукерки, яку вже навіть забув звідки взяв і коли їв. А по дорозі - жодного смітника. Містика.
    Місто без смітників.
    Це така концепція?

19. nastinka

nastinka відсутня

а я живу у Львові..і в свому містичному світі)))

20. Ярик

Ярик Well-Known Member

це не містика, це культура виховання :good:

а де твій аватар? :)