лохотрон ДАІ

Тема у розділі 'Про авто', створена користувачем MARTINI, 9 вер 2009.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

от пройдисвіт, а чому він не ознайомив з цим документом громадскість?
    скоріше був здивований, що як не приховував той документ, а журналісти знайшли - ото буде правда.

• Подобається Подобається x 1
  2. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

Власне, дайці ще раз показали рівень свого інтелекту. У повідомлення ніде не було вказано, що візир не можна застосовувати, а лише наголошується, що не можна тільки на підставі візиру виносити постанову про накладення штрафу. Якщо я порушив правила, створюю аварійні ситуації, наражаю на небезпеку життя оточуючих, то даішник не повинен сидіти в кущах з візиром, робити фотки і присилати їх мені додому, а зупинити мене (присікти неправомірні дії), скласти протокол, де я маю законне право викласти власні пояснення щодо порушення. А може я пограбував сигаретний кіоск і тікаю з місця злочину... А може за кермом взагалі не я. Логічно, якщо працівник правоохоронних органів бачить порушення і мене не зупиняє, не чинить ніяких дій, аби це припинити , то значить я мабуть нічого і не порушую?

Або ви собі уявіть, що міліцейський патруль ввечері в парку бачить як гопота гвалтує жінку і замість припинити злочин, буде ходити навколо і фотографувати процес з різних ракурсів.

взагалі, рекомендую роздрукувати собі копію того документа і показувати його потім при оскарженні судді, якщо вам призначили штраф без складання протоколу за вашої участі.

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

саме так. їх питають про складання акту без учаснику руху, а вони тупо говорять, що "візир" не відмінили... і головне, ХТО говорить? чини з грубими пагонами.

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

Сьогодні валю так з Стрийської по Луганській в сторону сихівського моста.... і так співать захотілось.... а хіба людина знА що робить, коли співА? Та як притиснув десь сотню добру... дивлюсь стоять... красавці у пагонах. І я перед мостом неочікувано для себе і гаїшників метрів за 300 звертаю на міст, але все-таки не їду на міст, а знову звертаю на Луганську, залишивши їх у положенні "поза грою" - справа. Вони лише супроводили мене поглядом.:)

• Подобається Подобається x 2
  5. Oddly

Oddly Well-Known Member

така ситуація -
    за Львовом у стрийському напрямку - село Деревач, там два крутих спуски-пійдоми підряд
    на другій гірочці стоїть собі мирно пост ДАЇ - видно здалеку, ще й всі назустріч мигають.
    їду.
    спускаюсь-піднімаюсь, переді мною газель навантажена якимись вікнами чи щось таке габаритне, їде повільно, дає правіше, пропускає.
    здійснюю обгін, тобто навіть об"їзд перешкоди, якщо до технічних деталей придиратися
    якраз встигаю до суцільної лінії перед спуском - випадково звернула на це увагу, бо втішилася вдалим маневром (я відносний початківець, ну, і шо з баби взять - тільки дай потішитися собою :))

піднімаюся на гірочку - 40 км, махають паличкою - зупиняюсь. питання - куди спішимо? кажу - 40 км, ви чого?
    а він - ви он там на гірочці обігнали
    я - і що? я до суцільної це зробила
    а він - мені звідси все добре видно. пройдем зі мною в машину.
    проходимо - сідаємо, каже - подивіться - видно?
    кажу - ні, не видно. у вас оптичний обман. у вас який зір, що бачите так далеко, яка там лінія? чи може у вас спеціальні прилади є?
    а він - давайте поїдемо зараз туди і я вам покажу, де саме ви обганяли.
    я кажу - мені бензин шкода, бо це далеко
    а він - пішки підемо (?!)
    мені вже почало набридати та комедія, кажу - не позортеся, може, підемо перевіряти, чи в мене аптечка є? (в мене її нема насправді), чи будуте далі службові повноваження перевищувати?
    а він каже - ладно, щасливої дороги.

це і лохотрон і хамство в одному флаконі

як я собою пишаюся. (знов тішуся) це мене вперше відпустили, раніше розводили більше, в тому числі і аж за 82км в Солонці (ех) бо мені якось ніяково людині в погонах було перечити - на то і беруть

• Подобається Подобається x 7
  6. Мих

Мих Дуже важлива персона

хто підкаже? забув... як-не-як 82 роки...

14.6. Обгін заборонено:

* а) на перехресті, крім випадків, коли обганяються двоколісні транспортні засоби без бокового причепа;
    * б) на залізничних переїздах і ближче ніж за 100 м перед ними;
    * в) ближче ніж за 50 м перед пішохідним переходом у населеному пункті і 100 м — поза населеним пунктом;
    * г) у кінці підйому, на мостах, естакадах, шляхопроводах, крутих поворотах та інших ділянках доріг з обмеженою оглядовістю чи в умовах недостатньої видимості;
    * ґ) транспортного засобу, який здійснює обгін або об'їзд;
    * д) у тунелях;
    * е) на дорогах, що мають дві і більше смуги для руху в одному напрямку;
    * є) колони транспортних засобів, позаду якої рухається транспортний засіб з увімкненим проблисковим маячком (крім оранжевого).

обмежена оглядовість - то кіко метрів і чи є різниця місто/за містом?

7. Picasso

Picasso Німий фільозоф :)

кх-кх-кхм. тойго. Меньше курити треба :))

тобто відсутність такового... ну або якщо діти голодні вдома сидють... ну то тре чавота придумати коли ложку відбирають

в тех паспорті домашня адреса вписана? Чекаєм на "лист щастя" ;)

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

а нєтушкі... акт без участі водія недійсний. і техпаспорт ніхто не видів.

9. Picasso

у них є така штука-дрюка. Компутер називацця. Він усьо знає.... тобто якщо номера побачили і записали :))) Та лан, я жартую. Я сам колись там любив розганятись до 140, але щось останнім часом вони зависають тамечки, тому по луганській їду чемно 79.... якщо попереду не повзе танкіст з дурною звичкою повзати!!! в лівих рядах або під край розділювальної полоси

10. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

треба взяти маневр на озброєння :) Але то вам пощастило що вони стали не чуть-чуть дальше, де б Ви їх не помітили :)

• Подобається Подобається x 2
  11. joke

joke Well-Known Member

трохи оффтопу для розрядки:
    Для того, чтобы не платить штрафы за нарушения, снятые автоматическими камерами на дороге, рекомендуется прицепить на лобовое стекло наклейку
    "Рhоtоshор".

- Извините, а Ваша машина заводится при минус тридцати градусах?
    - Понятия не имею. Она при минус тридцати градусах не открывается.

Новая автофишка: гидроусилитель кнопки электростеклоподъемника...

Куча новых идей появились у инженеров российского автопрома, когда они увидели вкладыши "Turbo" и "Bombibom"...

12. Picasso

маю антирадар в машині і він ще з середини Луганської видає присутність отих хлопаків.
    До речі. Вчора цілий день і сьогодні вранці при підїзді до сихівського мосту по Луганській пищить антирадар, але сигнал слабкий. Крутив головою, нічого підозрілого не бачив. Варіанти два- або поставили стаціонарну камеру або хтось поставив сильну радіостанцію в тому околі. На всякий випадок не ганяйте понад нормою в тому районі

• Подобається Подобається x 3
  13. Люди, а "обовязкова страховка" таки обовязкова, чи все таки ні, бо я от ніяк правду не можу довідатись, одні кажуть що без неї нікуди. другі стверджують, що гаїшники не мають права її вимагати, а лівтом їздив на Крим - то вимагали постійно ..

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

Тре, обовязково.

15. Picasso

Яка відповідальність за відсутність поліса ОСАЦВ

Поліс ОСАЦВ є обов’язковим документом, що підтверджує наявність страховки цивільно-правової відповідальності. Згідно, Закону України “Про обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів”, жодний власник автомобіля не може обійтися без цього полісу.
    З 17.11.2008 року введені нові розміри штрафів і за відсутність поліса ОСАЦВ, зафіксоване співробітником ДАІ, штраф складає від 425 до 850 грн.
    Тобто страхівку не обов'язково купляти, але тоді прийдеться платити штраф, при чому кожному менту що запитає. І уявляєте що вони по рації будуть передавати?! "Микола, там у твому напрямку джек-пот поїхав на синьому форді" :))

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

А от цікаво запитати у правників.... Чи не вступає тут в дію ще одне положення про те, що неможна штрафувати за одне і те ж порушення двічі?

17. mota_boy

mota_boy Well-Known Member

Не в обіду, але перед тим як задавати дурні питання невже складно прочитати правила дорожнього руху?

2. ОБОВ'ЯЗКИ І ПРАВА ВОДІЇВ МЕХАНІЧНИХ
    ТРАНСПОРТНИХ ЗАСОБІВ

2.1. Водій механічного транспортного засобу повинен мати при
    собі:

а) посвідчення на право керування транспортним засобом
    відповідної категорії і талон, що додається до посвідчення;

б) реєстраційний документ на транспортний засіб (для
    транспортних засобів Збройних Сил - технічний талон), а у разі
    відсутності в транспортному засобі його власника, крім того, -
    свідоцтво про право спільної власності на цей транспортний засіб
    або реєстраційний чи інший засвідчений в установленому порядку
    документ, що підтверджує право керування, користування чи
    розпорядження таким транспортним засобом; { Підпункт "б" пункту
    2.1 із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ N 124
    ( 124-2009-п ) від 11.02.2009 }

в) у разі встановлення на транспортних засобах проблискових
    маячків і (або) спеціальних звукових сигнальних пристроїв -
    дозвіл, виданий Державтоінспекцією МВС, у разі розміщення
    реклами, - погодження, що видається підрозділами Державтоінспекції
    МВС;

г) у встановлених законодавством випадках дорожній лист і
    документацію на вантаж, що перевозиться; на маршрутних
    транспортних засобах - схему маршруту та розклад руху; на
    великовагових і великогабаритних транспортних засобах та
    транспортних засобах, що здійснюють дорожнє перевезення
    небезпечних вантажів, - документацію відповідно до вимог
    спеціальних правил; { Підпункт "г" пункту 2.1 в редакції Постанови
    КМ N 634 ( 634-2008-п ) від 09.07.2008 }

ґ) поліс (сертифікат) обов'язкового страхування
    цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних
    засобів. Водії, які відповідно до законодавства звільняються від
    обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності
    власників наземних транспортних засобів на території України,
    повинні мати при собі відповідні підтвердні документи
    (посвідчення). ( Підпункт "ґ" пункту 2.1 в редакції Постанови КМ
    N 16 ( 16-2005-п ) від 06.01.2005 )

2.2. Власник транспортного засобу, а також особа, яка
    використовує такий транспортний засіб на законних підставах,
    можуть передавати у своїй присутності керування транспортним
    засобом іншій особі, що має при собі посвідчення на право
    керування транспортним засобом відповідної категорії, а також
    особі, яка навчається водінню транспортним засобом відповідно до
    вимог цих Правил.
    { Пункт 2.2 із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ N 124
    ( 124-2009-п ) від 11.02.2009 }

18. Picasso

страхівки це не стосується
    І ще одне. Якщо страхівка оформлена по 1-му типу, то ДАІці люблять розводити нетямущих, що раз твоє прізвище не вписане- плати в кифеню. Не купляйтесь на це. 1 тип означає що їздити можуть всі

19. mota_boy

mota_boy Well-Known Member

Мих якщо Вас зупинили п'яного і заборонили далі керувати поки не протрезвієте а Ви не послухались та поїхали далі то має право Вас оштрафувати наступний наряд ДАІ ? Думаю погодитесь що має право. Те саме із з страхівкою, паркуйте авто і валіть пішки до СК та купуйте, хто Вам не давав купити поліс за кілька днів до закінчення старого?

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

Тут вже буде наступне покарання - втеча, не думаю, що ДАІшники доженуть і повторно оштрафують з пянство.
    Крім того, ніде не написано, що без страхівки неможна керувати, а що до пянства, то так і сказано - заборонено у нетверезому стані....

а де твій аватар? :)