Люлька

Тема у розділі 'Хобі та захоплення', створена користувачем manur, 4 кві 2015.

1. manur

manur Well-Known Member

Може, не зовсім хобі, але...

Минулого четверга їздив до ліса за березовим соком. Їздив в місце, куди їжджу вже більше 10 років. Є там серед лісу хутір на 4-5 хатів. В одній з тих хат живе собі дядечко, який у свій час втік туди з міста. Живе собі серед природи, записує - коли яка пташка прилетіла, коли що зацвіло і т.д. і т.п.

Має собі город, ставок собі викопав. За останні пару літ немаленьку пасіку собі розвів, навіть сон на вуликах обладнав (стверджував, що тим сном на вуликах свою дружину від жорстокого тиску вилікував).

Цього року бачу я - а він люльку курить. Звичайна собі люлька - з якихось дешевих...

Запитую, чи куплений тютюн курить. Каже - бакун саджу, з чебрецем, м"ятою мішаю і так курю. Пакнув і я пару раз - мені сподобалося.

Ось засіла в мене мисля на люльку перейти. Файно б було зовсім курити кинути, але якось не получаєцця поки що:pardon:

Почитав я в тирнеті, що найкращий матеріал для виготовлення люльки - то є бріар.

http://uk.wikipedia.org/wiki/Бріар_(матеріал)

Бріа́р (фр.bruyère — «біла пустош») — матеріал, що виготовляють з наростів кореню кущаеріки деревовидної (Erica arborea) родини вересові. З метою виготовлення люльок використовується нарости кущів, вік яких перевищує 40 років. Особливо цінується деревина, що росте в середземноморській зоні

Але, воно, зараза, в нас не росте, а купляти - то є таки дороге. Фірмові люльки з бріару, які продаються в тирнеті - в межах 1500 гривень вартують.

Файки з груші, вишні, горіха і т.п. - то є просто красива декорація, а ніфіка не робоча люлька.

Сильно був подивований, коли прочитав, що на 2-му місці після бріару матеріалом для виготовлення люльки є кукурудзяний качан. О!!!

Для прикладу, Марк Твен і ще досить відомих людей визнавали лише люльки з кукурудзи.

Шановне товариство, якщо хтось має відношення до люльки (бажано її виробництва), тютюну (бажано його вирощування), то прошу туткай поділитися своїми знаннями-досвідом-спостереженнями.

• Подобається Подобається x 2
    • Інформативно Інформативно x 1
  2. Ceati

Ceati миється в бані

а ще сомокрутки круто, не так хімічно. Взагалі кинути курити круто, але перейти з хімії на нормальний табак нормальний варіант)

• Подобається Подобається x 1
  3. Saksoff

Saksoff миється в бані

нормальный табак дорогой очень

4. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

В 2000-х во Львове моя жена сделала мне подарок, я тогда еще курил, на блошином рынке купила трубку из вереска работы известного мастера

5. Veselka alj

Veselka alj Well-Known Member

Так але здоров"я важливіше, тому не варто економити, а ще краще взагалі не курити)

• Подобається Подобається x 1
а де твій аватар? :)