Люди не впливають на глобальне потепління клімату

Тема у розділі 'Наука і технології', створена користувачем Студент, 11 січ 2007.

1. 1h0r

1h0r Well-Known Member

Відповідь: Люди не впливають на глобальне потепління клімату

тре спеціальний міжнародний протокол підписати

----
    а взагаліто така справа, раз того метану стільки що аж на глобальне потепління впливає , пропоную почати масово вирощувати овець в закритих приміщеннях. Враховуючи що об"ємна вага метану відрізняється від повітря (легший, тому збиратиметься у верхній зоні приміщення) отримаємо "газзавод" і пошлемо нафіг Газпром. Світ не врятуємо від потепління але енергетичну незалежність отримаємо.

• Подобається Подобається x 1
  2. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

1h0r,
    якщо Ви тут фахівець - прапор Вам у руки. Коли поїдете за Нобелевською премією, напишіть, може я сувенір замовлю.

Принаймні для потреб фермерських господарств і навколишніх сіл це можна застосувати. Хтось мусить спробувати першим !

3. 1h0r

1h0r Well-Known Member

Додано через 59 секунд
    "для роботи над іноваційною технологією потрібен спеціаліст з галузі тваринництва, ВО, ДР і т.д."
    Борис приєднуйтеся (добре, можна без відповідної освіти, головне щоб бажання було).
    Я буду відповідальним за газ і труби а ви за овець :)

Додано через 2 хвилини
    "для роботи над іноваційною технологією потрібен спеціаліст з галузі тваринництва, ВО, ДР і т.д."

Борис приєднуйтеся (добре, можна без відповідної освіти, головне щоб бажання було).
    Я буду відповідальним за газ і труби а ви за овець :)

Додано через 20 хвилин

Додано через 30 хвилин
    П.С. Це не я так пишу це КС так відправляє

4. Boris_Kiev

Я можу бути відповідальним хіба що за собак-вівчарок і дівчат - вівчар-ниць (?) :)

5. 1h0r

1h0r Well-Known Member

як би там не було не буде овець не буде вівчарниць (?) ):

6. Boris_Kiev

Ну тоді я буду начальником вівчарниць. А вони вже підкажуть, з якого боку підійти до вівці.
    Одне тільки питання - чим годувати вівець, щоби був найбільший потрібний нам ефект ?

7. 1h0r

1h0r Well-Known Member

Я думаю що фасолею

8. KabMiner

KabMiner Well-Known Member

З першим я згоден - таки засрали! але що цікаво, що ніхто не верещить про засирання, зате про потепління - просто-таки поросячий візг на рівні ООН. Неспроста все це!!!

Ну, не скажіть прожити життя крутим, не те що прожити жебраком.

9. 1h0r

1h0r Well-Known Member

Все відносно (залежно що вважається "крутим")

Додано через 1 хвилину
    о, власне. Я б перефразував "обираючи "прімєр падражанія" ...."
    Щось не думаю що росії світить "світле майбутнє"
    Щодо США. Чим наприклад Канада гірша країна?
    --------------------

Додано через 2 хвилини
    Глобальне потепління на пряму зв"язано з тим що світ заср...ли
    Кожен автомобіль, кожен завод, електростанція і т.д. викидають гази які приводять до потепління (чи я помиляюсь). Нехай це все брехня і ці гази не приводять до потепління АЛЕ ВСЕТАКИ ЦІ ГАЗИ ЗАСИР..ЮТЬ АТМОСФЕРУ.
    а повітрям з тої атмосфери всі ми дихаємо

Додано через 2 хвилини
    так хто таки крутіший , той що житиме на території величезного заводу (випускаючи в основному сировину для інших), дихатиме всім попало і помре в 45 років від якогось раку, чи той хто житиме на більш-менш екологічно чистій території (випускаючи високотехнологічний продукт власне з тої сировини) до 80-років?

хто крутіший?
    американець який їздить (возить свою срак..) на авто з об"ємом двигуна 4,5л (напевно тільки тому що він прикольно гудить)
    чи європеєць якому цілком достатньо 1,8л
    (не спеціаліст, цифри умовні, але всім відома тяга американців до великих і занадто потужних авто)

Додано через 3 хвилини
    ну це так, "лірика"
    Моя думка що зменшувати викиди парникових (не парникових) газів треба і думати тут не про те хто більше електрики воробив, сталі наплавив, більшу бомбу збудував і т.п. (вже СССР "догнав і перегнав" Америку, результат "на ліцо") а про те хто забезпечив кращу якість життя свому народу (я тут в першу чергу про здоров"я). "людський ресурс" - це важливо, ми ж не китайці.

10. Margarin4ik

Margarin4ik Active Member

Якраз чинить. Наука, фабрики, машини - усе це шкодить Земл!.

11. О.Ф.

О.Ф. Well-Known Member

Один вулкан викидає в повітря більше вуглецю ніж людство за кілька десятків років

12. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

Ви дійсно вірите в то шо ви кажете?

Себто люди тут нідочого і злі вулкани стали нас закидати вуглецем? А те що до кінця XXI століття рівень CO2 подвоється це малоби означати що кількість вивержень мала би зрости десь в три рази. Це нічого що ми викидаємо мільярди тон шкідливих речовин в повітря, забруднюємо моря і океани, винищуємо ліси? Всерівно - всьому причина вулкани?!
    Люди - це ракова пухлина Землі. Вони і є головною причиною катаклізмів.

Девіз нашого часу:
    Ми не повинні чекати милостині в природи, взяти її це наша задача. (Мічурін)

13. Cherubina

Cherubina Vulpecula rufa

А ще у 70-х роках ці самі науковці, які зараз кричать про глобальне потепління, впевнено обгрунтовували теорію глобального похолодання...
    Важко розібратися, де правда, а де брехня, якщо тут зав"язані такі великі кошти (до прикладу, той же Кіотський протокол). Глобальні зміни клімату - дуже вигідна штука для певних осіб... Тому до всіх цих "наукових" даних треба підходити дуже і дуже обережно...

14. О.Ф.

О.Ф. Well-Known Member

Причому тут віра, введіть в гугл вулканы потепление, та й подивіться, чи раніше по вашому потепління траплялися через те, що динозаври ліс підпалювали? Це загально визнана ніби річ, підраховано шо вулкани викидають більше, шо я винен, шо це не вписується в вашу теорію ракової опухолі?

А вот про подвоєння CO2 я шось сумніваюсь що це така загально визнана річ, у вас є якісь посилання з іменами вчених, чи ви це взяли з якоїсь газети про НЛО і явлення діви Марії?

Людина сидить в інтернеті і розказує, шо цивілізація це гавно. Анехдот.

Там вони так порахували, що за рахунок людських викидів трохи потепліло і тому похолодання не настало. Але всі ці моделі не надійні, бо є надто багато факторів і вирахувати все це на даному етапі техніки неможливо. Є якісь такі точки біфуркації де один чих може все змінити.

Останнє редагування: 29 січ 2010
  15. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

А я ніде не писав що Я Святий...
    А скоріш навпаки...

16. Trooper

Trooper Well-Known Member

Тема глобального потепления была явно продвинута для более полного контроля на земле тайного правительства.
    В ASCII коде, «al gore» = 97 + 108 + 32 + 103 + 111 + 114 + 101 = 666

17. Alex Kulko

Alex Kulko Well-Known Member

яке потепління! Ви за вікно коли виглядали?

18. STALKER

STALKER Well-Known Member

фігасє!!!! о_Оо_Оо_О

19. Trooper

Trooper Well-Known Member

ага, не шутка. Ну если серьезна, то такая же глобальная афера, как озоновая дыра. Почему никто не вспоминает об озоновой дыре? Куда она делась?

20. Cherubina

Cherubina Vulpecula rufa

vseprav, отже є безсумнівний факт: людина забруднює і знищує природне середовище на локальному рівні (грунти, річки, повітря в містах). Але чи впливає її діяльність на кліматичні процеси?
    Існування потепління можна підтвердити тільки в результаті довгострокових систематичних спостережень, причому в глобальному масштабі. Для цього необхідно мати щільну мережу метеостанцій, які десятиліттями збирали б статистику. Але з цим поки що не склалося. Більша частина планети, вкрита океаном, а також зайнята малорозвиненими державами, систематичні спостереження там не проводилися. Більше того, після розпаду Радянського Союзу через економічні проблеми була закрита значна частина метеостанції, причому, як правило, північних (бо їх утримання – найдорожче). Тобто у світову скарбничку даних в другій половині 90-х різко перестали надходити відомості про температуру в одному із самих холодних регіонів планети. Як це вплинуло на середні показники температури по планеті? Догадатися нескладно. І мова про глобальне потепління коли почала найбільше просуватись? Якраз у ці роки.
    Крім того, як я вже написала – для того, щоб виявити існування глобального потепління, треба вимірювати показники десятиріччями. А ще у 70-х роках (всього 30-40 років тому) ТІ САМІ екологи верещали, що на планеті відбуваються страшні процеси глобального... похолодання (і підтверджували свої теорії такими ж «переконливими» фактами). Тобто прям за кілька десятиліть раптом глобальна тенденція планетарного масштабу змінилася на прямо протилежну???
    Так що існування глобального потепління дотепер залишається під великим сумнівом, і всі заяви політиків і поп-екологів про його наявність є не більш ніж політичні спекуляції.
    Але добре. Припустимо, що глобальне потепління дійсно існує. Давайте подивимося, а в стані чи людство викликати цей ефект своєю діяльністю? Отже, основна причина, як нас переконують) - це вуглекислий газ та інші гази типу метану (які містять вуглець), які промисловість у неймовірних кількостях викидає в атмосферу. Скільки ж це – «неймовірна кількість»?
    Маса атмосфери Землі оцінюється в 5,15*10у 15 степені тонн. Вуглекислий газ становить приблизно три сотих відсотки її сполуки (якщо точно, те 0,036% ). Отже, маса чистого вуглецю в атмосфері становить приблизно 1,85 трильйона тонн. При цьому є ще й Світовий океан, що, містить приблизно в 60 разів більше розчиненого СО2, ніж атмосфера, і перебуває з нею в газовій рівновазі.
    А тепер згадаємо, що світовий річний видобуток вугілля оцінюється приблизно в п'ять мільярдів тонн, нафти - трохи менше. Навіть якщо ми припустимо, що все це - чистий вуглець (що невірно) і весь він буде викинутий в атмосферу в результаті спалювання (що теж невірно), однаково ми маємо річний викид СО2, що не перевершує п'яти тисячних частки того його вмісту, що вже є в атмосфері, і однієї десятитисячної частки від загального його вмісту в атмосфері з океаном. Тобто навіть при такій нормі викиду (якої насправді ще ніколи не було досягнено) за сторіччя людство зуміє збільшити вміст вуглекислоти в навколишньому середовищі на один відсоток від його поточної кількості. Ну й про що взагалі мова?
    Крім того, я вже згадувала: історія землі знає випадки глобального потепління. Минулого разу таке відбулось у 10-13 ст. і супроводжувалось «малим льодовиковий періодом» у 14-18 ст. Зрозуміло, що людська діяльність не могла мати до таких змін жодного відношення. Багато серйозних вчених-кліматологів (не екологів!) заявляють, що процеси, які наразі відбуваються, є цілком природними.
    Варто зазначити, що в цей момент не існує точних математичних моделей, що описують погодні явища в масштабах планети. Всі вони грубі й досить приблизні у зв'язку з тим, що описуються нестійкими системами диференціальних рівнянь, де найменші відхилення в початкових умовах приводять до великих відмінностей у кінцевих результатах, а також враховують лише незначне число діючих факторів. Це я знаю, бо сама оперувала схожими моделями, коли писала дисертацію. І коли в мене в одній з них вийшов не той результат, який передбачався, мій науковий керівник сказав «а давайте припустимо, що оцей коефіцієнт більший вдвічі». Ми «припустили» - і отримали те, що треба. (правда, я в кінцевий варіант роботи ту модель не вставляла – надто вже неприємно). Однак зляпані політиками під тиском 'зелених' угоди (включаючи Кіотський договір) давно привели до того, що торгівля квотами на викиди вуглекислого газу перетворюється у вигідний бізнес для багатьох країн (включно з Україною з її зниділою промисловістю), а тому просто так теорія парникового ефекту в історію не піде, навіть якщо не має нічого спільного з дійсністю.

а де твій аватар? :)