Конкретно по сабжу - люди злые, в большинстве своём глупые и слабые. Отсутствие свободной энергии делает их эмоционально скупыми, рассчётливыми и очень уязвимыми. Поэтому им приходиться становиться сволочами, чтобы выжить. По сабжу - всё. Извините за внимание.
Мужчина с сыном 25-лет в поезде. Сын глядя в окно, восхищенно закричал: -Папа,все деревья идут. Пошел дождь.Он снова переполнился радостью: -Папа,вода трогает меня! Сидевшая рядом пара: -Почему Вы не отведете сына в больницу? -Мы только что оттуда. Сегодня мой сын первый раз в жизни обрел зрение.(с)
Кілька років тому, коли я відмовився визнавати своїм другом одного з авторитетів, за це на мене було скоєно "наїзд" і "поставлено на лічильник". До кого я не звертався, всі знаходили причину, щоб "вмити руки" від такої справи. Заява в міліцію ще більше роздратувала відморозків. Тоді я просто зарядив військову ракетницю і готовий був прострелити тому дибілові башку, якщо він приїде ще раз з людьми до мене. На моє щастя подзвонив друг по Майдану, який проживає в Житомирі. Після вислуханої інформації, він зібрав своїх друзів і через кілька годин вони були в мене. Провели профілактику з авторитетом та його шестьорками так, що по сьогоднішній день я маю спокій. До чого я веду? Коли в тебе все окей, то друзів більш ніж потрібно, не можеш натішитись, а коли біда, ти залишаєшся один єдиний, як сирота, нікому не потрібний. кинутий на призволяще. До кого не звернешся, двері закриті, а в думках:"Слава Богу. що це не зі мною". Де Львівська область, а де Житомир? Люди, яких я знав лише 3 тижні по Майдану, приїхали з Житомира за кілька годин. в той час, як десятки "друзів" з Львівщини і Львова, до яких я звертався, "вмили руки". Висновок - є люди добрі, є і злі. Я дякую злим за те, що знаю, хто мої друзі, а хто маріонетки і дякую добрим за те, що на них тримається світ.
я дотримуюсь думка, що люди по природі добрі, але через обставинпи життя/оточення вони можуть ставати злими. хоча буває, що якісь наче б ідентичні ситуації на різних людей впливають по-різному: одних озлоблюють, інших навпаки роблять добрішими
в тому ж і справа шо вони не боялися за свої сім'ї, бо вони далеко...так шо тут ше не факт хто злий, а хто добрий.....для вас вони злі... а для своїх сімей вони інші... а вгазалі-то люди добрі поки їм хватає позитиву....
Тут не справа в сім"ях... . Є люди, які роблять роботу, а є люди, які живуть на понтах до першого удару. Ці хлопці з Житомира - це добрі та порядні хлопці і нічого спільного з криміналом не мають. Вони просто не думають, що з ними буде, коли в когось з друзів біда.
В людей і тварин все аналогічно. Незначний відсоток не входить в цю аналогію - це високодуховні та розумні люди. Решта звичайний тваринний рівень зі всіма його ознаками, де домінуючою є агресія і все інше негативне.
На що і розраховують різні відморозки. Якщо друг правий, мене не цікавить, що буде зі мною і моєю сім"єю, бо справжній друг він є та сама моя сім"я, на якого я можу покластись в любий час дня і ночі. Нечисть потрібно товкти або нищити так, щоб про помсту навіть думки не виникало, тоді буде страх і повага на майбутнє. Сидіти в хаті і думати слава Богу, що не зі мною, коли друга можуть вбити, для мене це низько і підло. Правда це моя думка, якої я дотримуюсь. Холериками і нарваними теж всі бути не можуть... .
Тут узагалі однозначно судити важко. Та у чому вимірюється доброта? В допомозі рідним/друзям? Не вважайте мене єретичкою чи бездуховною, але я вважаю, що навіть близьким не завжди треба допомагати. Іноді людина МУСИТЬ справитися сама. Бо є такі, що їм допомагаєш, а вони самі сидять, склавши руці, звикши, що прийде якась добра душа і розрулить їхні проблеми. І виходить, що добра душа, замість того, щоб дати їм чарівного копняка, робить ведмежу послугу. Та й благими намірами встелена дорога самі-знаєте-куди
Звичайно, що доброта не вимірюється в допомозі рідним, чи друзям. В моєму дописі йшлося про конкретний випадок з мого життя, тому я говорив про доброту друзів і не вважаю це ведмежою послугою для мене. Допомога - це одна із ознак доброти.
Перепрошую Я ж не конкретно Вас мала на увазі Просто Ваші слова наштовхнули мене на такі думки-на-тему
. А в чому вона вимірюється? Ваші знання в цій галузі досить довершені, щоб вести розмову про вимірювання доброти? Ісус, пропонуючий підсавити другу щоку отримавши по першій, добрий, злий чи ніякий?
В грошовому еквіваленті. Думаю відповідь повна. Так, по тону розмови я відчуваю, що мені "далеко" до Вас. Тут, думаю теж все зрозуміло. А це відео про всяк випадок, може крім мене ще комусь пригодиться: http://www.youtube.com/watch?v=8Ut9w0dPbE4 А це відео про протилежність цій темі. http://www.youtube.com/watch?v=6BfnhcUVQDQ