Любов без надії

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем Мих, 20 кві 2008.

1. mavka

mavka Well-Known Member

Відповідь: Любов без надії

Ви вже вибачте й мені мою ..хм.. занудливість, чи що..., панно Занудо, але Ісус не був єдинородним... Бога Отця Саваота... це й Мих підтвердить та й Ліля не промовчить...

"Так сказав Господь: Син Мій, Мій перворідний - то Ізраїль."

2. Зануда

Зануда така зануда

Іраїль не відкупив гріхи людства смертю на хресті і не відкрив дороги до вічного життя своїм Воскресінням. Чи не так?

• Подобається Подобається x 2
  3. Вадюшка

Вадюшка Well-Known Member

Тобто Ви вважаєте, що сумлiнне додержання зовнiшнiх, ритуальних елементiв релiгiї є необхiдною (але недостатньою, так?) умовою спасiння, причому спасiння саме Христом. Дякую, позицiя зрозумiла. :) I в принципi вона не суперечить моєму погляду: якщо комусь концепцiя вiри симпатична per se, а не з мiркувань спасiння, та/або якщо бог у особистому сприйняттi не персоналiзований, то ритуальна практика не є, так би мовити, iмперативом. :)

4. mavka

mavka Well-Known Member

О, ні.. Це зробив Бог Митра, чи не так ? а до нього ще кілька осіб в різні часи й епохи.
    раннє християнство було змушене адаптувати стільки всього, щоб привитись у Європі, чи не так ? :)

• Подобається Подобається x 1
  5. Мих

Мих Дуже важлива персона

захоплюєтесь митраїзмом?

6. Зануда

Зануда така зануда

Склалося враження, що того питання ніхто не побачив. Говорили про все на світі, але тільки не про справи милосердя. Про критику Церкви, про показове відвідування храму…
    Про спасіння треба думати завжди. Для християн це має бути основна думка - на початку дня: «як зробити свій день таким, щоб наблизити собі небо?», а ввечері перед сном: «що я зробив сьогодні для того, щоб небо стало ближчим?».
    Наші вчинки підтверджують нашу віру, але справи милосердя не повинні робитись заради того, щоб нам це зарахувалось. Це має бути поклик душі, суха «євангельська доброта» без щирості, без любові до ближнього не пройде – це буде звичайнісінький формалізм.
    Віра без вчинків є мертва, а вчинки без любові втрачають свій глибокий зміст.
    Головним мотивом нашого милосердя, нашого співчуття, має бути добро ближнього, а не «плюс» в реєстрі небесної канцелярії. Його і так поставлять, якщо наш душевний порив буде щирий. Якщо правильно визначити пріоритети, то у момент вибору правильне рішення не змусить на себе довго чекати.

• Подобається Подобається x 4
  7. mavka

mavka Well-Known Member

22 Іти скажеш фараонові : " Так сказав Господь: Син Мій, Мій перворідний - то Ізраїль." (книга Вихід 4)

Не знаю правда, чи то я засмутила Вас постом, чи усвідомлення того, що раніше Ви цього не знали, чи пропустили читаючи... Саме християнство так захопилося митраїзмом, що адаптувало й богослужіння, й церемонії, легенди та одяг. Ми ж з Вами ще рік тому про це розмовляли й мені шкода, що ви не можете змиритися з тим історичним фактом, який не є таємницею.

дуже пафосно, Занудо ...

я знаю чітко, що посприяти справам чужої людини можна й без любові до неї, без віри в якісь плюси, а просто тому, що є час і можливість. особливо - можливість.

• Подобається Подобається x 3
  8. Мих

Мих Дуже важлива персона

ну і? шо хочете тим сказати?

9. mavka

mavka Well-Known Member

а от відповім Вашими ж словами, додавши, що даремно Ви приймаєте участь в таких релігійних дискусіях, - людина ви прото віруюча. Але не готова аргументовано дискутувати й зізнаватись в тому, що не знаєте відповіді на деякі питання, бачите конфуз традиційної церкви (не даремно ж Біблія була довгий час заборонена до читання простим віруючим - треба було сотні років, щоб канони голосуванням встановили).

10. Полковник

Полковник миється в бані

Хм, не знал.
    Когда и где была заборонена?

11. mavka

mavka Well-Known Member

заборонена=недозволена для самостійного вивчення.
    in the eleventh century, when the Bible was available only in expensive, hand-copied manuscripts – the exclusive property of clerics and a small Latin-educated elite, nearly all male.
    As active participants in a Bible-saturated culture, ordinary people were familiar with scripture, but not as a text to read or a book to own.

In the Middle Ages, the Bible was not only a luxury item but also a book designed for the working use of an educated elite in Church, university, and state. Their labors ensured that the bible played a central role in Western medieval religion, political thought, and education. Religious authorities were not averse to laypeople learning from the Bible, but they insisted that they learn the scriptures filtered through the orthodox teachings of the clergy.

12. Полковник

Полковник миється в бані

Классный ответ!
    Не хрена не понял!.

• Подобається Подобається x 5
  13. mavka

mavka Well-Known Member

з поваги до старших - перекладу трошки. filtered -фільтрований
    релігійні авторитети настоювали, щоб послідовники вчили скрипти фільтровані ортодоксальним християнським вченням.
    тобто, показують Вам книжку, яку самі собі Ви купити не можете й скопіювати не вмієте, бо неписьменні, й кажуть повір но нам, серденько, від сьогодні ти маєш жити так-то й так-то й вірити у те-то й се-то.
    а Ви кажете :"Єс, Сер!" Інакше Вас на вогні спалять. Тобто, вибір у вас невеликий....

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

а нашо вам книжечка, коли читати не вмієте?
    Взагалі, то питання не однозначне. От почали всі читати і відповідно всі тлумачити - кому не лінь, прийнявши Святе Письмо за звичайний довідник.

• Подобається Подобається x 4
  15. mavka

mavka Well-Known Member

Сакраментальна фраза, Миху! :) :)

Ви забуваєте найголовніше. Це не Ваша вина. Не вина християн - бо їх вчать не думати. Не приймати рішень. Ісус не роздавав книжечки, перш за все.
    "Маючий вуха та й почує!.. " Схильна вірити, що був такий собі чоловік, Ієгошуа, котрий мав що сказати людям. (про це - пізніше...:cowboy: )
    жив звичайним життям, мав родину, братів й сестер. Історичних відомостей про нього нема, ані про те, що його розіп"яли, ані про те, що він воскрес. залишились скрипти, де цитатами записано його вчення про світ. (про це - пізніше...:cowboy: )

Так от. Це його слова, що "фарисеї сидять, як пси коло Знання й самі його не куштують й іншим не дають. а до Знання можна прийти не інакше, як через свій персональний досвід та персональне особисте відчуття." ( не дослівно)
    Тому Ієгошуя проповідував через притчі. Але наголошував, що кожен має зрозуміти сам, коли має вуха. без посередників.
    ось вам одна :

"...Благословенний той, хто почав жити перед тим, як почав жити. Як зрозумієте мої слова - вони поведуть вас. Бо є п"ять дерев для вас в раю, що не в"януть й не мерзнуть. й листки їхні не падають. Хто познайомиться з ними, тому смерть не страшна"..

і не питайте пояснення цьому у Вашого священника, Миху. Принаймні, до тих пір, поки він не пояснить Вам , куди поділась Ліліт..

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ну добре, а як що до того:

יְעָרוֹת, שָׂדוֹת בִּמְאוֹדָם.
    לֹא נוֹדַעַת מְדִינָה אַחֶרֶת,
    בָּהּ נוֹשֵׁם חָפְשִׁית כֹּה הָאָדָם.

Як бачимо, Ви не зовсім праві.

17. mavka

mavka Well-Known Member

רוּחַ הָאָבִיב בַּחוּץ נוֹשֶׁבֶת,
    בְּחַיֵּינוּ אֹשֶׁר יֵשׁ לָרֹב.
    עַם אַחֵר לָבֶטַח יִתְקַשֶּׁה הוּא
    טוֹב יוֹתֵר לִצְחוֹק וְלֶאֱהֹב.

наша відповідь Чемберлену.
    а Ви від своєї не втікайте, - як модно у Вас... інтерпретуйте притчу, ага!

18. Coffe13

Coffe13 Дуже важлива персона

О це фраза швидше не до Миха...

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

трафарет, стереотип... не більше.

20. Олена_ua

Олена_ua Well-Known Member