Любов без надії

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем Мих, 20 кві 2008.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Відповідь: Любов без надії

критика ради критики - це і є обмовляння... бо яка з того користь?

Додано через 1 хвилину
    та читав. розумію, що коли людина говорить, що це традиція, то ця людина просто спить і що? покритикувати її? а що це дасть?

2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Один священик із Львівської єпархії сказав, що те все, що зараз відбувається є важким, є болючим, але це добре, що так, бо для Церкви це є своєрідним очищенням. І я з ним погоджуюся.
    Ті всі думки, переконання були, але десь ховалися, тепер вилазять назовні, як сміття вилазить, коли сніг топиться. Але щодо кожного відступника має бути чітка позиція. Хочеш бути з нами - маєш слідувати тому, в що ми віримо, а ні - до побачення.

Додано через 4 хвилини
    Ну, можна ж сказати тому, хто каже, що в церкві Івана Купала святкують, що саме святкується. Звичайно, можна таким тоном, що людина відкинеться геть від церкви. Але можна з любов"ю, розумінням і людина тільки подякує і замислиться, може. Спробувати завжди варто.
    А з амвону священики по голівці гладять? Чи таки критикують?
    Миху, ви плутаєте дві речі: є критика учинків, а є обмовляння особи. То є цілковито різні речі.

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ну от, Ліля, вчитайтеся уважно в ці слова. Я такий хороший, а він переписував хто йде Паску святити, а зараз у перших рядах, там ж я мав бути, нє? Хотілось би Ваш коментар тут почути. А це є син батька, але не блудний син, а той інший, який казав: я працював, виконував всі твої доручення, а тепер ти, батьку його більше любиш, ніж мене. От до чого приводить таке порівняння: хто кращий. Зрештою, запитайте (у вас є в кого питати), чи порівння когось до себе є те, що заваджає духовному росту, чи ні.

Додано через 8 хвилин
    З першим абзацом - згоден повність. Випробування - то є добре.
    А з другим - ні. І от чому. Кожному віра дається у свій час. Якщо він вірить поверхнево, то може ще не прийшов час. Не всі ж мають повірити одночасно. Людина може довго механічно ходити до церкви, довго просити Бога, аж поки не прийде оте зіслання Святого Духа, а поки що робити? Викинути з церкви? Ви ж напевно ходили до церкви до навернення? Що було б, якби вас до навернення попросили? Або людина почала вживати, то що робити? Викинути її з церкви? Я взагалі невпевнений, чи ми можемо отак раз і позбавити людину ходити до церкви....

Додано через 13 хвилин
    згоден - різні, але я не про то.

я про те, що критика людини, яка сама не провадить духовного життя, а лише критикує інших - є пустодзвін.

4. Liliyah Romanova

Миху, ви все в один мішок скидаєте.
    Що робити з Ковпаком? Гладити по голові й чекати, поки на нього Святий Дух зійде? Що робити з отцями у Підгірцях? Дякувати, що вони ще в церкві, а те, що людям голови баламутять, то дурниця?
    Ви думаєте, я про кого говорю? Про тих, що раз на рік приходять "себя показать, на других посмотреть"? Та від них ні зимно, ні тепло. Тільки душно в церкві на великі свята, але трудно, можна й потерпіти. Нам то ніби не заважало ніколи.
    На щастя, Церква має канони і є певний порядок. Мелеш єресі - до побачення. Виявляєш непослух, впадаєш у гріх гордості й інших за собою тягнеш - Церква чітко висловить свою думку. І це правильно, як на мене.
    Ще раз питаю: ЧОМУ вас то так зачіпає?

5. JaguaR

JaguaR щасливий

Слава IСУСУ ХРИСТУ!
    По-моєму, ми забуваємо, що таке Церква. Так, тут повно грiшникiв: лицемiри, ваивцi, перелюбники i т.д. I я серед них. Хiба ви забули: "Я прийшов, щоб грiшникiв спасти"- слова IСУСА. Здоровi не потребують Лiкаря. "...що прийшов грiшникiв спасти, з яких перший- я." Церкву творимо ми: я, Ти, Миху, Ти, Лiлю, Ти, що вважаєш ХРИСТА своїм СПАСИТЕЛЕМ. Кожен особисто. Прошу вас, молю, благаю: не руйнуйте Тiло ХРИСТОВЕ сварками i суперечками, бо "любов багатьох охолоне"; ми християни, ми одно...

• Подобається Подобається x 1
  6. Liliyah Romanova

Ну, по-перше, ніхто не свариться. Чи, якщо ми християни, то вже взагалі не дискутувати?
    А по-друге, якщо ви не помітили, то на форумі не прийнято "тикати".

Щодо лікаря, то аби когось почати лікувати чи й взагалі вилікувати, треба, аби людина визнала, що хвора. Хоча, іноді навпаки буває: звикнуть до своєї болячки чи хвороби і вже й не чекають зцілення, хіба за звичкою...

7. JaguaR

JaguaR щасливий

Не зруйнуймо Церкву зсередини- адже це найлегше. Щоб не стати причиною приходу антихриста, а час вже близько; ви чули сьогоднiшню євангелiю?: " i повстане царство на царство i народ на народ, i будуть численнi землетруси повсюди, але не бiйтеся, бо має це статися перед кiнцем; i як плоди на смоковницi обважнiли, то кажете, що близько лiто, то ж як побачите все це- знайте, що кiнець на порозi, та це все- лиш початок, пiсля поведуть вас на муки за МОЄ Слово i повбивають...I жодна йота з закону не мине:

8. Liliyah Romanova

А ми руйнуємо?
    А ви впевнені, що це найлегше?
    Подивилася ваш профіль. Цікаво було знати ваш вік. Бажаю, аби ваш ентуїзіазм з часом не малів, а тільки зміцнювався.
    Цікаво би було знати також, із ким говорю. Може, зазирнете ось сюди й розкажете? http://forum.lvivport.com/showthread.php?t=23753
    Я живу за новим календарем.

Останніми днями слухала папу Венедикта, а саме його проповіді.
    Щоденно Євангеліє мала нагоду слухати у Львові. Тут, на жаль, ні.

9. JaguaR

JaguaR щасливий

Так, перепрошую, буду до Вас звертатися на "Ви". Якщо Вам неважко, то будьте ласкавi до мене на "ти", а то почуваю себе "у множинi" :).

Додано через 6 хвилин
    А цитата Ваша (про найлегший спосiб руйнування) з одойменної до неї теми.

10. Ірена

Ірена Well-Known Member

дай вам Боже! я тільки за те, щоб кожен знайшов свій спокій. я свого в церкві, на жаль, знайти не змогла. знайшла біль. і справді знаю, що кажу. Дет. в ПП.

• Подобається Подобається x 2
  11. Liliyah Romanova

Та я зрозуміла. Тільки моя назва - це провокація. Я НЕ вважаю, що руйнується зісередини. Я вважаю, що просто деякі речі мусять відпасти. Як молочні зуби, наприклад.
    Вишліть будь ласка і мені. Якщо звичайно, можна. Щиро дякую...

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

З Ковпаком тре зробити те, що було зроблено церковною владою. Чому? Бо я довіряю церкві. Але церкві, а не людині, яка не приймає жодної участі у житті церкви, лише критикує зі сторони.

Додано через 2 хвилини
    Вам і мені душно, а для них це подія життя.

Додано через 3 хвилини
    згоден, але зауважте - церква!

Додано через 5 хвилин
    з тим згоден.

Додано через 7 хвилин
    Тому що.:D :D :D

Тому що критикуючи церкву, треба її любити, нею жити. А не шукати поянення, чому я так живу.

13. Liliyah Romanova

Вам явно щось тисне. Тільки не розумію чому...
    І це не відповідь. Покажіть своїм прикладом, що нема проблеми, якщо хтось критикує.
    У мене в житті були випадки, коли люди, котрі мало не плювали просто в лице з великої ненависті, потім раптом цілковито змінювалися. Моє ставлення до них не змінювалося ні до, ні після.
    То й Богу дякувати, якщо так. Хоча, самі люди кажуть, що то просто данина традиції. Проте й під час такого навертаються. Нехай одиниці, та все ж...
    А я тільки про таке й кажу.
    Просто ви все гамузом збираєте до купи. Мені не йшлося про "річників" та "захожан", а про реальних лідерів, що впали у гріх гордині.

14. TVgirl

TVgirl Well-Known Member

Очікування плати у будь-якій формі за свої вчинки в більшості людей виховано батьками та суспільством. Але з добрими вчинками не все так просто. Добрих вчинків без самопожертви та втрати чогось не буває. Допомагаючи комусь можна витратити час, гроші, втратити чиюсь повагу. Тому, мені здається, добра справа за розрахунком не утвориться. Буде робота, за яку очікується платня. І все.
    А право мати думки в нас ніхто не забере. Особливо думки які спокушають.

• Подобається Подобається x 4
  15. Калиниченко

Калиниченко Well-Known Member

Золоті слова...Милостиню дають Христа ради, тобто , мабуть, треба побачити в кожному без всякого винятку Христа, навіть якщо злословлять, ображають, брешуть чи фарисействують, обмовляють. Ісус говорив:”Дай кожному, хто в тебе просить”, „по тому пізнають, що ви мої учні, коли любов будете мати”, „любіть ворогів, моліться за тих, хто гонить вас”.
    Тобто, поки не торкнеться Дух Животворящий ( який "легче чем дым, он склонен видеть деревья, там где мы сконны видеть столбы, он держит в руках типографию всех наших комнат, квартир и страстей, и если стало немного светлей, то, видимо, он уже здесь...Он вылечит тех, кто слышит..."), все без плоду, і всі обряди без мети, без сенсу...:ninja:

• Подобається Подобається x 2
  16. volk

volk Well-Known Member

І все-таки це не зовсім так. Вона все більше СТАЄ громадською організацією. Але сама по собі церква є феноменом, бо люди збираються видимо і невидимо заради слів Господа, проповіданих в цілому світі.
    У видимому сенсі - звісно, громадська організація. Але яка ще громадська організація проіснувала 2000 років? Вельми вдалий громадський проект, нє?

Нажаль. Але якраз в період того мороку церква духовно була найміцніша. Дай волю, - і всяка річ іде в тираж.
    Врешті, нехай так, - нехай громадська організація:) Але на засадах віри в Бога.

17. Coffe13

Coffe13 Дуже важлива персона

Додано через 2 хвилини
    Слава Ісусу Христу!Я є новенька на цьому форумі,а мені дуже сподобався ваш вислів.Я повністю розділяю вашу думку.

18. Вадюшка

Вадюшка Well-Known Member

Алiаско, це твоє бажання є природнiм i заслуговує на повагу, але ото видiлене у квотингу мене особисто здивувало. Хiба ходити в церкву -- то є абсолютно необхiдною рисою (i з iншого боку -- запорукою) "нормальностi" людини?

Додано через 6 хвилин
    Нiчого дивного: це значно легший шлях, який не потребує надто тяжкої роботи анi душi, анi розуму.

Додано через 9 хвилин
    Я вибачаюсь -- а можна побачити лiнк на аргументацiю цих тез? :)

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

А лінк - то святе?
    От зробимо заперечення і шо вийде:
    Я вже писала в іншій гілці і повторю це знову - християнин не має бути практикуючим. Його віра не повинна мати зовнішній прояв.

Так "нормально"?

20. Зануда

Зануда така зануда

Ну раз ви себе вибачаєте, то і я Вам вибачаю :) ;) А щодо аргументації - Ісус Христос, Єдинородний Син Бога Отця, прийшов у світ рятувати грішників, проповідуючи любов і смирення. На Останній вечері Христос встановив Таїнство Святого Причастя, а також Таїнство Сповіді, а в тяжких муках вмираючи на хресті, своєю кров"ю змиваючи з нас гріхи - Ісус встановив Церкву і дав можливість всім і кожному бути спасенним. То як тепер, віруючи в Христа,визнаючи Бога за Отця, можна відкидати те, що дав сам Ісус Христос, як дорогу і засіб для спасіння, тобто Церкву і релігійні практики? Де є в тому логіка?

• Подобається Подобається x 3
а де твій аватар? :)