Відповідь: Любителям відгадувати загадки старе, але може хто не знає, то хай подумає)) Три жінки вирішили купити чайник, що коштує 30 доларів, і зібрали по 10 доларів з кожної. Віддали гроші посильному, який купив його у крамниці за 25 доларів. В нього залишилася здача – 5 доларів. Кожній жінці він віддав по 1 долару, а собі взяв 2 долара як винагороду. Отже, кожна жінка отримала назад по 1 долару. Значить замість 10 – витратила 9 доларів. У скільки ж обійшовся чайник для жінок??? 9х3=27 доларів. До них додаємо 2 долара, які посильний поклав собі у кишеню. Виходить 29.Питання: де тридцятий долар?
Відповідь: Любителям відгадувати загадки 25+2 це чайник плюс кишеня або 3*9=27 і тому додавати ще 2 не треба - вони вже пораховані і залишилось 3 які вернули
Відповідь: Любителям відгадувати загадки А нате вам таке: Казочка. Одного разу Пантелеймона після аварії його човна викинуло на острів посеред моря. Його підібрало корінне плем'я і взяло до себе. Дочка вождя дуже сподобала Пантелеймона і захотіла його на собі оженити. Але Пантелеймон їй відмовив, бо мав удома дівчину Галю. Дочка вождя образилась і захотіла йому помститись. Вождь племені зібрав жерців і вирішили вони засудити Пантелеймона. Але щоб зробити все справедливим, Пантелеймонові мали запропонувати тягти жереб: два папірці. На одному був напис "Життя", на іншому - "Смерть". Але один із жерців вирішив закатрупити Пантелеймона і поклав два папірці з написом "Смерть" (тобто, Панько -труп у будь-якому разі). На щастя, дочка вождя пронюхала про це і вчасно повідомила Пантелеймона. Він не звернув на це уваги, а вождівна подумала, що хлопець точно божевільний наступного дня. Наступного дня пройшов суд. Пантелеймона відпустили і він уплав добрався до України. Питання: Як Пантелеймонові вдалось врятуватись на суді?
Відповідь: Любителям відгадувати загадки Може тут під словом "суд" мається на увазі якийсь плав засіб? (знаю, що є "судно", а про суд не чула..)
Відповідь: Любителям відгадувати загадки Він сказав судді, гаразд але правила такі:якщо я витягну папірець Смерть, то залишуся живии а якщо Життя , то можете мене вбити.
Відповідь: Любителям відгадувати загадки Так точно! А це? Якось один літературний герой спіймав золоту рибку. Традиційно, та пообіцяла виконати три бажання, якщо її відпустять. І золота рибка їх виконала. Як наслідок, цей літературний герой став багатшим на 3 корови. Назвіть ім'я цього персонажа.
Відповідь: Любителям відгадувати загадки з доміками класна загадка ...помучилась десь хвилин 15. Єдине, що збивало з пантелику, то це з тим " один домік лівіше іншого"....В мене з тим з дитинства проблеми .Теорія відносності в школі пропустила видно))) . А насправді, я лівша, яка перевчилась на правшу. От і виникають проблеми з "ліво" "право"
Відповідь: Любителям відгадувати загадки Умова: В'язниця з купою в'язнів і наглядачем. Ось одного дня наглядач змилувався над в'язнями і сказав, що відпустить їх за такої умови: є пуста камера з лампочкою і вимикачем; наглядач по одному в'язню буде заводити до камери без визначеного порядку (тобто один в'язень може кілька разів до неї потрапити, другий - тільки раз, інший - кілька разів підряд..); і коли хтось з в'язнів скаже, що у кімнаті побували вже всі, то наглядач їх відпустить. В'язням дозволено перед цією процедурою придумати план дій і домовитись, але після того в'язні будуть перебувати у своїх кімнатах без можливості спілкування між собою, а тим більше не зможуть бачити один одного. Питання: що придумали в'язні, щоб скористатись цією нагодою звільнитись з в'язниці? П.С. Якщо хтось знає відгадку, бо вже десь чув цю загадку, прошу мовчати, бо іншим буде не цікаво. Успіхів!!
Відповідь: Любителям відгадувати загадки Герасим)) з Тургенєвського "Муму" Додано через 11 хвилин А навіщо тоді загадка, якщо ті що знають будуть мовчати
Логічні задачки та головоломки... 1. є 3 і 5 літрові бутилі треба шоб в 5 літровий залити рівно 4 літри 2 є 10 літровий бутиль заповнений водою, є 7 і 3 літрові пусті бутлі. треба налити рівно 5 літрів
Для першої: а)Наливаємо повну 5-літрову, б)Виливаємо з неї 3 літра в 3-літрову, лишаємо 2 літра, в)Виливаємо воду з 3-літрової і наливаємо 2 літра які лишили, г)Набираємо знову повну 5-літрову, д)Виливаємо у 3-літрову до повного - у 5-літровій залишається рівно 4 літра. Для дрогої: а)Наливаєм повний 7-літровий, з нього виливаєм 3 літра в 3-літровий. Маємо 3, 4 і 3 літри, б)Виливаємо 3-літровий у 10-літровий, а з 7-літрового знову наповнюємо 3-літровий. Маємо 6, 1 і 3 літри, в)Виливаємо 1 літр з 7-літрового, г)Виливаємо 6 літрів з 10-літрового у 7-літровий і туди ж доливаємо 1 літр з 3-літрового. Маємо 0, 7 і 2 літра, д)2 літра виливаєм у 10-літровий, а з 7-літрового наповнюєм 3-літровий --маємо 2,4 і 3 літра е)Залишається вилити 3-літровий у 10-літровий і отримуємо рівно 5 літрів. Якщо не пiдходить - то скажiть як лiпше...
Все правильно, тільки наступного разу попрошу не гуглом користуватись, а голівонькою Наступна загадка: 2.Є 3 коробки з фруктами: в одній апельсини і іншій яблука, а в третій суміш яблук і апельсинів. На кожній є табличка з вмістом... Ці таблички поміняли місцями так,що жодна не на свому місці. Є одна спроба засунути руку в коробку і витягнути фрукт. Після того потрібно розвісити правильно таблички