Лиза - "лизать". Во Львове Машам посоветовали "ехать туда, где Маши живут"

Тема у розділі 'Міжнародна політика', створена користувачем Stix, 22 лют 2010.

Статус теми:
Закрита.
  1. Luna

Luna Guest

Да. И есть психологической травмой. Зачем создавать ситуацию двойного стресса? ЗАЧЕМ??? Кому нужно, чтобы дети, говорящие дома на русском, изучали математику на украинском? Они что, лучше её от этого знать будут?

Ну конечно))) Не смог убедить - попробую оскорбить?;)
    И почему мне не стыдно сказать. что я ну ничего не понимаю в медицине, компьютерах, автомобилях? Кому Вы пользу приносите своими ТЕОРИЯМИ, если в жизни от них один ПШИК.
    Пустозвон:)
    Они ГОВОРЯТ в быту на украинском, твои дети-индиго:) Львовяне - замечательные дети. Только ЛИЗАМИ им быть запрещено.

2. kertis

kertis миється в бані

Отнюдь. Я пытался выразить печальный сарказм.))))))

3. Luna

Luna Guest

Спасибо за объективность:)
    У меня и русскому учат на высоком уровне. И профи со мной работают - команда отличная. Не один год создавалась, мне повезло.
    Только...разве это ПРАКТИКА? Практика вот...У Дункана.

4. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

добре, записуємо тоді, що всі школи з поглибленим вивченням іноземної мови -- травма для дітей...
    адже майже одразу з першого класу дітей змушують спілкуватися (думати) іноземною мовою!
    відміняємо нафік всі спецшколи!
    нехай вчать іноземну мову у 20-30 років!!!
    я теж не розумівся колись в комп’ютерах.
    і, о горе, спецосвіти у мене також немає, немає диплома політеха, не читав вумних книжок профессури...
    всьо, вимикаю комп’ютер, йду в "шаг".
    у мене є знайомі, які вже біля двох десятиліть живуть у києві, всюди розмовляються російською, вдома -- українською.
    уявляю, якою психологічною травмою для них було навчатися російською мовою в школі.
    вони так травмовано виглядають! :rolleyes:

5. Luna

Luna Guest

:scratch_one-s_head: Дункан, Ви ж наче розумна людина...Я в п"ятий раз запитую - Ви що, справді не бачите різниці між вивченням мови та навчанням на ній?
    Поглиблене вивчення іноземної означає, що діти ПОГЛИБЛЕНО вивчають ІНОЗЕМНУ, а не математику та фізику на ній... Тому Ваш приклад некоректний і ніяк не доводить Вашу позицію стосовно навчання НА УКРАЇНСЬКІЙ.
    І в такому розрізі - я ЗА!!! Нехай всі українські діти поглиблено вивчають українську, вільно володіють - це обов"язково.

6. Luna

Luna Guest

Взагалі, це тільки я бачу, що ми розмовляємо про різні речі? Чи в мене щось з мисленням - я вже стурбована:)

7. Shao

Shao Well-Known Member

Нет. Непонятно в данном контексте. Мы говорим не о качестве получаемых знаний по школьным предметам, а о качестве обучения украинскому языку. Вы сказали, что обучению украинскому препятсмтвует высокая нагрузка на ученика. Однако возможность скачивания работ из интернета эту нагрузку снижает.
    Спорить не буду, хотя мне лично вполне заменяет.
    Допустим. Однако, я в своё время живого общения за пределами школы на украинском не имел. И телевизора тогда, по сравнению с нынешним состоянием, можно считать что не было. Тем не менее, язык выучил. Сейчас у детей всё то же самое, плюс телевизор. Значит, им учить легче.
    Я о том же, на самом деле. Моё утверждение: преподавание всех предметов на украинском языке детям из русскоязычных семей не оказывает заметного влияния на успеваемость. Кроме того, это позволяет детям быстро выучить украинский язык. Сам я был именно в таких условиях, потому не понимаю, почему то, что работало двадцать - двадцать пять лет назад, не может работать сейчас.
    Проблема в том, что то, что вы считаете насилием над мышлением, я таковым не считаю. И мне кажется, что имею к тому основания: потому что сам обучался в школе именно по такой системе.

На самом деле, тут уже половина формулировки моего предположения о причинах нынешнего положения дел с украиноязычным образованием в русскоязычной местности.

8. duncan

дякую за "наче"... :rose:
    а ви, пані луна, уважно читаєте мої дописи?
    наприклад, про те, що у спецшколах навчаються іноземною мовою... ;)
    справді?... ;)
    я от прекрасно пам’ятаю, що з першого класу в моїй школі вивчали іноземну мову щодня (я не про російську :rolleyes:), а з четвертого класу ми вже повинні були вільно спілкуватися...
    а про додаткові уроки літератури та технічного перекладу просто мовчу...

пс. правильно казати не "на українській", а "українською" :rose:
    ага, третина мого класу в школі -- росіяни...
    всі травмовані! :)

9. Norman

Norman Guest

Хорошо что не соболезнования))) Бредовая тема...Я вообще заметил что люди в языковых темах ссорятся чаще чем в других. Отчего бы это?:scratch_one-s_head:

10. Luna

Luna Guest

Я не могу, не имею права оспаривать Ваш личный опыт. Но к сожалению, у меня перед глазами совершенно иной вариант.
    :) І знову некоректний приклад. Спецшколи, у яких навчаються діти виключно англійською, суворо відбирають учнів. Не кажучи про тих, кто потрапив туди для престижа. І я кажу, що серед російськомовних дітей є достатня кількість спроможних навчатись українською. Але істотній кількості це заважає, могли б росіською навчатись краще. Не тому, що вони дурніші. Вони просто мають інший склад мислення, іншу швидкість мисленнєвих процесів. Це ж елементарно:)

Дякую за троянду, але в сучасному варіанті можливі обидва варіанти, тримайте:rose:

Не знаю. Може Ваші і травмовані.

11. duncan

ага...
    ще би пляшку разом розпити -- не тільки лаялися, а вже би шарпалися...

12. Luna

Luna Guest

Зі мною??? Ви що, пан Дункан?:))

13. duncan

так і запишемо: а досвід львів’ян -- дурниці, в книжках було записано інакше.
    мене "відібрали" зовсім не суворо...
    третину моїх російськомовних однокласників (в українську школу) також "відібрали" не суворо... :rose:
    ага, тобто львів’яни, для яких просто не існує "мовної проблеми" (багато хто ще й польську додатково вивчає з раннього дитинства), є травмовані?
    я правильно вас розумію?

14. kertis

kertis миється в бані

Язык это носитель сознания, определённых штампов и ментальности. Не многие люди способны не предвзято переключаться на сознание оппонента. Это очень нелегко. Отсюдава просиходит конфликтное недопонимание, ругань, хамство, ссоры. :)

15. Norman

Norman Guest

Оце навряд чи:)) Якщо ми б у трьох зібрались би за пляшкою (ти, я та Луна) - порозумілись би за 5 хвилин)))

16. duncan

плюс шовінізм...

17. Tugrik

Tugrik Well-Known Member

потому что за последние годы у нас сформировали достаточно четко выраженное мнение, и позицию формируют сразу и конкретно.

18. duncan

взагалі-то я не про себе... :o
    я на пиятиках тільки з гопами б’юся... :pardon:

19. Luna

Luna Guest

Досвід львівян - досвід мешканців україномовного регіону. Мова йшла про одещину, тут скоріше Ви теоретик, Дункане:rose:
    І зробіть допис, будь ласка, що на книжкову заученість Ви все ж таки суто практику натякаєте;)
    Смішно...)))
    ))) Не знаю Вашого досвіду навчання у спецшколі. Зараз в Одесі туди набирають на конкурсній основі. До речі, звичайно - Вас не суворо)) Україномовну людину геть не засмутило навчання українською - як дивно, справді))))))))
    Неисповедимы потоки мыслей Ваших сегодня:))

20. Luna

Luna Guest

Я каждый день изучаю этот вопрос...В практической деятельности. В русскоязычном регионе. Я не хочу закрыть тему обучения русскоязычных детей на украинском - нет. Наоборот. Я не вижу пользы ни для детей, и для ЯЗЫКА. Суржик, порождение безграмотности. Но все это можно исправить, если прекратить прикрываться украиноязычными регионами - там все иначе, иметь смелость посмотреть проблеме в глаза и подключить , наконец, профессионалов к этому делу.

Надо же..Львов не страдает от украинского...Так глупо было бы))))))))

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)