Ви трохи плутаєте поняття. Пасіонарій в застосунку до політики - той, у кого надлишок енергії сублімується в якусь суспільну чи політичну діяльність. Це просто природня потреба, а не усвідомлена дія, тому в більшості випадків пасіонарії стають банальними крикунами, на кшталт Колєсніченка в Донецьку чи Стецьків або Новоженця у Львові. Найбільш талановиті і успішні з них стають гітлерами-сталіними. Але ні Рузвельт, ні Черчіль, ні Тетчер, ні Аденауер, ні Бальцерович не були пасіонаріями. Громадянське суспільство (у вужчому значенні - системи спротиву свавіллю державного апарату) можна побудувати з людей, які СВІДОМО захищають свої права та права інших. А ті, хто просто компенсує гормональний дисбаланс, частіше просто заважають. І це не теорія, а життєве спостереження.
Перший раз мене Гугль підвів....Прочитав я тувово і ніхрина не поняв....може то від перевтоми після трудового дня.... Ше попробую завтра почитати...треба ж з'ясувати для себе був Черчіль пасіонарієм чи ні
Гляньте російську версію. там те саме, з того ж джерела, коротше... ---------- Додано в 22:00 ---------- Попередній допис був написаний в 21:58 ---------- У-у-у... Про Черчіля довго читати треба... До завтра не вкладетеся...
По теме ветки. Много можно писем написать..Да только достаточно на некторых здесь на этом форуме ссылку сделать и можно всю бумагу с писем отдать на производство туалетной...
Мені остання промова Черчіля в душу запала....Вийшов він, і каже -Ніколи..ніколи..ніколи не здавайтесь......... Розвернувся і пішов ......
А от для мене стало дивиною, колись, коли я взнав, що Черчилль став лауреатом Нобелівської премії з літератури на початку 50-х...