Лист хорошій Людині або чому я спiлкуюся на цьому форумi

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Pragmatik, 28 сер 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Відповідь: Лист хорошій Людині або чому я спiлкуюся на цьому форумi

ЗдрАвствуйтє дЄвачкі...
    ТАК, питання державної мови в Україні не повинно обговорюватися. І ті нацмени, які давно тут живуть, давно автентифікувалися і не дзявкають про державність опщєпанятнаго. В голову їм ТАКе не приходить. Це як з "ветеранами" ВОВ: реальні ветерани тихенько доживають віку, а КГБісти горлопанять "ми пол-європи папластунскі прапахалі"...

• Подобається Подобається x 1
  2. Mattilainen

Mattilainen Well-Known Member

А какая разница? Хоть с 1986-го, хоть с какого. :)

3. levandivka

Починаючи від 1933-го голодоморного року (попередніх самі порозстрілювали)

4. Mattilainen

Я не о том.
    Какая разница с точки зрения действующего законодательства и принципов демократического общества для кого с какого года Украина считается своей державой?

5. dArt

dArt Well-Known Member

Зенык, не рассказывайте басни пожалуйста. Была обычная пьяная драка.
    Нетрезвы были обе стороны. Убивать, думаю, никто не собирался, тем более по национальным мотивам, а те, кому выгодно, раздули черти что.
    "Кляти москали вбылы украинську писню..." Никак не оправдую двух малолетних отморозков, но межнациональная вражда в этом случае не при чем.
    ЗЫ Билозир к тому времени, к стати "плотно сидел на стакане", я сам неоднократно видел его так сказать "наеселе"

Додано через 4 хвилини

Левандовка, это Вам просто так хотелось бы, что бы ветераны тихо доживали свой век, а русскоязычные молчали в тряпочку и не дзенькали бы. Не расписывайтесь за всех, пожалуйста. Дай Бог, доживем до референдума по языку, там посмотрим у кого на Украине "дзеньк" погромче получится.:moskali:

6. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

гмм....
    в цій, так само, як і у будь-якій бійці чітко біло розмежовано: свій — чужий....
    свій був — “гопнік”, чужий був — україномовний....
    що це за сумніви?...

7. zenyk

zenyk Well-Known Member

а ваша версія: який мотив вбивства?

8. levandivka

Матті! Мені не подобається посилання на сучасне "законодавство" до встановлення статускво вУкраїні.
    Виморили-вистріляли, привезли в спорожнілу хату казна-кого. І заікатися про демократичне суспільство?

9. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Тобто, якщо отморозки попросять, наприклад, прикурити (ну, привід шукаючи), а людина не курить, її поб"ють, то виявляється курці розправились з некурящим?

10. dArt

dArt Well-Known Member

Зенык, уже раз написал "п"яная драка". Вам нужны мотивы пьяных драк? У Капитана спрсите, когда подтянется. Вы что хотите сказать, что 2 малолетки пристали к мирно поющему Билозиру, что бы он пел не по украински а по русски. Не смешите, пожалуйста. Только не во Львове. Как ярый представитель Львовских русскоязычных заявляю: это бред! С тем же успехом, можно скахзать, что Билозир достался к пацанам, чего они говорят по русски, что к стати более правдоподобно.
    Если откровенно, меня самого один раз компания одна достала на "Бухте Викингов". Хорошо выпили и затянули "спивы" пели неплохо, к стати были песно и на русском. Однако на 4й час "спивов" мне самому захотелось кого то убить :) Хорошо вышли из положения 2 парня с хорошей акустикой в машине. Открыли двери и багажник и включили "Рамштайн" на полную. Спивы быстро прекратились. "Рамштайн" выключили.

11. Mattilainen

О! Этта я люблю. :)
    Итак, начнем? Вопрос первый и главный - каким образом, Вы предлагаете восстанавливать статус-кво, сиречь историческую справедливость, не принимая во внимание принципы демократического общества? :)

12. Степаныч

От, блін! Хоч кілок на голові теши! Та не було "хати"! Була територія, на якій жили люди. Різні. Хтось з діда-прадіда, хтось з батька-матері, хтось народився на цій території, хтось приїхав... А в 1991 році бац - і обгородили! Хто не сховався, той не винен. А тепер виявляється ті, які з діда-прадіда ("автентичні") стали білою кісткою, а інші ("неавтентичні") - другого сорту громадянами. Тільки тому, що більше їхніх предків поховано на цій території. А оці, які "другого сорту", тепер уже і прав ніяких не мають і зважати на їхні інтереси нічого! Невже Ви, Левандівко, не розумієте, що з таким підходом якраз і розколюється держава?

13. dArt

dArt Well-Known Member

Пупер, извините, не успеваю за полетом Вашей мысли. О каких сумнивах Вы говорите?

14. zenyk

zenyk Well-Known Member

з якої точки зору ви виходите про більшу правдоподібність?

Додано через 2 хвилини
    це для вас була територія....а для нас, мене, моїх предків - це була і є батьківщина з чітко окресленою межею.....

....важко після подібних закидів опонентів залишатись толерантним....таки доведеться трохи радикалізму привнести, щоб дійсно, як казав Пупер - "....сумнівів не виникало...."

15. Степаныч

Батьківщиною була Російська імперія, потім СРСР. Розумію, що Вас це не стосується. От і виходить, що Батьківщини у нас різні, а так сталося, що жити доводиться в одній країні. І при цьому ніхто нікуди не виїжджав. Шо робить?

До речі, а Крим теж Ваша Батьківщина?

16. dArt

dArt Well-Known Member

Это уже болтология начинается. Со своей.

17. zenyk

zenyk Well-Known Member

так ви і ваші предки оселились тут завдяки рускій імперії і срср?

Додано через 1 хвилину

про упереджену точку зору щодо українців я вже писав у відповідь Спепаничу, повторювати для вас не стану, але попрошу відкинути таку упереджену точку зору, оскільки в іншому випадку толерантна розмова не вдасться....

18. levandivka

От, блін! Хоч кілок на голові теши! Та були "хати"!
    Цитує вкотре :) :
    Альо! про сорти Ви шо-то переплутали з авторством, це у Вас про сорти написано. І у Вас написано "уже і прав ніяких не мають і зважати на їхні інтереси нічого". А це - якщо не демагогія, то перебільшення. Бо недалеко лишиться до твердження, що бідаки 2-сортні від голоду вмирають.
    В Латвії вже звикли до плачу про "нєгра" - умру, но язик нє виучу...

• Подобається Подобається x 2
  19. Mattilainen

2 levandivka
    Вашвысокоблагородие,
    покорнейше прошу прощения за назойливость, но я там выше осмелился вопрос задать.
    Любопытно зело. Не соблаговолите ли удовлетворить?

20. levandivka

Спрашивайтє - отвєчаєм:
    Литовський варіант Вас задовольнить, чи нєдємакратічєскій ? (з обов'язковою люстрацією)

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)