Ну... мені так пригадувалось. Я вже давно тою системою на бавлюсь, тай взагалі напрям діяльності міняю поступово на кардинально-протилежну. Називається - апагаваріть.
На днях встановив на робочі ПК Linux mint, повимикав всі оновлення, налаштував програми, мережу й вайн. Поки що всі задоволені
Встановив теж, тільки Kubuntu. Поки сподобався віконний інтерфейс, і деякі програми звернули на себе мою увагу (якщо можна так сказати).
Kde більш звичний для користувачів вікон, але менш стабільний. Й ресурси жре. Але якщо подобається - користуйтеся. Попробуй те ще губунту. Це убунту з гномом. Вона пошустріша. Рідну убунту з юніті не ставте
А я советую попробовать форки гнома MATE или Cinnamon. Cinnamon, как по мне, вообще самый удобный оконный менеджер. Хотя у него могут быть проблемы с зависимостями при установке. MATE в этом плане, намного стабильнее.
Чесно - вони якісь малостабільні. Баги вилазять, й підтримують їх так собі. Якщо вже 3 гном не подобається - ставте XFCE. Й ресурсів мало жре, й як 2 гном можна зробити, й у нових версіях вже все необхідне для життя є. ---------- Додано в 16:37 ---------- Попередній допис був написаний в 16:30 ---------- Ооо. Це трохи інше. Це не DE а WM. Тобто не буде плагінів для wi-fi та 3g й подібного. Їх можливо встановити, це будуть сторонні софтини, але це не для чайників. Зате ресурсів не жре зовсім. Я його на 66 мгц i486 заводив. Якщо хтось хоче щось дуже легке - тоді вже краще LXDE. Але воно ще не дуже стабільне. А так я використовував майже всі відомі DE та WM. Зупинився на GNOME 3 для себе, хоча плювався на нього довго, але потім звик. Мій лист такий: LXDE - щось зовсім старе, де все інше жре ресурси (якщо 512мб оперативи тоді воно рулить) XFCE - щось більш потужне, але все одно слабувате (1гіг оперативи, проц типу P4) GNOME 3 - нові машини. Від 2 гіг оперативи. Тут працює все добре. На слабких він тупить, тому не люблю його на старому залізі. Але це не значить що XFCE не буде працювати на 512 оперативи. Працює, але софт не так шустро працює як на тому ж LXDE.
Те ж LXDE буде також літати, бо там WM - openbox. Просто до нього текстовий редактор, простий легкий файл менеджер, своя панель, та пару плюшок. Я напевно вже награвся з напилком, тому люблю більш інтегровані рішення, де все вже разом зібране. А так ще тайлові WM є типу i3.
ну, напилка я вже давно в руки не брав. У мене сформована конфігурація і набір програм, який кочує з компа на комп. Просто хом’яка переношу і все.
Стабільний випуск (новий!!!) 0.5.9 Працює чудово. Сам користуюсь Лубунту після того як Убунту почала просувати Юніті.
Можливо. Я його використовував десь у 2012. Проекти то ростуть. Я правда замість убунту полюбляю дебіан
Ну не знаю, у меня МАТЕ+Debian jessie уже полгода и все отлично. До этого был Cinnamon, но у него на Debian были проблемы с зависимостями. Сначала было даже интересно, руками все это разгребать. Но потом эти танцы с бубном надоели и я перешел на МАТЕ. С ним вообще никаких проблем не было. Сinnamon у меня в свое время долго стоял на Ubuntu, и там было все стабильно. Как сейчас, точно не скажу. Последний релиз, которым я пользовался был - 2.0. Сейчас уже 2.2. Они вроде уже полностью изолировались от гнома. У многих Cinnamon стоит на Арче, Федоре и вроде никто не жалуется. Крысу(XFCE) я тоже в свое время пробовал. Как раз когда ушел с корицы. Но все же мой выбор пал на МАТЕ. Как по мне, для людей только перешедших с винды на линукс, Cinnamon самый оптимальный WM.
Ну кеди теж багато кому подобаються й плазма в них не падає. В мене просто карма все вішати Тому гном 3 гілки та й не самий останній (з реп дебіану джессі). Але ці ДЕ також непогані. Це вже питання смаку. Цікаво потикати в останнє lxde
тут нещодавна розробили шрифт на основі почерку Шевченка. Якщо є користувачі Арч Лінукса, то я пакунок для установки підготував http://moyapidbirka.com.ua/pavel-chavyr/shrift-1743/kobzarksv1-018-1-018-any-pkg-tar,9508.xz для всіх інших http://moyapidbirka.com.ua/pavel-chavyr/shrift-1743/kobzarksv1-018,9509.otf ось цей файлик покласти в теку /usr/share/fonts/OTF/
Як пропатчити KDE під FreeBSD? Тепер я розумію зміст цього питання і сам користуюсь KDE, але тільки під kubuntu.