також можу написати багато "кваліфікованого" негативу про Лінукс. Разів 5 ставив. Від 1 дня, до кількох тижнів. От тільки біда тут абсолютно не в Лінуксі насправді, а в тому, що не вистачало нервів та часу призвичаїтись. Відалені Мс термінали, принтери, 1С тощо. Все це можна побороти. Але потрібен час та натхнення. І у своєму "чайникізмі" звинувачувати Лінукс не збираюсь. А в темі про Лінукс я - власне з метою черговий раз за нього взятись. Добре, що зараз у використанні чотири ПК. Три - залишу з МС (ХР; 7; 8.1), а один - треба вибрати дистрибутив. Захарило дводенне ламання 8.1. Пішли вони!.. Між іншим, майже оффтоп. Щоб не Гуглити. Гугл нічого не планує найближчим часом для ПК робити? Андроїд ніби прижився добре.
Розумію, що питання риторичне. Тут якраз зараз Гуглю. Який дистрибутив вибрати? Залізо - сучасне. Цікавить сумісність з терміналами. Юзабельність наближена до Вінди, щоб терпіння вистачило. Якось так. Ну і найкращу відповідь знаю: той, на якому працює ваш знайомий - спеціаліст. Але таких не маю.
Відалені роб.столи Вінди. Знаю, що Лінукс це підтримує. важлива - юзабельність та зручність. Підтягування локальних принтерів тощо. Там де робота - часу на експерименти та розбори мало. На разі, список: якийсь Убунту (який?) Мінт і є ще такий Зорін. ---------- Додано в 10:44 ---------- Попередній допис був написаний в 10:38 ---------- Так, але харять апетити Мс. Харять їх постійні коливання, зміни тощо. І альтернатива таки потрібна. Посадять всіх на Вінду, і "поновлюйся" за 100дол щороку, бо ми вже цю ОС не підтримуємо. Відповідно, нове залізо. Повернутись до 3.11? Та не дуже вона сумісна з тими новими програмульками, форматами. Тобто, нас ведуть до постійного "вдосконалення" софта, ПК тощо... А переважній більшості, більше Лексикону чи Нетскейпу навіть не треба.
Мінт то на базі убунти, але без юніті і з кращим інтерфейсом, як на мене. Убунта для мене закінчилась на 10.4 далі там та юніті, то якась жесть... RDP, тімвьювер підтримує... з принтерами то треба пробувати, в мене мережевий HP 1606 і старенький HP1020 працювали. зорін не знаю не пробував, якщо є час, надхнення і вільне залізо то можна пробувати
-1. Ось: "основанная на ядре Linux" http://ru.wikipedia.org/wiki/Android "на базі ядра Linux" http://uk.wikipedia.org/wiki/Android "Android is an operating system based on the Linux kernel" http://en.wikipedia.org/wiki/Android_(operating_system) ---------- Додано в 11:03 ---------- Попередній допис був написаний в 10:54 ---------- Зі старими принтерами Лінукс працює: зокрема у сім'ї убунту є опції не за ім'ям принтерів, а за способом передання даних, от із них і треба обрати. ---------- Додано в 11:07 ---------- Попередній допис був написаний в 11:03 ---------- Усе це на базі Убунту. П.С. Я особисто зараз користуюсь Лубунту, бо свістульки-красотульки мені не потрібні, швидкість подавай.
аксакал, на зезе не звертайте увагу в нього клавіатура має більший інтелект, ніж він. по лінуху, так вона з коробки працювати не буде, але і віндовс теж, треба драйвера! Якщо б виробники заліза постачали драйверами свої девайси для лінуха так, як вони то роблять для віндовса то на сьогоднішній день, я впевнений на 200% лінуксом би користувалилось більшість користувачів. Просто простіше взяти драйвер з диску і встаановити ніж по нетах його шукати чи шукати рішення.. ---------- Додано в 11:08 ---------- Попередній допис був написаний в 11:07 ---------- дякую за наводку, треба буде спробувати...
Особисто у мене жодного разу (крім старого принтера фірми Ксерокс, і то рішення швидко знайшов ) проблем із залізом не було, усі варіанти Убунти тягнули потрібне під час встановлення з нету автоматично
в мене звуку не було, яскравість не регулювалась, камера в скайпі верх ногами показувала, або не підключалась і тп... так все не згадаєш, так що, якщо чесно то було всяке )) але рішення є ) але наприклад рішення для роботи з фіскальними реєстраторами, і тп для лінукса нема, або якщо є то треба дуже сильно помахатись... там де робота з ком портом і специфічним українописним софтом і приладами )) всякі бухгалтерські програми і тп... то реально простіше поставити віндовс і не парити собі мозги, бо просто нема софту.
Антивирь, скорее всего не нужен. Согласен. Но, обратите внимание, что большинство новичков пытается сидеть под рутом. А ненастроенная система безопасности, при работе под рутом, делает линь более уязвимым к несанкционированному доступу. Однако, барышня, искренне восхищён Вами! (виртуально снимаю шляпу!) Всё от того, что Линь устанавливает много всего. Т.к. практически все драйвера интегрированны в ядро. Правильным вариантом установки будет: почитать мануалы (на линуксфоруме их достаточно), хотя бы раз, но обязательно! При самом инстоле выбрать подробную установку (мы же чайники, собирать ядро сами не будем?) И хорошенько подумав, выбрать только те вещи, которыми будем пользоваться. Всё остальное просто не ставим. Если честно, то Дебианподобные системы, мне никогда особо не нравились. В следствии чего, не очень хорошо помню их архитектуру и команды. Начинал с Мандрейка, закончил Слеквер. Да, кстати, кто-то тут писал про Мандриву. По моим последним данным, репозитории отключены, проект свёрнут. А жаль, красиво и интуитивно понятно там всё было. Ну и если понадобятся советы начинающим красноглазикам линуксоидам, вэлкам, как говорится: Чем смогу...
Дякую, але не мусите, я не знавець, лінукс освоювала тільки для того, щоб знати, про що мова йде. Минулого тижня поставили на аймак Mavericks - от де я насолоджуюсь роботою.
Є два шляхи: 1. Обрати улюблений варіант Лінукс і шукати пораду в інтернеті на 99.999 відсотків допомагає; 2. Обрати варіант Лінукс, що пасує до Вашого конкретного заліза. Безумовно, можна і змиритися з вірями і косяками вінди, що них вистачає на найміцніші нерви. ============== Microsoft вичавлює людей з Windows XP на 7-ку, 8-ку и т.д., бо має намір припинити антівірусну підтримку ХР у квітні 2014 р. На мій погляд, краще (у сенсі захисту від злобних вірів) перейти на Linux. http://novosti-n.mk.ua/ukraine/read/57463.html А 7-ка тощо вимагають нового потужного харду. Ось так. ---------- Додано в 09:52 ---------- Попередній допис був написаний в 09:47 ---------- Мак-системи і то краще ніж вінда.
Мав після кількох серйозних сварок з віндою, її драйверами, надто надокучливим інтерфейсом, зажерливим апетитом до ресурсів вперте бажання знести все і встановити Ubntu. Ось цю тему читаю, рука сама лізе на системник, і легенько препрошує мою 7-ку... Martini, продовжуйте.... ---------- Додано в 00:19 ---------- Попередній допис був написаний в 00:15 ---------- ага-ага... а ніби для вінди нормальне щось легко знайти. Сам зараз махаюсь з драйверами до тач-дисплея однієї відомої української фірми. Виявилось що то все пансамнаколінізкитайцемсклепав, підтримки жодної, писали самі.
Не бачу тут звязку з вірусами/антивірусами до XP. Виробники антивірусів та й іншого ПЗ все-одно будуть її підтримувати, бо ж поширена... І про "потужний хард для 7-ки..." теж не погоджусь. Ось для такого "древнього" після надцяти спроб вже не раз перевірених XP-шок (розумієте про що я)))): Процессор Intel(R) Pentium(R) D CPU 2.80GHz 4,5 4,5 Определяется наименьшей оценкой Память (RAM) 2,00 ГБ 5,2 Графика ATI Radeon HD 4300/4500 Series 4,7 Графика для игр 1279 МБ графической памяти доступно 6,2 Основной жесткий диск Свободно: 77GB (всего: 149GB) 5,7 Windows 7 Максимальная Система -------------------------------------------------------------------------------- Суммарный объем системной памяти 2,00 ГБ ОЗУ Тип системы 32-разрядная операционная система Число ядер процессора 2 64-разрядная поддержка Да Хранилище -------------------------------------------------------------------------------- Суммарный объем жестких дисков 382 ГБ Раздел диска (C 77 ГБ свободно (149 ГБ всего) Раздел диска (D 85 ГБ свободно (233 ГБ всего) Диск носителя (E Компакт-диск/DVD Графика -------------------------------------------------------------------------------- Тип видеоадаптера ATI Radeon HD 4300/4500 Series Общий размер доступной памяти видеоадаптера 1279 МБ Используемая видеопамять 512 МБ Используемая системная память 0 МБ Общая системная память 767 МБ Версия драйвера видеоадаптера 8.970.100.7000 Разрешение основного монитора 1280x1024 Версия DirectX DirectX 10 _____________________________________________________________________________________ Тільки 7-ка наразі задовільняє і за швидкісю і за вирішенням "власних" потреб з дровами і тп. ---------- Додано в 22:42 ---------- Попередній допис був написаний в 22:30 ---------- Ок! При інсталі я встановив те, що в мене є в наявності. А якщо в подальшому щось "залізне" встановлюється нове? Ну елементарне, наприклад - змінюю веб-камеру, відеокарту без інстал-диску, харда, або взагалі щось типу медіаплеєра і тп: гіперпринцип Microsoft plug-and-play - працює, чи доводиться таки вручну шукати, як це деколи буває в вінді? І ще питання: "відкат системи" реалізований? і яким чином? Дякую.
KARABIN, сделайте флешку с Acronis Disk Director, загрузитесь с нее и удалите разделы с файловой системой ext4, подкачку swap ну и все остальное что он там использует.