там можна вибрати знизу......а кнопки в мандріві нормально розміщені....це ще один момент чому мені не підійшла убунта... в мандріві в налаштуваннях системи є імпорт шрифтів з вінди, якщо вона є)))) не факт....в мене під гномом вайфай раз не хотів йти....перейшов на кде.... є таке....кде більше тяне ніж xp.....в гномі швидкодіє на моєму 4 річному ноуті приблизно як в xp.... вони і у вінді жеруть нахабно))))
Нове запитання Де можна подивитися і змінити перелік програм, які запускаються разом зі стартом системи? Наприклад месенджер, торент клієнт, скайп - всі ці програмулі запускаються разом з комп"ютером. В жодній із них я не знайшов опції, де б це можна було вимкнути. Логічно припустити, що в системі десь має бути аналог "Автозагрузки" як у віндовс? Де він?
Мда, прочитав цю тему тільки що..... після 3 років освоюваня Linux пройшо шлях від убунти і навіть до гєнту дійшов до висновку, що краще і стабільнішого ніж Linux Mint (а особливо з KDE) - нічого нема, не даремно цей дистрибутив останні пару років в топі на distrowatch.com В мене ноут з 256 мб відеокартою і KDE просто літають, система з відкритим браузером ї"сть аж 750 мб зі всіма графічними няшними наворотами, а тим більше плани розвитку цієї графічної оболонки втішають, не те що з Gnome 2 і його теперішнім прийомником Gnome 3..... Аналог фотошоп - Gimp, Lightroom - Darktable і не так вони і відстають від платних аналогів....
Продовжуємо досліджувати перепони, що виникають на шляху у чайника В пошуках ідеального месенджера я зайшов в тупик. Перепробував декілька, всі якісь незручні чи функціонально чи візуально. В результаті зупинився на штатному, який йде "з коробки" в КДЕ. Він так і називається "Список контактів у КДЕ". До квіпа не дотягує, але загалом терпимо. Додав три протоколи - ICQ, Jabber i Facebook, звикаю. В роботі виникла одна незручність, яку я не можу побороти. При кліку на посилання із переписки воно відкривається у штатному браузері, який називається Rekonq. При цьому браузером за замовчуванням у мене встановлено Firefox і я хотів би, щоб лінки з аськи відкривадися в ньому. Після того як я встановив дефолтним браузером ФФ і це не допомогло, я вирішив просто видалити той Rekonq. В результаті тепер щоразу коли клікаю на посилання в месенджері, отримую отаке Як це виправити? ---------- Додано в 14:04 ---------- Попередній допис був написаний в 13:30 ---------- Сам спитав, сам і знайшов системні параметри - типові програми - переглядач інтернету, там і встановлюємо потрібний браузер виходить, що опція в самому ФФ ролі не грає, треба це встановлювати саме в налаштуваннях системи далі буде...
У мене питання по дистрибутиву slackware з оболонкою КДЕ. Порадьте зручний графічний менеджер пакетів (не путайте лише з gui обгортками для стандартного).
Офтоп: У 2001 була небезпека наїзду на нашу фірму з приводу неліцензованого софта. Шеф наказав усім, крім головного бухгалтера, поставити ASP Linux. Мій комп, який "літав" під Виндою-98, почав завантажуватися десь 4-5 хвилин. Ресурсів вистачало тільки на Telnet-сесію і читання у браузері. "Офіс" (якісь сині пластилінові мурашки) взагалі не працював. Зробив я таємне мультизавантаження з різних фізичних вінчестерів. Працював під виндою (з робочим столом "під Лінукс"), а на випадок шухеру міг пред"явити чисто Лінукс. Справа розрулилася через хабар "комітетчикам" (два компи з мультимедійними наворотами) і ми спокійно повернулися до звичних версій Винди (кожний до своєї).
ліпи Synaptic і буде тобі щастя, він так само і на КДЕ добре працює ) ---------- Додано в 16:25 ---------- Попередній допис був написаний в 16:24 ---------- А це все тому, що не вистачило знань як правильно встановлювати і користуватись вільним програмним забезпеченням =)
теж з голої убунти перейшов на Linux Mint. Убунтівська ЮНІТІ глючна і тормознута якась... убунта як така для мене на 10 версії закінчилась, після якої в новіші версії вони почалу тулити ту юніті... нафіга???
Для того щоб створити одну графічну оболонку для різних пристроїв - планшетів. ноутбуків, стаціонарних ПК, смарт ТВ і телефонів, це було передбачувано Хоча убунту на телефон і планшет - цікава перспектива, яка дуже швидко розвивається.... а цікава тим, що ця операційка НЕ використовує Java машину (а це значна перевага в швидкодії і у використанні ресурсів батареї) на відміну від андроїда, з яким досі Oracle судиться ))
Знайомство з Linux варто було починати з LinuxMint, або Mandriva. ---------- Додано в 01:46 ---------- Попередній допис був написаний в 01:34 ---------- вимого в убунти з юніті майже такі як і в windows. на слабенькі компютери варто ставити легші дистриб'ютиви, такі як Slax чи Pappy, знову ж і Mint не потребує багато ресурсів. Старенькі комп. бігають як за "молодості".
Лінукс впевнено захопив ринок смартфонів "Android бьет все рекорды. 81% смартфонов в мире работает на ОС от Google. По данным агентства International Data Corporation, подавляющее большинство смартфонов, проданных в третьем квартале, работает на OC Android." http://svit24.net/technology/67-technology/94141-android-bet-vse-rekord ---------- Додано в 09:56 ---------- Попередній допис був написаний в 09:45 ---------- Коли я відчув, що пора переходити з Убунти 10.4 на щось новіше, спробував інтефейс юніті з версії 12.10. Боже, суцільний тормоз і глюки! Спробував декілька варіантів (Мінт у тому числі) і зупинився на Lubuntu 13.04. Інтерфейс рівня вінди-95, все аж літає! ---------- Додано в 10:10 ---------- Попередній допис був написаний в 09:56 ---------- :gamer: Нагадало оперету "Літюча миша" - найкрасівішою здалася власна жінка. АЛЕ. Я би не хабар давав, а запросив допомоги досвідченого лінуксоїда: набагато краще вкладення грошей!
Ви хоть вікіпедію почитайте англійську чи російську на рахунок лінукса і Андроїда, і не пишіть більше такого. Так поставте 95 вінду, буде ще більше літати Взагалі любим людям, бажаючим спробувати лінукс на свому десктопі замість вінди пропоную почитати цю недавню статтю на хабрі, де пояснюється чому лінукс і десктоп поняття несумісні, а лише річ, яка переростається. Як прищі там у підлітків http://habrahabr.ru/post/202056/ ---------- Додано в 21:44 ---------- Попередній допис був написаний в 21:42 ---------- Як самсунговський тачвіз
там походу в чувака ваще нічьо не встало... зезе то походу ваш собрат в нього також все глючить і не встає!
зюзя то у вас в ІТ все глючить і не стоїть... так що себе іменуйте - IT-імпотент ---------- Додано в 18:05 ---------- Попередній допис був написаний в 17:35 ---------- ще будь ласка: http://ru.wikipedia.org/wiki/Android
Ну що ви можете сказати по сущєству? Там в пості більше 500 коментарів, де чітко і ясно всі пишуть що лінукс ніяк не готовий для середньостатистичного користувача. І це люди які працюють з цими системами по 15 років, які чітко приводять списки конкретних речей, які десктопному лінуксу непідсилу. Там в коментарях конструктивна критика з фактами, а не тролінгом (як ви) людини, яка лінукс бачила лише на картинках.
Автор - чайник! Більше жовчі від власної тупості, ніж конструктиву та логічних дій. Не рівняйтесь на таких. До Лінукса стаття жодного відношення також не має. Швидше це: І не встане. Чувак пише про свої проблеми. Блог, так би мовити. Мізер, але я б спершу задався питанням, як коректно буде відеокарта минулого сторіччя ATI Rage працювати з тими його смартами, HDMI і т.п. Про те, що ці карти (того періоду) дуже умовно підтримували два виходи - я навіть не згадую. І Віндовс чи Лінукс тут ні до чого. Боюсь. що навіть, два Айфони, Айпад, Макбук і чим там ще нахваляється автор, ні розуму, ні досвіду йому не додадуть. Одним словом, не читайте всіляких бздур в інтернеті, і не переносьте чужу хвору голову на лінукс. ЗІ. Я користувач Вінди. В Юніксах - чайник.
я на лінуксі ще з 2009 року як мінімум, і в мене ще не було жодного девайсу який би в лінуксі в мене не запрацював так як я того хочу! (сорі брешу, був однин брухт, в якого стара делінківська wi-fi карточка не за працювала, але і то через брак часу на налаштування) Я он тим своїм родичам яким поналаштовував лінукс - і жодного дзвінка типу: "а як?", "чого?", "а тут щось запустилось", "там заглючило" і тп... все працює стабільно просто! Зате ті родичі які звикли до віндовс то просто жах: "а тут вилізло", "а тут заглючило", "а там якийсь вірус", "там білий екран", "там синій екран" і тп... Порада, якщо у вас мама, тато, сестра і тп що купляють в переше компутер, поставте їм лінукс, хай звикають до нього, ніж до глючного віндовса! Тим більше віндовс вже не тот... Щодо себе роки 3 сидів на лінуксі, система працювала і через 3 роки як в той день що поставив, без перегрузок перевстановлень і тп! основне відключити автоматичне оновлення після налаштувань! (доречі у віндовсі теж раджу ту хрень відключити!) Тепер же для роботи (специфічні залізо для яких драйвера тільки під віндовс, як то для ФР чи лед екрани і тп, для яких драйверів під лінукс нема) то мушу бути на віндовс, яка то хрень! Але щиро вірю що ще чуть чуть і розробники подібних девайсів і програм напишуть і під лінукс, бо все до того йде! Доречі для особо одарьонного зезе який читає хабр.. Ти почитай там про Приват банк, як вони всю свою систему і користувачів перевели на лінух! Читай потрібні, і корисні статті, а не жовту пресу! Бо ти, любитель "чітких фактів" ті факти береш з фейхових джерел! Які копіпастять, щось типу того як Вірастюк розігнав гей парад у Львові і тп..