Лежить людина на вулиці. Що ви робите?

Тема у розділі 'Всяке різне', створена користувачем MARTINI, 3 вер 2015.

?

Ваші дії

1. Пройшов повз

15,8%
  2. Викликав швидку/поліцію

63,2%
  3. Відвів додому

10,5%
  4. Ніколи такого не бачив

10,5%
  1. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

з Варти1:

Вчора, район Левандівки, вул. Сірка, мій дідусь пішов в магазин. Йому 85 років. Думаю, варто сказати, що у нього постійні стрибки тиску та болі в серці. Вертаючись додому (магазин знаходиться на 1 пов. цього ж житлового будинку), йому стало погано і він, втративши свідомість, впав у калюжу та пролежав там близько 2-ох годин. За цей час ніхто не підійшов і не спитав, що сталось. Цей пост написала для того, щоб попросити людей бути менш байдужими, станьте добрішими, допомагайте один одному... Комусь це підніме настрій, комусь допоможе в важку хвилину, а комусь ваша небайдужість може врятувати життя. Дякую за увагу.

ноу коментс...

2. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

Десь минулого тижня їду по Городоцькій зі сторони центру. Там як завжди корок на 200 метрів, всі стоять, а я собі на ровері кочуся. Аж біля залізничного моста бачу, що по дорозі між машинами і тротуаром хитаючись йде дідок. Сідає на тротуар і лягає... Я зупинився, підійшов, кажу діду, як ся чуєте? Шо сталось? Дєд дивиться на мене великими переляканими очима. Я розумію, шо може лякають мої чорні окуляри, зняв. Дєд явно бухий, але з вигляду не бомж. Показав пенсійне посвідчення. Рускоязичний. На запитання внятно відповісти не може, ні куди він йде, ні де живе, чи треба допомога. Каже йду на автобус. Який автобус, куди треба їхати? Ніби в центр, але рухається дєд в протилежному напрямку, хз... Підійшов ше один небайдужий чувачок, теж намагається достукатись і пояснити, шо не варто по дорозі ходити і лежати на зимному асфальті. Але все марно. Дєд неадекватний і агресивний. Таке враження, що в нас він бачить якусь небезпеку для себе. Може ми обікрасти його хочем. Врешті дєд встав на ноги і оскільки я поспішав, то лишив його на того чувачка, тим більше побачив, що в пробці якраз повільно підсовується поліцейська машина. Мені вслід дєд вигукнув "Завтра тебя убьют". Я відповів "арівідерчі" і попер у своїх справах.

3. kym

kym Well-Known Member

Маю іншу ситуацію. Батьки старенькі з "тисками" але непосидющі. І вже навіть привик що хтось може подзвонити щоб приїхати забрати. Коли приїжджаю то купа людей скора......

• Подобається Подобається x 1
  4. Veselka alj

Veselka alj Well-Known Member

То добре що їх не лишають на призволяче, та швидку викликають.

5. Hyligan

Hyligan Іронічний

Десь минулого тижня був у Львові, вирішив згадати молодість, зайшов в чебуречну ту шо коло базару за оперним, купив собі чубурека, сижу жую....За огорожею охорона базарна бабів ганяє шо торгують на вулиці, і тут одна витягується на струнко і падає на землю, а хлоп років шістдесят шо з нею був піднімає дикий гвалт....

Охоронці наробили в штани моментально, посадили бабу на крісло швидку визвали, перехожих назбиралось чоловік 50, хлоп кричить, народ собі, поліцію визивають....Коротше я доїв чебурека і пішов...

• Смішно Смішно x 2
  6. Оля

Оля Старожилка форуму

Я би однозначно підійшла до людини, що лежить на вулиці. Навіть, якби то був бомж, але не реагував, то викликала би швидку. Але часом бувають різні кадри, як у розповіді Мартіні, то можна нарватися, що тебе ще й обматюкають. :)

7. prius

prius Well-Known Member

А якщо кацап?

• Тупо Тупо x 1
  8. Lvivska Kvitka

Lvivska Kvitka Well-Known Member

Я теж стараюсь підійти,але є різні люди і дійсно можеш нарватись на грубощі,тільки через те,що ти тільки хотів допомогти...

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  9. Оля

Оля Старожилка форуму

Навіть і кацап. Якщо людині погано і треба допомогти, то допомогла би навіть кацапові. І муслімові. А решта нехай лікарі, чи поліція їм допомагають.

10. prius

prius Well-Known Member

Кацап не людина

• Баян Баян x 1
  11. prius

prius Well-Known Member

Вибачте пані але кацапи не люди ,моя родина в свій час потерпіла від тих тварин,тому якщо кацап буде здихати на асфальті я йому поможу в цьому,якщо ви зі мною не згодні то ставте мене в ігнор

• Подобається Подобається x 2
    • Зе бест! Зе бест! x 1
    • Баян Баян x 1
    • Тупо Тупо x 1
  12. terRen

terRen Дуже важлива персона

Це якщо після зловживання, :pardon: вони мирно виспалися та пішли додому і... :blush:
    ...а якщо на вулиці сніг і мороз тріскучий, або раптово серце прихопило...

В любому випадку треба підійти та пересвідчитись чи потрібна термінова допомога, чи виспиться і піде додому сам.

13. zaharchenkodima

zaharchenkodima Active Member

в будь якому випадку важливо підійти. ну якщо "тіло" неадекват - це відразу можливо зрозуміти по запаху. а раптом ні.

14. Veselka alj

От засимолювала кобіта та тепер ніхто не буде заважати торгувати)

15. Hyligan

Hyligan Іронічний

• Смішно Смішно x 6
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  16. nikalex

nikalex Member

Був зі мною таких випадок!Спочатку навіть не хотів підходити , але потім підійшов -подивився та викликал швидку-зачекав поки вона приїде! Так на мене ще й наїхали що я для п'яного швидку викликаю-мов проспиться і сам піде( Ость так й допомогай людям

17. Mylnyk

Mylnyk Well-Known Member

той во во спрацює інстинки Дарвіна, тху тобто закон еволюції Дарвіна в дії

18. Veselka alj

Ага зараз і для пянички треба викликати швидку, а то мороз замерзне, тай на совісті буде, що нічого не зробили)

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  19. Latana Royal

Latana Royal Рахунок для переказів порад: 322 223 322 223

А може дружині, або матері зателефонувати , нехай зігріє своє щастя. Швидка, наразі, для хворих, а не для йолопів

20. nikalex

nikalex Member

Але ж коли ти хочеш допомогти - я не лікар і навіть якщо від нього і пахне алкоголем -не факт що у нього серце не стало!Хто ж зна

а де твій аватар? :)