demetris У гілці купівля-продаж компів у розділі "Оголошення" я наводив приклад недорогого ноутбука за 450 у.о. з 2-х річною гарантією, з нормальними параметрами для "рядових" завдань, крім ігор. Собі його взяв 2 місяці тому, нарікань немає. Докупив ще 2гб планку оперативки за 30 у.о. і все.
Та бачив я то, дякую. Тобто на скільки я розумію, краще віддати 400-500 дол. з гарантією, ніж 200-300 за "аби-що"? Чесно кажучи так і подумав, але може... дякую ще раз.
Як мені видається ціни на б/у ноути у нас завищені, ринок малонасичений ними .... І ще такий нюанс, що ПК відносно мало зношується, скоріше "морально" старіє, а з ноутами по всякому буває і "Крим-Рим і мідні труби ..." вони ж портативні.
Ціни в нас нормальні на б.у. Речи часто коштують стільки, скільки за них здатні платити люди. А новий ноутбук 2-х ядерні є від 435 доларів. нові. Одноядерні від 385, але мене і так вже сварять, за рекламу Просто якщо ноутбук до простої роботи, то не варто заморочуватись про 2-х ядерний, чи швидкість шини оперативки, чи ще якісь параметри (звичайно якщо це не стосується спеціальних задач відео обробка, 3-Д графіка) Стандартна робота в неті, чи в офісних умовах, не вимагає потужних конфігурацій.
там трішки вище писали про Соньки , я повністю згідний з тими словами, в мене зараз Сонька, досить непогана модель, десь біля року має...спочатку хотів купити ноут якийсь дешевший LG, SAMSUNG, на ASUS дивився, HP, правда шось вони мені не дуже були, там дизайн не той, там якість не така.. там характеристики, потім побачив SONY і зразу зрозумів, що це моє... і характеристики класні, і дизайн, і якість.. правда ціна була вища...але пофіг,заплачу раз і буду мати на довго, тим більше шо за своє життя немало було техніки SONY і проблем з нею не було...моя думка шо SONY VAIO дуже хороші ноути, одні з найкращих..і рівнятися з ними можуть хіба APPLE MACBOOKи (зараз надалі маю ноут VAIO і дуже задоволений ним, правда хочу поміняти на MACBOOK )
поясніть мені непонятливому чим конкретно СОНІ кращі, крім дизайну, бо то суб"єктивно "апаратно" вони ж комплектуються так само, збірка і в багатьох інших брендів є хорошою там ж немає процесора "соні", вінчестера "соні" і т.д., тобто вони апаратно не є унікальними і не є унікальною "платформа" (чи як правильно сказати), так як у Макбуках нормальні відносно чого ? відноно "загальнольвівських" так, а загалом не тішать я думаю що закордоном люди здатні платити за ноути більше, ніж в Україні, але чомусь там ціни нижчі, як на нові речі так і на б/у .... тому не здатні, а змушені, бо вибору мало, особливо б/у -
Платформа в МакБуків давно вже неунікальна той самий інтел, навіть віндовс можно ставити. Так дизайн в них гарний, суперський маркетинг та промоутинг, але внас вони не дуже розповсюджені. І без МАК ОСу, мак бук не є такою класною штукою. Соні як і всі остальні ноутбуки збираєються так само з мікросхем, процесорів, ХДД, і комплектації.. Ну купіть собі Ровербук і тіштесь.. (жарт) В таврії також, як в в іномарки є двигун, кузов, 4 колеса, навіть лобове шкло, і функція в них одна, але порівнювати їх важко ОФіційна позиція СОНІ, яку вони доносять до людей увесь час: "СОНІ це бренд що гарантую вам перелік очікуваних вигод, зручностей. А якщо ви купуєте набір комлектаючих, чи ТТХ, купуйте ACER, HP, DELL, ASUS та інших. СОНІ продає готовий виріб, який прекрасно працює. Спеціалісти розробники стратили величезні кошти та купу часу, на те щоб виріб вийшов вийнятковим, унікальним. І в більшості моделях воно так і є. Зараз більшість дизайнів та виробників, багато в чому наслідують дизайни СОНІ. Проте Розробку плати, розводку та підбір власне чіпів тих, чи інакших, розміщення їх власне в цьому місці, і ще багато всього, про що Ви навіть не задумуютесь, а вони це роблять. Я вже наводив приклад, про те що СОНІ багато років робить найкращі клавіатури в ноутбуках (з власного досвіду), але все одно продовжує вивчати навіть таку дрібничку, і розробили свій дизайн клавіатури, навіть визначену форму кнопок. Більшість виробників немають коштів на такого рода дослідження, тому просто здирає один в одного. Результати часто дуже невтішні. Непродумане охолодження, ноутбук часто висне, перегрівається. та й просто шумить, від того, що вентилятор крутиться весь час. Погані петлі матриці - матриця розбовтується та падає весь час, тріскає верхня кришка, ломається корпус і рветься шлейф матриці. Список можно продовжувати, є ще скриті внутрішні дефекти. Тобто до чого я веду, хоч збирається все майже на одних фабриках, але від самої фірми виробника, яка вкладає гроші в розробку дуже багато що залежить. візміть Ровербук - це фактично бербон, на який просто клеять стікер, чи логотип. І розберіть його. І візміть Соні, подивіться на різницю в начинці.. Або візміть NOKIA N95 та китайську підробку під неї, зовні подібні, але зовсім не те, і якшо ту підробку розглядати, як просто мобілку, то досить непогане за свої гроші Не кожна Торгова марка є Брендом.
я не випадково писав платформа у "" В таврії немає двигуна мерса і так дальше, нажаль ... Знайти ноут неСОНІ з таким самим "двигуном" запросто ... на те вони й техніка, щоб в т.ч. по ТТХ підбирати А всі інші продають конструктор "Збери ноутбук сам" і які не працюють ? - риторично якраз "начинка" не унікальна Зрозумів, що то у Вас майже на "релігійному" рівні приязнь така до Соні. Не буду продовжувати, кожен має право вірити в те, що хоче ...
левандівко, - ти певно дійсно в компах - нуль? якраз ці дописи більш адекватні, ніж 3/4 трешу на ЛФ. І за толкове пояснення ти валиш штраф? == ну-ну...
Ахххаааахаа.. Прив`язаності до Соні в мене не має, сам не користуюсь і не можу собі дозволити. Я просто розказую про речі. Так Соні мені подобається, но користуюсь сам старенькою Тошибою, вона мене цілком влаштовує. Більше того, ми практично зняли з продажей соні, тому що на сьогодні це дорогі ноутбуки, люди в більшості купують щось простіше. З такою самою начинкою як в Соні ви не знайдете ноутбуків. Кожна плата має унікальний дизайн, і переставити її в другий ноутбук іншого виробника неможливо. Можливо я не чітко висловився, начінка, я мав наувазі розводку на платі. Якщо колись цікавились HiTech технологіями, то на прикладі Відеокарт спробую пояснити: Беремо відеокарту на будь-якому чіпі. Нехай це буде nVidia. Коли вони випускають новий Чіп, відразу розробляють референсну плату на ньому (як би вони її бачили). Виробникі послабше випускають відео карти на його(чіпа) базі такі самі плати. Різниця в основному в різному кольорі текстоліту, та вигляду охолодження, можливо використаній памяті. Виробники поважні, дивляться і думають як цю плату можно ще вдосконалити, і в кінцевому виробі, ця плата може бути зовсім інакша, інакша комплектація, і показники її (по тестах), також суттєво відрізнятись. Взагалом я також не прихільник СПОРУ ЗАРАДИ СПОРУ. Якщо мої огляди Вам здаються притягнутими, не вірте їм. Я не ГУРУ, який все знаю. Просто намагаюсь поділитися інформацією, та можливо допомогти в виборі ноутбука. Крім СОНІ є також багато брендів, ДЕЛЛ наприклад, цю фірму я рахую найкращим виробником ноутбуків. Але це моя власна думка, і Вам не обовязково з нею погоджуватись
Вставлю і свої 5 копійок Я особисто надаю перевагу таким брендам як HP, Acer, Asus, DELL . Для мене як для програміста головне ТТХ, ( проц, пямять, вінт, надійність, батарея, температура, шум ...) Що до SONY то скажу що там ставка зроблена лише на зовнішній вигляд, що до начинки то тут і так зрозуміло що процесор INTEL / AMD, мамка також обмежена в варіантах (SONY, на скільки знаю, не випускає материнських плат (поправте якщо не правий) ) і т.д. Із власних комплектуючих у SONY хіба що матриця екрану (перефирію не враховую) . Тобто веду до того що нічого особливого/унікального там немає. Особисто я не брав би SONY навіть якщо б кони коштували так само як HP, Acer, Asus. От телевізо SONY чи Якась звукова система, без питання найкращі але аж ніяк не комп техніка. Це лише моя, можливо субєктивна/упередженя, думка.
скажіть будь ласка, чи можна зараз у Львові купити такий ноутбук Toshiba Satellite Pro U400-113 (T5850, 13.3", 2GB, 250GB, VB&XP) Де? скільки він коштує??? і чи не рідробка??? Чи щось подібне... буду дуже вдячна за відповідь!!!!!!!!!!!
я просто хочу новий ноутбук купити... менший ніж той, що маю, і легший. В мене Compaq nx9020 куплений ще в 2004 році... вже старенький... до речі, HP мені дуже подобається
В мене зараз Самсунг R55.Я його взяв у вересні за 3000грн. Цілком нормальна штука...правда оперативки 512,то я ше на 512 доставив і всьо гуд)))
Як на рахунок температури?Гріється? В мене Х11 Користуюсь підставкою для охолодження помагає хотя гріється не критично 55-45-35 град
з таких міркувань купила нетбук HP Mini. задоволена шалено! тільки ще вісту на хр поміняти треба (але то інша пісня) - і просто чудова річ! навіть перестала й думати про те, що треба потужніший комп*ютер. адже насправді для повсякденного користування (без монтажу відео і т.п.) особливої потужності не потрібно. а в моєму випадку різниця у кілограмах виявилась значно критичнішою, ніж різниця в герцах чи байтах для себе несподівано виявила, що ненароком протестувала вже добрячу кількість ноутбуків. на жаль складно порівнювати, бо всі вони мають різні характеристики, але особисто для себе я б їх проранжувала: HP, Samsung, Asus, Acer. це загальне враження від користування, зручність, вигляд , витривалість (в межах розумного звісно)
Дійсно не найкращі ноутбуки, гріються та мають ще багато недоліків, мав 2 різних, всі були проблемні. Класні апарати, металевий корпус. Але слабке місце процесор ВІА. Ну і на що денне користування цікавий тільки в плані дуже динамічного використання. Для тривалої стаціонарної роботи дисплей дещо маленький. Нормальну роздільчість має тільки пару моделей. Нажаль на них ціна висока.