Lemberg, Lwów, Львoв, Львів - Столиця Галичини

Тема у розділі 'Львів туристичний', створена користувачем Вуйко Стефко, 13 чер 2009.

1. Юрко НОТОЦО

Юрко НОТОЦО Хлопський фільозоф

І Академічна вулиця...Кіко я-сі находив нею до консерваторії,що недалеко за кутом...Йой-йой-йой!
    Файні часи були,направду!

2. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

е, пане, хіба то є вірменська?
    хіба не краківська? :scratch_one-s_head:
    жовтнева нині -- дорошенка, але чи це дорошенка -- не знаю... :pardon:

3. Юрко НОТОЦО

Продаж квітів на площі Ринок...
    До речі,я чомусь завжди рахував,з дитинства,що я народився з запізненням...Мій Час,так рахую і досі,це передвоєнний...Найчудовіший Час для Галичини,для Галичан,і як на Мене!Хоча всяке в Той період відбувалося...
    Але ніц не можу вже поробити!

4. gryvul

gryvul Well-Known Member

А на попередній сторінці мав би бути Жорж, і майже навпроти - Міцкевич. а не Шевченко, хіба нє?

5. Юрко НОТОЦО

Факт,"Жорж"!І тут зліва по-моєму також( чорний ринок) позаду "Жоржа"(зліва на світлині).Шо нє?

6. Юрко НОТОЦО

Національна Опера ім. Соломії Крушельницької

3а часів середньовіччя тут протікала ріка Полтва, захована зараз в бетонний колектор,
    праворуч здіймався оборонний вал, а з лівого боку тягнулися мочари аж до місця, де нині стоїть Державний університет,
    Tільки зараз це місце рахується центром Львова, хоча наприкінці 19 сторіччя тут також був центр великого європейського міста в котрому, наче, було все, окрім великого оперного театру.

7. wolfgang

wolfgang Well-Known Member

Національна Опера... Квитки продаються тілько воякам ОУН/УПА!

якому сенсі?!?:))

8. Юрко НОТОЦО

In means Natiional Opera in Lviv,or
    Львівський Національний Академічний Театр Опери та Балету ім.Соломії Крушельницької
    Can be also in future like Ruthenian National Opera in Lemberg
    http://www.opera.lviv.ua/

По дорозі до Оперного театру.

9. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

натурниця, з якої ліпили оцю дівчину з крилами, була вагітна...

10. Юрко НОТОЦО

Львівський Національний Академічний Театр Опери та Балету ім.Соломії Крушельницької
    Проект поєднував стилі ренесансу та бароко, дуже велику роль відводилося скульптурному оформленню будівлі,
    Перший камінь було урочисто закладено в червні 1897р.,
    на будівництво було зібрано 2,4 млн. австрійських крон, котрі надійшли не лише від міської управи, а й від львів'янів,
    Арх.Горголевський за своє дітище переживав і вболівав найбільше, сам керував земляними, будівельними і споряджувальними роботами, запросивши кращі фірми: контору інженера Лівінського, австійську електричну фірму *Сіменс*, у Відні замовляли мармур, у Бельгії робили спеціальне полотно для розписів фойє,
    Над оздобленням працювали скульптори П.Войтович, А.Попель, Е.Печ, Т.Баронч, художники М.Герасимович, Т.Рибковський, З.Розвадовський, С.Дембіцький, С.Рейхан,
    На головному фасаді домінує триарочна лоджія, обабіч неї у нішах розташовані алегоричні фігури авторства А. Попеля і Т. Баронча - зліва - Комедія, справа - Трагедія, над головним карнизом фасаду височать статуї восьми муз, над ними у трикутному тимпані - горельєфна десятифігурна композиція А.Попеля "Радощі і страждання життя", фронтон увінчують вдалі за силуетами і динамічно скомпоновані три крилаті скульптури П. Війтовича -
    в центрі - Слава з пальмовою гілкою, зліва - Геній драми і комедії, справа - Геній музики.

Bхiд прикрашений скульптурами Й. Війтовича Комедія і Трагедія,.

Oднією з кращих окрас театру є сценічна завіса "Парнас"

11. Юрко НОТОЦО

:good:А від кого? Шо в нас там кажуть? Точно якийсь з ОУН,шо нє?:))

12. Полковник

Полковник миється в бані

А я жил в доме, внутренний двор которого выходил на консерваторию.
    Как же я не люблю начальные уроки музыкантов!
    Любых музыкантов.
    Я прослушал перлы владельцев ВСЕХ музыкальных инструментов!

13. Полковник

Полковник миється в бані

Что говорить?
    Менялись власти.
    Рождались и умерали люди.
    А УЛИЦА оставалась.
    И остаётся.
    И ЭТО прекрасно!!!!

14. Юрко НОТОЦО

Ой,та я пам'ятаю...Вікна моєї кафедри виходили на ваш дворик..Так Це ви жалоби з жильцями писали Ректору,шоб до 9 години зранку на цій стороні не гуділи різні...Тому то й перенесли деякі заняття в Музшколу-десятирічку на Зеленій...Ах,пратівниє.Ми всьо помнім.Раз памятаю тьотка якась з вашого будинку з гуділкою якоюсь,чи-то сиреною відповідала на порушення спокою.І мужик був позаду...Напевно Ви,яко. ще підполковник,але без ружжа...Добре,прощаю.:preved:
    А похорони Володі Івасюка пам'ятаєте?Знаю,шо пам'ятаєте.
    Ех-х...Час біжить.
    Все суєта,одна суєта ...і суєта суєт!

[​IMG] [​IMG] [​IMG]

Володимир Івасюк

І я тут...несучий труну і йдучий поруч з Володею до останнього пристанища на Личаківському цвинтарі 22 травня 1979 p.

15. Юрко НОТОЦО

ЛИЧАКІВСЬКИЙ ЦВИНТАР

Тут поxовані достойні люди Галичини різниx часів та різниx поколінь:
    Шашкевич i Вагилевич,Франко i Конопницька,Крушельницька i Людкевич та інші достойні пам'яті,прославивші Галицьку землю і її Нарід.
    Відповідно і взаємно - Любов і Повага,Честь і Хвала,Пам'ять і Слава цим людям і цему Святому для Галичини місцю.
    Для мене ж особисто,це місце,куди я 30-ть років тому провів свого однокурсника,Володимира Івасюка,будучи останнім,xто бачив його,кладучи в домовину,для останньої подорожі на достойне місцепоxовання - Личаківський цвинтар.
    Достойним - найдостойніше місце на Галицькій землі!

16. wolfgang

"Украина беременна демократией"

Заметно, даже более того!:))
    Это аллегория: "Украина беременна демократией":wacko::rolleyes:

17. Полковник

Полковник миється в бані

Не хрена я не писал.
    Больной Вы.
    Давно догадывался.
    А теперь понял.

18. wolfgang

Не хрена я не писал.

Это уже катрен от П.з.!:good::rose:

19. Юрко НОТОЦО

Хм-м...Маєте шанс ще раз зрозуміти,але то і так буде пізно,для повного порозуміння.
    Я давно підозрював,що воєнні з гумором,не той...Ну,той-во...
    І поду-у-умаєш,проблєма: жильці накатали колективну жалобу ректору,щоб рагулі на дримбі,бандурі і басу не гуділи попід вікнами.А вуйки і после,чтоби і нє писалі о таком...о таком пратівном воспамінанії.Кансєрваторія панімаш!Разашлісь бєз твьордой рукі,галіцкіє охламони.До ціх пор...Забить нє могут...Дєрйовня...Что єщє? Ага...Больной Вы.Давно догадывался.А теперь понял. Тут понял,а там нє успєл.Ага,вєрнусь ва Львов...напомню.Угy...і калакольню ету консєрваторскую разнєсу,чтоби нє гудєлі...Да я всьо понял...Врагі кругом..Как я раньше нє догадался? Відно дурак бил.Нє... Відно мало ума взял с Галіціі.Нє...Відно такі дурак...дураком і остался.Нє...Відно...відно суєта ,сущая суєта і суєта суєт,как НОТОЦО долбіт мнє...Ой,как надоєло єнта всьо...:))

Полковнику,ждьом-с Вас у Львові по-новій каденції,як зустрічали львівяни царя-батюшку в 1914,і совєтів в 1939...
    Я й мовлю,що Ніц-сі ве Львові не міняє!:preved:

Козаки на вулицях Львова 1915р.

Приїзд російського царя До Лємберга,квітень 1914 року .
    Жителі Лємберга на одній з вулиць міста в день зустрічі 1мператора Николая II.

Друга світлина - Винниченка, 18, тоді Czernieckego,біля Намісництва.

20. Юрко НОТОЦО

22 вересня 1939 року Львівяни з хлібом,сілю ...і пивом зустрічали Красную Армію ве Львові.

Львівяни без пива,то...то так само,як жителі Московії без горілки!

а де твій аватар? :)