Легалізація наркотиків, проституції, Дозвіл одностатевих та полігамних шлюбів, Аборти

Тема у розділі 'Ти маєш право...', створена користувачем Mafija, 4 бер 2007.

1. Mafija

Mafija Well-Known Member

Відповідь: Легалізація наркотиків, проституції, Дозвіл одностатевих та полігамних шлю

Я і не думав, що у Швеції може бути така ґендерна нерівність.:no:

2. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Відповідь: Легалізація наркотиків, проституції, Дозвіл одностатевих та полігамних шлю

Справа навіть не в християнській моралі. Я от не розумію, як можна забороняти смертну кару і настільки толерантно ставитись до абортів, чому жінка, яка викидає новонародженого на смітник - вбивця, а жінка яка ту ж дитину вбиває всередині себе - ні ?

Демографічна проблема це не те, що дітей не народжують, а те що досить великий відсоток жінок, які зробили аборт потім не можуть більше мати дітей, при всьому їхньому бажанні.

Повна заборона це звичайно не вихід, але зробити аборт не повинно бути так легко і просто, як це є зараз. Люди повинні застерігатись від небажаної вагітності (і це не повинно бути виключно проблемою жінки), а не вбивати ненароджених дітей.

3. Melody

Melody Well-Known Member

Тут у всьому ґендерна нерівність, але на користь жінок :)

4. Mafija

Mafija Well-Known Member

Особисто я за те, щоб дати підсудному право на заміну пожиттєвого ув"язнення на смертну кару. Або дати право ув"язненим отримати смерть будь коли. Неволя гірше за смерть.

.
    Ну в принципі вбивця. Але не з юридичної точки зору. Бо не можна вбити того, кого ще не народили.
    Тут краще до Міха в гілку Здоров"я/аблорти. Там все розписано. Всі думки на цю тему, вже навіть на джруге коло пішли, а може вже й на третє.

Це дивлячись на якому місяці був зроблений аборт (чим пізніше, тим небезпечніше, звичайно). І наскільки кваліфіковано. Можна збільшити ціни на аборт. Тоді це буде дорого. Може це і стимулюватиме людей бути уважнішими до контрацепції.

Що Ви вкладаєте в слова "легко і просто"?
    Може Ви хочете, щоб на аборт давали дозвіл?

• Подобається Подобається x 2
  5. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Правильно, різниці тільки в ставленні суспільства до цих двох подій, а суть - одна. Інакше це можна назвати "узаконене вбивство".

Рівень доступності, і не обов"язково дозвіл - це нереально, а хоча б

6. Mafija

Mafija Well-Known Member

Важко визначити поняття "вбивство". Для початку треба визначити поняття "життя" і коли воно починається. А тут в кожного свій підхід, це вже філософське питання. Кожен вирішує відповідно до свого світогляду.

7. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

угу
    як можна бути "в принципі вбивцею" і не здійснивши вбивства? ;)

Юридично визначити, чи по суті.

Кожен вчинок людина здійснює відповідно до свого світогляду, крадуть між іншим і вбивають теж відповідно до свого світогляду, питання в тому наскільки це збігається з "світоглядом суспільства".

8. Mafija

Mafija Well-Known Member

Для того і є закон. Світогляд суспільства Ви правильно взяли в лапки, бо його не існує. В кожної особистості свій світогляд. Юридично визначено, що аборт не є вбивством. От і все. По суті визначити важко. Починаючи з якого дня вважати аборт за вбивство? одразу після запліднення, чи після формування нервової системи, серця чи то чогось іншого?

• Подобається Подобається x 1
  9. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Юридично визначено що не вбивство, тому за це і не судять (в нашій країні). Ще не так давно юридично було визначено гомосексуалізм злочином, зараз це вже не злочин. Якщо я не помиляюсь, в якійсь країні вже узаконили евтаназію, а суть від того що це узаконили змінилась? "Суспільний світогляд" змінюється, але ж суть речей не міняється. Узаконення таких речей означає моральну деградацію суспільства, коли людині по суті дається право і згода суспільства на аморальні (гріховні) речі.

10. Mafija

Mafija Well-Known Member

Тут Ви мене за живе і зачепили. Я САМ ВИРІШУЮ, ЩО ДЛЯ МЕНЕ АМОРАЛЬНЕ.

Гріхом вважаю те, що робить зле сторонній людині.
    Гадаю, що всі заповіді досить було б об"єденати в одну -Noli nocere / не нашкодь.

Кому яке діло яка в мене сексуальна орієнтація, з ким я сплю, що курю, чи живу, чи хочу вмерти? Моє життя - я вирішую що з ним робити, як його прожити.

Що гріховного чи аморального ви бачите в евтоназії?

11. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

+1...
    саме така заповідь і є......

12. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Спокійно, розслабтесь і дихайте глибше :)

На здоров"я :) а щоб було спокійніше і ніхто не приставав, потрібно щоб це ще й було юридично захищено, розумію.

З однієї сторони людина яка боїться сама вчинити самогубство - з іншої сторони людина яка давала клятву Гіпократа і повинна б діяти за принципом "не нашкодь" стає вбивцею.

13. Mafija

Mafija Well-Known Member

14. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

А 10 заповідей ваші права не обмежують? Не прилюбодій наприклад (нікому ж ніби не шкодить).

Я вже більш толерантно в даному випадку ставлюсь до самогубства, все таки відповідальність повністю на людині, яка на це наважилась. При євтаназії співучасником стає лікар - людина яка рятує життя, а не дарує смерть.

15. zet

zet Дуже важлива персона

Я придерживаюсь такого же мнения. Наши же разногласия (не с вами) как раз заложены в религии, тем более католической. Я не приемлю никаких запретов. только моральные, а не законодательные. Я считаю себя достаточно взрослым и ответственным человеком, поэтому все буду решать только сама... Я никогда, например, не курила, но вовсе не потому, что мне запрещали это делать, это просто был мой выбор. Хотя в мою юнность это было очень-очень среди моих сверстниц модно. Ввести же запрет на аборты, это навязать всем остальным католическое мировоззрение. Так вот я ПРОТИВ! Буду сопротивляться точно так же, как и мусульманскому влиянию извне. Жалеют абстрактный ничего не чуствующий еще зародыш, не задумываясь сколько тех женщин погибло во времена запрета, сразу после войны.
    Тогда и яйца кушать нельзя, чтоб цыплят не убивать...

16. Mafija

Mafija Well-Known Member

Боротися треба якраз з модою, з причиною, пояснювати, виховувати. Якщо заборонити, то це викличе протидію. Бо солодким є заборонений плод. А якщо його дозволити, то це перестане бути цікавим.

17. Mafija

Mafija Well-Known Member

Мені ця заповідь не подобається.
    Там Ісусом ще поправка була введена, дослівно не пам"ятаю, але приблизно так:
    тот, кто смотрит на женщину с вожделением уже прелюбодействует с ней в сердце.

Існує і пасивна євтаназія, коли просто перестають підтримувати життя, а не вбивають. Хоча принципової різниці немає.

18. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

ми всі грішники (крім геїв)....
    а підтримувати життя у тіла, в якому працює лише частина мозку, або взагалі не працює?.....

19. Капітан

Капітан Well-Known Member

Насчет эвтаназии...
    Был вот такой случай у знакомых пару лет назад:
    один мужчина, 86 лет - возраст, после инсульта пролежал около месяца в больнице. Здоровье на поправку не шло, только ухудшалось. Врачи сказали - шансов выздороветь - нет. Тело уже практически начало разлагаться в середине от лекарств, отсутствия пищи. Кровь свернулась... Его престарелая жена потребовала забрать своего мужа домой - чтоб хоть не в больнице Богу душу отдал. Но, дома он тоже лежал несколько недель без изменений, не приходя в сознание. Медленно угасал... Врачи сказали - дома он полюбому через несколько дней умрет, а в больнице (если его туда опять отвезти) есть возможность продлить его существование. Но он не выздоровеет, а лишь продлятся во времени его муки.
    Кто что бы выбрал? Ведь перед людьми, которые его любили, в свое время тоже предстал такой выбор...

20. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Я знаю одну компанію лікарів-пенсіонерів (усім за 75, більшість-жінки, практикуючі християнки), які чітко прописали всі випадки, коли вони забороняють застосовувати до себе реанімаційні заходи. Зараз думають над тим, як це юридично оформити, щоби такі документи були в їхніх родичів, а також в певних медичних закладах.
    Причому ці пані знають "предмет" не з чужих слів.

а де твій аватар? :)