Квартира в Житловому комплексі по вул.Демнянській - відгуки, обговорення

Тема у розділі 'Будівництво, ремонт, нерухомість і господарка', створена користувачем promisto, 19 сер 2013.

Спонсор розділу - Енциклопедія новобудов: Енциклопедія новобудов
  1. Марточка

Марточка Well-Known Member

підтримую, єдине крім нас ще є 100 квартир, невідомо чи вони думають так само. ви ж з ними також будете можна сказати " співпрацювати" під час реєстрації, то вже потім нам розкажете, хто чим "дихає" :)))

2. promisto

promisto Well-Known Member

Побачать розмір кварплати - передумають

Ну не знаю - наразі я зголосився тільки для участі у прийомці будинку. Бігати по інстанціях нажаль на даний час немаю часу.

• Подобається Подобається x 1
  3. Марточка

на даному етапі хоча би це, оскільки маєте у цьому чималий досвід.

4. promisto

побачимо як складуться відносини із забудовником - не хотілось б весь гарантійний термін провести з судовими позовами

5. denverod1

denverod1 Well-Known Member

ми були теж налаштовані на 9 поверх так як найменша ціна за метр і як бонус додаткове приміщення на горище але так як вони почали крутити голову з тим 10 поверхом, дворівневі квартири і так.д. то вирішили краще перші поверха бо зараз живемо на 6 і завжди мріяли про 2-3.

Ми самі на листку малювали план, вичитуємо в інтернеті про стилі, цікавимось як зробити житло практичнішим, одним словом європейським, хотіли аби на кухні вмістився куток для відпочинку аби під це не виділяти окрему кімнату, так як з власного досвіду знаємо що вітальня як закладено у нас з малку це має бути кімната де ліжко розкладушка , серванти з книжками і сервізами, килими і так.д ми ж замість великої вітальні плануємо батьківську спальню з прохідною гардеробною і дві спальні для дітей. один з варіантів який ми малювали прикріпили фото.

замовлення дизайнера все рівно потрібно нехай не всіх приміщень але основних точно аби знати як спроектувати санвузли, кошториси, електрика і так.д. є непоганий сайт де розписано покроково план дій що за чим http://odnushka.blogspot.com/2009/10/blog-post_31.html
    http://zhigabah.livejournal.com/20956.html

нас найбільше цікавить питання де класти ровери , возики дитячі, в наш час займати під них місце у квартирі нераціонально, ставити спільні двері теж не варіант оскільки малі тамбури, залишався варіант з міжповерховими комірками але там вже все розібрано та й давати 16 тисяч грн за 3 метри комори це якось в наш час нереально, метр квартири 5700 а комори 5300 .. підвал теж надійялися що зроблять ближче до входу але з розмов з адамасом зрозуміли що підвали будуть вкінці підвалу, а це означає що якщо там десь буде сирість чи ще шось подібне то ходити в підвал у інший кінець невикликатиме великого бажання, а ще якщо там щурі заведуться .. ну будемо надіятися на краще .. то ж або лишати в підїзді і впроваджувати відеонагляд чи з часом можливо залишати у кімнаті консьержа час покаже ...

німці наприклад дуже раціонально все проектують, у підвалі будинку з десяток пральних і сушильних машинок, сушка і так.д. таке собі господарське приміщення, вдома відповідно пралок нема.[​IMG]

• Подобається Подобається x 1
  6. promisto

Плануєте санвузол із входом з кухні?

7. denverod1

я голосував за молодих, хоча розумію що тут своя специфіка, зі 100 квартир вибрати 3-5 достойних не є легким, це не 44 мільйона де депутатів обирають, я вже не кажу про те що ніхто про одне одного не знає.

так само питання решти 4 секцій, чи будуть вони мати представників, чи збільшиться кількість членів, яка буде у них заробітня плата, адже зрозуміло що затрачати свій час за безоплатно ніхто не захоче і так.д.

одним словом аби все було прозоро.

в наш час доречно буде :

"Изучаем Причины победы "Грузинской мечты" На вопрос: «Зачем вы проводите люстрацию и даёте власть молодым — они ж ничего не умеют», Вацлав Гавел отвечал: «Лучше 5 лет ошибок, чем 50 лет саботажа»."

---------- Додано в 17:38 ---------- Попередній допис був написаний в 17:33 ----------

наразі це під питанням але такий варіант є найкращим так як задіяний кожен сантиметр нема вільних зон, тут дилема куди пралку вставити, можна під столешню 40см глибини але ми плануємо колону зі сушкою тому нам все рівно потрібне під те місце, варіант ставити протилежно від санвузла у шафі купе але тоді треба штробити підлогу, мінімальні ризики і так.д.

те що це є порушенням ми це розуміємо, так само як зрозуміло що всі десь будуть порушувати сніпи чи нормативи, ми керуємося аби мокрі зони знаходилися у дозволених межах, тобто збільшити їх хіба за рахунок коридорів. те саме здається є порушенням коли відсутні двері з кухні .. відстань холодильника від котла і так.д.

8. Марточка

також не розумію таких цін, брати не будемо, нема за що платити.

це би було супер. І взагалі би було ідеально якби був консьєрж, але не впевнена, що більшість захоче платити йому заробітну плату, хоча це виходило би приблизно по 50 грн в місяць з квартири. Треба буде, коли створять вже кінцеве ОСББ запропонувати таку ідею.

так, згідна і особливо коли не знаємо один одного.

9. promisto

denverod1 - у Вас мабуть велика сім"я?

---------- Додано в 15:45 ---------- Попередній допис був написаний в 15:43 ----------

За стоянку автомобіля значно більше виходить, але ж платять

10. Марточка

Скажу, що таке враження, що зараз де ми живемо, всім шкода заплатити за стоянку 8 грн за день, бо всі ставлять машини під під"їздом, вночі то все часами сигналить і т.д, а про вихлопи газів зранку під своїми ж вікнами при прогріванні машин-взагалі мовчу. То нема з ким говорити. Надіюсь, в новому житлі будуть розумніші люди, тільки тому і вирішили поміняти житло, бо з тими теперішніми сусідами 70-ти річними, які абсолютно ні за що не хочуть платити і все їх влаштовує-немає більше сил, коли вони готові взимку мерзнути, щоб менше платити грошей і т.д

11. denverod1

консьерж цедобре але наприклад на сихові я зустрічав лише два таких будинку червона калини 49 і червона калини 113 обидва мають 80 квартир, 15 поверхів і ще зубрівська 32 елітний будинок від ваш дім, там теж 15 поверхів, у нас в підїзді 36 квартир, 30 робочих днів, якщо ще нічна варта .. як на мене це буде дорого але порахувати не завадить .. краще здається було б поставити камери на 2 поверсі чи з кімнати консьржа і буде вестись 24 години запис .. хто вдома готівку багато тримає то замовить собі охоронну фірму .. ну і ще враховувати що будинок має 7 підїздів тобто багато людей постійний рух, поряд якась база де охорона теж стоіть ..

12. promisto

У нас від 10 грн./день - біля будинків мало ставлять

13. denverod1

не така шоб велика як у нашого мера Садового п"ятеро козаків :) у нас одна дитина але завтра може ще буде а як не буде то поки зробиш ремонти дитина виросте і скаже хочу жити окремо, а тоді бабусів до себе а дитину у квартиру дідусів, то життя треба на крок вперед прораховувати ..

---------- Додано в 18:05 ---------- Попередній допис був написаний в 17:57 ----------

в наш час треба брати приклад з європейців, заощаджувати на всьому, ставити лампочки на фотоелементах, економити воду яка дорожчає кожного року, сортувати сміття і так.д.

колись стоянка це була невідємна частина разом з авто, так як авто було за ціною квартири а зараз авто це засіб для пересування з точки а у точку б, давати 4000 тис грн в рік за стоянку аби її не пошкрябали ...

те саме консьерж, 50 грн це ніби небагато, але якщо ваша сім"я середньо статистична, має дохід приміром 5 тис грн, тоді :
    50 грн = 600 грн в рік на консьержа
    домофн 60 грн в рік
    кабельне 300 грн
    стаціонарний телефон 300 грн і так.д. я вже мовчу про стоянку

я про те що якщо оті копійки додати і подумати а чи потрібно мені те від чого я можу відмовитися то можна зекономити одну місячну зарплату ..

ще як приклад, колись платили за інтернет
    120 грн за 100 мегабіт
    потім 72 грн за 50 мегабіт
    потім взяли 45 грн і 10 мегабіт і як виявилося вдома два комп"ютери і шо за 45 шо за 120 нам однаково а економія в рік 900 грн ..

14. promisto

Нас також троє - крім вітальні уже все сплановано, а ось з вітальнею проблема: нічого оптимального не можемо визначити - поки що опрацьовую варіант з каміном:blush:

15. denverod1

каміни здається на останніх поверхах можна, на перших знаю можна робити вільне планування санвузлів так як під низом нікого нема що є плюсом.

а яка ситуаціія буде з водопостачанням, на горищі будуть баки і цілодобове постачання, а як з підігрівом? від котла чи бойлер?

16. Сергій Дацюк

Сергій Дацюк Well-Known Member

Доброго вечора!

Хочу відразу сказати те що Denver пише зараз про електропідстанцію, тобто згадує її вже в доброму тоні, то в тому світі все має бути добре в тому числі і в Україні.

---------- Додано в 17:53 ---------- Попередній допис був написаний в 17:52 ----------

Марточка[​IMG]
    з 6 секції також

---------- Додано в 17:58 ---------- Попередній допис був написаний в 17:53 ----------

по ОСББ:
    - 5 людей для управління ОСББ - роздуття штату. Але якщо для пришвидшеної реєстрації і швидкого прийняття будинку на баланс то підтримую. Має бути 1 представник який повноцінно займається цим + на 3 підїзда 1 бухгалтера (чи просто помічника).
    - консьєрж - моя особиста думка наразі немає необхідності
    - каляски, ровери - можна використати приміщення яке має по проекту бути для консьєржів.

---------- Додано в 18:01 ---------- Попередній допис був написаний в 17:58 ----------

Огляд квартир проводиться дуже довго. Якщо зараз оглядає 6 секція, то мінімум середина-кінець квітня всі решта. Це могли зробити швидше. чому тянуть - не зрозуміло. Напевне знають що не підключать мережі. Можливо. Не розумію мотивації.

---------- Додано в 18:01 ---------- Попередній допис був написаний в 18:01 ----------

Тоді боюсь уявити коли документи дадуть.Червень-липень?

17. promisto

Котел двохфункційний має бути - тобто на опалення та гаряче водопостачання

18. Сергій Дацюк

Сергій Дацюк Well-Known Member

Ліфти треба вмикати вже після ремонтів більшості квартир від 6міс- до 1 року. Бо зіпсують, потім ремонтувати великі кошти для співмешканців.

19. promisto

Це звичайно з точки зору збереження ліфта правильно, але є й інша сторона:
    - доставка будматеріалів на верхні поверхи;
    - сім"я з малою (-ми) дитиною (-ми) або людьми похилого віку впорались з ремонтом та переселенням за три місяці;
    - де гарантія, що ті, хто будуть робити ремонт пізніше не ухайдокають ліфт.
    Знаю, що на іншій новобудові був чоловічок, який за скромну винагороду організовував для бажаючих по потребі підйоми ліфтом:)

---------- Додано в 18:21 ---------- Попередній допис був написаний в 18:13 ----------

Правління ОСББ не може складатись з однієї людини - безпосередньо керувати діяльністю ОСББ може на доручення чи по контракту одна людина, але правління, як і ревізійна комісія, повинні бути

20. denverod1

тут знову треба йти як європейці, авто ставити передом до будинків щоб вихлопи не йшли по під вікна, побільше зелені, дерев

а де твій аватар? :)