Квартира в Житловому комплексі по вул.Демнянській - відгуки, обговорення

Тема у розділі 'Будівництво, ремонт, нерухомість і господарка', створена користувачем promisto, 19 сер 2013.

Спонсор розділу - Енциклопедія новобудов: Енциклопедія новобудов
  1. zlatovlaska

zlatovlaska Active Member

позаду будинку є смітники сусіднього будинку

2. Uganka

Uganka Well-Known Member

Це якось не цивілізовано. Якщо цікаво, можу поділитися досвідом,так було в нашому будинку. Коли жили 5-7 квартир,ОСББ уклало договір на один контейнер з вивозом сміття 1 раз на тиждень,10-15 квартир - 2 рази на тиждень і так далі ,поки не заселився весь будинок. Відповідно бухгалтер розраховувала плату . Ті,що живуть,почували себе людьми, яким не треба вислуховувати від сусідів з іншого дому неприємні речі. А ті ,що не живуть,відповідно не платили за послугу,яка їм не потрібна. Так у нас ніколи не виникало сварок між сусідами.

• Подобається Подобається x 3
  3. zlatovlaska

Ціна питання в грн?

4. denverod1

denverod1 Well-Known Member

Повністю з вами погоджуюся і підтримую і дуже тішуся що так мало би бути.

Та чомусь у нас, коли десять квартир заселено, в правлінні одні чвари, ми тут на форумах про це також товчемо, ви навели приклад, давайте цивілізовано знайдемо вихід аби всі були задоволені але ніхто не хоче це чути, розуміти ..

Одні кажуть платити, інші не платити, а доступно пояснити , донести людям шо і як ...

То треба мати багато здоров'я на то все, бо люди все так просто повирішували в інших осбб, а у нас мало не до бійки доходить .. Це прям як якась формула енштейна, порахувати скільки 5-10 людей платять за сміття, 20-30 і так.д.

5. denverod1

-Розкажіть будь ласка по інших питаннях, наприклад частина заселилася, ви робили різні тарифи для людей (на утримання будинку) де входили ліфт, вивіз сміття?
    -Якщо це багатоповерховий будинок і там були міжповерхові комірки, чи враховувалися вони до площі власникам? Чи інший коефіцієнт ..
    -Якщо людина відсутня чи не проживає пише заяву голові?
    -На що більше всього витрачалось грошей, чи потрібний бухгалтер, скільки було квартир і скільки членів правління?
    -Як часто прибирала прибиральниця?
    -які спірні питання були або проблеми з якими зіштовхувалися ..

Одним словом буде корисна і цікава будь яка інформація , думаю це також стане у нагоді для вашого майбутнього осбб ювелірний.

• Подобається Подобається x 1
  6. Uganka

Uganka Well-Known Member

Все ,що знаю (але треба сказати ,що це не Львів):
    - Тарифи були 2 типів,перший -квартира закрита,ремонту немає,правління запечатує і тільки тоді людина платить менше,це ті платежі,які є обов'язкові,про них писали вище.Якщо живеш або робиш ремонт,то платиш по тарифам,які затверджено на загальних зборах.
    -Будинок 9-поверховий,але всього 40 квартир,тому велике навантаження по платежам,бо легше утримувати все господарство ,коли більше квартир. Міжповерхові кладові в нас ніколи ніхто не реєструє,принцип "хто перший встав..." і то твоє навіки.
    - В нас голова,бухгалтер-на офіційній зарплатні,члени правління 5 осіб-це добровольці (міняємось) ,вони грошей не отримують,так само не отримує грошей ревізійна комісія,яка раз на рік перевіряє бухгалтерію. Обов'язково електрик,він на зарплаті,паспортист-це розкіш,самі прописуємось,форми здаємо бухгалтеру.
    -Найбільше спорів викликала прибиральниця,бо в нас будинок на 2 під'їзди,площа невелика,а для нарахування зарплатні беруться якісь коефіцієнти по ЖЕКу чи місту,коротше нашій прибиральниці ми повинні б платити 100-200 грн.Але ж всі розуміють,що на такі гроші ніхто робити не прийде,тому ми платимо їй мінімалку,але вона підробляє в нас ще й двірником,дивиться за зеленою зоною(правда вона в нас невелика,майже все подвір'я в плитці).Прибирає вона 3 рази на тиждень. Влітку в нас чистенько,а коли починаються дощі і грязюка,то без неї було б болото. І ніякі будівельники-ремонтники ніколи не приберуть цього за собою. А ще не забувайте про вікна,наша прибиральниця їх завжди тримає в чистоті.
    -Питання ліфтів для другого поверху виникло десь після 2 років. На зборах обговорили це і звільнили мешканців другого поверху від плати за ліфт і його обслуговування. Вони дійсно ним не користуються.
    -Взагалі,нам з кворумом везе,питання вирішуються швидко,хоч завжди є 2-5 мешканців,яким все не так. Але після пропозиції взяти на себе всю відповідальність за утримання і належне функціонування будинку всі питання одразу знімаються.
    Сподіваюсь щось корисне для себе візьмете:)

---------- Додано в 00:20 ---------- Попередній допис був написаний в 00:09 ----------

Чесно кажучи,це було 5 років тому і я навіть не знаю,бо в нас таких питань не виникало.Якось люди купили за тисячи уе квартири,зробили ремонти за тисячи,і потім сваритися за 10 чи 30 грн? Я б ніколи не погодилась бігати з тим мусором по сусідніх дворах,підозрюю щ й коли темно,щоб тебе ніхто не застукав. На щастя ,в нас всі так думали,тому і зробили компромісний людський варіант.

• Подобається Подобається x 2
  7. denverod1

Дуже дякую, ви написали саме те що мене особисто якраз і цікавило:

-коефіцієнти для сплати різних категорій мешканців
    -прибиральниця, оплата
    -вивіз сміття
    -ліфти і другий поверх

Прошу пана Нестора взяти до уваги ту інформацію.

Питання які ще мали б позглядатись це ;
    -міжповерхові комірки
    -підвали
    -гаражі

Якщо ці приміщення теж будуть враховуватичь при сплаті внесків, то мали б мати теж різні коефіцієнти.

8. Dmytro Lubenchenko

Dmytro Lubenchenko http://demnyanska-26.ukra

Нагадаю за форум нашого будинку, а то говорили-говорили, і знову ж таки сенсу ніякого.
    Якщо ж непотрібно то закриваю.

---------- Додано в 08:16 ---------- Попередній допис був написаний в 08:14 ----------

http://demnyanska-26.ukrainianforum.net/

9. denverod1

Краще мабуть заморозити той проект до кращих часів, наразі фейсбук оптимально

10. Dmytro Lubenchenko

якщо є можливість, відпиши сторінку на фейсбуку, а то не можу знайти :pardon:

писали щодо сторінки, пам"ятаю, але знайти не можу

---------- Додано в 11:24 ---------- Попередній допис був написаний в 11:21 ----------

і все ж таки на мою думку краще мати щось окреме, де можна створити і окремі сторінки з посадами ОСББ, контактами і тп. А то наприклад контактів з ким поговорити на тему інтернету, освітлення в підїзді(в нас в 6-ій секції, на 1-му поверсі, в правому крилі, світло просто блимає і не включається), домофону та по іншим питанням, навіть не знаєш до кого звертатись, а все на мою думку якось має бути доступно іцентралізовано....

11. denverod1

То все обговорюється у групі в фейсбуці, там такі дискусії, матюками .. Як реаліті шоу .. Людей важко буде на форум переселити, бо їм там добре , там все зав'язане під спілкування .. Тому рано чи пізно і сюди ніхто не буде приходити .. Я б не проти щоб сайт функціонував аде потрібно над тим багато роботи , привести його у такий вигляд шоб людям хотілося туди прийти

12. Сергій Дацюк

Сергій Дацюк Well-Known Member

З приводу світла у підїзді.
    Те що членам правління глибоко всеодно як хтось ходе ввечері це зрозуміло.
    Я рахую питання треба вирішити а не просто закрити.
    Дуже добра пропозиція була описана вище

---------- Додано в 16:54 ---------- Попередній допис був написаний в 16:48 ----------

Відрегулювати на нічний період і світла буде витрачатись мінімально і цю суму буде реально оплатити.

---------- Додано в 16:57 ---------- Попередній допис був написаний в 16:54 ----------

Але кожному біля своєї квартири потрібно налаштувати, бо налаштовано лише між поверхами. Тому голові осбб на замітку.Це питання треба вирішити.

---------- Додано в 17:00 ---------- Попередній допис був написаний в 16:57 ----------

І ще тут члени правління про економію світла в підїзді і про те що ні з чого платити. В підвалі тривалий час вже горить світло і інколи я помічав що пізно вночі світило.

---------- Додано в 17:05 ---------- Попередній допис був написаний в 17:00 ----------

По виносу сміття: так є така проблема. Носимо в чужі смітники. Це неправильно. Тому Нестор правильно що починає цікавиться цим питанням. Ще трохи поносимо, але думаю треба ставити 1 бак і платити. Потім число мешканців збільшиться і баки добавляться пропорційно

---------- Додано в 17:10 ---------- Попередній допис був написаний в 17:05 ----------

По газу дійсно затяжна ситуація виходить. За рахунок одних мешканців які на свій розсуд перемістили труби чи то котел інші повинні страждати у запуску газу до системи. Будемо надіятись на швидкість вирішення і закриття цих питань. І отримання газу хоча б до жовтня.

---------- Додано в 17:24 ---------- Попередній допис був написаний в 17:10 ----------

Питання по паспортисту і реєстрації місця проживання:
    Рахую варіант прийнятним це кожен іде в підрозділ міграційної служби і реєструє місце проживання.
    Тільки прошу п.Нестора розпишіть детально сам порядок дій.
    я так розумію що 1) треба в бті зареєструвати книгу ( так зрозумів що на кожну квартиру) 2) має бути довідка від осбб (треба щоб пояснили що це за довідка і де її брати) 3) далі в саму міграційну службу ( там здається можна зробити дві дії одночасно реєструватися і виписатись в одному місці)

13. Сергій Дацюк

Сергій Дацюк Well-Known Member

І ще велике прохання до власника сміття біля 6 секції в в самому підїзді при вході - прибери за собою

14. partner

partner Well-Known Member

я пропонував на зборах правління вивозити сміття. ТОбто 1 контейнер 2 рази в тиждень вартує 325 грн. в місяць

15. promisto

promisto Well-Known Member

Пропоную власникам будівельного сміття увійти в змову і замовити на спілку одну (чи дві) машину для будівельного сміття, попередньо повідомивши спільноту про таку акцію - вартість вивозу поділити на кількість сміття (мішків) і розійтись з миром. Я на 10 мішків підписуюсь.
    Для Правління:
    Щодо газифікації 10-го поверху:
    Тут маємо дві точки зору:
    Перша (лояльна) - забудовнику - раз отвори просверлили, то терміново кинути газові труби, бо власники квартир 9-го поверху бажають робити ремонт.
    Друга (захланна) - забудовнику - раз хоче провести газ на 10-ий поверх, то нехай мені перенесе котел або лічильник або ще щось зробить!!!!!!!!!! ну і у мене таке бажання є, раз хтось має поверхом вище газ, стояк якого проходить через мою квартиру, то я для прикладу хочу.....зірку з неба, а не дасьте, то відріжу трубу, що іде на верхній поверх по моій квартирі - люди, ви не повар'ювали??? без опалення ваші ремонти навесні почнуться спочатку.............
    P.S про те, що 10-ий поверх буде проданий (в 2013р. говорили про комерцію) було відомо давно

---------- Додано в 14:20 ---------- Попередній допис був написаний в 13:59 ----------

Ще напишу для тих, хто змінив розташування газоих приладів чи мереж:
    Уже довший час у нас (державі) склалась така ситуація, що є багато людей, які вважають, що все має бути так, як вони хочуть - нажаль наслідки таких речей часто фігурують в новинах "вибух газу, отруєння чадним газом........" - питання до ініціаторів таких змін: ви дійсно готові нести відповідальність за наслідки????????? ви і надалі вважаєте себе кваліфікованішим і розумнішим за проектні організації, служби державної експертизи проектних рішень????????????? не говорячи вже про те, що своїми діями ви не даєте змоги отримати газопостачання вашим сусідам

• Подобається Подобається x 4
  16. Dmytro Lubenchenko

підтримую, теж таке думав, але вот централізовано зробити це, знову ж таки ніяк, в квартира поки що в основному майстри, навіть не знаєш з ким на цю тему можна говорити, мусор не підписаний...

17. partner

Друзі є 2 новини 1 хороша і1 погана.
    Почну з хорошої сьогодні я із сторони осбб і представники львівгазу пройшлись по квартирах. В пятницю буде поданий лист в львівгаз на підключення газу в 1 та 3 підїзд та 2 стояки 2 підїзду. Очікуємо подачу газу по вказаних стояках 1 в день.
    Погана новина є 2 квартири, які відмовились ліквідовувати ті зауваження, які були наведені газовою комісією. Отож, газу у вказаних стояках НЕ БУДЕ. Це квартири 45 та 48. Прошу усіх жильців, хто живе над вказаними квартирами включитись у громадську роботу. Стояки будуть запломбовані, а далі виїзд комісії буде по зверненню мешканців (ПОВІРТЕ ЦЕ ОДИН ЖАХ ). Ляшкевич Володимир Володимирович - 45 квартира, Максимів Олеся В - 48.
    А решта усіх щиро вітаю з подачою газу

---------- Додано в 15:36 ---------- Попередній допис був написаний в 15:30 ----------

Також ( група у фейсбуці) розіслала смс про збори в цю пятницю 19:30 згідно пропозицій які прозвучали на форумі. Щиро радий, що люди цікавляться питаннями будинку. Основне питання це звіт правління про виконану роботу за 5 місяців.
    Вирішення питання тарифу та його зміни в залежності чи живе людина (робить ремонт) чи ні.
    Різне

З повагою Нестор Галайцьо

18. zlatovlaska

partner, просила у Вас номер тел мешканців 72квартири у фейсбуці, не пишете. Прошу тоді ще тут...
    Можливо серед дописувачів є ця особа - відпишіться мені в ПП. Дякую.

19. partner

Люда вибачте не побачив цих листів. відписав вам у пп

20. denverod1

Я особисто за те щоб був сайт але як вже було тут раніше писано, треба залучити на ту справу кошти, аби сайт доробився і було любо глянути :) бо якщо зробити зі шаблонів, простий, малоінформативний люди просто не захочуть там бути, для прикладу цей форум, тут по можливостях, по інтерфейсу все супер, очі відпочивають - руки пишуть, але навіть коли все є люди все рівно йдуть до вконтактів чи фейсбуків, бо то вже мережа без якої ніхто не може .. Тому для початку пропозиція нехай сторінка візитка а в майбутньому спробувати щось доробити з тим що є або пробувати вже і дивитися чи люди там приживуться ..

а де твій аватар? :)