Квартира "Добра оселя" вул Княгині Ольги

Тема у розділі 'Будівництво, ремонт, нерухомість і господарка', створена користувачем mcandre, 12 чер 2013.

Спонсор розділу - Енциклопедія новобудов: Енциклопедія новобудов
  1. Кася

Кася Well-Known Member

знаєте, банально можмо почати з того, що всі зацікавлені в садочку теж напишуть запити в ту структуру.Не могли б поділитися даними і текстом? Це як мінімум всполошить їх. Те що не відповідають по закону довго, вже можна писати скаргу в прокуратуру.
    Я є одна з зацікавлених в садку. То ж я б долучилася до "рухів", тільки я от теж не підкована юридично.

2. undefined

undefined Active Member

Сьогодні нагадав їм про своє запитання і отримав відповідь досить оперативно. Видно хтось забув, що читав моє запитання в суботу :)
    Це дуже круто, що в Управління архітектури ЛМР можна писати прямо в фейсбук. Ріспект їм за це )
    А відповідь їх нажаль не дуже втішна, породжує ще більше запитань... які я по суті і задав і тепер знову чекаю на відповідь. Думав викласти тут вже повну переписку, щоб ми не вигадували тут теорій зради через брак інформації. Але раз ви вже просите то ось перша відповідь Управління архітектури ЛМР:

доброго дня. жк добра оселя отримала дозвіл на будівництво ще до закону про регулювання містобудівної діяльності, а відтак ще до розроблення зонінгу. наскільки нам відомо в наступних чергах забудовник має намір збудуати дошкільний заклад
    Моє наступне запитання, на яке чекаю наразі відповіді:

Цікаво. Тобто зонінг з типом Г-3-1 був проведений на території, на яку ЛМР вже не має впливу і не може міняти призначення території? Greenwile в рамках пректу "Добра Оселя" вже не має вільних площ для будівництва нових черг. Для освоєння решти площ в них є новий проект "Грінвіль хаус", в якому згадується лише про дитячий майданчик. Тобто якщо Greenwille не буде будувати садок і проігнорує поточний зонінг то дана територія, населення якої зросте на кілька тисяч (це переважно молоді сім"ї) не буде мати поблизу вільних садків? В такому випадку чи планується корекція зонінгу на території, яка вам підконтрольна, чи можливо ЛМР буде намагатись якось вплинути на Greenwille?

• Подобається Подобається x 4
  3. padanko

padanko Member

Це шикарна ініціатива. Хоча сумніваюся, що ЛМР змусить якось Greenville побудувати для них державний садок. Для них це бізнес, а бізнес працює тільки тоді, коли бачить можливість профіту. Якийсь би приватний дитсадок цілком би зайшов замість додаткових продуктів чи салону краси. Але блін який забудовник зараз ведеться на плаксивих мешканців. Будемо чекати і надіятися на краще.

4. undefined

undefined Active Member

Покопавшись в інтернетах бачу, що цільове призначення цієї території має багату історію...
    На сайті відкритих даних igov.org.ua навіть не знаю що шукати, якщо є бажаючі, то робіть запити за офіційними витягами самі. Зате на кадастровій карті вказано, що територія колишньої військової частини надана в оренду не "Добрій оселі" чи "Грінвілю", а ТзОВ "Княгиня Ольга" (wtf?: вид діяльності "роздрібна торгівля в неспеціалізованих магазинах з перевагою продовольчого асортименту", адреса: Івано-франківськ) і Тзов "Скіпр" (будівельники, Львів. UPD: фірма Заснована ТКС ). А далі я почав гуглити ці назви і бачу у Львові вже їх обговорювали на форумах коли ДО тільки починалась: 1 і 2. Кілька довгих цитат звідти:
    UPD: знайшов оригінал.
    Далі дані з 2006 року:

і в 2008 плани помінялись:
    але комплекс мабуть вирішили не будувати, бо для цього прийшлося б нормально вкластись в перебудову дороги:
    Напевно якщо перечитати наступні сторінки форуму, то можна дійти і до хеппі-енду, але не маю сил вже читати. Мені от тільки цікаво хто ці таємничі інвестори, за рахунок яких збирались добудовувати школу на В.Великого: забудовники чи ми з вами?

Останнє редагування: 30 чер 2016
    • Подобається Подобається x 1
  5. TommyAngelo

TommyAngelo Well-Known Member

Хе-хе. Серед наших співмешканців є не тільки юристи а й архітектори... принаймні один точно є: Юліан Чаплінський - головний архітектор Львова.
    Цікаво, що він про це думає...

Ну, або ж я помиляюсь і просто бачив людину ДУЖЕ схожу на нього.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  6. undefined

undefined Active Member

Я завжди гуглив "Добра Оселя" щоб щось дізнатись, а виявляється треба було ТзОВ "Княгиня Ольга" :)
    Останнє на сьогодні що нагуглив: дрібязок про те, що з ТзОВ "Княгиня Ольга" судились через те, що ті без дозволу поставили рекламний щит і не хотіли забрати і щось набагато цікавіше. Треба юриста, бо я нічого не розумію. Якщо коротко, Тзов «Інвест-Житло» вимагали через суд від Тзов «Княгиня Ольга» в 2014 році виконати умови договору про передачу функцій замовника-забудовника і присвоїти об'єктам нерухомого майна поштові адреси. Як почав гуглити ці фірми то вже голова крутиться: є Тзов Скіпр, є "Скіпр" і Інвест житло з Трускавця, які є під ТКС і належать одному власнику, на нього ж і Грінвіль зареєстрований, є Інвест житло захід (від Грінвіля) і "Добра Оселя 1" від ТКС, керує ними обома одна власниця, а ще є "Княгиня Ольга" з Франківська... Хто там під ким і за що судиться? Тут без журналістів не розібратись :)

7. Tasiks

Tasiks Active Member

Гарне розслідування)
    проте, елементарніше Ватсон, було би зайти в відділ продажу, і побачити офіційні докоменти про зв'язок цих компаній, нічого складного, документи доступні і там все зрозуміло.

8. undefined

undefined Active Member

Згідний. Просто я трохи захопився був )

9. Alinkafedka

Alinkafedka Member

Ще раз спасибі Касі за відповідь про В1 на іншому форумі. Перечитала цей форум і помітила, що боти вносять класний колорит в бесіду. Від них хоч позитив якийсь відходить. Розумієш, що в тих помиях, які виливаються можна знайти веселку. Але трапляються "всякі" як Antoniy, що купили квартиру в ГалЖитлобуд (або скоріш за все там працюють) і зі своїм уставом в чужий монастир лізуть.
    Думаю у вас теж є на іншому сайті форум тільки для ваших мешканців, куди гарненько можна піти погуляти.

• Не подобається Не подобається x 1
  10. Rainbowww

Rainbowww Member

От тому і не повинні довіряти рендеру коли вкладаєте такі кошти, варто довіряти документам та юристу. А хіба ринок нерухомості вмер? Завжди можна продати/обміняти житло (навіть в недобудовах).

11. Кася

Кася Well-Known Member

ну, йдеться ж про купівлю квартири. Ніде і ніхто вам не пропише що квартира продається покупцю включно з місцем в майбутньому садку. То ж в документах про квартиру дитсадок ніколи не буде фігурувати.

12. putnik

putnik Member

Щодо якості... Спочатку в моїй ванній кімнаті прорвало труби, а потім, коли вже були готові стіни, через діряву трубу затопило кухню.

13. padanko

padanko Member

А ви зверталися до ОСББ, бо коли ми на зборах питалися в них чи бували проблеми з трубами, то ні про що таке не говорили. А в якій це секції сталося? Можливо в нових секціях ці проблеми вже вирішені?

14. papazoo

papazoo миється в бані

Якщо вас цікавить порядок і умови оформлення квартири в новобудові можете знайти відповідь у цьому журналі про новобудови
    PRO DEVELOPMENT – твій персональний експерт ринку нерухомості.

15. Rainbowww

Rainbowww Member

В документах на квартиру ні, а от про декларацію на будівництво даних споруд варто було поцікавитись, в іншому випадку це "обіцяти не значить женитись"

16. Кася

Кася Well-Known Member

ще залежить як в декларації написано. Якщо планується чи рекомендовано, а не зобов"язуюсь, то виходить те ж "обіцяти не значить женитись"

• Подобається Подобається x 1
  17. Antoniy

Antoniy Well-Known Member

Деякі люди мають можливість купувати квартири в різних ЖК, розгляньте такий варіант, шановний (а) "викривач" і захисник ботів. А по інших форумах вам ніхто не забороняє гуляти, вперед.

18. djyha

djyha Well-Known Member

Щось чувати про видачу права власності в секції Г1?впринципі вже 2 квартал закінчився...

19. Stepko

Stepko Member

Конкретного нічого, але думаю, так як роботи ніколи не припинялися, а сайті вже навіть є фотки підїзду, то якщо затримають видачу права власності, то не більше одного кварталу

20. Onls

Onls Well-Known Member

а Ви в секції Г придбали квартиру?

а де твій аватар? :)