Квартира "Добра оселя" вул Княгині Ольги

Тема у розділі 'Будівництво, ремонт, нерухомість і господарка', створена користувачем mcandre, 12 чер 2013.

Спонсор розділу - Енциклопедія новобудов: Енциклопедія новобудов
  1. SaTa

SaTa Member

Згідно ДБН 360-92
    «Містобудування. Планування і забудова міських і сільських поселень в об'єктах житлової нерухомості», обов'язковими елементами інфраструктури повинні бути зелені зони для відпочинку і прогулянок, пішохідні зони, дитячі майданчики, майданчики для збору сміття, місця для вигулу собак, для парковки автомобілів. Також обов'язковою умовою планування житлового комплексу має бути наявність декількох вільних в'їздів на територію комплексу.
    Згідно з будівельними нормами, при будівництві житлових комплексів обов'язковим є спорудження об'єктів соціальної інфраструктури.

При цьому дитячі майданчики мають займати не менше 0,7 кв. м на людину, спортивні – 0,2 кв. м, майданчики для відпочинку – 0,1 кв. м, територія стоянки – не менше 0,8 кв. м на людину.

Останнє редагування: 12 сер 2015
  2. Igor Vasyunya

Igor Vasyunya Active Member

Будують ради прибутку, тому всякі "зазори" будуть зводити до мінімуму, так що мурашник буде канкрєтний...

• Подобається Подобається x 1
  3. Кася

Кася Well-Known Member

Згідно законодавства - ні. Але фактично - так, а потім заплатити штраф, а то й взагалі на нього забити.

4. undefined

undefined Active Member

Цікаво чи проходить мікрорайон по нормах щільності населення і яка ситуація буде після побудови додаткових секцій? Шукав вчора якусь інформацію на цю тему. Знайшов тільки про максимум 450 людей на гектар і то не знаю чи інформація не застаріла. Напевно є також якісь норми і по кількості шкіл і лікарень на певну кількість людей? Про садки я вже мовчу. Але думаю міська рада не дала б дозвіл на проект додаткових секцій якби це було незаконно, кількість людей важко буде приховати :) Тому мабуть в норми ми все ж вписуємось

5. Sutomore

Sutomore Well-Known Member

Коли ми купували квартиру, було передбачено тільки 1 етап - про все решта забудовник змовчав, тому я певною мірою вважаю себе ошуканою, бо зараз я би в ДО квартиру певне б не купила....сто раз би подумала, бо завелика щільність населення буде! Вже зараз проживання там мене " напрягає", хоч до будинку претензій не маю

• Подобається Подобається x 2
  6. jewelson

jewelson Active Member

Я вже брав у другому етапі в Б секції. Вибрав забудовника суто по відгукам про якість і термінам здачі. З тих пропозицій що розглядав то найшвидша задекларована здача була саме тут. Але тут пропонувався і дитсадок і ТРЦ. А от зараз у світлі тих всіх новин я б напевно теж не взяв тут. Причому й ціна на фоні інших забудовників, які будують схожі комплекси, була трошки вищою. Вони десь писали про 1.5 тис. квартир в комплексі, це десь 3000 жильців. Густота дуже велика

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
  7. Vanka Mokryy

Vanka Mokryy Well-Known Member

Сьогодні спеціально був в офісі, нічого вони самі не знають, всьо їх домисли. Та ТЦ сказали, що не буде, що буде на місці не знають, на генплані взагалі пустота. На рахунок кількості людей на площу теж цікаво. Треба чекати коли дадуть офіційну інфо.

• Подобається Подобається x 2
  8. Vanka Mokryy

Я ще собі так думаю, от Сихів, Володимира Великого, Топольна там взагалі будинок на будинку і будинком поганяє, як там? Там взагалі старі постройки.... 450 людей на 1га - то тоді всі ті мікрорайони з порушеннями будовані. Щось не може бути. Хто знає достовірне інфо напишіть.

9. Sutomore

Sutomore Well-Known Member

Колись людям квартири надавали, тому і вимог ніхто не ставив, а зараз ми житло купуємо, платимо немалі гроші - тому і ставимо якісь вимоги, хочемо хоч мінімального комфорту! Якраз комфорту в ДО мені дедалі більше бракує - під вікнами страшенний шум, купи машин, людей біля офісів, мужиків, які там стоять і курять, магазини, які не належать до магазинів першої необхідності, бо ДО афішувала зовсім інші, хоча тут звичайно все вирішують підприємці, які вирішили, що найприбутковіше - це автозапчастини і магазини меблів(((

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  10. IvankaIvanka

IvankaIvanka Active Member

Стосовно шуму, то треба ставитись до цього з розумінням, будова як-ніяк.
    А стосовно магазинів, також сподіваюсь що будуть продуктові та інші заклади, які б задовольняли потреби мешканців.

11. Vanka Mokryy

Та гости були не залежно від того чи то дали чи то купили, цікаво знати як по нормам.

12. djyha

djyha Well-Known Member

Достовірно все вказано в ДБН 360-92, але здоров'я в мене те все вичитувати немає.

13. undefined

undefined Active Member

Я теж читав про щільність населення в цьому ДНБ:

3.7 Розрахункову щільність населення на території житлового району рекомендується приймати від 110-170 люд./га (малі міста) до 190-220 люд./га (найзначніші міста) відповідно для зон міста різної містобудівної цінності (периферійної і центральної).
    Щільність населення житлового кварталу з повним комплексом установ і підприємств місцевого значення слід приймати відповідно до щільності більших структурних елементів у межах 180-450 люд./га.

Але там ще вказано, що щільність населення треба зменьшувати, якщо більшість рельєфу має ухил (в нас ЖК практично на пагорбі і кут певний також є, правда напевно не 20 градусів, і що щільність можна збільшувати якщо це було обгрунтовано, і ще багато чого.

Але детально я докумен не аналізував, просто думаю, що раз дозвіл від міськради є, значить з нормами все в порядку. Не хочу розсіювати даремно паніку, краще б хтось з відповідними знаннями це прокоментував. А ще краще якби це сама ДО зробила.

14. SaTa

SaTa Member

Також цікаво чи будуть дитячі та спортивні майданчики між секціями Б, В, Г? Чи всі будуть збиратися на майданчику в першому етапі.
    Ну і ДО виступають за озеленення. То побачимо на скільки озелененим буде наш мурашник.
    Трохи забагато ми надумали, жаль тепер розчаровуватись.

15. Igor Vasyunya

Igor Vasyunya Active Member

Ніякого озеленення ви не побачите, це все для лохів, щоб квартири купили... Зміна юридичного статусу - це взагалі кидалово, а те що керівництво залишилося те ж саме - це взагалі смішне заспокоєння: "зіц-голова́ Фунт" залишився працювати...

16. v l a d

v l a d Well-Known Member

100%-кідалово Заміна договору прямо перед здачею секцій Б
    Мені в офісі ДО казали що власник теж змінюеться.На запитання чи в новому договорі буде прописано що проплату ми вносили по старому договору та по старих реквізитах менежер відповіді недав ( тіпа на дурні питання відповідь недаю)

17. Markyslv

Markyslv Well-Known Member

От цікаво якщо секцію здадутьі не буде кідалова ви вибачитися ????

18. djyha

djyha Well-Known Member

Ну так, давайте ліпше ще раз розкажіть який хороший Набережний квартал, який ви так вміло розхвалюєте в їхній гілці, і яка погана ДО.

19. djyha

djyha Well-Known Member

В нас така привичка гарна, що нічого ще не сталося, а вже піднімати гвалт, кричати кидалово, зрада!
    На сайті Мінюсту можна легенько перевірити що відбувається з тим чи іншим забудовником по коду ЄДРПОУ.
    Мається на увазі остаточний, чи попередній договір?

20. v l a d

v l a d Well-Known Member

Ви невірно мене зрозуміли!квартири ми всі отримаемо!а от у разіспорів чи суду,ми будемо довго доказувати чому одним платили а от інших отримали.
    Наприклад мої друзі судяться з Ріелом (Князя святослава)вже рік там нічого нездано в єксплуатацію а будинок стоїть 3 роки,то саме Набережний квартал то саме Львівцентробуд!ЗАДУМАЙТЕСЬ!

а де твій аватар? :)