Квартира "Добра оселя" вул Княгині Ольги

Тема у розділі 'Будівництво, ремонт, нерухомість і господарка', створена користувачем mcandre, 12 чер 2013.

Спонсор розділу - Енциклопедія новобудов: Енциклопедія новобудов
  1. Wanderlust

Wanderlust Active Member

Не боїтеся, що холодно буде від скляного балкону?

2. Vanka Mokryy

Vanka Mokryy Well-Known Member

Якщо майстри толкові то холодно не буде, але я особисто вибивати не буду, маю ідею там собі кабінет зробити. З 5 секції там вид в 2 кімнатних дуже крутий, якщо ще вищий поверх, то взагалі бомба, я дуже хотів там собі квартиру, але вже не було. То ще й сонячна сторона, холодно точно не буде!

3. Кася

Кася Well-Known Member

що означає вибивати балкон?

4. v l a d

v l a d Well-Known Member

з,еднати кухню з балконом

5. Кася

Кася Well-Known Member

ааа, ні. не збираюся. хочу там мініоранжерею зробити. та й з чайочком посидіти.

• Подобається Подобається x 2
  6. Vanka Mokryy

З оранжереєю крута ідея! 2cb9dfd6fb18d2b02ba01246993600d4_m1.jpg 3a175c8728c19c9728c75bcd5979a11f_b.jpg 82556069_large_smartrussianbalconycontestbyikeastyle1.jpg

7. Кася

Кася Well-Known Member

Ну як оранжерею... Ікеївський стелаж в кутку, а на ньому зелень(кріп, петрушка і т.д) росте. З квітами я не люблю бавитися. На незаскленому шматочку на стіні почепити відкидну коробку, щоб можна було поставити філіжанку кавуськи. А вільний простір пуфики чи кріселка щоб в дощовий день з книжкою посидіти.

8. Vanka Mokryy

Ми з жінкою конкуруємо, вона хоче міні майстерню, вчора дала фотку, сказала хочу таке: скачанные файлы.jpg

• Подобається Подобається x 1
  9. Кася

Кася Well-Known Member

співчуваю..

10. Vanka Mokryy

А хтось робив собі гардеробну? Я хотів собі двохсторонню робити з коридору і з кімнати

11. Vanka Mokryy

103993706_large_garderobnaya.jpg
    Може комусь буде помічним

• Інформативно Інформативно x 1
  12. IvankaIvanka

IvankaIvanka Active Member

Купила квартиру в секції В3, там гарні планування, але не має комори в квартирі. І я теж зараз думаю про те, як спланувати гардеробну. В мене ось така http://www.dobra-oselia.com.ua/ua/9/3928/3965/3973/.
    http://www.tvoydesigner.ru/index.php/garderobnaya-komnata/ - ось непогана стаття з кучею варіантів гардеробної, подивиться ;)

13. Joll

Joll Well-Known Member

Не сприймайте за критику, просто думка сторонньої людини. Планування мені, якщо відверто, не сподобалось, так як, незважаючи на площу (72,47 м), корисного місця у квартирі мало.

Наприклад:
    - коридор - 9,7 м. Великий, але місця для освоєння - одна стіна для шафи-купе ліворуч від входу, всі інші сторони нереально задіяти, навіть якщо змістити двері у середню спальню праворуч. Всюди двері виходять.
    - туалет - аж 2,09 м. У моїй квартирі площа туалету була 1,72, так, повірте, зайшовши всередину, там танцювати можна було, а сам унітаз "тонув" серед тієї площі. У своєму випадку я зробила там кладовку, так як площа ванни (4 м) дозволяла нормально розмістити там і ванну, і туалет, і пральку, і умивальник, і корзину для білизни. У Вас площа ванної 2,09 м, що досить мало. У Вашому випадку можна розвалити стінку, зробивши об"єднаний санвузол і окремо вимурувати невеличку кладовку-стелаж. Або ж додати там душову кабіну. Правда, слід зважити на вентиляційні отвори.
    - площа обох кімнат-спалень дещо мала, до того ж обидві вони прямокутні (у квадратних кімнатах простіше щось переплановувати і продумувати розташування меблів).

З "плюсів":
    - лоджія - просто велетенська, 7,46 м! Можна там собі окреме місце для відпочинку зробити (столик, крісла), однак, зважаючи, що це єдиний балкон у квартирі, треба продумати де сушити білизну, де зберігати якісь потрібні речі. Ліворуч на лоджії видно отвір - очевидно, це вхід у якусь комірку, що прилягає до стіни будинку. На який бік виходить лоджія? Якщо на північ, то тоді можете бути спокійні, у такій комірці можна зберігати продукти, що потребують сталої температури, а якщо на усі інші боки - там все проростатиме, запарюватиметься і псуватиметься (говорю Вам як власник аналогічної балконної комірки), хіба у холодну пору року (зима) там можна буде зберігати закрутки. Ну і поверх теж має значення - тим вище, тим гарячіше буде у міжсезоння та теплу пору року.
    - кухня- їдальня - чітко розділено зони, є місце для стола, дивану, куточка із телевізором тощо. Із нею виходить майже повноцінна 3-кімнатна квартира, що важливо для сім"ї, яка розростатиметься і де кожен член матиме змогу мати свій куток. Однак одразу думайте про додаткове освітлення робочої поверхні, так як джерело природнього світла від неї далеко, тож навіть у не дуже пасмурний день готувати без освітлення буде проблематично.

Звісно, поки немає реальної картини розмірів квартири, наперед планувати важко. Згодом може виявитись, що Ви планували одне, а в реальності там кілька см до одного бракує, там кілька см буде забагато і т.п. Тому займатись остаточним планування квартири слід тоді, коли отримаєте документ на ПВ, де будуть зазначені реальні розміри квартири. Тоді вже йти з рулеткою, міряти, записувати і планувати. Власне, де зробити приміщення, яке б дійсно нагадувало гардеробну, я навіть не знаю. Тут хіба робити шафи-купе.

Вибачайте за ІМХО.

14. Vanka Mokryy

А мені подобається, квартира навіть ліпша ніж я взяв, тепер локті кусаю. І де ви бачите маленьку ванну, там площа майже 3,65м та і 2,09м. туалет, якщо обєднати танцювати можна. За лоджію згоден, я б там розгулявся, дуже крута. А яку Ви взяли? Ваша краща?

15. jewelson

jewelson Active Member

Судячи з планування попередніх секцій, це не комірка, а маленький балкончик

16. Joll

Joll Well-Known Member

Дякую за коммент, це був провтик ))). Так, дійсно, ванна має 3,65, але для того, аби пихнути у неї все, що має бути у ванній, трошки не вистачає площі. Теоретично цієї площі вистачить на умивальник, унітаз та душову кабіну, ванна - під питанням, навіть якщо її довжина буде 1,4-1,5 м. Тому я й запропонувала об"єднання як один із можливих варіантів виходу із ситуації. Ви не повірите, але коли ми планувати розташування об"єктів у ванній, то у прямому розумінні брали і ванну, і унітаз, і умивальник та розставляли їх по периметру ))).

Я ні в якому разі не кажу, що моя квартира краща чи щось подібне, і не мала на меті образити дописувачку вище. Це просто думка сторонньої людини, яка переплановувала свою квартиру та квартиру родини.

Я зробила висновок із викладеного вище плану, так як моя комірка у моєму плані має таке ж позначення, як і на плані ДО. Вживу секції ДО я не бачила, тому просто зробила припущення.

17. IvankaIvanka

Це не комірка, а маленький відкритий балкончик з кованим парканом. Дуже зручно вийти подихати повітрям.

Я задоволена цим планування, вже показувала дизайнеру і він сказав, що все там можна зробити і гардеробну і об'єднавши ванну с туалетом буде достатньо місця. Потім коли буде проект, покажу як все можливо вмістити))

18. jewelson

jewelson Active Member

Це я вас просто інформував, на меті нічого поганого не мав :). З вами згоден, що базове планування має ряд недоліків. Але водночас має і ряд переваг.

О це цікаво, теж би хотів глянути, в мене схоже планування http://dobra-oselia.com.ua/ua/9/1462/2435/2439/. До дизайнера теж планую звертатись, але пізніше.

19. Wanderlust

Wanderlust Active Member

В нас Г3 2-кім., шось подібне на гардероб хочем втулити між коридором та спальнею (середня кімната). Зробити вхід і з коридору, і зі спальні.

Всі так хвалять В, але чомусь ніхто не згадує про найбільший мінус - розташування біля дороги...

20. IvankaIvanka

Мені навпаки добре біля дороги, люблю у віконечко дивитись) і на вищих поверхах там ще гарні краєвиди. Тому такі речі дуже індивідуальні.
    Хоча погоджуюсь з вами, що багато хто цього не любить.

а де твій аватар? :)