Квартира "Добра оселя" вул Княгині Ольги

Тема у розділі 'Будівництво, ремонт, нерухомість і господарка', створена користувачем mcandre, 12 чер 2013.

Спонсор розділу - Енциклопедія новобудов: Енциклопедія новобудов
  1. Kiryusha

Kiryusha Active Member

А яка у Вас квартира? Одно-, двох- чи більше? Нам лише дзвонили в двадцятих числах грудня, що готовий основний договір. Та не було часу заїхати до нового року...

2. Kiryusha

Kiryusha Active Member

І нам потрібно доплачувати за лишні кв.м, але хочемо запросити незалежного експерта з бті, нехай переміряє, чи співпадає площа, а то всяке буває)

3. Vadok

Vadok Well-Known Member

В вас 1-но чи 2-ох кім. квартира?
    На скільки збільшилась площа?

4. Kiryusha

Kiryusha Active Member

3-х кімн. Майже на 1,5 м2

5. Vadok

Vadok Well-Known Member

Ну це не так страшно! Часом не за рахунок лоджій?
    Може хто знає, по яких коефіцієнтах вони рахують лоджії і балкони(засклені і не засклені)???

6. ymyk

ymyk Active Member

на скільки менеджер розповідав то засклені 100% а не засклені 50% від площі

7. Kiryusha

Kiryusha Active Member

Ну так, небагато, всього + якихось 20 тис грн)) За які можна було, наприклад, теплу підлогу зробити...)

8. Vadok

Vadok Well-Known Member

Маю на увазі якщо РЕАЛЬНО площа збільшилась, то на фоні вартості 3 кім. квартири це не великі гроші, в мене 2 кім. квартира, і якщо в мене вона РЕАЛЬНО збільшиться на 1-2 м2 то я з задоволенням доплачу!
    Але якщо площа збільшиться за рахунок засклення лоджії яка по плану не мала бути засклена, то я як мінімум буду злий!!!

9. TommyAngelo

TommyAngelo Well-Known Member

Коефіцієнти:
    Балкон - 0,3
    Лоджія - 0,5
    Засклений балкон - 0,8
    Заскленаа лоджія - 1,0

В тому то і справа, що площа збільшилась лише за рахунок засклених балконів. Засклили всі лоджії, які повинні були бути не заскленими, як в 3 так і в 4 та 5 секціях.
    Вартість такого оскління коштує десь 5000 гривень. Власник же кожної квартири доплачує близько 25000.
    98 балконів (орієнтовно) * (25000-5000) = 1960000

2 мільйони на рівному місці !!

Але найважливішим є те, що таке оскління суперечить ДБН В.1.1.7–2002 ПОЖЕЖНА БЕЗПЕКА ОБ’ЄКТІВ БУДІВНИЦТВА
    5.38. У житлових будинках секційного типу із сходовими клітками типу СК2 у кожній квартирі, розташованій вище першого поверху, слід передбачати вихід на відкритий балкон (лоджію) із суцільним простінком не менш як 1,2 м від торця балкону (лоджії) до віконного (дверного) прорізу, або не менш як 1,6 м – між заскленими прорізами, що виходять на балкон (лоджію).

Тобто забудовник грубо порушив пожежні норми і і знехтував безпекою жильців задля того, щоб підзаробити зайву копійку. Цікаво, хто буде відповідати у випадку людських жертв при пожежі, інженер, що підписап зміни у проекті чи ДАБІ, що затвердила проект?

Останнє редагування: 12 січ 2015
    • Подобається Подобається x 2
  10. Vadok

Vadok Well-Known Member

TommyAngelo, цікавий та інформативний пост :good:
    Два ляма на рівному місці заробити це ще та спокуса!
    Приємного мало в тому, але почитавши гілки форуму про інші новобудови(особливо набережного кварталу:suicide:), хочу лише одного-щоб здали і то в термін!!!
    А якщо враховувати такі коефіцієнти то мені прийдеться більше ніж за 2м доплатити(при умові якщо мені лоджію не засклять, вона підмурована, до речі, так що маю надію що все таки не засклять!)

Останнє редагування: 12 січ 2015
  11. Volodja

Volodja Well-Known Member

Так, і це добре так обшили, поставили ДСП десь 12-15 мм :) Але на дверях всерівно є кілька подряпин :sad: Біля ліфту стіни вимазані всякими сумішами (шпаклівки, гіпс, клей до плитки), бо майстрам курва мать насрати, вони ж тут не живуть, тому і засрали все....... Шкода...... Отак подумати, дехто з людей - така свинота...

12. Volodja

Volodja Well-Known Member

А чим технічно відрізняються між собою балкон і лоджія? Шось ніколи не розрізняв.

13. Vadok

Vadok Well-Known Member

Хоч бери весь під'їзд обшивай поки ремонти!!!
    А бидлоти в нас хватає, це факт! Їх навіть п#здити нічого не поможе, "бика" тільки рубльом можна наказати!
    Шкода...в Європу все таки ідем...

14. manur

manur Well-Known Member

Лоджия — это модифицированный балкон, как правило, встроенный в стену и имеющий справа и слева стены (у балкона их нет). Но в современном разговорном непрофессиональном языке часто слова «балкон» и «лоджия» употребляются как синонимы, хотя это и ошибочно.

https://ru.wikipedia.org/wiki/Лоджия

http://uk.wikipedia.org/wiki/Балкон

• Подобається Подобається x 1
  15. Beginner

Beginner Member

а вони допускають незалеж бті якщо вже є готові заміри бті? Мені сказали що заміри 3 сек готові і в нас площа на 1 м кв менша ніж мала бути. До речі глянувши щераз на квартиру мені кімнати здались меншими а площа велика через балкони

І ше, обіцяли документи до кін січня, слово тримають? Нікому не казали пізніше?

16. Beginner

Beginner Member

До речі думаю скління не коштує 5000 грн. Це на моя субєк думку. Принаймі тис 10000. Це моя інфо станом на вересень 2014 тре було взнати для свого колишнього житла
    Тим неменше, фак залишається факом, забудовникам вигідніше шклити і збирати бабло

17. TommyAngelo

TommyAngelo Well-Known Member

Ось ціна на розсувні балконні вікна станом на кінець літа. Звичайні повинні бути ще дешевші.
    10000 то могло бути з дорогого європейського профілю + двохкамерні енергозберігаючі склопакети. Плюс може то у Вас не лоджія, а балкон, він відповідно має більшу площу оскління.
    http://xn--80ab2adlf.com.ua/ua/Скільки коштує засклити балкон у Львові/

Натомість Добра оселя використовує дешевий український профіль wds і найдешевші склопакети 4-16-4 із тонуванням.

18. Sergi Di

Sergi Di New Member

ДОМОФОН-СЕРВІС, хто вже з ними мав справу? Спочатку кажуть, що не встигають встановлювати бо багато замовлень, потім що нема обладнання бо воно з Донецьку а там війна. Коли запропонував дати більше грошей типу на лапу сказали що передзвонять щось порішають, але чекати на протязі 2-х місяців. Ну як це називається??? З ким розбиратись? Я з маленькою дитиною на 10 поверсі маю ходити відкривати кожен раз двері. При тому що всі інші сервіси на своїх об'єктах встановлюють на протязі тижня.

19. Joll

Joll Well-Known Member

Я зараз живу в будинку, який обслуговує ця фірма. В них дійсно із обслуговуванням мешканців тугувато. У нас в листопаді якийсь мудашвілі вкрав (акуратно вийняв та заізолював проводи) панель із кнопками, після чого двері стали відкритими (у нас в під"їзді люди звикли залишати і коляски, і санки). Ми у офіс дзвонили разів із 5, викликали міліцію (виявилось, що то конкуренти, так як панелі покрали ще у 3-х під"їздах через 3 вулиці). Через тиждень очікувань та обіцянок ми нарешті випадково видзвонили директора цієї фірми (він розповів ту ж історію - обладнання везуть з Донецька, немає на складі, багато замовлень, будемо позичати у інших фірм), після чого через добу у нас в будинку вже була встановлена нова панель.

20. AlexaUA

AlexaUA миється в бані

У мене є роздруківка з усіма розмірами. Лоджія, яка має бути засклена пораховано 100%, тобто коеф. 1. От з балконом розібратися не можу, він ще й з кладовою невеликою, але там явно якийсь коефіцієнт в діапазоні 0,5-0,8

а де твій аватар? :)