Квартира "Добра оселя" вул Княгині Ольги

Тема у розділі 'Будівництво, ремонт, нерухомість і господарка', створена користувачем mcandre, 12 чер 2013.

Спонсор розділу - Енциклопедія новобудов: Енциклопедія новобудов
  1. mtc

mtc Well-Known Member

Думаю не має смислу іти до юриста.
    Як самі бачите будівництво іде, і все здається вчасно.
    Звертайте увагу на те - щоб кімнати не були вузькі... І якщо є можливість - відмовляйтесь від котла і батереїв (встановити їх самі собі, які забажаєте).

2. Vadok

Vadok Well-Known Member

В банку Глобус платити дешевше десь на 200-300грн., але є тільки одне відділення і там проблема з парковкою, а по вулиці ходити з баблом не дуже хотілось(але довелось), у банку Львів дорожче, але відділень більше! Податкова не бачить проплати)))
    Планування є нормальні а є не дуже, мені треба зміщати вхідні двері вліво щоб шафа-купе стала, сказали що будують згідно плану, а після здачі собі переплановуй як хочеш сам(є в цьому і плюс і мінус)!
    Договір провіряти нема змісту, в ньому ніхто нічого міняти не буде! Не сподобалось те що якщо квартира стане більшою то ми доплачуєм по поточному курсу за додаткові метри, а якщо меншою то нам повертають гривні які ми платили десь ~рік назад, а курс то виріс))), такий собі подвійний стандарт!
    Мені особисто все це пох..., головне щоб здали, і здали в термін!!!

• Подобається Подобається x 1
  3. ymyk

ymyk Active Member

Про договір, то дійсно розумію що його не змінять як тобі щось не сподобається, але от хочу знати всі букви між рядків, що мене може чекати, бо попереджений значить озброєний.
    Про банки ще теж треба детальніше пошуршати де яка комісія. Привязка до $ то звичайно не супер, але що робити, це реальність. Або початкова фіксована космічна ціна, або привязка. Без привязки то ризиковано що будівництво заморозиться.
    Планування. Дійсно є добрі а є не дуже. Але все в наших руках) Головне шоб бульба вродила вчасно здали будинок. В загальному чув добрі відгуки від знаючих про ДО на рахунок якості, в порівнянні з екодомом і ріел.

---------- Додано в 10:05 ---------- Попередній допис був написаний в 10:01 ----------

О, ще цікавить по договору таке. Ти спочатку підписуєш попередній, а потім основний?. Чим вони відрізняються, нащо таке ускладнення?

4. Vadok

Vadok Well-Known Member

Спочатку попередній а потім основний! Основний я ще не підписував, нічого про нього не можу сказати. Може хтось з 1 або 2 секції напише, самому цікаво.

5. Apolon

Apolon Well-Known Member

Я оплачував квартиру в секції Г1 в банку Львів. Відкриття рахунку коштує 40грн та послуги банку 250грн (це щоб Ви поклали велику сумму а банк переказав на рахунок ДО) Раджу зробити це в банку Львів, бо це хоч банк якому 20років, а про банк Глобус ніхто не чув, тай почитайте відгуки про цей банк(люди депозити не можуть зняти). Чи не страшно покласти суму в 600-700тис грн яку вони не перекинуть на рахунок ДО

6. Vadok

Vadok Well-Known Member

Зараз я б теж вибрав банк Львів, тоді щось зажав ~200грн., хоча якщо розібратись то гроші ви кладете на рахунок в банку, і тут же при вас на протязі 5хв. їх перераховують на рахунок ДО. Не думаю що за 5хв. щось може статись?! Якщо я не правий, поправте, може є ще якісь ризики!

7. RLev

RLev New Member

Думаю, ризиків тут не має, а справа дійсно в тому, що хоче сама людина:

- зекономити 250 грн., проте оплачувати тільки в одному відділені (Глобус).
    - оплачувати у відділенні, найближчому до роботи, дому і т. д., проте платити при цьому кожен раз 250 грн. за переказ (Львів)

Я оплачую через банк Львів, бо у нього більше відділень. Оскільки я оплачую поквартально частинами, в банку мені запропонували класти гроші, наприклад, на депозит за тиждень до фактичного переказу на ДО. В такому випадку обсяг комісії стає меншим, адже він перекривається відсотками по депозиту.

8. Vadok

Vadok Well-Known Member

Я так і думав! Тим більше в мене була 100% оплата і $ міняв недалеко!

9. Apolon

Apolon Well-Known Member

Я оплачував одним платежем за всю квартиру, платити 250грн банку Львів чи банку Глобус всерівно треба було б. Все ж вирішив віддати перевагу банку більш надійному.

10. Vadok

Vadok Well-Known Member

В Глобусі не треба, принаймі в серпні не треба було! 50грн. за відкриття рахунку і все!!!

11. Sutomore

Sutomore Well-Known Member

перечитайте весь форум - отримаєте відповіді на багато запитань

---------- Додано в 18:55 ---------- Попередній допис був написаний в 18:52 ----------

Зверніть увагу - авто нема де паркувати!!!

12. Vadok

Vadok Well-Known Member

Так:sad: , з парковкою там повна шляпа:blush:
    Це поки єдиний суттєвий мінус ДО(для мене), сподіваюсь останній!
    Дуже хочеться щоб ліфт був автономним, в мене останній поверх!

13. ymyk

ymyk Active Member

ну 34 сторінки я осилив першим ділом ;)
    відсутність парковки то дійсно зле :sad:

14. Vadok

Vadok Well-Known Member

Парковка в дворі буде, але для всіх не вистачить! Хто приїде раніше запаркується в дворі, а хто ні то на стоянку під мостом, або на ГК Ласточку.

• Подобається Подобається x 1
  15. Sutomore

Sutomore Well-Known Member

Коли не приїдемо - кожен раз проблеми - то нас хтось припре, то ми когось:facepalm:На той мурашник не вистачить ні Ласточки, ні стоянки під мостом. Забудовник нас просто "кинув". Будинки впритул. Раніше ми розглядали і Ріел ( Ренуар) і Львівську мрію - тепер розуміємо, що там краще принаймі з паркуванням

16. Vadok

Vadok Well-Known Member

Здадуть перший етап будівництва(3,4,5 секції), стане спокійніше але до кінця проблему не вирішить, це факт і з цим треба змиритись(((
    Я цим поки не переймаюсь, чекаю здачі, все решта вторично, а там подивлюсь...
    Наразі для мене позитиву набагато більше: район супер, місце супер, моноліт, хороша цегла(не "разнабой"), відносно якісно будують, поверх той що хотів, вид і на дорогу і в двір, темпи і вписався в б'юджет за рахунок акції!
    А далі поживем побачим..., при такій ситуації в країні нехочу забігати наперед! Повторюсь, чекаю здачі...

17. Ruta

Ruta Well-Known Member

Ми платили в банку Глобус, там дешевше.
    Щодо договорів то схема не ідеальна, спочатку укладається попередній договір, який передбачає зобов'язання сторін укласти договір про перехід права власності в майбутньому (основний договір) , тобто власником квартири особа стає лише після укладення основного договору. Щодо основного договору, він нотаріально посвідчується, по тексту стандартний, зауважень немає. Чому попередній і основний? Це тому, що основний договір купівлі-продажу згідно законодавства можна укладати після повного завершення будівництва, коли у забудовника будуть усі документи на квартири.
    Щодо термінів здачі, нашу секцію здали вчасно, а точніше передчасно)

• Подобається Подобається x 2
  18. jastvi

jastvi New Member

всім привіт!
    ось на сайті є багато тем про забудовників!!! цікавить одне: умови (у плані фінансів)придбання крартири у розстрочку!!!!!! перший внесок,розтермінування, чи можлива розстрочка після вселення в будинок(якщо не сплатили усієї суми).
    буду вдячний за відповіді!

19. Vadok

Vadok Well-Known Member

Привіт! Можливість розтермінування є в багатьох забудовників, з схожими умовами.
    А от про можливість розтермінування після вселення ще не чув, маю сумніви що таке взагалі десь є.

20. yoursen

yoursen New Member

Є, колега в Солонці купив новобудову, право власності уже на руках, 30% по договору через рік треба оплатити. Але це частковий випадок.

а де твій аватар? :)