Квартира "Добра оселя" вул Княгині Ольги

Тема у розділі 'Будівництво, ремонт, нерухомість і господарка', створена користувачем mcandre, 12 чер 2013.

Спонсор розділу - Енциклопедія новобудов: Енциклопедія новобудов
  1. TommyAngelo

TommyAngelo Well-Known Member

Ну, наскільки я знаю, несучими є тільки бетонні стіни. Ця стіна - цегляна.

2. В мене така сама квартира. Чи Ви вже думали про перепланування? Можливо маєте думки з цього приводу?

3. Takamine

Takamine Well-Known Member

Я придивлялася до цього будинку, ходила на будівництво. мені наприклад дуже не сподобалося планування квартир - вони майже всі витягнуті - вагонного типу як в старих радянських квартирах. Прохід у туалет - були дуже вузькі. Хоч зовні мені дуже подобається. головне щоб мешканці не наробили такі приспособлення для сушки білизни за вікном :wacko:

4. promisto

promisto Well-Known Member

Якщо її товщина понад 250мм, то не можна, якщо 250мм.і менше, але перед цим дійством потрібно подивитись будівельний план, а не ексізний малюнок

5. klichkanat

klichkanat New Member

Keith, дверi програма сама проставила, звiсно, що вони будуть розташованi оптимально. а в прихожiй ще будуть деякi меблi .
    пiсля хрущовок в нас алергiя на вузькi передпокоi. одразу здаеться що потрапив до якойсь общаги.

6. TommyAngelo

А чим це аргументовано? Чи існують якісь нормативи?
    Всі цегляні стіни в цьому будинку не є несучими незалежно від їх товщини.
    Несучими є лише бетонні колони.
    Ось план. Стіна обведена зеленим:

---------- Додано в 22:25 ---------- Попередній допис був написаний в 22:17 ----------

Ми ще остаточно нічого не вирішили. Простіші варіанти перепланування - це приєднання балкону до кухні та створення там зони їдальні і об'єднання туалету і ванни для того, щоб поставити душову кабіну.
    Ще розглядаємо варіант знести наполовину перегородку між кімнатою і кухнею. Кімнату зменшити до 8,5-9 метрів, з кухні зробити таку собі студію.

А які ідеї у Вас?

7. Vadok

Vadok Well-Known Member

А де Ви цей план взяли??? Не можу зрозуміти в якій секції ваша квартира???
    Я б теж такий хотів!

8. Ми ще остаточно нічого не вирішили. Простіші варіанти перепланування - це приєднання балкону до кухні та створення там зони їдальні і об'єднання туалету і ванни для того, щоб поставити душову кабіну.
    Ще розглядаємо варіант знести наполовину перегородку між кімнатою і кухнею. Кімнату зменшити до 8,5-9 метрів, з кухні зробити таку собі студію.

А які ідеї у Вас?[/QUOTE]

Та теж думав про знос стіни на балкон

9. mtc

mtc Well-Known Member

Стіну між балконом і кухнею - не можна зносити.. ви можите вибити вікно, і знести той кусок що під ним (де батерея).. але ці товсті стінки що будуть по сторонам - не можна трогати.

10. promisto

В таких стінах розміщують вентканали.
    Щодо знесення позначеної стіни - якщо монолітно-каркасний будинок і дана стіна по висоті впирається в залізобетонні перекриття то можна, якщо не змінює фасаду можна, але забезпечте належну теплоізоляцію приміщення. Хоча по правилах потрібно замовити проект та погодити його у різних службах, виконати роботи та внести зміни до технічного паспорта на квартиру

11. TommyAngelo

От, власне, мене і цікавить, чи вважається вона фасадною чи ні. І чи вважатиметься це зміною фасаду, якщо стіну знести, а скління лоджії не чіпати.

---------- Додано в 17:59 ---------- Попередній допис був написаний в 17:57 ----------

Ви відстали від життя. Така необхідність залишати "товсті стінки що будуть по сторонам" є у цегляних будинках, а не в монолітно-каркасних.

---------- Додано в 18:03 ---------- Попередній допис був написаний в 17:59 ----------

Третя секція. План мені скинули з Доброї Оселі на мейл в *.pdf форматі.

12. Kiryusha

Kiryusha Active Member

В нас квартира в 3 секцї. Одна із спалень досить маленька, тому думаємо про те, щоб продовжити її за рахунок лоджії ( в нас їх буде 2, ще одна в кухні). Ця,що в кімнаті - до половини мурована (в кухні - французьке вікно), і нам сказали, що ми можемо продовжити кімнату.[​IMG]

13. TommyAngelo

А як ви хоче хочете її утепляти після того, як об'єднаєте з лоджією? Будете міняти вікна на більш енергозберігаючі чи залишите так як є?

14. Kiryusha

Kiryusha Active Member

Лоджія по проекту незашклена, тому обов"язково будемо ставити нові вікна) Утепляти точно якось будемо, оскільки на разі живемо в такій ж кімнаті, де приєдана лоджія, і за 10 р. вікна вже пропускають холод, але як - нехай чоловік вирішує, я в цьому не розуміюсь :)

15. Vadok

Vadok Well-Known Member

Дякую за відповідь! В мене в 4 секції, на мою напевно ще такого плану нема!

16. promisto

Вийдіть на фасад і якщо побачите ту стіну - тоді буде зміною, якщо через зашклення лоджії тої стіни не буде видно, то і вам нічого боятись

17. yura m

yura m Active Member

Є я таку вже отримав, можу скинути на мило.

18. Vadok

Vadok Well-Known Member

Дякую, написав в ЛС.

19. maestro

maestro New Member

Зовнішні стіни зносити не можна, вони є несучою частиною будинку (якщо будинок цегляний), якщо монолітний і стіни не є елементом несучого каркасу то теоретично можна. Але тут виникають юридичні питання оскільки ви вносете зміни у фасад будинку. Такі питання треба вирішувати з забудовниками.
    Найпростіше розібрати підмурівок під вікном і зробити широкий пройом. Правда треба буде знайти місце для радіатора опалення. Або влаштувати "теплу підлогу".
    З приводу перепланування: якщо ви хочете мати ізольовані дві кімнати і кухню, а ще відокремлені санвузли, - то переплановувати особливо нічого. Але якщо хочете якимось чином об'єдгати вітальню з кухнею, зробити один великий санвузол, тоді можна розглядати варіанти перепланування.

20. Ruta

Ruta Well-Known Member

Хто в курсі, яка там зараз ситуація у другій секції? Що там із комунікаціями?

а де твій аватар? :)