Квартира "Добра оселя" вул Княгині Ольги

Тема у розділі 'Будівництво, ремонт, нерухомість і господарка', створена користувачем mcandre, 12 чер 2013.

Спонсор розділу - Енциклопедія новобудов: Енциклопедія новобудов
  1. Grek

Grek Well-Known Member

В даному випадку розглядається Добра оселя. І я не розумію навіщо купувати по 850-900 доларів за метр квартиру в ДО і не мати грошей на ремонт, якщо є достатня кількість варіантів по 500-600-700 доларів і різницю можна якраз спрямувати на ремонт і ще й залишиться. Тому я впевнений що люди із зарплатнею 3-5 тис. грн. квартиру в ДО не купують.

2. denverod1

denverod1 Well-Known Member

Чим краще кожен сам вирішує для себе, по тих питаннях цілі форуми спеціалізовані, кожен буде доводити що це оптимальний варіант, особисто ми виходимо з того що пропонує ринок і яка ціна, якщо в двух словах то ламінат вийде нехай на 100 грн дешевше від дошки, якщо це якісний ламінат відомих виробників то може вийти і дорожче за дошку, раніше ламінат ставили бо це дешево, швидко, все нове здається чимось покращеним за старе, але з часом розумієш що старий паркет кращий за новий ламінат, далі йде обрахунок яка ціна поботи, яке покриття під низ, чи це ідеально вирівненна стяжка, клей чи просто пазл, який термін експлуатації, які умови ..

В офісах потрібно класти ламінат, вдома натуральне дерево.

Окрім того по тактильних відчуттях дерево відрізняється від ламінату, якщо буде килимове покриття то звісно дерево не ваш вибір ..

3. Uganka

Uganka Well-Known Member

Мала на увазі,що всі ці види підлоги холодні і потребують використання капців або коврового покриття,особливо якщо є діти.

4. Keith

Keith Well-Known Member

Різниця велика. Лінолеум це взагалі дуже шкідлива штука, а дорогий і екологічний коштує як хороший ламінат, то толку з того лінолеуму? І естетичний вигляд швидше втрачає, і мити його важче, ніж той же ламінат. Це підлогове покриття я б взагалі в небуття відправила ( хіба якісні , екологічні лишити, чи для виробничих/офісних приміщень). Ламінат , якщо нормальний, то самий оптимальний варіант - прослужить довго, в догляді не прихотливий ( головне не мити підлогу радянськими методами - вилити відро води і повазюкати шваброю). І максимально імітує натуральну деревяну підлогу, тобто естетичний вигляд. Ціна доступна. Паркет ( дошка паркетна) дорожче, але при правильному догляді взагалі красота;) довгівічність, екологічність, еститичність на високому рівні. Ціна може кусатися. А масив то моя мрія, в мене у батьків вже 30 років ( дідусь сам робив, то його ремесло було) 1 раз за той час його обробляли , і ніц йому не робиться, і вигляд на 5+, хоч і пережив купу дітей. Доречі, тепліший за інші покриття, бо натуральне дерево, цим все сказано;)

5. denverod1

людина купує те що їй подобається, в межах розумного, а не те що їй нав'язують, не завжди є чи були варіанти по 500-600, ми наприклад могли купити в рясному, винниках, набагато дешевше, але обрали дорожче але ближче до роботи і до родини, при цьому розуміючи що прийдеться докладати оту різницю, те саме ремонти, якщо так склалися обставини то робіть лінолеум або збирайте на дорожчий варіант покриття, це не є змагання на випередки хто скорше заселиться, хто змушенний то й йде на поступки ..

Або судячи з вашої логіки, для чого брати 3 кімнати , краще брати одну але з ремнотом

---------- Додано в 10:43 ---------- Попередній допис був написаний в 10:23 ----------

Люди діляться враженням
    Загалом краще почитайте ось тут "Дорогой ламинат или дешевая паркетная доска"
    http://www.stroimdom.com.ua/forum/showthread.php?t=142148

---------- Додано в 10:50 ---------- Попередній допис був написаний в 10:43 ----------

А от протилежна думка , тільки на ціни не звертайте уваги, бо це минулі роки
    Було підмічено, що якщо собаки, діт,ніжками стільців шкрябати .. Далі один з дописувачів зробив допис де іронічно питає: "ти що вже собаку завів?" Це про те , що деколи ми самі собі вигадуємо проблеми .. І правильний вибір це обдуманний вибір ..

• Подобається Подобається x 1
  6. Grek

Grek Well-Known Member

Ось вам дуже подобається Ювелірний, про що ви неодноразово писали на форумі але купили на Демянській, бо варіант теж хороший і ціна на порядок нижча. Вам навязали його чи ви прорахували власні фінансові можливості і купили те на що у вас є гроші?
    Жити і купувати речі потрібно виходячи з власних можливостей. Усім чоловікам подобаються автомобілі БМВ і Мерседес але купують автомобіль з власних можливостей, бо купити дорогу автівку і не мати грошей на бензин, це особливий випадок.
    Це ж стосується і ДО, нічого надто особливого там я не бачу - звичайний, добротний "ЖК-мурашник" і не потрібно шукати дешевшу альтернативу в рясному чи винниках, бо вона є поряд на Пулюя, Рубчака.

7. GreKri

GreKri Well-Known Member

Ну, на меблі в нас коштів також зараз немає, але їх вже можна встановити згодом (тимчасово можна жити із старими меблями або без меблів), головне - встановлення меблів не призводить до шуму на відміну від ремонтних робіт. Так що люди добрі старайтесь не затягувати із ремонтами, принаймі із самими "шумними" роботами, щоб не заважати один одному, адже у більшості із нас є діти, і так вже хочеться жити у власній квартирі. http://forum.lvivport.com/editpost.php?do=editpost&p=2829589

Останнє редагування: 11 вер 2014
  8. denverod1

На пулюя два роки тому не було, а те що є зараз дало можливість тим котрі взагалі навіть думати не могли про власне житло ..

Світ так побудований що всі живуть не по власних можливостях, навіть сполучені штати, для чого існує розтермінування, кредит, застава, родичі? Якщо ви дуже принциповий то можливо доведеться чекати не одне життя :)

Про автівку, для вас дорога це яка? А для когось це дешева, все відносно. До вашого відома, багато людей переходять на газ, це тому що нема грошей на бензин? Та тому що люди змушені економити, буде газ по 17 грн ну тоді ..
    Ранішеяк було? Долар 8, бензин 8-10, комуналка пару гривень .. І про це ні ви ніхто не думав, всім було добре, а зараз ми нарешті свідомо захотіли жити як на європа, тоді маємо гривню по 13, бензин по 17, комуналку 1000, пенсію в 65 і так.д. І люди по іншому починають дивитись на авто, це не розкіш, не показник чи статус, це не комфорт а тягар на плечі сімейного б'юджету ..

Ювелірний я вже писав, при однаковій ціні я б його не брав, так, мені підходить розташування в плані добирання на роботу, але відсутність двох санвузлів, віддаленість школи і ціна на той момент, оптимальний варіант це поряд з нами будова кремінь, тому вибір диктують не тільки фінанси але й багато чинників

---------- Додано в 11:44 ---------- Попередній допис був написаний в 11:42 ----------

Так, про меблі мова не йшла, всі сили і труднощі закладаються в ремонт, меблі це як прикраса, можна і на матраці поспати :)

---------- Додано в 11:57 ---------- Попередній допис був написаний в 11:44 ----------

Висновок як на мене, ті хто робить ремонт за кілька місяців і не розуміють тих котрі не роблять ремонти за кілька місяців, поділитися з другими інформацією, скільки їм вийшов ремонт і звідки вони залучають такі гроші за кілька місяців, тоді картина більш меньш стане зрозумілою для всіх, бо інакше це якось як мінімум дивно виглядає ..

Питає чоловік сусіда:
    - ну шо, зробили ремонти?
    - та ще ні, кінця краю тому нема ..
    - ви шо? о_О третій місяць минув
    - та знаю, але де відразу оту суму взяти ..
    - сусіде, я вам раджу, робіть чим поскорше, бо мої діти вже живуть в будинку
    - добре, буду старатися

9. Grek

Grek Well-Known Member

Порівнювати сполучені штати де живуть в кредит і Україну де абсолютно інші реалії недоречно, це різні світи. Мені не прийдеться чекати "не одне життя", тому що між вибором квартири в Ювелірному без ремонту (бо грошей на нього в разі такої купівлі просто не було б) і квартирою в іншого забудовника по нижчій ціні і залишком коштів за рахунок різниці для ремонту при незначних мінусах загалом, я звичайно вибрав другий варіант, бо навіщо мені квартира в якій я зможу зробити ремонт і заселитись через 2-3 роки, якщо є альтернатива мати квартиру з ремонтом через пів року і не потрібно чекати "не одне життя".

10. denverod1

Погоджуюся, але які варіанти ви маєте якщо відкинути ювелірний за 870 уо?
    Є однокімнатна по 670? На рубчака?

11. promisto

promisto Well-Known Member

Ламінат Таркет по акції в епіцентрі ~170 грн./м2, а без акції його ціна в районі 400грн., по плитці також є багато варіантів як дорогу купити дешевше

12. Grek

Grek Well-Known Member

Почали з одного закінчуємо цінами на Рубчака... Суть дискусії була - навіщо купувати недешеву квартиру, якщо немає грошей на ремонт, який людина зможе робити через 2-3 роки. Я можу зрозуміти ситуацію, коли людина купила квартиру рік тому але зараз помінялась фінансова ситуація і через фінансові проблеми цей ремонт затягнеться на роки. Але те про що ви пишете - що всі живуть не по власних можливостях і купляти потрібно що подобається, то таке враження що ви дійсно живете в іншому світі...
    Моє бачення - краще жити в звичайному будинку з ремонтом і спати на ліжку, аніж спати на підлозі в дорогій квартирі без ремонту, краще їздити на простій автівці "народного сегменту" аніж понапозичати і купити мрію БМВ і не мати за що її заправити.

Останнє редагування: 11 вер 2014
    • Подобається Подобається x 2
  13. denverod1

Впершу чергу ми всі живемо не по власних можливостях, комуналка заменшена, гривня штучно завищена. Про те, що купувати потрібно те що подобається, було сказано що у межах розумного, не виривайте з контексту те чого нема.

Ви відмовились купувати у ювелірному бо у конкурентів можете чи може вже взяли квартиру дешевшу і на різниці зробити ремнот, це саме ви пропонуєте іншим, правильно я вас зрозумів? То наведіть приклад, де купити чи купили однокімнатну з різницею на ремнот, вам будуть дуже вдячні люди які зацікавлені у купівлі одно кімн. Квартири.

14. Chuvachok

Chuvachok Андрій

Як приклад - НК на Пулюя. м2 за 500-600 уо. Решта 200-300 уо піде на ремонт.

15. Sutomore

Sutomore Well-Known Member

Хто б що не говорив, а я буду робити ремонт в міру надходження коштів, хоча хочеться пошвидше. Є чітко визначені години, коли шум дозволено, а коли заборонено і ніхто не може прикриватися своїми малими дітьми. В мене теж діти малі, і я чудово розумію все і терплю.

---------- Додано в 13:33 ---------- Попередній допис був написаний в 13:31 ----------

Ви помиляєтесь. Думаю, що і заробітчани купують, і люди з доходом 3- 5 тисяч

16. denverod1

У нас аналогічна ситуація ..

Тому мені дуже цікаво було почути думки інших людей, наразі одні кажуть купувати дешевшу квартиру, одні що як це купувати квартиру і не мати на ремонти, інші пропонують ремонт по 70 уо за метр, тому радує те що ми не одні такі бідосі :)

---------- Додано в 13:54 ---------- Попередній допис був написаний в 13:44 ----------

Так з набережним я писав, що тоді не було такого варіанту, зараз для простих людей які дійсно не мають можливості це оптимальний варіант, але там теж є свої нюанси, я б тричі подумав перш ніш прийняти варіант з набережним.

І тут знову дилема, нехай квартира в набережному однокімнатна коштує 25 уо а в ювелірному 35, ремонт нехай 10 уо. Згідно вашої логіки, якщо у мене в кишені 35 уо тоді мені треба брати набережний, бо це 25 квартира + 10 ремонт. А інших варіантів ви не розглядаєте? Наприклад люди живуть з батьками, продали землі кусок, чоловік троха заробив на заробітк і назбирали нарешті 25 уо на однокімнатну але свою власну. Те саме і ви, якщо вам подобається ювелірний, беріть, будете жити там де мріяли, де вам подобається, проте з ремонтом зачекаєте пару років.

Якщо вам вже треба десь жити, беріть набережний.

---------- Додано в 13:57 ---------- Попередній допис був написаний в 13:54 ----------

П.с. Це називається у людини є вибір, якщо у вас вибору нема це не означає що його нема у інших.

17. Grek

Grek Well-Known Member

не правильно. якби я мав гроші в достатній кількості або був впевнений у власних можливостях, я б взяв дорожчий варіант - Ювелірний. Але виходячи із власних фінансів взяв той варіант який я зміг фінансово потягнути. Аналогічно і Ви в одному з дописів у темі Ювелірного писали що ви б можливо і хотіли поміняти на квартиру в Ювелірному але різниця в ціні не дозволяє вам цього, одже ви виходили із власних фінансових можливостей, а не мрій на той час, хоча теоретично могли припустимо продати машину чи позичити грошей і купити але тоді б ремонт був би у далекій перспективі. Зараз же ваші мрії що Ювелірного трохи згасли і ви зрозуміли що все-таки взяли оптимальний і дешевший варіант який вам найкраще по усім параметрам пасує, а не той про який ви іще місяць тому мріяли і вважали його за ідеал.

Будь-ласка - Набережний квартал і Авалон на Любінській ціна 500$, Ренуар на Кн.Ольги від 550$; в районі 600-650 у.о. - ЖК на Скорини; новобудови від Галжитлобуду, ЖК на Тернопільській, ЖК на Шевченка від Інтергалбуду, 700-750 у.о. - Рубчака, і ще купа варіантів в різних кутках Львова. Як то кажуть - "до кольору, до вибору...".
    А я так не думаю. Заробітчани мають більший дохід ніж 3-5 тис. грн. і звичайно що купують. А люди з доходом 3-5 тис. грн. на таку квартиру зможуть відкладати 15-20 років і то в умовах стабільності, а не постійної шокової девальвації і ше потім з 10 років робити ремонт (ось для прикладу denverod1 порахував, що тільки на підлогове покриття 30 тис. грн. - це ж скільки часу потрібно відкладати аби саму підлогу зробити).

• Подобається Подобається x 2
  18. OKus

OKus Well-Known Member

Але понаписували ніпрощо на 2 сторінки. Люди купують яку хочуть квартиру і роблять ремонти скільки хочуть ніхто їм того не забороняє. Про що тут дискутувати?

Отримав право власності на квартиру сьогодні від Доброї Оселі в 2 секції.
    Але ще не підключений газ. Обіцяють до кінця жовтня підключити газ і воду. Тоді буде підписаний акт прийому передачі і отримані ключі

19. denverod1

Ювелірний якісно будують, принаймі так це виглядає з того як була подана інформація, будинок наразі ще будується, вирізняється формами, матеріалами, вчора він був ідеалом, сьогодні це еко дім на стуса, завтра ще щось буде .. Але справа не тільки в ціні, навіть якби була однакова ціна ми б не обрали варіант ювелірного, у вас ж ситуація коли ви обрали не те що хотіли, тому що не вистачачило б на ремонт, правильно я розумію ? Я ж розглядав випадок що якщо вам все підходить то потрібно брати ювелірний а ремнот відкласти на потім, можливо окрім відсутності грошей вас ще щось не влаштовувало .. Повторюсь, ювелірний розглядався як ідеальний варіант на той момент по ціні/якості, але окрім ціни/якості є ще перелік вимог, бо у виборі береться увагу не тільки фасад, матеріал і ціна.

дуже добре що є вибір однокімнатних від 500 уо, 20 тис уо однокімнта квартира, по моєму ідеальний варіант

---------- Додано в 15:11 ---------- Попередній допис був написаний в 15:10 ----------

У вашій темі було затишшя то ми трохи їй рейтингу підняли :)

20. Uganka

Uganka Well-Known Member

100 % :)

а де твій аватар? :)