Квартира "Добра оселя" вул Княгині Ольги

Тема у розділі 'Будівництво, ремонт, нерухомість і господарка', створена користувачем mcandre, 12 чер 2013.

Спонсор розділу - Енциклопедія новобудов: Енциклопедія новобудов
  1. Asfalt

Asfalt Member

А які там ставлять: вікна, котли і вхідні двері?
    Бо на сайті нема виробника. Як і взагалі опису, що входить в ціну

2. OKus

OKus Well-Known Member

Вікна WDS
    Котел повинен бути Ariston але щось казали що це ще не вирішено точно.
    Двері досить не погані, вони по-перше широкі 1,05 м, і досить міцні не така консерва як в Карпатбуді, що руками можна погнути. Але виробника не знаю.

Якщо маєте можливість то краще підіть подивіться самі на першу секцію.

3. Sutomore

Sutomore Well-Known Member

Та жахливі ті двері! В мене вони взагалі не закриваються. На моє прохання до Оселі щось зробити з дверима, мені відповіли: " Що ви хочете, це ж дешеві китайські двері, поміняйте собі" Ось так.

4. OKus

OKus Well-Known Member

Як нас водили в першу секцію то вони виглядали більш менш нормально, я так дуже не приглядався :) але сподобалось що широкі, і порівняно з тими що я бачив на 5м то вони взагалі супер. Ну але скоріш за все потрібно буде замінювати.

5. mtc

mtc Well-Known Member

Я не купував там паркомісце.
    До речі, звісно що двері ставлять одні з дешевих. Ніхто вам не поставить хороші двері. Для надійної безпеки - двері краще змінити на нові.

Те ж саме - не рекомендую встановлювати труби, та котли, які вони пропонують.. бо потім як з вашої труби поточе водичка до сусіда - будете ви за це відповідати! І ще й робити ремонт сусідам, якщо когось затопите.
    Труби встановлюються самі дешеві. І не надійні.. які можуть з часом тріснути. Ті ж самі котли - є різні виробники того ж самого "viessmann" ... встановлять вам китайский котел, і навіть не будете знати.

Моя порада - сантехніку встановлюти тільки самому, якщо не хочете мати потім проблем, і не топити своїх сусідів.

Вам що "Добрій Оселі" заплатити за цю сантехніку... А що і самому встановити (буде трохи дорожче) - але ви будете впевнені, що у вас нормальний німецкий котел і якісні труби.

Звичайно менеджери повинні розхвалити, що встановлюють все хороше - але це їх робота. На початку все буде працювати.. але надійність зовсім мала... А якщо труба буде ще залита в бетоні - то будете і в себе все розбивати.

Моїм знайомим так і встановили китайскі труби.. і через 3 роки труба лопнула по шву (від гарячої води). Затопили сусідів, в яких був дорогий ремонт, і потім мали кучу проблем. Прийшлось продавати авто, щоб все оплатити.

Ті ж самі батереї - встановлють - все саме мінімальне, без запасу!

Останнє редагування: 21 тра 2014
  6. novoselik

novoselik Well-Known Member

За не маленькі гроші - дешеві комплектуючі - капіталізм, дідько його візьми...

7. mtc

mtc Well-Known Member

та справа в тому що краще би пропонували 2 варіанта (дешевий і дорожчий.. хоча не факт, що то й же дорожчий - відповідав стандартам та якості), Тому такі речі повинен встановлювали кожен кватирант самостійно..
    Встановити нормальні якісні польскі труби, які ідуть по ціні дорожчі... ніж потім людям міняти сантехніку.. чи мати зайві проблеми з сусідами.
    У наступних секціях ціна вже включена за сантехніку у договір... І куди цю сантахніку запхати? Це відповідальність, яку буде нести потім кожен за свою квартиру.
    Коли сам котел здохне - це ще фігня.. а зовсім інше - коли встановлять не якісні труби.

• Подобається Подобається x 1
  8. Volodja

Volodja Well-Known Member

Я говорив з менеджером ДО на рахунок можливості купити і поставити свій котел - відповіли "Нє!", бо в них потім будуть проблеми з газовиками при задчі будинку, бо вони, кур@%, не захочуть перевіряти чи твій котел відповідає їхнім стандартам. Цим вони аргументували той факт шо вони у всій секції ставлять однакові котли Ariston. Модель котла не знаю, тому не можу говорити, шо повне гім@%. Хоча абсолютно не впевнений шо якась модна модель.
    А хтось може володію інфою на рахунок моделі котла, виробника труб, тощо?

9. OKus

OKus Well-Known Member

А тут я підтримую Добру оселю. Один котел для всіх однаковий при здачі будинку, при купівлі сказали, не подобається то ваші проблеми. Потім дійсно за кожним бігати і питатись чи він поставив а чи правильний поставив. Хочете щоб будинок без проблем здався і вчасно, то так має бути.

Те саме з трубами дуже сумніваюсь що там вже якісь такі страшні труби поставлять що будуть тріскатись, хоча тут вони попереджають коли заливають стяжку можете відмовитись і тоді без проблем все своє ставити. Треба запитатись ще чи гарантію якусь дають, бо ми як брали 5 років тому новобудову то давали 5 років гарантії на все що в будинку зроблено.

Ще б заборонили із зовнішнім виглядом щось робити, а то в нас кожен по своєму балкони робить, один засклить, другий замурує половину, а потім дивись на то чудо!

10. mtc

mtc Well-Known Member

Я з вами не згідний. Можна зробити все наступним чином - ми купуємо труби та котел, які ми хочемо.. і на конкретний день завозимо..
    В любому випадку за один день весь дім не підключать.

Щоб хтось не купив якийсь "лєвий" котел - для цього повинні надати характеристики.. і в такому випадку ніхто не помилиться.

Як на мою думку - труби та котел - це ті речі, на яких не потрібно економити, тимбільш ціна від їхнього набору - не така й вже висока буде.

Хороший німецький котел viessmann коштує 600 евро, який провірений часом в інших людей.

Зрештую, ви самі маєте вибір... можете відмовитись від їхніх труб, чи котла, але вам гроші за це не повернуть (якщо вони вже є зазначені у договорі). Лише можете їхній котел потім комусь продати.. якщо вам він не підходить.

Хоча справа навіть не так в котлі, як більше в самих трубах.. і їх якості.

І якщо вам дім здадуть з затримкою в пару днів - думаю це вже не так важливо... В 1-секції в людей проблеми із водою, - і що з того що дім здавався вже пару місяців назад? Спробуйте робити ремонт без води, або носити її по пару раз на день.

Ну справа в тому що вони попереджають.. А якщо у вас трісне труба - то це вже буде ваша проблема з тим кого затопите.

Тут я вас підтримую. Зовнішній вигляд не слід псувати..

11. denverod1

denverod1 Well-Known Member

Дивно, одні дають змогу міняти вікна, робити підігрів, інші ні, одні ставлять нормальні середні вікна і вхідні двері а інші за ту саму ціну за метр ставлять бляху і вікна аби прийняли будинок ..

12. mtc

mtc Well-Known Member

ну якраз вам "встановлять" нормальні полські чи німецькі труби... чи той же котел німецького виробництва.
    Якщо самі не подбаєте про себе - ніхто цього не зробить за вас.

Зрештою, можна піймати якогось майстра після роботи.. і трохи з ним розговоритись.. Думаю він вам все чітко дасть зрозуміти, що і як там робиться... така моя думка.

Я вище писав, що мої знайомі затопили так сусідів.. - в них була дорогі лаковані італійські меблі (фірмові), які коштували більше 5тис евро... які від води спортились. Плюс не враховуючи все інше...

Так що страхуйтесь, і встановлюйте якісну сантехніку.

13. OKus

OKus Well-Known Member

Давайте по-порядку :)

Котел. Не бачу в тому якоїсь проблеми, що вони ставлять котел і немає можливості зміни. Подивіться наприклад найближчого конкурента по розташуванню - карпатбуд. 1200 кв метр без котла і батарей. Ну не подобається вам котел то продайте і купіть кращий. Я думаю що якби Добра оселя продавала без котла по ті й ж ціні то все одно купували б бо ціна конкурентна. Я зараховую то в плюс що ставлять котел і не бачу проблем в тому що не можна змінити до здачі.

Труби. Знову ж таки не подобається не заливаєте стяжку ставите свої труби підігріви як хочете. В крайньому випадку робите біля залитих ще одні в тій же готовій стяжці. Як ви собі уявляєте 10 поверхів 7кв на поверсі, 70 людей привозять труби? кожен заносить в свою квартиру? якщо не вистачить, або десь там метр вкрали майстри хто за то буде відповідати? Та й зрештою впевнений що труби більш менш нормальні тому тут теж проблем не бачу.

14. mtc

mtc Well-Known Member

Маєте конкретну марку труб, і хто їх виробник? часом не Китай? :)

15. OKus

OKus Well-Known Member

Постараюсь сьогодні після роботи встигнути заїхати до них і забігти в будинок, хотів сфотографувати перед залиттям підлогу то відразу гляну що то за труби таки страшні :) якщо там будуть якісь написи на них :)

16. mtc

mtc Well-Known Member

то у вас 2 секція десь 1-3 поверх?:)

І що їх фотографувати?.. труби - всі з вигляду одинакові.. Нас цікавить якість, і надійність.

Вам що китай, і що німці - з вигляду таке ж саме зроблять.. Але чомусь німець - дорожче коштує, і чомусь він відповідно надійніший.

Таку інфу реально тільки дізнатись у майстрів...

17. OKus

OKus Well-Known Member

Фотографувати хотів розташування труб на підлозі щоб потім приблизно орієнтуватись де вони якщо потрібно буде.

18. Chuvachok

Chuvachok Андрій

А ліфт в під"їзді 1 чи 2? По плану не ясно

19. OKus

OKus Well-Known Member

В другій секції 1.

20. denverod1

denverod1 Well-Known Member

Подивіться на конкурента наприклад адамас, 560 уо метр, польські котли і німецька начинка, труби рехау німецькі, радіатори австрійські, перила в підізді деревяні, вікна можна міняти, стяжка підігрів все зроблено БО все робиться як книжка пише а ви кажете карпатбуд по 1200 .. Просто забудовники сідають на голову

а де твій аватар? :)