Кухня для хлопів

Тема у розділі 'Форумна кухня', створена користувачем Мих, 18 чер 2009.

1. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

Мне кажется, что во времена Довбуша картош в Карпатах еще не выращивали

2. Східняк

Східняк Well-Known Member

Вишню з цукром шарами засипаєш у бутиль, залишаєш на сонці під "водяним затвором". Як відіграло, занести у прохолодний льох.

Моя бабця коли була молодою, використані залишки вишні, викинула гусям. Потім, коли побачила. що гусаки покотом лежать по двору, швиденько, щоб добро не пропадало, їх обскубла, а "отруєні" тушки викинула на смітник.

Ввечері гуси протверезилися і проийшли всією бригадою до ганку, вимагати вечерю та "похмелитися". Як всяка істота в такому стані були дуже нахабні та галасливі - ще й голі... Картина була не для слабкої психіки...

• Подобається Подобається x 5
  3. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

Здається я про такий випадок ще в Остапа Вишні читала колись.

4. - не знаю как насчет Остапа Вишни но байка с бородой (прогуглить - вылезает и на анекдот.ру, и на куче других в т.ч. в разделах "бородатые истории" :))) - и конечно, куча прозаиков разной степени одаренности время от времени пишут по ней свои рассказы, ссылаясь на то, что это произошло с их знакомыми) :)
    Например:
    http://www.proza.ru/2007/11/07/4
    А тут про кур:
    http://science.ncstu.ru/Club/p-rose/m_bolshakov/moneta_schastya/20.htm
    и так далее :)

5. Окультист

Окультист Well-Known Member

Міні - рецепт салату із сирків. 4 яйця зварити на твердо, потерти на дрібній терці, на тій же терці потерти 4 голандських сирки, дати майонезу і багато часнику. Салат готовий. Правда, потім цілуватися не рекомендовано після споживання:)

6. olya_d

olya_d Well-Known Member

Я трошки доповню: можна замість одного сирка потерти твердого сиру - буде краще розсипатися. І можна зробити з цим салатом канапки на грінках:

• Подобається Подобається x 2
  7. Рыба-соль :)
    Нагреть духовку градусов до 220 (а лучше до 170 в режиме гриль с конвекцией), на противень слой каменной соли (четверть или полпачки в зависимости от количества, размера и жирности рыбы). Кстати, можно на противень даже фольгу не подстилать, соль всё возмёт, но я как правило стелю. На соль вымытого (и просушенного) потрошеного морского окуня или любую не очень деликатесную морскую рыбу среднего размера в шкуре, тушки, укладываем чтобы расстояние между ними 2-3 пальца и чуть присыпаем сверху той же солью, буквально щепотку. 30 минут в духовке на средних салазках и на стол. Подавать каждому целого окуня на отдельной тарелке, с зеленью и лимоном.

В процессе приготовления минимум запаха, противень мыть не надо (фольгу завернул или просто ссыпал соль), а вкусно! :)

• Подобається Подобається x 1
  8. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

А щоб цілуватись після часнику треба або
    - пригостити свою (-го) гостя;
    - під час приготування видалити стержні з часнику (ті, що потім проростають в пагони). Перевірено...!

9. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

время 12:41, до обеда долгих 19 минут ... начитался, разговаривать не могу - повный вот флюней ....

10. Coffe13

Coffe13 Дуже важлива персона

А ще часник конкретно поглинає випита філіжанка кави :)

11. - это когда Вы или когда он чеснок ели? :)

12. hrobak

hrobak Well-Known Member

думаю, то просто якась хороба, шо нею бабці в певному віці хоріють. тому і історій так багато ;)

13. mavka

mavka Well-Known Member

хотіла запитати поради Вашої, чи підказки - оскільки ні для кого не секрет, як чудово Ви собі даєте раду на кухні - чи є певні правила приготування анчоусів.
    в неті є, звичайно, різні технічні документації до тої риби, пишуть, що вона природньо дуже солена. я щось побоялась її купити. на китайському базарі, де її побачила, було стільки всього, чого в американських магазинах нема, - в"юни, вужі, якісь чуда з голками. окремо під сіткою сиділи живі здоровенні жаби, сумно зітхали й мовчали. чоловік з 50. навколо них була така аура, що страву з тих жаб непомильно можна було б назвати "Все пропало". в мене подівся настрій взагалі щось їсти, я поклала ті анчоуси на лід й забралася з відділу.

але виглядали вони сирими апетитно спочатку.

14. mavka

mavka Well-Known Member

ps
    поцуплено
    "...Небагато знають, що саме слово "анчоус" означає тільки іншу назву азово-чорноморської хамси - невеликої рибки розміром до 10-11 см, яку величезними масами ловлять переважно в Керченській протоці.

Найменування анчоус, проте, фактично стало позначати лише спосіб приготування. Так, анчоуси в жерстяних банках часто готують з дрібного біломорського оселедчика, з салаки або з іншої дрібної рибки, але тільки за певним способом анчоусного засолу..."

Your search - анчоусний засол - did not match any documents.:scratch_one-s_head:

ппс
    якщо б ще й зголосився якийсь рибалка з досвідом роботи не менше 5 років , вправним володінням сіткою та вудкою, який вміє підсікати однією лівою, знає, що таке лишитися без парусів й що «бабка із судака» це не бабка із Судака, а страва така, то обіцяю запитати тільки про анчоуси й не морочити голову іншими тюльками.

:)

15. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

А можна зробити панську страву - десертні помідорки звільнити від мякоті і напхати сиром з часником. Прикрасити зеленю і подавати як закуску на швецький стіл.

Я ніч не буду оповідати як шось нового робити.

16. Patrick

Patrick Well-Known Member

зараз зварю собі пирогів......:good:

17. "Анчоуса европейского" (свежего) не готовил. В продаже у нас он появился не так давно, бывает мало где и нерегулярно, и как-то не совпало у меня жгучего желания приготовить именно его с видом оного на прилавке :) Про природную соленость его на собственном опыте соответственно сказать ничего не могу, но на 99.9% уверен, что Вы не так поняли. Рыбе не с чего быть соленой вообще, а жирную (анчоус очень жирная рыбка для своего размера) рыбу и засаливать надо дольше, чем обычную.

Скорее всего дело в том, что анчоусы в подавляющем большинстве случаев в составе рецептов - уже засоленные (и обычно об этом не считают нужным упоминать), так что ничего удивительного, что при описании салата с анчоусами советуют быть осторожным с солью :)

Со свежим анчоусом я бы не раздумывал, а в муку его и в кипящее масло целиком (предварительно посолив) :)

P.S.

18. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

тадам! Речной окунь на соли с памЫдорами .... хвост увы - съел, ниче так получилось, несколько дискомфортит чешуя, появилась мысль что без соли было бы не хуже, а там кто его знает )))) вообще окунь сам по себе вкусный жалко редок в уловах

19. Полковник

Полковник миється в бані

А если деликатесную положить?
    Чиста из любопытства, так сказать.

20. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

Кулеш... Для настоящих мужиков, на рыбалке или на байдарке. Можно конечно приготовить заправку: сало, чеснок, укроп, петрушка в блендер и с собой в банке. Эту смесь можно и на хлеб на закусь. А классика, сало, в котел на костре, до появления шкварок, потом лука, до золотистого света, туда морковь, картошку. вода. Пшено стакан на 3 стакана воды, соль, перец и чеснок. А, да в походных условиях, с заправкой, варим кашу с картошкой и луком и добавляем запраку

а де твій аватар? :)