Хлопці, хто розуміє англійську і любить куховарити, даю вам наводку на файного кухаря на ютубі, який доступно пояснює і дуже смачно готує. Я вже купу його рецептів перевірила. View: https://www.youtube.com/watch?v=PsPuX7oGFmo
Залежить, на чому його варити. Якщо на магазинній курці, то запросто за 40 хв. А якщо на домашній, чи на свинячих кісточках, то м"ясо там довго вариться.
Є різні борщі, і без м'яса теж. Тут головне чи включати приготування буряків в "варення борщу" чи ні. Якщо не включати то можна дуже швидко зварити якщо без м'яса.
Е ні, до складу борщу входить буряк, а м"ясо може бути, а може й не бути чи то в борщі чи то в зупі ))
Ніколи не варю буряка і не люблю борщу з вареного буряка. Буряк має віддати всі свої смакові якості в борщ, а не в воду, в якій він буде варитися і яку потім виллють. Повбираний сирий буряк тру на грубу тертку, спасерую на невеликому вогні, тоді додаю тули баночку томатного соусу і пів літри сметани. Все доводжу до кипіння і виливаю в баняк, де варилися м"ясо, морква, цибуля, картопля і капуста. Доводжу все до кипіння, зменшую вогонь і дозволяю покипіти 1 хв, не більше. Виключаю вогонь, відсуваю баняк на холодну поверхню і сиплю туди свіжу зелень. Борщ готовий.
А у нас буряк додають різаний тоненько після того як зберуть шум від м"яса і варять поки не втратить свій колір.Зазвичай на борщ беруть "ситцевий" (рожевий в смужечку) буряк.
[Qнавпакиlias, post: 3014734, member: 1805"]А у нас буряк додають різаний тоненько після того як зберуть шум від м"яса і варять поки не втратить свій колір.Зазвичай на борщ беруть "ситцевий" (рожевий в смужечку) буряк.[/QUOTE] Я навпаки, варю окремо за спеціальною технологією, щоб не втратив колір. Люблю щоб борщ був насичено-червоного кольору
Іра, я пам"ятаю цей вид борщу. У вас борщ зафарбовували томатним соусом, чи пастою. А наш, львівський, має бути кольору буряка. Ну, і трохи томатів. А Ви от спробуйте один раз не варити буряк, а так як я описала зверху - просто недовго його спасерувати. Може й сподобається Вам така технологія. Пам"ятаю, як мене колись одна старша жіночка (віку моєї бабці) вчила: у доброму борщі капуста і буряк повинні бути хрустячі.
Ага. Ложка томатної пасти або пів літри томатного соку. В сезон помідорів взагалі томати натерті ...і болгарський перчик...мммм! Коли вже те літо?
А ще кавалок жирної свинини і пекучу перчину в тарілку помачати. Я пам"ятаю, як такі борщі нам варили на миколаївських полях під час збирання помідорів. Після львівького борщу я спочатку не могла його їсти, а потім звикла.
Або окрайчик чорного хліба і плястерок мерзлого сала зверху ...ну і як без цибулини чи зубчика часничку?