Кухня для хлопів

Тема у розділі 'Форумна кухня', створена користувачем Мих, 18 чер 2009.

  1. Luna

    Luna змИючка - сокровище :)

    Треба знайти гарного оселедчика, жирненького. Міленько його нарізати, додати яблуко кисленьке, яйця подрібнені, я додаю розмочену в молоці булочку, м"яке селянське масло. Добре вимішати, можна й збити - тоді мажеться на хліб.
    Цибулю не додаємо, просто не люблю.
    Ммм...за сардини прабабця б не вбила, в Одесі популярний салат з сардин та яєчок, або з печінки тріски та яєчок. Але називати це форшмаком НІЗЯ!))))
     
    • Подобається Подобається x 4
  2. Gron

    Gron тафгай

    "Одеську" від "Караваю", тільки м'якоть ?
     
  3. Luna

    Luna змИючка - сокровище :)

    Я Одеські рогалики в усі страви звикла додавати. Зрізаю скоринку з кунжутом - її з маслом та сиром чоловік їсть)))
     
    • Подобається Подобається x 2
  4. Маруся-мама

    Маруся-мама найкраща



    Власне, що булочка в молоці до оселедця проти законів кашруту. Тому мала вимочуватись лишень в теплій воді. Моя бабця робила в молоці, а я вже більше в воді, би трошка калорій збити. :)))
     
    • Подобається Подобається x 1
  5. Gron

    Gron тафгай

    Ой, я Вас умаляю.
    Смачно - і все.
     
    • Подобається Подобається x 2
  6. Gron

    Gron тафгай

    Фаршмак - жирений оселедець (без кісток), кисле яблуко, одна цибулина. Одеський рогалик без скоринки з кунжутом, блендер та водка(холодка) небагато. можливо додати маслін, яйце вкруту варене.
    Водеу не додавати- запивати. Масліни(олікви), нмхд, зайви.
     
    • Подобається Подобається x 1
  7. Маруся-мама

    Маруся-мама найкраща

    А я така старомодна, що розлюбила блендер. :preved: Стараюсь все робити в ручну, окрім кремів до тортів. До них таки беру свій улюблений міксер. А ще моя мрія - макітра. Але це вже буде офтоп.
     
  8. Redhotchilly

    Redhotchilly Well-Known Member

    Carpaccio :)
     
  9. Bambook

    Bambook Persona non grata

    Палички до росолу

    Тож готуйте:

    дріжджі сухі - 6 г;
    борошно - 400 г;
    молоко - 50 мл;
    масло, але тільки справжнє, що пахне маслом (спред чи маргарин ні в якому разі) - 180 г;
    1 яйце;
    2 жовтки;
    сушені кмин і базилік - добрі галицькі пучки (або хто як любить);

    сіль (можна морська грубого помолу) та перець чорний мелений (ліпше би си купити млинки щоб то змолоти перед посипкою).

    Так о: яйця, молоко та масло тре жеби було кімнатної температури (масло, головне, щоб не конче зимне, але щоб і не топило. Десь за 4-5 годин до дійства витягніть його з холодильника).
    6 грам дріжджів заколочуєм у молоці, жеби сі розчинили і залишаєм на 15 хвилин.
    Борошно пересіваєм в миску через сито (не лінуйтеся - тісто вам подякує), додаємо: дрібку солі, яйце і один жовток (чим домашніше яйце і жовтіший жовток, тим ладнішими вийдут палички), молоко з дріждями і розмягчене масло. Місимо тісто десь так 4-5 хвилин. Воно має стати однорідним, гладеньким, без окремих шматочків масла, що сі не вмішали. Для тих, хто не сьогодні вступив на кухню, додам, що тісто виглядає, як пісочне. Але то тільки вигляд такий! Далі робимо з нього кулю, яку накриваємо рушником (не конче рясно вишитим) і ставимо на 2 години у тепленьке місце.
    За 2 години, куля виросте і розтріскається…
    Підсипаємо трохи борошна на стіл і розкачуєм з того пишного тіста пласт товщиною десь 0.5 см, (бо я так люблю), далі змажчуємо пласт жовтком. Це дуже зручно робити пірям з галицької гуски (скажу вам, що колись моя покійна бабця в’язала з гусиного пір’я такі чудові пензлики для всіх господинь у родині, що де тому селікону!) і посипаємо базиліком, кмином та сіллю так густо, як нам до вподоби. Насипане легенько вкатуємо в тісто скалкою. То потрібно робити хутко, бо жовток на тісті сохне скоро, і може трапитись така халепа, що посипка залишиться на скалці. Далі беремо делікатний ролик для нарізки італійського пирога (тобто піци) і ним нарізаємо смужечки завдовжки у долонь і товщиною так в один-два пальці. Тож в ладнішої господині і паличкі грубші, але кожен може робити свої фігури. Звісно, можна і без італійських витребеньок порізати тісто рідним ножем.
    Заздалегідь нагріваємо духовку до 190 градусів, змащуємо бритванку маслом і викладаємо на неї витвори нашої фантазії. Даємо їм трохи відстоятись і потім печемо хвилин 10, може трішечки більше, саме до того моменту, як закордонна духовка не зімліє від елеганського запаху печеного хіба, масла, приправ та …дитинства.

    Витягаємо, даємо вистигнути під рушником і до столу разом з росолом! Смачного!

    http://www.gcc.in.ua/uk/blogs/blog/?id=45
     
    • Подобається Подобається x 2
  10. Dzeko

    Dzeko Well-Known Member

    Ось курочки спік. З кабачком.

    [​IMG]
     
    • Подобається Подобається x 4
  11. Capitoshechka

    Capitoshechka Наймоскальніший москаль

    Холостяцька яєшня:

    1. Відкрити холодильник
    2. Почухати яйця.
    3. Закрити холодильник.
     
    • Подобається Подобається x 1
  12. Alias

    Alias Львів-місто моєї мрії..

    Дієтичненько:)))
     
    • Подобається Подобається x 1
  13. Dzeko

    Dzeko Well-Known Member

    А їсти шо?
     
  14. lia lemony

    lia lemony Well-Known Member

    що-що - пельмені. :)))
     
  15. Alias

    Alias Львів-місто моєї мрії..

    Пельмені українцям їсти - не кошерно. От вареники, сало чи деруни - якраз :))
     
  16. Samojlovu4

    Samojlovu4 Well-Known Member

    Адміні, в ізбранноє!
    Блін, нагнав - не полінуюсь, їду екстра за сардинами вже.
     
  17. Іспанка

    Іспанка Чарівна білка:) Команда форуму

    До речі, про кабачки - зараз буду вечеряти надзвичайно смачними дерунами із кабачків (вони мені навіть смачніші за деркни з картоплі - такі м"які та ніжні). Смакота!:nyam2:
     
    • Подобається Подобається x 3
  18. terRen

    terRen Дуже важлива персона

    О, :good: а я вчора жарила. Я ще до них тру 1-2 картоплини, тоді вони в"язкіші, а кабачок молоденький із шкіркою даю, тільки серединку забираю, то і на вигляд такі смачні :nyam2:
     
  19. Іспанка

    Іспанка Чарівна білка:) Команда форуму

    А я люблю, щоб такі трохи розлізлі були - добре відчувається смак самого кабачка:nyam2:
     
  20. Dzeko

    Dzeko Well-Known Member

    Але ж тут про хлопів!
     
а де твій аватар? :)