Кухня для хлопів

Тема у розділі 'Форумна кухня', створена користувачем Мих, 18 чер 2009.

1. ENNI

ENNI Well-Known Member

Для хлопців ще один простий рецепт, а головне - смачний.
    Курячі оладки до сніданку.(Можна не тільки на сніданок...)
    1 курячий окорок відварений, відділити мясо від кісток, дрібно порізати, додати 5 ст. л. майонезу, 5 ст.л. манної крупи, 1 натерту моркву, 1-2 дрібно порізані цибулини, 1-2 яйця. Смажити як оладки на олії.
    Смачного!!!

• Подобається Подобається x 7
  2. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

О, далі будемо говорити про вегетаріанство?

Добре! Найвегетаріанськіша страва -

ЧЕРВОНИЙ БОРЩ ДЛЯ ХЛОПІВ.

Будь-яку вегетаріанську страву чудово прикрашає кавальчик м"яса. І не тільки прикрашає, а й збагачує купою поживних речовин. Борщ без м"яса - не обійдеться. Є, звичайно, пісні борщі... Але про те - колись іншим разом. Сьогодні - класика. Варіантів борщів є прірва, але я пишу тільки свої. :)))

Борщ для хлопа - справа нібито складна, але, з іншої сторони, дуже проста. Можна просто робити все за списком, викреслюючи те, що вже зроблено.

Що треба для борщу?

Обов"язково:
    1.Столовий (червоний) буряк -1 штука, розміром з ваш кулак.
    2.Біла капуста, нарізана кубиками 3х3х3 см ("кубики" і борщі розваряться і розсипляться) , вагою в 1,5-2 рази більшою від буряка.
    3.Картопля. Її має бути стільки ж, або в 1,5 раза більше від капусти.
    4.Морквина - 1-2 штуки, розміром з сосиску. :)
    5. Цибулина. Вистачить 1-2 штуки розміром, як яйце. Половинка однієї піде в бульйон.
    6.Томатна паста. 1-2 столових ложки. Якщо кисла - візьміть менше, якщо не дуже - то 2 ложки.
    7. 1-2 ст. ложки олії.

Дуже бажано взяти:

1. Яловичина та свинина на кістці. Чим більша кістка, тим краще. :))) Або використайте домашній м"ясний натуральний бульйон, якщо у вас є таке диво.
    2.Сіль, перець, кріп, лавровий листок.

Готуємо.

1.Наливаємо у велику каструлю 3-4 літри води. Доброго борщу мало не звариш. :)))

2.Кидаємо В ХОЛОДНУ ВОДУ промиті кістки з м"ясом. Різні сорти м"яса - то дуже добре. Кістки потрібні для того, щоб навар з них був густіший, бо вони містять хрящі, які добре наварюються. Якщо кинемо в гарячу воду, вона миттєво створить на поверхні м"яса білкову плівку і весь смак залишиться в м"ясі. А нам треба, щоб він екстрагувався в бульйон. Тому - кидаємо тільки в холодну воду!

3.Вмикаємо максимальний вогонь. Дивитися уважно - після закипання утвориться шумовиння (піна), яка запросто може збігти. Тому одразу після закипання зменшуємо вогонь до мінімального, шумовиння знімаємо ложкою. Воно складається з білків крові, що згорнулися, а також жиру. Це не шкодить, але краще це зібрати, бо в бульйоні і борщі можуть плавати темно-сірі клапті.

4.Як тільки зібрали піну - одразу до м"яса і кісток кидаємо півморквини, півцибулини, 4-6 горошків чорного перцю. Різати овочів не треба. Нехай все вариться під кришкою, аж поки м"ясо саме не почне відділятися від кісток. Для цього потрібно 1,5 - 3 години дуже повільного варіння під кришкою. Солити бажано аж тоді, коли м"ясо звариться, тому що прісна (без солі) вода легше розчиняє смакові речовини з вареного м"яса і бульйон буде міцніший.

5.Поки вариться м"ясо - треба почистити картоплю і нарізати капусту (кількість див. вище).
    Як тільки м"ясо звариться - бажано кістки з борщу витягти, а в бульйон одразу вкинути нарізану картоплю. Мій секрет №1: одну з картоплин варто нарізати набагато дрібніше від інших - тоді вона розвариться раніше і надасть борщу додаткового смаку.

6.Коли картопля в бульйоні закипіла - робимо невеликий вогонь і одразу ріжемо капусту, кубиками 3х3х3 см. Кидати її треба через 10 хвилин від початку закипання картоплі. Кинемо раніше - капуста розвариться і розм"якне. Кинемо зовсім пізно - буде трохи "хрустка". Взагалі - краще кинути пізніше, а варити - якнайповільніше. Посоліть борщ. Саме зараз. Але ледь недосоліть.

7.Кладемо в пательню з олією смажитися нарізану цибулю. На малесенький вогонь, час від часу помішуючи! Коли цибуля буде майже готова, тобто повністю втратить смак вареної, і стане ароматна та солодкувата - додаємо натерту на грубій тертці моркву. Мій секрет №2: на різних стадіях смаження цибуля та морква мають зовсім різний смак. Якщо ви під час кожного помішування вкидатимете до борщу трішки смаженої цибулі з морквою (які, звичайно, кожного помішування матимуть різний смак), це дуже збагатить "букет" борщу. :)))

7.Тим часом натираємо буряк. Я тру на найдрібнішій тертці. Вірніше, тер колись давно. Тепер для цього є кухонний комбайн. Чим дрібніше натертий буряк - тим червоніший борщ. Натерли буряк - одразу чисто вимитими руками :))) відіжміть з нього сік і вилийте той сік в борщ. Він також додасть смаку! Одразу додаємо натертий буряк до заздалегідь підсмаженої цибулі з морквою і смажимо на малому вогні. Мій секрет №11: раджу смажити доти, доки не зникне смак та запах сирого буряка. Приємний і тонкий (не грубий) смак бурячка борщу дасть той сік, який ми вилили в борщ.

8.Як тільки підсмажили буряк з цибулею та морквою - одразу вкиньте до них на пательню томатну пасту (не буду ускладнювати борщ помідорами). Томатна паста не тільки дає додатковий смак. Вона ще завдяки своїй кислотності вивільняє в борщі колір буряка, який залишиться червоним тільки в кислому середовищі. Якщо кислоти буде замало або буряк зі світлими прожилками (такі для червоного борщу не дуже підходять) - борщ буде блідий! (Колись зробіть експеримент - до чистого бурякового соку, трішки розбавленого водою, додайте дрібку звичайної соди і помішайте. Червоний колір зміниться. На який? Зробите експеримент - взнаєте. :))) Потім туди ж додайте пів чайної ложки оцту - червоний колір знову відновиться.)

9.Поки ви тушкували буряк з томатною пастою - борщ майже зварився. Тільки в кінці, за 5-10 хвилин до кінця готування, додайте тушкований буряк до борщу і розмішайте, посоліть, і киньте в каструлю лавровий листок. Поваріть 1-2 хвилини, попробуйте "на сіль", "кислоту" та солодкість".

10. Можливі помилки і їх виправлення:
    Якщо ви все робили вірно - нічого в кінці додавати не знадобиться, крім дрібно нарізаного кропу вже в готовий борщ. Якщо борщ зовсім некислий або засолодкий (погана томатна паста або недосмажена вами цибуля) - обережно (щоб не перелити) додайте прямо в каструлю чайну ложку соку лимона, або кристалічної лимонної кислоти на кінчику ножа, або чайну ложку оцту (трошки гірший варіант). Якщо борщ несолодкий (ви недостатньо підсмажили буряк) - додайте чайну ложку цукру, але не більше. Нехай покипить ще пару хвилин - і виключайте. Ваш особистий червоний борщ - готовий. :nyam2:

Останнє редагування: 18 лип 2010
    • Подобається Подобається x 8
  3. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Я точнісінько так саміненько готую борщ але мій чоловік мені сказав аби йому так більше не робила, бо хоч борщ і смачний але він ненавидить тертий буряк і морку в нім. Все має бути покраяне на такі файні кавалки аби хлоп си вкусив і відчув що то буряк а не «каша» як він то назвав. Так що мій воліє буряк і моркву краяну, але проти технології ніц не має ну і я також бо дуже люблю такий борщ.

Окрім кропу до борщу ще можна додати затовчений часник з салом і подавати з пампушками з часником. Мням!

---------- Додано в 03:29 ---------- Попередній допис був написаний в 03:27 ----------

а що таке окорок... О - знаю, КОРОК - знаю... то маєсі на увазі курячі стегна?

• Подобається Подобається x 3
  4. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

Повертаючись до кухні. Один гарний рецепт ще із старих часів. Використовував пару раз за останніх два місяця. Береться лопатка і передня лапа свині (можна замінити іншим звіром). Зрізається шкіра і сало. Рубається то на куски дрібні. Закидається потім у великий чавунний чан з доданою оливковою олією і смажиться зі всіх боків до підрумянлення. Опісля в цю оказію можна закинути моркви, салєри, картоплі, капусти чи свіжої чи квашеної а то і обох, перці які завгодно, боби (якщо їх наперед відстояти), помідори, єдним словом що фантазія підкаже. Так тушкувати десь три години на повільному вогні і додати різні приправи десь перед виключенням. На два три дні можна прогодувати ораву голодних італійців. )) Мій квартирант мав бабцю котра колись куховарила для італійського короля. Хвалив і не із вічливості. Декілька рецептів його бабці опублікую опісля. Не нині.

• Подобається Подобається x 5
  5. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

Мне нравиться, чтобы в бульоне была мозговая косточка. Свеклу тушу отдельно, чтобы не менялся цвет добавляю лимонный сок или яблочный уксус. Предпочитаю свежие помидоры. Добавляю перец болгарский. И конечно сало с чесноком

6. Полковник

Полковник миється в бані

Сегодня всего за 20 минут управился.
    Набрал телефонный номер 798-05-**.
    -пиццу "Деревенскую", маленькую - 30 см.
    -готовьте 420 рублей.

Только чай заварил - приехали, уже ем.
    Очень хорошая.

7. KLIBERN

KLIBERN Status Quo

Открываем рыбные консервы (лучше всего туну). Сливаем масло. Перемешиваем до однородной массы. Выкладываем на тосты (половинка кусочка хлеба типа бородинского). Сверху по размеру кусочек сыра. Посыпаем мелко порезанной эеленью. На минуту-полторы в микрогаль. Употреблять можно в компании с чёрным кофе и алкоголем. Bon Appetit!

8. victorys

victorys позитивчик :)

9. Overko

Overko миється в бані

Рецепт для хлопів, з власного досвіду. Якщо Ви відкрили холодильник і не знайшли там чогось пожерти, значить у Вас немає жінки, або вона відсутня з певних причин.

Йдем в ближній супермаркет(в мене через дорогу), купуємо такі речі

Грієм в мікрохвильовці, смачно вечеряєм, і сідаємо далі з пивом за компутер.

• Подобається Подобається x 1
  10. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

І за два місяці такої дієти лікуємо шлунок. :mocking:

• Подобається Подобається x 4
  11. nikolas

nikolas Well-Known Member

Добре,шо у вас є туну,а де його брати нам?Ви знаєте яке г...но продається в наших супермаркетах?Я так розумію,шо туну,то тунець,правильно?Якшо так,то в нашій сім"ї його та їди з нього теж дуже полюбляють.Али ми просимо аби нам знайомі вислали,або привезли з-за кордону.Там він в оливковій олії,справжній,у нас з водою по якій плавають жирні кружечки від сон.олії.

12. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Якщо натертий на найдрібнішу тертку буряк віджати від соку (сік вилити в борщ), потім підсмажити, і в кінці дотушити з томатною пастою, щоб виготовити заправку, яку додати незадовго до кінця приготування в борщ, то борщ буде дуже червоний, а буряк не буде "кашею" - він просто розчиниться у борщі повністю, і дасть дуже йому інтенсивне червоне забарвлення.

---------- Додано в 23:50 ---------- Попередній допис був написаний в 23:46 ----------

Я так само - "за" кістку. Дає міцний навар і велику кількість желатину. Борщ буде густіший і смачніший.
    Додавши томатну пасту або кислі помідори, можна мати інтенсивний червоний колір борщу. Болгарський перець дає борщу дуже сильний присмак. "На любітєля". Я їм з перцем і часником вприкуску, бо мої борщ з болгарським перцем не їдять. :)))

---------- Додано в 23:58 ---------- Попередній допис був написаний в 23:50 ----------

Купую тунець "Кароліна". Більш-менш нормальні і ледь дешевші були -консерви "Премія". Але та торгова марка не завжди гм.., "стабільна". Можуть і загорнути в свою упаковку якусь гидоту. Тому обережно.

• Подобається Подобається x 6
  13. poetka

poetka Дуже важлива персона

DIDIO от таке до вас запитання: Ви опісля процесу приготування,все начиння миєте за собою?Чи то робе жінка?

14. smeet

smeet просто спілкуюсь

Шановні форумляни,підкажіть смачний рецепт справжніх львівських чанах в горшочках.Я робив по рецепту з інету-не такі як у львівських кафе.Там вони своєрідні.

• Подобається Подобається x 2
  15. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Не існує в природі такої штуки як "львівські чанахи"

16. Daisy

Daisy Well-Known Member

Невпевнена, що такі як в львівських кафе (бо не їла там), але теж смачні.
    Всі продукти "навоко".;)
    На великому вогні обжарюю говядину або свинину до золотистого кольору і викладаю в баняк з киплящою водою i майже готовою відвареною фасолею, роблю вогонь меньший і воно собі там булькає. А тим часом обжарюю бульбу, порізану так як для зупи, на великому вогні, в тій же сковорідці що жарилось м'ясо, до золотистого кольору і відправляю теж до м'яса + лавровий листок. Нарізаю цибулю, моркву теж обжарюю і в баняк. Сковорідку заливаю водою, коли закипить то виливаю ту воду в баняк. Ставлю в духовку і коли м'ясо вже м'ягке додаю піджареної муки але не багато, має бути як густа зупа , 1-2 столові ложки томату, сіль, перець, трошки паприки. Знову залишаю в духовці. Коли вже готові чанахи і витягнуті з духовки видушую 2-3 зубчики часнику. Все. Смачного:give_rose:

17. smeet

smeet просто спілкуюсь

18. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

:))) Миє посудомийна машина.

• Подобається Подобається x 4
  19. smeet

smeet просто спілкуюсь

Я вже сьогодні попробував.Получилося супер.Добавив ще пару баклажанів і три-чотири сухих білих грибочки.

20. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Сміте... не хочеться флудити і офтопити, "але істина дорожче":-

Хоча, зрештою, яка різниця... Нехай буде "жаркоє в горшочках" = "чанахи" по-львівськи.

а де твій аватар? :)