Кухня для хлопів

Тема у розділі 'Форумна кухня', створена користувачем Мих, 18 чер 2009.

  1. VasMT

    VasMT Дуже важлива персона

    Мій друг - Самір Сіябович, азербайджанець... Кожного року на Навруз збираємось на його Плов, хоча готує його його дружина Жанна, українка, полтавчанка :))).
    Можу коротко:
    Баранина - 1кг;
    Рис - 1кг;
    Цибуля - 1кг;
    Морква - 1 кг...
    Рис замочити на годину-дві. Спочатку в казані смажемо м"ясо, за ним моркву, потім цибулю... Коли "содєржимоє" баняка кортить з"їсти негайно, рис... Залити водою і...
    Отуть в мене біла пляма... Самір-Бей ніколи не розказував/показував що і скільки він сипле... А сіль за смаком :)...
    Спеції до плову йому привозять з Баки.
    Але смачно - кірдик...

    ---------- Додано в 19:23 ---------- Попередній допис був написаний в 19:20 ----------

    Забыл... Спасибо..
    Правда, чистая правда...

    ---------- Додано в 19:28 ---------- Попередній допис був написаний в 19:23 ----------

    гадость потрібна тільки для запаху. Візьміть відшкварте 75-100 грам курдучного сала, а решту замініть на олію. Або візьміть 250-300 грам свинячого нутряка...
    Зрештою, сало можна і не давати. Лийте олію.

    ---------- Додано в 19:29 ---------- Попередній допис був написаний в 19:28 ----------

    Готовил с крапивой! Вкусно...

    ---------- Додано в 19:31 ---------- Попередній допис був написаний в 19:29 ----------

    Добре що не став читати до Полковника.. А почав писати від Солохи.
     
    • Подобається Подобається x 4
  2. Gron

    Gron тафгай

    Дам і свій рецепт плову.
    Навчився в Термезі, звідти і казан привіз.
    Звичайно краще мати і казан, і рис справжній, і баранину, і курдючне сало, але головне компанія, і навіть якщо не на свіжому повітрі, на вогні, то все одно вийде.
    По-перше морква, її повинно буди стільки, скільки мяса, та риса, за вагою.
    2-3 головки часника, 1-2 стручкових перця(гострих)
    Моркву ріжем полосками, мясо кубиками 2-3 см.
    Ящо курдчного сала нема, то візміть олію, краще олівкову рафіновану, головне без запаху.
    Да, масла третина від кількості мяса(чи риса, моркви); )
    Рис обовязково промити, поки вода не стане прозора, а потім у теплій воді замочити.
    Казан гарно прогріваєм, кидаєм або жир, або наліваєм масло.
    В масло чи витоплений жир опускаєм цілу луковицю та смажим її до чорного коліру, достаєм та закидаємо лук нарізаний кільцями, який смажим до золотистого коліру, вода з лука повинна вся випаритись.
    Краще, якщо до лука кільцями, обсмажити 5-7 хв ребра, але необовя'зково.
    Закидаємо нарізане м'ясо і як зявиться корочка додаєм моркву, смажимо все разом десь 10 хв, трохи зменьшуєм вогонь, та додаєм зіру .
    Вливаємо окріп, щоб покрити все на 1-см, кидаєм цілі головки часнику та перець, як закипить, прибрати вогонь майже на мін. та у відкритому казані кип'ятить десь 40 хв.
    Вода повинна викип'ятиться.
    Як вже бульон стане червоно- коричневим, додайте сіль.
    Це -зірвак. Воду з риса зливаємо і опускаємо шумовкою в казан, доливаємо окроп на 1-1,5 см вище риса, кидаєм барбарис, додаєм вогню щоб швидше закипіло і олія піднялася вгору, прибираємо вогонь до малого і чекаємо поки випариться вода, як води вже майже нема, ще прибираємо вогонь до самого малого, додаєм зверху риса зіру і ретельно, плотно, накриваємо напочатку тарілкою обгонуту в вафельний рушник, а потім кришкою.
    Чекаємо 20 хв і все.
    Часник та перець вичвавлюємо кожен собі, краще в ложку, бо віделками їсти плов моветон.
    Можливо їсти руками, но то як кому.
     
    Останнє редагування: 15 лип 2010
    • Подобається Подобається x 7
  3. Полковник

    Полковник миється в бані

    Где зера?
    Это не плов без зеры!
     
  4. Gron

    Gron тафгай

     
    • Подобається Подобається x 3
  5. Полковник

    Полковник миється в бані

    Это?
    Тогда, звиняйте.
     
  6. Gron

    Gron тафгай



    А краще приїзджайте в Одесу, пригощу, навіть справжній рис дев-зіра ще є.
     
    • Подобається Подобається x 2
  7. Полковник

    Полковник миється в бані

    Не, не.
    Спасибо.
     
    • Подобається Подобається x 2
  8. Персі

    Персі La mafia è immortale!

    А як на картоплю викласти ще шматки м'яска, то взагалі люкс виходить. :) І я не перемішую, просто включаю в режим верхнього плюс нижнього жару.
     
    • Подобається Подобається x 6
  9. VasMT

    VasMT Дуже важлива персона

    В холостяцкі часи практикували таку страву:
    Армійське пайкове м"ясо(марка, форма, стан не має значення...навіть заморожене) ; велика, колір значення не має, цибуля; майонез (в наш час методом проб і помилок зійшлися на львівському "Провансалі" в мяких упаковках); спеції...
    Готується швидко. Потребує міцних зубів. Бажано запивати горілкою. ;)
    На сковорідку (пательню) ллється олія (смалець краще), аби покрило всю поверхню па 1-2 мм... Цибуля ріжеться сантиметровими плястерками і викладається щільним шаром на пательні... Зверху мясо сантиметровими плястерками. Щільно, без проміжків. Солимо, перчимо. Покриваємо грубим шаром майонезу. В братруру... Горечу... Вживати можна як зашкварчить... Гурмани можуть зачекати 25-40 хв. Люди з витонченим смаком можуть після зазначеного часу перевернути ото все догори дригом (донизу мясом) і капку зачекати!
    Забув сказати - кількість шарів цибуля-м"ясо - НЕОБМЕЖЕНЕ нічим, крім висоти буртиків пательні...
     
    • Подобається Подобається x 3
  10. DIDIO

    DIDIO Well-Known Member

    Шановні!
    Кухня для хлопів - то має бути просто, несподівано смачно, бажано швидко, а також повинна мати простір для натхнення і експерименту. :)))

    Салат з капусти з персиками або апельсином для хлопів.
    Придуманий і зроблений сьогодні за 10 хвилин. Перевірено - їстівне. :))) Смачно.

    1.Шаткуємо капусту. Ця операція, проведена ножем, дуже непроста для початківця. Тому найкраще використати шатківницю. Капусти треба від 0,15 кг на порцію. Моя родина спокійно з"їдає кілограм салату зараз, як правило, як "моно" гарнір до м"яса.
    2.Додаємо до пошаткованої капусти дрібно нарізану цибулину.
    3.Додаємо морквину, так само пошатковану дрібною, але не надто, соломкою.
    4. Додаємо в салат свіжі, нарізані кубиками персики або апельсин! Скільки? Не більше половини кількості капусти, бо вийде солодке. Можна значно менше - вистачить навіть 1-2 штуки персики або півапельсина. Звісно, кісточок в салат не кидаємо. Можна і бажано використати не зовсім дозрілі персики (солодкі, але ще не м"які) - ні здоров"ю, ні салату від того шкоди не буде. Дуже дозрілі персики, які неможливо різати, бо з них тече сік - будуть в цій страві менш доречні.
    5.Солимо, перчимо, заправляємо майонезом за смаком.

    Смак, як на мене - чудовий. Можете сміливо пробувати робити - продукти не зіпсуєте. А ще - в цьому салаті добре суміщається користь простих щоденних овочів і аромат персика або апельсина.

    Є впевненість, що такий салат може також бути м"ясним. М"ясо - лише пісне, наприклад, варене куряче філе.
     
    • Подобається Подобається x 1
  11. VasMT

    VasMT Дуже важлива персона

    Дозвольтье з Вами не погодитись?
    Майонез в літній час в салатах зайвий. Краще оливкової або соняшникової, зі смажених зернят, олії... Але це тільки моя думка... Широка палітря смаків досягається різноманітними оцетами і соєвими соусами.
     
    • Подобається Подобається x 3
  12. Ворон

    Ворон ПТН ЗДХ

     
    • Подобається Подобається x 2
  13. poetka

    poetka Дуже важлива персона

    Ага!!!!Ви тут про такі смаколики пишете....а я вчора подивилась фільм Гражданин и земля...а там їсти треба тільки сирі овочі фрукти,не обсмажені,не печені і т.д. бо наші шлунки не працюють як слід,тобто не розпізнають тої їжі яку ми в нього впихаємо, як наприклад яблуко з"їв і користі море , а від м"яса тільки "смерть"....одним словом подивилась, і то так аргументовано все розповіли,шо навіть не знаю шо їсти...

    ---------- Додано в 10:02 ---------- Попередній допис був написаний в 10:00 ----------

    Шкода шо ви той фільм не дивились, а я навіть темку створила спеціальну, в яку тільки Равін і Левандівка заглянули.....а мені так цікава була б ваша думка...сприводу харчування....яке корисне,яке ні...... і шо ви думаєте?
     
  14. Un.Known

    Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

    А я думаю, що родитись шкода, бо вже від народження дорога одна - до смерті.

    Думаю, що людина, котра не вживає в їжу спеції, не експериментує, не п'є каву, алкоголю - нудна надзвичайно.

    Але усього в міру, звісно. :)
     
  15. Полковник

    Полковник миється в бані

    Я думаю, что такие красивые и вкусные торты кроме Вас никто не сделает.
    Даю заказ на сентябрь.
    Стоимость совершенно не интересует.
    Главное - увезти Ваш ТОРТ в Москву и попозорить москалей.
     
    • Подобається Подобається x 1
  16. Un.Known

    Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

    Поетко, від Вас честь нації залежить.)))))
     
    • Подобається Подобається x 1
  17. Deus igrok

    Deus igrok Дуже важлива персона

    Мо хто вже писав, то си прошу вибачення за повтор.

    Салат ... назва дофантазовується в індивідуальному порядку.

    Значить си ...

    Два ... тобто 2 сирка плавлених - простих , без всіляких смаків
    Майонез , ну так си на око кажучи , для початку брати десь як обєм одного сирка.
    І саме смачне - часник ... можна починати від половини головки, я си беру цілу головку.


    Отож, як то я роблю:
    - лусчимо головку часника
    - лусчимо від обгортки сирки
    - відкривамо майонез

    - це все вкидаємо в блендер
    - блендеримо 30 секунд, по густині повинно си бути - а байдуже, як
    - пхаємо ложку і куштуємо чи не замало часника (амо забагато) і чи густина достатня для намащення на окраєць чорного хліба.


    ----
    модифікована версія салату передбачає додавання ще двох варених яєць - але то вже для алігархів.
    ----

    Ми, холостяки, народ прости, і без яєць піде
    ----


    І цей вот , у кого си є кардіо-проблеми , то з часником не радимо дуже експерементувати.
     
    • Подобається Подобається x 4
  18. Чупага

    Чупага Well-Known Member

    Йо тис там був у темі.
    Най правда. Але людям палити кинути важко не те що від м'яса відмовитися Жодного не агітую бо легше хлопа або дівчину до КПРС або у фашисти привести ніж у вегетаріанці.:scratch_one-s_head:
     
  19. Gron

    Gron тафгай

    У мого сина нова коліжанка напів-індіанка, майже привчила:)
    Страви яки спробував навіть сподобалися.
    Нут, кус-кус, ще фалафель, но то мій сам привніс, бо смажене на м'ясо схожий;)
     
  20. Чупага

    Чупага Well-Known Member

    ^Якщо не той випадок коли гість піде пригоститься у кришнаїтів похвалить їх обід але вдома рад поросятінкой повечеряти. Тоді хфайне.
    Той фільм м'яко кажучи екстрімісткій більша частина наявного народу від дієти "пара яблучок криз день" перемрет. Може від власного психозу і фобій але без фах догляду перемрет.
     
а де твій аватар? :)