Кухня для хлопів

Тема у розділі 'Форумна кухня', створена користувачем Мих, 18 чер 2009.

  1. DIDIO

    DIDIO Well-Known Member

    Яєчня для хлопа.

    Нібито проста страва... А якщо набридла? Тоді легко досягаємо вишуканого смаку.

    1. Розбиваємо у велику філіжанку чи маленьку каструльку яйця, з розрахунку 2-3 яйця на порцію. Нє, як подужаєте більше - то можна й десяток... Аби вистачило сили добре збити! :)))
    2. Збиваємо: у філіжанці виделкою (якщо ви не придбали потрібне кухонне начиння), або у кастрюльці збиваємо збивачкою для яєць. Збивати, поки око перестане розрізняти фрагменти білку і жовтку. :)))
    3.Додаємо до збитих яєць сметану, з розрахунку 1 столова ложка на 1 яйце. Тобто, збили 4 яйця - додайте 4 ложки сметани.
    4.Продовжуєте збивати, поки сметана не розчиниться в збитих яйцях. Солите, перчите за смаком.
    5.Смажити так: нагріваєте чисту пательню, на неї 1 чайну ложку рафінованої олії, і за хвилину виливаєте збиті яйця. Накриваєте кришкою, робите найменший вогонь, і смажите 5-10 хвилин. Бажано перших 3-5 хвилин не відкривати кришку, щоб яєчня підсмажилася зверху. Можна також спробувати перекинути "яєчного млинця" верхньою стороною донизу.

    Варіант - додайте під час збивання пшеничного борошна, з розрахунку 1 столова ложка на 2 яйця. Збивати потрібно, поки не зникнуть грудочки борошна. Смажити так само.

    Страва досить калорійна, тому найкраще її з"їсти вдвох зі своєю половиною. На вечерю. Ну і потім, звісно, буде помилкою ті калорії не знищити. :)))
     
    • Подобається Подобається x 7
  2. Полковник

    Полковник миється в бані

    Предлагаю смажиты так:
    Не закрывая крышкой постоянно помешивать.
    И как только "сопливость" пройдёт - сразу на тарелку.
     
    • Подобається Подобається x 3
  3. DIDIO

    DIDIO Well-Known Member

    Полковник, не сбивайте с пути истинного! Мы гурманы или где?
     
  4. VasMT

    VasMT Дуже важлива персона

    На розпечену пательню шинковану капусту, помідори і солодкий перець. Потім DIDIO-ву байду, а потім в ліжко. Для тих хто готує для коханки - додаємо в яєшню шинку/шпондер/ковбасу...
     
    • Подобається Подобається x 5
  5. Un.Known

    Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

    Ізвольтє!

    А рідна дружина ковбаси не заслуговує?! :)
     
    • Подобається Подобається x 7
  6. Gron

    Gron тафгай

    А хіба бувають кращі, ніж дружина, коханки?
     
    • Подобається Подобається x 4
  7. Тим22

    Тим22 Дуже важлива персона

    Бывают, и мои кулинарні здібності ценили больше, естественно это не касается моей нынешней жены, которую устраивает все
     
    • Подобається Подобається x 2
  8. Un.Known

    Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

     
  9. -
     
    • Подобається Подобається x 1
  10. Un.Known

    Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

     
    • Подобається Подобається x 2
  11. DIDIO

    DIDIO Well-Known Member

    Думаю - процес двохсторонній. І один із засобів до цього - допомога чоловіка дружині, а дружини - чоловікові. Або допомогти, або робити щось спільно.

    ---------- Додано в 15:24 ---------- Попередній допис був написаний в 14:08 ----------

    М"ясо зі сливками для хлопів.
    Мало праці - чудовий результат. Якраз для хлопів. :)))

    Потрібно:
    Цибулина біла 1 штука, свинина або яловичина - 500 грам. Можна й курятину. Сливи сині (не знаю, як називаються) - штук 5-10. Олія рафінована - 1-2 столових ложки.Сіль, чорний перець - за смаком.

    1. Миємо м"ясо, ріжемо на шматки за розміром і формою, як сірникова коробка.
    Добре натираємо сіллю (солі брати небагато, 1 чайна ложка!) і чорним молотим перцем. Залишаємо в холодильнику на кілька (2-8) годин. Сік, який пустить м"ясо, не виливати.
    2. Ріжемо цибулину.
    3. Смажимо нарізану цибулю на олії, до готовності.
    4. Кидаємо шматки м"яса на сковорідку, до цибулі, трохи обсмажуємо на маленькому вогні, під кришкою.
    5. Якщо сливи тверді - ріжемо шматочками, якщо м"які - розминаємо. І вкидаємо до м"яса. Туди ж вливаємо м"ясний сік, який виділився під час попереднього маринування м"яса. УВАГА! Пора(цвірінь)те кількість сливок, перед тим, як нарізати чи розминати, щоб потім витягнути їх кісточки з тушкованого м"яса, не втративши жодної. Бо хтось може зламати зуба. :))) Можна повитягати також і шкірки зі сливок, але я того не роблю - вони дають смак і чудовий фіолетовий колір. :)))

    6.Тушкуємо м"ясо зі сливками, ПІД КРИШКОЮ, НА НАЙМЕНШОМУ ВОГНІ, час від часу розминаючи сливки, доки вони не розваряться в рідину. Після цього повитягати сливові кісточки і тушити м"ясо до готовності (щоб не було гумове) :), від 30 до 60 хвилин. Час від часу пробувати соус і м"ясо, і обережно додавати спеції - принаймні, сіль і перець. Обережно, щоб не пересолити і не переперчити. Якщо сливки дуже кислі - можна під час тушкування або обережно додати до м"яса 1-2 ложечки меду, або з"їсти м"ясо в сливовому соусі разом зі спагетті чи макаронами - вони добре смакують разом.

    Я завжди пишу прості і швидкі в приготуванні речі, які будь-якому хлопу до снаги. А змінювати рецепт можна як завгодно. Іноді маленький "штрих" змінює смак надзвичайно.

    Можливі помилки:
    1.Забув витягнути сливові кісточки. НЕБЕЗПЕЧНО! Кісточки слизькі, округлі, та дуже тверді! Зненацька можна або вдавитися, або зламати зуба!
    2.Тушкував на сильному вогні, соус википів або навіть пригорів. Якщо соус википів - додати півсклянки води, довести до кипіння, зменшити вогонь до краю, і продовжувати тушкувати. Якщо страва пригоріла - швидко і акуратно вичерпати все в іншу посудину, пригоріле добре відмити і продовжити готувати. Іноді так вдається врятувати страву.
    3.Пересолив. Це дуже складна проблема. Вона буває, коли солять не пальцями, а з ложки, "на око". Або посолив - не перемішав, пробує - не солене! Ще солі... Потім ще... :)))

    Проблему можна спробувати вирішити додаванням до тушкованого м"яса ще нарізаного м"яса та ще кількох сливок, або долити півсклянки води. Далі тушкувати до готовності того доданого м"яса. Якщо солі все-таки трохи надмір - залишається швидко приготувати до м"яса зовсім непосолену страву. Наприклад, картопляне пюре зовсім без солі можна приготувати за 20 хвилин (якщо ви маєте спеціяльний ножик для чищення овочів). І подати разом. Несолена картопля та трішки пересолене м"ясо підуть нормально. А якщо ще запивати пивом - то проблема взагалі буде вирішена. :)))
     
    Останнє редагування: 13 лип 2010
    • Подобається Подобається x 9
  12. majolika

    majolika Well-Known Member

    сливи свіжі? венгерка?
     
  13. Полковник

    Полковник миється в бані

    А до бросания в сковороду косточки нельзя отделить и выбросить?
     
  14. Un.Known

    Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

    Вирішити можна так, що даште в соус пакетик рису (таки в пакетику). Рис дуже вбирає сіль. Цей самий рис потім можна і з'їсти, як гарнір.

    Я м'ясо зі сливами (і курагою) роблю досить часто, готую на воку, рис додаю прямо у вок.

    А взагалі - 5 балів. Треба в матриці додати ще якийсь пункт оцінювання. :)
     
    • Подобається Подобається x 4
  15. DIDIO

    DIDIO Well-Known Member

    Свіжі. Породу їх не знаю... Не Мічурін! :))) Якісь сині, великі! І з жовтими робив, солодкими. Нормально виходить.
    Звичайно, можна. Але кісточки іноді дають легкий мигдалевий присмак, коли потушкуються.
    Так, рис добряче вбирає сіль. Жаль, не у всяку страву можна додати... Але як спосіб - дуже добрий!
     
    • Подобається Подобається x 3
  16. Полковник

    Полковник миється в бані

    Например?
    Он ведь в пакетике.
    Соль забрал и миссия его закончилась.
    Пакетик вытаскиваем, а блюдо дальше готовим.
    Или я что-то неправильно понял?
     
  17. Un.Known

    Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

    Правильно, Полковнику.

    Але страва мусить бути досить рідкою, для того, щоб рис зварився. У випадках з соусами, особливо після того, як їх загустили, або з’ясували, що вони пересолені вже перед готовністю - спосіб рису не годиться.
     
    • Подобається Подобається x 4
  18. Picasso

    Picasso Німий фільозоф :)


    Я можу помилятись, але коли трохи пересолили страву, то моя бабця додавала ложку цукру. Чи може я щось путаю?!

    ---------- Додано в 09:14 ---------- Попередній допис був написаний в 09:11 ----------

    О, а один мій колега, який недавно одружився, розказує що його молода дружина має звичку солити прямо з пачки, методом нахилу і постукування пальцем, внаслідок чого часто сипонеться трохи більше планованого.... а кусать то хоцєтся :)
     
    • Подобається Подобається x 4
  19. Маруся-мама

    Маруся-мама найкраща



    ---------- Додано в 05:27 ---------- Попередній допис був написаний в 05:22 ----------

    як шкода що у мене сьогодні не було слив, бо я зробила точно так як ви описали поросятину тушковану в таматі. Наступне буде зі сливками, бо дуже люблю такі поєднання. Я ще часами тушкую мнясо в гранатовому соці - ото смакота виходить.
     
    • Подобається Подобається x 6
  20. VasMT

    VasMT Дуже важлива персона

    А рецепт дасте?
    А телятину так можна зробити? А коровятину ;)
     
а де твій аватар? :)