Кухня для хлопів

Тема у розділі 'Форумна кухня', створена користувачем Мих, 18 чер 2009.

  1. Peri

    Peri Well-Known Member

    +100:)-класно сказано!
     
    • Подобається Подобається x 1
  2. DIDIO

    DIDIO Well-Known Member

    Доброму хлопу будь-яка справа горить в руках... Це не стосується кухні. Там нічого горіти не повинно, а повинно смажитись, і хоча б смачним запахом втерти носа дружині! :)))

    Печінковий омлет для хлопів.



    Печінка як джерело заліза, міді та цинку регулярно потрібна всім - і чоловікам, і жінкам, і дітям!

    На жаль, при смаженні втрачаються вітаміни, та окисляється те саме залізо, яке переходить у важкозасвоювану форму...

    Як зберегти максимум поживних речовин печінки? Я іноді роблю так, збагачуючи печінку ще й білком:

    1.Беру 200-300 грам печінки. Бажано брати ту, яка не має гострого запаху - курячу, телячу, свинячу тощо. Яловича та "кнуряча" може не підійти.
    2. Вирізаю плівки і жилки, ріжу на шматочки розміром з півсірникової коробки.
    3. Кидаю сиру печінку в блендер (подрібнювач) - потрібен потужний блендер, який потрібнить печінку на однорідне п"юре!
    4.Туди ж вкидаю підсмажену на олії цибулю та вбиваю 2 сирих яйця. Якщо печінка має запах, додайте більше смаженої цибулі і зубчик-два часнику. Сіль і перець - за смаком. Тобто, того і іншого - по півчайної ложки. Потім досолите, якщо не вистачило.
    3.Подрібнюю все це до стану густого кефіру чи рідкої сметани, щоб навіть шматочків не було.
    4.Сильно нагріваю сковороду, закриту кришкою (щоб кришка також нагрілася) і вливаю столову ложку олії.
    5.Негайно виливаю ту печінкову масу на сковороду, зразу накриваю кришкою, поверх кришки кладу кухонний рушник, одразу роблю малесенький вогонь, і не чіпаю 10 хвилин. Через 10 хвилин відкриваю кришку, нахиляю сковороду і дивлюсь, чи печінка зверху рідка, чи вже не рідка. Якщо рідка - ще на 5 чи 10 хвилин під закриту кришку. Готовність страви визначається саме так - при нахилі сковорідки маса, яка зверху, вже не тече, а "сидить" на місці.

    Правильно приготовлений печінковий омлет повинен мати ледь рожевий колір всередині (тоді він збереже максимум корисних речовин) і буде дуже пишним, м"яким.

    Печінковий торт для хлопів.

    То робиться запросто.

    Дивимося попередній рецепт. Якщо під час збивання печінки додати в блендер (подрібнювач) пару столових ложок борошна - то запросто буде інша страва - печінковий торт. Печінки треба взяти більше, кілограм, спекти 4-5 таких "омлетів", як вказано вище, але з додаванням борошна, потім охолодити їх, та скласти в "торт", викладаючи смажену цибулю між тими "коржами" та перемащуючи їх добрим майонезом. Після 2-3 годин в холодильнику то вже можна їсти. Саме найважче - витримати 2-3 години в холодильнику і не зжерти раніше.


    Печінкові налисники. Також для хлопів. :)))

    Якщо в самий верхній рецепт додати пару лишніх яєць, ще кілька ложок борошна, та додати трішки молока, щоб перемелена та збита маса в блендері була рідка, як кефір, то після смаження отримаєте печінкові млинці (смажити саме як тонкі млинці), з яких легко зробити печінкові налисники, в які варто замотати всередину добре заправлений майонезом "фарш" з будь-якого овочевого салату, подрібненого трохи більше, ніж зазвичай.

    :good:
     
    • Подобається Подобається x 12
  3. Маруся-мама

    Маруся-мама найкраща

    Це для дуже вправних хлопів, бо мій собі таке не зробить сам. Хіба б посмажив печінку з цибулею.
     
    • Подобається Подобається x 1
  4. DIDIO

    DIDIO Well-Known Member

    Та там же все розписано, як по нотах, що там його робити? То він просто любить спостерігати, як дружина готує. :)))

    Я не люблю, бо якщо вже приїхав і хочу їсти, то зразу, а не через 2 години! :)))
     
    • Подобається Подобається x 1
  5. Romko

    Romko Дуже важлива персона

    казав колись мій тесть,царство йому небесне...
    - Як чоловік голодний,то і кавалок хліба з ковбасою з"їст....
     
    • Подобається Подобається x 5
  6. Radistka

    Radistka Rändaj

    Сорі, тут теж вставлю свої п'ять копійок. Тута є такий сайт з рецептами.
    Я собі ним користуюся як фантазія скінчується. Там всьо так в малюнках і розписано що і як робити що то може бути корисне для хлопів і не тілько :)

    http://www.say7.info/
     
    • Подобається Подобається x 6
  7. Персі

    Персі La mafia è immortale!

    Сьогодні приготувала з того сайту зупку з кльоцками та запіканку з курячим філе, овочами та картопляним пюре. Чи не вперше вийшло смачно з кулінарного сайту. :) Так що дякую, буду ще шось пробувати звідтам
     
    • Подобається Подобається x 2
  8. DIDIO

    DIDIO Well-Known Member

    Слабкосолена сьомга. Смачно, але недешево.

    Як в домашніх умовах отримати те саме в 2-3 рази дешевше і набагато кращої якості, без всяких штучних консервантів?

    Я роблю так:

    1.Давно знайшов у Києві оптово-роздрібний склад рибної продукції. Кияни знають - на вулиці Богатирській, там де треба взувати пластикові одноразові бахіли, коли заходиш. Думаю, що там скупляються всілякі ресторани і т.д. Назву фірми не скажу, бо то реклама. Легко знайти в Інтернеті по назві вулиці.

    2.Взнав, в який день туди привозять свіжу, охолоджену (не морожену!!!) сьомгу. Морожена там є майже завжди.

    3.Приїжджаю і купую цілу рибину. Зазвичай вона важить 3-5 кг, і коштує приблизно від 200 до 300 (якщо риба велика) грн. Увага - свіжа сира сьомга має пахнути свіжим огірком! Якщо не пахне - значить розморожена, або лежить на льоду більше 3-5 днів!

    Далі - найголовніше! Рибу треба правильно розібрати! Уважно подивіться відео, зверніть увагу на ножі та щипці! Пам"ятайте - риб"яча луска не повинна доторкатися до філе! Якщо ви уважні, то спробувавши раз-другий, зможете то зробити. Треба бути дуже уважним та обережним. Риба - це не м"ясо. Тут потрібна точність рухів і гострі, як бритва, бажано довгі і дуже гнучкі ножі.

    http://video.mail.ru/corp/lady/126/127.html

    4. Після того, як отримаєте філе сьомги, потрібно взяти 2 частини кам"яної солі та 1 частину цукру-піску і змішати. Дехто додає різноманітні спеції - я додаю лише мелену колєндру (коріандр). Цю суміш насипати на дошку і зі всіх сторін обваляти в ній шматки філе. Після того ці шматки складаєте в скляний або емальований посуд і ставите в холодильник. Використати для канапок і їсти можна через 12-24 години. Зберігати в холодильнику, не в морозилці.

    Якщо свіжої сьомги у вас не буває - використайте морожену. Звичайно, це гірше... Найперш - важко перевірити на свіжість. Але можна. Прикладіть до мороженої риби пальця, потримайте, аж поки під пальцем риба ледь-ледь розтане. Після цього понюхайте палець. Якщо запах болотяний, чи несвіжий - то ну її в болото, ту рибу. Якщо запах "рибний" - можете брати. Привезете додому, добре замотаєте в целофан і розморожуйте в холодильнику, в плюсовому відділенні, 1-2 доби, причому положіть так, щоб риба не лежала у талій воді! Далі - як зі свіжою сьомгою.

    [​IMG]

    Ця страва - саме для хлопів. Бо гарно обробити велику рибу - треба мати певний запас фізичної сили, і гострі ножі. :)))
     
    • Подобається Подобається x 10
  9. nirvanka

    nirvanka просто фотограф

    1. Ріжу філе на шматки розміром з коробку сірників.
    2. Відбиваю як на відбивні.
    3. Солю, перчу.
    4. Макаю в яйце.
    5. Макаю в борошно + планіровочні сухарі ("тарта булка"), пропорція 1:1.
    6. Смажу на пательні, як відбивні.
    7. Роблю соус: сметана + майонез (1:1), чуть-чуть гірчиці, вичавленого часнику, цукру.
    8. Їм відбивні руками, макаючи в соус.
    :nyam2:
     
    • Подобається Подобається x 10
  10. Полковник

    Полковник миється в бані

    Они и холодными должны быть весьма вкусными.
    Можно солёный огрчик завернуть в такую отбивнушку и - Хрусть!
    Ляпота!
     
    • Подобається Подобається x 11
  11. DIDIO

    DIDIO Well-Known Member

    Паштет з курячого філе.

    Паштети, які продаються, часто містять всяке барахло типу сої і т.д.
    Тому -готуємо самі! Це займе всього 15-20 хвилин, не більше.

    Для якісного м"ясного паштету потрібен швидкісний блендер.

    Ми вже давно користуємося ось таким кухонним комбайном. Подрібнювач видно у коробці для зберігання аксесуарів - він лежить горизонтально. Це чашка з маленьким швидкісним ножом-пропеллером, який зробить густе або рідке пюре з чого завгодно, або подрібнить будь-які тверді чи сухі горіхи, каву тощо.

    [​IMG]

    Отже, як готувати?


    1) Готуємо куряче філе будь-яким способом - смажимо, або варимо, або готуємо на пару (найкорисніший спосіб).
    2)Ріжемо ще тепле м"ясо на невеличкі шматки, кладемо в блендер (призначений для виготовлення пюре), кладемо туди ж трохи вершкового масла (приблизно 1:5 або 1:10), часник, перець, сіль.
    3)Вмикаємо подрібнення. Якщо паштет виходить загустий і погано подрібнюється - треба додати 1-2 або кілька столових ложок кип"яченої води або бульйону. Подрібнити в однорідну масу, схожу на густу сметану або трохи густішу.

    Зберігати виключно в холодильнику! Використовувати для канапок.
     
    • Подобається Подобається x 9
  12. olya_d

    olya_d Well-Known Member

    А можна так: відбите і приправлене м"ясо трішки помастити гірчицею, покласти плястерок шпондеру (або сала), маленький маринований огірочок, скрутити м"ясо в трубочку і посмажити. Але бажано не куряче філе, а свинну вирізку
     
    • Подобається Подобається x 9
  13. Маруся-мама

    Маруся-мама найкраща

    У вас така складна машинерія, що мона тільки позаздрити. Мій чоловік то навіть не відрізнить міксер від блендеру. (доречі треба мені новий купити, а то мій чисто випадково з великою швидкістю з моєю допомогою впав і розбився. :mocking::dntknw:)

    ---------- Додано в 18:25 ---------- Попередній допис був написаний в 18:23 ----------

    а ще як туди додати трохи смаженої курячої печінки, то буде просто неймовірно класна штука якою можна задовільнити любого хлопа. :haha: :haha:

    ---------- Додано в 18:27 ---------- Попередній допис був написаний в 18:25 ----------

    А ви її не кладете під гніт? Бо я роблю так само але ще кладу зверху щось важке.
     
    • Подобається Подобається x 3
  14. DIDIO

    DIDIO Well-Known Member

    Під гніт кладуть, коли потрібно, щоб продукт був повністю занурений в розсіл, або коли потрібно вичавити з нього лишню воду - наскільки мені підказує логіка та знання фізики і хімії. :)))
    У випадку з філе сьомги потрібно лишень, щоб вона просолилася тою сіллю, яка є на її поверхні. Тому гніт не обов"язковий.

    ---------- Додано в 21:18 ---------- Попередній допис був написаний в 21:09 ----------

    Навпаки, вона не складна - комбайн сам вмикає потрібну швидкість від 1 до 13 в залежності від того, що до нього приєднано, та вимикається при відкриванні будь-якої кришки. Влаштовано все досить просто - в різні місця запаяно магніти та геркони.

    Я навмисне придбав такий, щоб не лякати дружину складнощами керування та бути спокійним, що ніхто з дітей не впхає туди пальці. Крім того, як виявилось, прозорий полікарбонатний пластик надзвичайно міцний. Він не тільки витримує температуру будь-яких киплячих продуктів, але на ньому при падінні на кахельну підлогу з будь-якої висоти навіть не залишається жодних слідів.


    Я знаю, на що я проміняв би будь-яку їжу. Тимчасово проміняв би. :haha:
     
    • Подобається Подобається x 6
  15. poetka

    poetka Дуже важлива персона

    У!!!!То ви як то температментний мужчина..
    Правда кажуть,коли хлоп файно готує,то і все інше в него вдається;)
     
    • Подобається Подобається x 3
  16. Полковник

    Полковник миється в бані

    Эх, поздненько Вы на форум пришли.
    Многонедельные рецепты от Читателя , жаль, не читали.
    Кстати, Читатель, может вспомните давние времена?
     
  17. Маруся-мама

    Маруся-мама найкраща

    логіка річ желізна, не спа?

    а про жінок таке не кажуть? Шкода...
     
    • Подобається Подобається x 2
  18. DIDIO

    DIDIO Well-Known Member

    Скарг не поступало... :)))

    Щодо готування - то тільки із-за того, що з 14 до 25 років я вчився і жив по гуртожитках. Ну то за 9 років вже мусів би навчитися, бо давно був би хворий, якби харчувався абияк. Ну і цікаво було готувати, типу хоббі. А зараз - коли дружина першою приїде з роботи - готує вона. Коли приїду першим я - то готую я, мені не важко, та й не хотів би, щоб діти харчувалися фаст-фуд"ом. Тому для мене то не складає проблеми. По вихідним іноді можна в ресторацію. Або канапки - і в ліс.
    Для чоловіка будь-яка справа є абсолютно по силі, аби йому тільки було цікаво.

    Жінка робить більшість справ із-за обов"язку, а чоловік - з цікавості. Тому жінка має постійно зацікавлювати чоловіка, і тоді він забере у неї частину обов"язків. :)))
     
    • Подобається Подобається x 9
  19. VasMT

    VasMT Дуже важлива персона

    ЗОЛОТІ СЛОВА!!!
    Респект!!!
     
    • Подобається Подобається x 4
  20. poetka

    poetka Дуже важлива персона

    Про жінок кажуть інакше....
    Коли жінка ніц не приготує...в хаті пустота,лиш вітер гуде...
    А коли не готує хлоп ,то як кажуть в "порядке вєщєй".
     
    • Подобається Подобається x 3
а де твій аватар? :)