Шось таке? ---------- Додано в 19:05 ---------- Попередній допис був написаний в 19:04 ---------- Не розумію,наша,як свіжа сільська то теж добра.
Пані Поетко! Ви не зрозуміли... Пан Сявич пише зрозуміло Вкрай суворим вимогам!!! А не куплене в "бабусі, бо внеї хустинка чиста і вона сама така чисто вбрана..." Ось почитайте - http://www.syroedenie.com/forum/showthread.php?tid=455 ... Але після вечері...
Яловичина потребує неспіху. Купили свіже м"ясце, ледь посолили його грубою сіллю, а далі - руки геть на 3 дні від нього! Поклали до холодильника (не морозильника) і тільки через 3, а то й 5 днів готуєте... За цей час м"ясце проферментується, і після готування буде смачним і м"якеньким! То була не моя порада. А ось моя. Котлети варварські (С) DIDIO 1)Берете добре м"ясо свиняче, куряче філе, та ту саму яловичину, що полежала в холодильнику, все в рівних частинах. Свинина та курка також мають полежати в холодильнику добу, відкритими, і наче підсохнути. 2)Нарізаєте як на відбивні (битки). 3)Відбиваєте дуже ретельно. 4)Солите, перчите за смаком. 5)Кладете в холодильник (+5+10) на пару годин, слідкуючи, щоб м"ясо так само не лежало у власному соку, а наче підв"ялилось. Для цього достатньо розкласти його на великій тарілці і час від часу перекидати. 6) ПО-ВАРВАРСЬКИ ріжете ці відбивні на шматочки розміром в 1-2 см!! 7)З цього фаршу ліпите котлети. Можете добавити в фарш натертий на крупній тертці сир, але небагато, бо котлети розпадуться! 8)Паніруєте в сухарях та яйці двічі. 9)Смажите 10)Якщо котлети великі (а я роблю великі) - після смаження кладете в духовку на 10-15 хвилин, щоб всередині не були сирі. Є певні тонкощі - якщо м"ясо буде з жилками, то вони при нагріванні стануть "гумовими" і котлета може розлізтися. Все. Смачного!
Стосовно якості яко безпечності - так, вимоги повинні бути суворі. Але крім того під якістю розуміють і смакові властивості сирого м'яса (хоча б та ж його м'якість), і тут наше м'ясо не завжди підходить (точніше зовсім не підходить ). Наприклад, для стейків (з кров'ю то майже як сире) відгодовують спеціальну породу корів, і там має значення все: що їсть (на якій території пасеться), скільки їсть, що п'є, скільки гуляє, як часто секс має (шутка, хоча хто його знає ), існує конкретний вік (з точністю до дня) для забою, скільки днів ото м'ясо "доходить", яку частину м'язів і під яким кутом вирізати, як транспортувати і т.д. Причому для різного типу стейків ці параметри різні. Так само інші параметри для карпаччо... А в нас шо? Вродилась Бурка, погнали в долину під селом, вона там їсть що знайде, п'є з калюжі, ще й вдома дають чорт-зна що. А як у внука вісілє - тоді й на забій, нє?
бо нашу худобу інакше годують ніж треба на онті стейки ---------- Додано в 21:50 ---------- Попередній допис був написаний в 21:47 ---------- я не проти... ней буде кенґуру.
І я то їла! але добрий. Вже й сама робила. ---------- Додано в 21:56 ---------- Попередній допис був написаний в 21:46 ---------- Воно називається тартар (мені ніц сі несподобало) ---------- Додано в 22:05 ---------- Попередній допис був написаний в 21:56 ---------- В японському ресторані такий стейк коштує сто долярів але смачний і мягенький, ще готують його перед вами.
А хтось вдома варить журек? Навчіть і мене! Бо в неті всюди різні рецепти, а хочеться вже перевіреного, домашнього.
Блін... Писав рецепт журека, а комп чогось глюкнув... Все спочатку... В двох словах: залити в емальованій каструлі житнє борошно гарячою водою (не окропом), добре розмішати. Потім додати кип"яченої води кімнатної температури, мішати, щоб не було грудочок. Повинно вийти рідесеньке тісто. Туди шматок поломаного черствого житнього хліба, часничку, лаврового листя, тощо, крім солі. Поставити в більш-менш тепле місце, накривши кришкою (негерметично). За 2-3 дні то забродить, буде закваска. Перецідити її в іншу посудину та поставити в холодильник. Може досить довго зберігатися. Далі варите суп з картоплі, моркви тощо. Засмажуєте підсмаженими з цибулею копечностями. Хай повариться, набеое смаку. Потім туди нарізану ковбасу. Хай ще покипить хвилин 10-20. Потім вливаєте закваску, за смаком. Перемішати. "Суп" стане густішим. Після закипання вливаєте сметану. Я роблю так: відбираю частину "супу", трохи охолоджую, тоді розмішую з ним сметану. Так вона не "згортається". Потім виливаю в журек назад. Покипіло хвилину - вимкнути нагрівання. Посолити за смаком. Додати приправ. Коли ледь-ледь схолоне - додати чавленого часнику. Їсти зразу, гарячим. В тарілку покласти половину крутого яйця. Фсе. Скільки чого - вирішуйте самі, на свій смак. Повинен вийте "суп", схожий на борошняну рідку "підливку", дуже ароматний та кислого смаку. І страшено смачний!
в нас вона не з яйком а на муці, така кисла з кобасою. Я не лю ---------- Додано в 19:30 ---------- Попередній допис був написаний в 19:29 ---------- мені також... я не любитель, хоча поляки нас частували
як би я чекала поки мий милий щось зготує - похудала б до розміру Сари-Джесіки зате син мій готує так, що я його майбутній дружині вже заздрю