Кухня для хлопів

Тема у розділі 'Форумна кухня', створена користувачем Мих, 18 чер 2009.

1. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Чи то так сонечко сіяло, чи то мені чого було...
    Щось я не зрозумів цього... Ви хочете зварити компот? Чи Ви хочете купити консервовані ягоди (компот)?

• Подобається Подобається x 1
  2. thinkers

thinkers Well-Known Member

---------- Додано в 21:02 ---------- Попередній допис був написаний в 21:00 ----------

Я хочу купити консервовані ягоди (компот)

3. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

так в чому проблеми? Бігом до магазину!:)

4. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Зимою краще купити мішечок сухих фруктів і з них варити компот - узвар.
    Рецепт: в холодну воду встипати сухі фрукти, закип'ятити. Додати цукру (на смак). Дуже смачно! :good:

5. Alias

Якраз зварили.Аромат на всю квартиру.

6. thinkers

Проблема саме в тому, що в магазинах нема домашніх компотів. Тільки китайська мануфактура

7. Tutuka

Tutuka Well-Known Member

Зате там є морожені ягоди, навіть бувають компотні суміші. Кинули на окріп, посолодили - і готово! :)

• Подобається Подобається x 3
  8. Salata

Salata Well-Known Member

В магазинах много чего домашнего нет. И иногда даже к лучшему :)

В супермаркетах продают мороженые фрукты на любой вкус. Это, конечно, не свежие. Так и не лето, вроде :) Воду и сахар можно взять там же. Кое-где и кастрюлю на месте можно прикупить. :)

А вообще, у нескольких знакомых, консервирование - мужская работа. Да и компот из той же клубники или вишни делается на одну - две заливки кипятком. Одеялом потолще прикрыть дней на пять и вся работа. :) Медленная стерилизация называется.

9. Я думаю, зимой сварить компот из мороженых ягод/фруктов полезнее, чем консервированный открыть.

Быстрая и глубокая заморозка сохраняет почти все витамины, тогда как стерилизация что медленная, что быстрая, половину (а витамина C все 90% ) разрушает. Да ещё потом полгода хранения ... в консервах кроме вкуса ничего не остаётся.

Мороженые ягоды и фрукты к тому же легче отдают сок, их и варить не надо - довёл до кипения (чтоб перестраховаться) и вперёд... в смысле, по чашкам :)))

10. Полковник

Полковник миється в бані

А сахар?
    Сахар когда лОжить????

11. сахар - сладкая смерть (с) :)))
    В кастрюльку - после того, как с плиты сняли (чтоб на стеклокерамику не просыпать) а ещё лучше уже в чашке размешать по вкусу.

12. Полковник

Полковник миється в бані

Хм.
    Тоже идея.
    Никогда бы не подумал!

13. Alias

Так то ж не чай.Краще в баняк сипати за смаком і трішечки лимонної кислоти.Тоді і колір стає насиченішим і смак з кислинкою.Я компот люблю холодний, а в холодному не дуже цукор розчиняється.

• Подобається Подобається x 2
  14. - а смак у всех в семье один? У москалей в некоторых семьях не так... :pardon:
    - ежели не 6-8 ложек на чашку сыпать, а, например, 3-4, растворится за милую душу! ;)
    Да я-то что? Сыпьте в кастрюльку на здоровье, тем более, если плита газовая, мои всегда так делали раньше... :)

15. thinkers

Ну от...
    Замість пропозицій по темі, пишеться сценарій квесту....:sad:
    Пояснюю.
    Я вмію готувати, і компот теж. І з сухофруктів також. І знаю про заморожені ягоди і їх суміші.
    Але...
    Мені потрібно саме консервований компот з вишень, черешень чи слив.
    Бо на даний час є людина, яка може пити тільки його. Чому, казати не хочу.

16. pukhnastyk

pukhnastyk Well-Known Member

І що, Ви вмієте готувати страви тих всіх національних кухонь, які перелічили раніше? о_О

п.с. мо' Ви шеф-кухар якогось ресторану? :)

17. poetka

poetka Дуже важлива персона

А Ви підіть на базар,там бабусі точно продають всякі закрутки і компотики теж.Наприклад на Привокзальний базар.

• Подобається Подобається x 3
  18. Alias

От чого б не купувала і не їла,.так це закрутку з базару, що бабки продають.Хоча капусту квашену і огірки можу купити:).Навіть пояснити не можу чому..

Останнє редагування: 19 лют 2010
  19. syavych

syavych копач

вони вже перекваліфікувались з синоптиків на продавців :))

20. Alias

а де твій аватар? :)