Ага інше, отаке: хоча поляки на то кажуть "szparagi" (шпарагі) ...а звучить то подібно до шпарагівки (сама як перший раз почула, то розібратись не могла чому і то і то шпарагівкою називають , а виявилось, шо тут те жовте це "фасоля шпарагова", а те зелене просто "шпарагі")
Рецепт для хижаків - просто і ситно: Беремо свинячої шиї грам 800, ріжемо на плястерки товщиною 2.5-3 см. Тоді ріжемо штири середні (а ше ліпше великі) цибулі. Мнясо солимо (кожен кавалок окремо), перчимо і пересипаємо цибульою. Ставимо у миску, зверху накриваємо тарілкою (радіус тАреля має бути менший ніж миднИці) і на тАріль ставимо якусь тяжку річ (як варіант - бутель 6-ти літровий з водою). Стоїть від 3-х до 5-ти гОдин. Мнясо витягаємо, обтрісаємо від цибулі і у братруру на 45 мІнут (температура 200 С). Мнєсо готове! Смачного!
Старий "совєцкий" рецепт... Випробувано сотні разів... Пайкове (колись військовим давали м"ясо на пайок. Чим чин вище, тим м"ясо м"якше) м"ясо, якщо зможете порізати нерозморожуючи (відповідно і якість м"яса...) плястерками в 1 см (вид (ідентифікованість) м"яса несуттєвий ) . Пательня до "червоного"... М"ясо на пательню... поки з одного боку шкварчить, з іншого перець, сіль і майонез... Так, так. Майонез... Перевертаєм і... з іншого боко те-ж саме... І на стіл... Вершина!
Йабковий пиріг. Не думав шо фтрафлю, але з дідовим ящиком йабок тре було шось робити. Вмикаємо духовку на 250С прогрівати , десь з 20 хвилин Короче ... беремо три йайка - кидаємо в блендер - запускаємо беремо чашку з-під чаю - туди цукор повно - кидаємо в блендер - запускаємо беремо муку і в туж чашку - кидаємо в блендер - запускаємо беремо чайну ложечку солі - кидаємо в блендер - запускаємо беремо сметану і в чажку потім в блендер, ну шоб теж 200 г - запускаємо беремо шось типу пательні, але без ручки. змазуємо маслом, посипаємо мукою починає різати йабка і кидати туди ...а ж по самі вінця заливаємо тим шо намішали в блендері і в духовку під 220С та на 50 хв Потім виймаємо і споживаємо.
Ось згадав теж дуже простий рецепт "млинців", які мають назву "хичини". Потрібні будуть: картопля, сир адигейський (не знаю яку назву він може мати в Україні), борошно та вершкове масло. Все. Спочатку робимо начинку: беремо рівні частини (по вазі) картоплі й сиру. Картоплю відварюємо в мундирі, чистимо його. Змішуємо картоплю із сиром (можна скористатися м'ясорубкою або терткою). Тепер нам потрібно тісто, яке робиться з борошна та воді (можна додати солі). Олія, вершкове масло, яйця для тіста не потрібні. Все, тепер треба робити хичини, та смажити їх. Робите з того тіста та начинки вареник. Ось з нього нам і треба зробити хичин. Це дуже просто: треба розкотити його та зробити млинець. Головне - це щоб начинка залишилася всередині млинця. Потім треба млинець підсмажити на пательні без олії. Млинці треба класти на тарілку один на один і поверх кожного класти вершкове масло. Після того, як все млинці будуть підсмажені, їх стопку треба перевернути. Тепер це хичини. Смачного!
Фарширувала цвітну капусту. Смачно! Навіть мій невсеядний муж їв і хвалив oleghobby дав перепис на попередній сторінці, а також я вже це десь зустрічала і інтернеті, то зробила простіше. Помила, обрізала всі листочки-кочерижки, вирізала наскільки було можливо але щоб нерозлетілась. Фарш: яйце, цибуля, часничок, сіль, перець, ложка майонезу. Нафарширувала капустину, поклала в керамічну форму для випічки, влила горнятко води і накрила фольгою. Коли капуста була готова воду злила, перевернула і ще кілька хвилин потримала щоб підрумянилась.
А що я щось не так сказала? Ні журек ні флячки їсти не можу, бо не люблю. А в нас то сі називає ябчаник, не плютати з ябчанкою, але я його не дуже лю бо зі сметанов. Я люблю бішкопт з яблуками.
Запечене в духовці в чугунній пательні волове мясо (corn beef) i підваренi , а потім мариновані криветки з часником і спеціями. Також запечена в духовці кратопля звичайна , мексиканська картопля (yam) , червоний перець і червона цибуля. ...i щоб добре це все пішло. На вибір - віскі , або звичайна горілка.