Та нема чим ся журити... стіко мнєса, якраз на першу групу крови звіняйте звичайно, але про дієти першим пан Сміт почав. Так що не жіночках справа. то не зовсім білий борщ, як ми його знаємо. Це журек. Але я його не люблю так само як і флячки.
і мені отово ані єдне ані друге до смаку особливо не припало Але помітила, що ті страви поляки наддто часто не готують. Здається мені, що в нас в дома частіше варився український борщик ніж тут журек (чи може то просто я якось так перебуваю серед людей які теж за тими стравами не пропадають ) То думаю в Агатона тре попитатись
А я дуже люблю журек і при кожній нагоді в якійсь реставрації з польською кухнею його беру! Ням-ням! Сама ще не готувала - занадто громіздкий процес.. Вчора мені було не зовсім добре і не вставала пів дня з ліжка. Нічого їсти не хотіла, а чоловік каже - я собі сам приготую якусь зупку з м'яском. Знаєте що то виявилось? Мівіна з пошматованою сосискою
Хочу похвалитися, ну майже своїм витвором кулінарії. Беремо середньої величини (якщо грошей маєте багато, то можна і велику) головку цвітної капусти, відрізуємо зелені листоски коло стовбура, полощимо, опускаємо на 1 - 2 хвилини в окріп, витягуємо даємо остигнути. У цей час готовимо фарш 200-250 гр. (я звичайно використовую мішаний тялячо-свинячий), додаємо у фарш зелень, приправи, сіль, перець усе це добре вимяти, а потім зробити кулюку з цього фаршу та пару хвилин покидати цю кульку по дошці (перевірено буде смачніше ніж просто вимішіти). Коли капуста остигла фарш великим пальцем пропхати у всі щілинки низу капусти, пхати потрібно обережно, щоб мясо не повилазило з головки капусти. Посипаємо напхану частину тертим сиром. Включаємо духовку трохи нагріваємо її, беремо великий баняк на дно наливаємо трохи води, кладемо туди тарілку а в неї голівкою вниз нашу фаршировану капусту. Закриваємо духовку.... а в цей час швиденько обзвонюємо своїх друзів та запрошуємо їх на гостину (пляшка звичайно вже давно, давно має бути в холодильнику). Попробуйте, не пошкодуєте, просто та смачно
Тільки припинилось слиновиділення і роз"їдання шлунку соком, як вздріваю ОСЬ ЦЕ!!! Люди РЯТУЙТЕ! Мало не захлинувася...
Воскрессный завтрак Эту традицию я помню с детства, когда собиралась вся семья. . Где то в 9 часов мама будила меня, я шел в ванную, а из кухни доносились восхитительные запахи. Папа и мама вместе готовили завтрак. папа делал пюре, а мама жарила котлеты(мамины котлеты это отдельная песня). Потом садились за стол в зале, а там салатики, селедка и квас. Сегодня утро началось около 12 часов (засиделись до 5 утра, просматривая фильм нашего земляка Кары "Мастер и Маргарита), когда жена приползла на коленях и спросила, что я хочу на завтрак. Я заказал бефстроганов. Был кусок филе телятины. Мясо слегка отбиваем, тонко режем, обваливаем в муке и жарим на сильном огне. Отдельно готовим соус. Жарим лук, вливаем смесь сметаны и молока (можно сливки). Потом вливаем в мясо и тушем. Я тем временем сварил картошку, туда масло, молоко и яйцо. Селедку разделывала жена, в селедочницу кладем лук кольцами, подсолнечное масло и уксус. и конечно квашенная капуста с зеленым лучком
Може горбуша і добра, але доня перед парами робить із сьомгою: готує рибу чоловік - тушку сьомги - знімає шкіру та видаляє хребет і кістки, потім робить надрізи, мов-би нарізає скибочками але не до кінця. Потім кожен надрізаний шматочок солить, трохи цукору, перчить, обробляє олією і соком лимона. Всі спеції рнтельно втирає в рибу. Через 12 годин можна робити смачні бутерброди!
шпарагівку тушить хорошо со сметаной А в Закарпатье называют лопатки. И говорят: И в пузе сытно и в штанах тепло
QWERTAS! Файна штука! Я при ганебній антилюдській владі теж робив салатик: - ікорка червона, дрібненько порізані оливочки і банальне ябко... Без нічого... Але то було за совітів...
Ой, дякую, у нас така зелена продається, і зветься "СПАРЖА" Але я купую влітку на базарі і бабці її таки квасолею зеленою називають, а коли пожовтіє, то жовтою До речі, дуже сподобався у Львові шпондер, особливо варений (хоча найкращий був у вакуумній упаковці)
Дійсно дикі люди... Я своїх вже навчив... Мої київляни знають і за шпондер, і за підгірля, і за шпарагівку...