Кухня для хлопів

Тема у розділі 'Форумна кухня', створена користувачем Мих, 18 чер 2009.

  1. Маруся-мама

    Маруся-мама найкраща

    Та нема чим ся журити... стіко мнєса, якраз на першу групу крови:tongue::tongue::tongue::haha:

    звіняйте звичайно, але про дієти першим пан Сміт почав. Так що не жіночках справа.

    то не зовсім білий борщ, як ми його знаємо. Це журек. Але я його не люблю так само як і флячки.
     
    Останнє редагування модератором: 27 жов 2009
    • Подобається Подобається x 1
  2. victorys

    victorys позитивчик :)

    і мені отово ані єдне ані друге до смаку особливо не припало :pardon:

    Але помітила, що ті страви поляки наддто часто не готують. Здається мені, що в нас в дома частіше варився український борщик ніж тут журек (чи може то просто я якось так перебуваю серед людей які теж за тими стравами не пропадають :scratch_one-s_head:) То думаю в Агатона тре попитатись :)
     
    • Подобається Подобається x 1
  3. nirvanka

    nirvanka просто фотограф

    А я дуже люблю журек і при кожній нагоді в якійсь реставрації з польською кухнею його беру! Ням-ням! Сама ще не готувала - занадто громіздкий процес..

    Вчора мені було не зовсім добре і не вставала пів дня з ліжка. Нічого їсти не хотіла, а чоловік каже - я собі сам приготую якусь зупку з м'яском. Знаєте що то виявилось? :haha: Мівіна з пошматованою сосискою :haha:
     
    • Подобається Подобається x 11
  4. oleghobby

    oleghobby миється в бані

    Хочу похвалитися, ну майже своїм витвором кулінарії.
    Беремо середньої величини (якщо грошей маєте багато, то можна і велику) головку цвітної капусти, відрізуємо зелені листоски коло стовбура, полощимо, опускаємо на 1 - 2 хвилини в окріп, витягуємо даємо остигнути.
    У цей час готовимо фарш 200-250 гр. (я звичайно використовую мішаний тялячо-свинячий), додаємо у фарш зелень, приправи, сіль, перець усе це добре вимяти, а потім зробити кулюку з цього фаршу та пару хвилин покидати цю кульку по дошці (перевірено буде смачніше ніж просто вимішіти).
    Коли капуста остигла фарш великим пальцем пропхати у всі щілинки низу капусти, пхати потрібно обережно, щоб мясо не повилазило з головки капусти. Посипаємо напхану частину тертим сиром.
    Включаємо духовку трохи нагріваємо її, беремо великий баняк на дно наливаємо трохи води, кладемо туди тарілку а в неї голівкою вниз нашу фаршировану капусту. Закриваємо духовку.... а в цей час швиденько обзвонюємо своїх друзів та запрошуємо їх на гостину (пляшка звичайно вже давно, давно має бути в холодильнику).
    Попробуйте, не пошкодуєте, просто та смачно
     
    • Подобається Подобається x 10
  5. VasMT

    VasMT Дуже важлива персона

    Тільки припинилось слиновиділення і роз"їдання шлунку соком, як вздріваю ОСЬ ЦЕ!!!
    [​IMG]
    Люди РЯТУЙТЕ! Мало не захлинувася... :good:
     
    • Подобається Подобається x 10
  6. olya_d

    olya_d Well-Known Member

    зара ше як Мих то зобачить :)))
     
    • Подобається Подобається x 6
  7. А Ромко краще хай не бачить. :ninja:
     
    • Подобається Подобається x 4
  8. Полковник

    Полковник миється в бані

    Это ПЯТЬ! :haha:
     
    • Подобається Подобається x 1
  9. Romko

    Romko Дуже важлива персона

    Темні ви всі...:nea:

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    о...:sorry:
     
    • Подобається Подобається x 12
  10. Хто б казав! Це ж ви у нас чорнушник! :)))
     
  11. Тим22

    Тим22 Дуже важлива персона

    Воскрессный завтрак
    Эту традицию я помню с детства, когда собиралась вся семья. . Где то в 9 часов мама будила меня, я шел в ванную, а из кухни доносились восхитительные запахи. Папа и мама вместе готовили завтрак. папа делал пюре, а мама жарила котлеты(мамины котлеты это отдельная песня). Потом садились за стол в зале, а там салатики, селедка и квас. Сегодня утро началось около 12 часов (засиделись до 5 утра, просматривая фильм нашего земляка Кары "Мастер и Маргарита), когда жена приползла на коленях и спросила, что я хочу на завтрак. Я заказал бефстроганов. Был кусок филе телятины. Мясо слегка отбиваем, тонко режем, обваливаем в муке и жарим на сильном огне. Отдельно готовим соус. Жарим лук, вливаем смесь сметаны и молока (можно сливки). Потом вливаем в мясо и тушем. Я тем временем сварил картошку, туда масло, молоко и яйцо. Селедку разделывала жена, в селедочницу кладем лук кольцами, подсолнечное масло и уксус. и конечно квашенная капуста с зеленым лучком
     
    • Подобається Подобається x 6
  12. QWERTAS

    QWERTAS Member

    Можна питаннячко, а що то є шпарагівка?
     
    Останнє редагування модератором: 12 лис 2009
  13. QWERTAS

    QWERTAS Member

    Може горбуша і добра, але доня перед парами робить із сьомгою: готує рибу чоловік - тушку сьомги - знімає шкіру та видаляє хребет і кістки, потім робить надрізи, мов-би нарізає скибочками але не до кінця. Потім кожен надрізаний шматочок солить, трохи цукору, перчить, обробляє олією і соком лимона. Всі спеції рнтельно втирає в рибу. Через 12 годин можна робити смачні бутерброди! :blush:
     
    • Подобається Подобається x 3
  14. Тим22

    Тим22 Дуже важлива персона

    шпарагівку тушить хорошо со сметаной

    А в Закарпатье называют лопатки. И говорят: И в пузе сытно и в штанах тепло
     
    Останнє редагування: 8 лис 2009
    • Подобається Подобається x 3
  15. VasMT

    VasMT Дуже важлива персона

    QWERTAS! Файна штука! Я при ганебній антилюдській владі теж робив салатик:
    - ікорка червона, дрібненько порізані оливочки і банальне ябко... Без нічого... Але то було за совітів...
     
    • Подобається Подобається x 2
  16. QWERTAS

    QWERTAS Member

    :scratch_one-s_head: Та просто зараз сьомгу легше купити ніж живого карпа або лимони :)
    я читаю форум, ще на 5-й сторінці
     
    • Подобається Подобається x 2
  17. victorys

    victorys позитивчик :)

    Фасоля така :)

    [​IMG]
     
    • Подобається Подобається x 6
  18. VasMT

    VasMT Дуже важлива персона

    Дикі люди в Києві мешкають...
     
  19. QWERTAS

    QWERTAS Member

    Ой, дякую, у нас така зелена продається, і зветься "СПАРЖА" :dntknw:
    Але я купую влітку на базарі і бабці її таки квасолею зеленою називають, а коли пожовтіє, то жовтою :)))
    До речі, дуже сподобався у Львові шпондер, особливо варений (хоча найкращий був у вакуумній упаковці)
     
    • Подобається Подобається x 3
  20. VasMT

    VasMT Дуже важлива персона

    Дійсно дикі люди...
    Я своїх вже навчив... Мої київляни знають і за шпондер, і за підгірля, і за шпарагівку...
     
а де твій аватар? :)